Vozí někdo volné dlouhé kalhoty??

77 nepřečtených
  • Lister

    Potřebuju doplnit zimní garderóbu. Vím,že se to tu hodně řešilo, ale volné kalhoty myslím nikdo nescháněl. Uvažuju a něčem lehčím, co by se dalo použít při teplotách od 13 do nuly. Níž většinou nejezdím. Třeba nějaký z pertexu nebo tactel. Určitě to nebude tak prodyšné jako klasika, ale mě by to asi vyhovovalo. Do teplot jako dnes pod tím třeba klasické kra?asi a níž třeba dlouhé spodky. Zkoušel to někdo z vás.

    0 0
    • blue  

      ja si nedavno zkousel v kramu windstopperovy volny od Biemme TYPHOONE… material byl celkem prijemnej, do vetsi zimy to chce urcite jeste spodky, protoze jsou ty kalhoty taky tenky… zatim jsem si je ale nekoupil, protoze si nejsem uplne jistej strihem, stoprocentne mi nesedelo ani M (docela dobry v pase, ale kratky nohavice), ani L (naopak nohavice dobry, ale v pase zase mozna uz moc vysoky, i kdyz to by nemusela bejt takova nevyhoda)…

      0 0
      • antt  

        naopak, vysoký pás je podle mě spíš výhoda, na kole se nahrbíš a budeš to mít tak akorád, záda nepolezou.

        Spíš fandím čapákům bez neprofuku a přes to pertexové kalhoty, upravené na nohavicích suchými zipy a bezproblémů.

        Do kopce vyhrnuji pod kolena a je fajn.

        Mám i membránové čapáky a pod tím se člověk zapotí i v kose a jak se o to opírá studený vítr, tak je to bájo.

        Volné pertexky propustí víc vlhkosti ven a naopak ti nenavlhne řiť od zadního kola :)

        Spíš teď řeším, jak zvlášť zateplit kolena, aniž bych na ně pchal další tubus v podobě návleků. Zrovna včera jsem tak trpěl, že jsem večer roztřihl moira kulich na půlky, tak to zkusím jako další vrstvu na kolena mezi termo spodky a čapáky. Držet to drží, tvarově taky super, tak uvidíme

        0 0
        • antt  

          aha, datum:)

          0 0
          • Lister  

            To neřeš :-) Je zima, tak se to bude určitě někomu hodit.

            K těm membránovkám – máš pravdu, že se v tom člověk dost zapotí, taky s tím mám problém, ale kupodivu ani pak v nich nijak výrazně nemrznu – tedy je to rozhodně lepší než bez nefuku. Včera jsem dal 2,5hod na silničce včetně cca 15 minutového sjezdu, teplota od 0 do 5st a celkem pohoda. Dokopce sice pekelné teplo, ale dalo se to vydržet.

            0 0
            • antt  

              tak to upřímně závidím:) já jsem kor na nohy fest zimomřivý, teda hlavně na ty kolena%) u mě bez neprofukuku nelze pod 19 stupňů, ať nepřeháním:) Taková moje záchrana jsou 3/4 rejoicy s dvojitýma kolenama, to když třeba šupnu ještě pod ty pertexky na čapáky, tak si cestu nejen z kopce hezky odchrochtám:) Ale to už musí být tak kolem té nuly. Jen v mebránových bych to asi vzdal po dvou kilometrech od baráku:)

              0 0
            • antt  

              tak to upřímně závidím:) já jsem kor na nohy fest zimomřivý, teda hlavně na ty kolena%) u mě bez neprofukuku nelze pod 19 stupňů, ať nepřeháním:) Taková moje záchrana jsou 3/4 rejoicy s dvojitýma kolenama, to když třeba šupnu ještě pod ty pertexky na čapáky, tak si cestu nejen z kopce hezky odchrochtám:) Ale to už musí být tak kolem té nuly. Jen v mebránových bych to asi vzdal po dvou kilometrech od baráku:)

              0 0
            • antt  

              neprofuk je základ a třeba u mě nutnost pod 19 stupňů, ať nepřeháním:)

              Ono ježdění v chladnějším období je docela věda, aby si to člověk užil a nejel jen pro pocit

              0 0
        • antt  

          tak dnes vyzkoušen rozsřihlý kulich na půl na kolenách, hoďka a půl v nule a bomba, teplo, pohoda, pohodlí, co víc si může podprůměrný zevlák podprůměrného věku přát:)

          0 0
          • antt  

            tak když už jsem to tady tak nesmyslně zapráskal, tak ať je to komplet :) Pod čapákama se to nehne z místa a funkčně super

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ja si porad rikal jak to mas sestrihane..a uz to konecne chapu.))))

              0 0
              • antt  

                tak s počínající artrozou a křečovýma žílama musím vymýšlet různé chujiny, abych se udržel fit co nejdéle:)

                Akorád je potřeba kulich, který se po rozstřihnutí (streč) nerozpadne a je na obvodě přes uši, čelo a zátylek přehnutý ve dvojmo. Tohle přehnutí jsem z venku v místě sešití obstřihl a prodloužil si tak „nákoleník“ o pěkných 5cm :)

                Akorád to chce pod čapáky pěkně urovnat, aby to netlačilo a splnilo to svůj účel

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ja mam nejake navleky na kolena z neceho chlupatyho, bez membrany. Na priti rok se ccu podivat po membranovych kolenach at nefouka:) Kloubum teplo nevadi-pokud v nich neni zanet.

                  0 0
                  • antt  

                    Mě návleky přes čapáky neustále zklouzávají dolů a bez nich je mi na kolena zima. Navíc mi vadí to navrstvení zezadu kolena, nejde ani pořádně pokrčit noha v koleně, škrtí se tak krevní oběh a natékají lýtka. Bez návleků cítím prochladnutí několik dnů, tak jsem to vyřešil takto a jak píši, naprosto super:)

                    0 0
                  • antt  

                    tak ono by třeba šlo dát na každé koleno jeden tenší kulich, aby se nemusel takto znehodnocovat. Ale já tady ten moc nepoužíval, bylo mi v něm na hlavu moc vedro:)

                    0 0
            • Atilla  

              A není lepší si koupit chrániče na kolena? Izolují, neprofouknou a ještě ochrání.

              0 0
              • antt  

                pro někoho možná jo, pro mě by jízda v chráničích byla docela nepohodlná, když jezdívám i do kopce .)

                0 0
                • Atilla  

                  Taky jezdím do kopce a když koupíš dobré chrániče, tak o nich ani nevíš. Jak jsi vůbec přišel na to, že nejezdím do kopce(když jsme na bike-foru)?

                  0 0
                  • antt  

                    tak při pohledu na Tvůj zkopcový speciál jsem usoudil, že do kopce tlačíváš, ale přijmi mojí omluvu, jestli to je jinak:) Já už psal výše, že hůř snáším vrstvy za kolenem, tak o chráničích, které se stahují zezadu nohy neuvažuju.

                    0 0
              • Smazaný účet  

                Pravda ze kdyz byla extra kosa a ja mel priserny abstak, tka jsme si chranice vzal a pomohlo to. Asi to ale chce takove ty endoro chranice jenom na kolena, nez plastaky na koleno+holen

                0 0
                • jIrI___  

                  No a když je fakt extra chladno, tak kompletní hokejová výstroj je jasná volba :)

                  0 0
              • Lister  

                Když jsem u těch chráničů, tak které lehké a pohodlné bys doporučoval, ale zase aby to nemělo jen estetickou funkci, ale plnilo i svůj původní účel. Se mi podle obrázku a popisu líbí 661 Kyle Strait, ale fakt tomu vůbec nerozumím. Bylo by fajn, kdyby se daly nacpat i pod kalhoty.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Pridavam se s dotazem a rozsiruju ho chranice na lokty. Nemas nejaky tip?

                  0 0
                • goofy  

                  Kyle Strait jsou delany prave tak, aby vpohode sly nacpat pod kalhoty. Mozna jeste lepsi ochranu kolene maji 661 Tomcat, ale zase jsou krapet vetsi a nekomu nesedi. Chybu myslim neudelas s ani jednyma. Pak je jeste nejpohodlnejsi varianta, a to koupit neco z toho d30 matrose. Ja mu ale jeste porad nejak neverim a tak cekam, jestli uz konecne nekdo hodi nejakou kloudnou recenzi, pac uz taky strasne dlouho vybiram kolena a ne a ne se rozhoupat :o)

                  0 0
                  • Lister  

                    Asi myslíš tohle, že? Vypadají dobře, ale cenově jsou zase jinde. Přemýšlím jestli to má pro mne smysl, už se asi nikdy nerozhoupu do nějakých větších akcí, ale chránit si kolena asi obecně není špatný nápad.

                    0 0
                    • mastihuba  

                      a tak na poflakování po moravskym krasu bych to asi nepotřeboval, ale v jeseniku by se to využit dalo.

                      0 0
                  • Tomínos  

                    Čau, už jsem psal níž, mám chrániče z toho matroše, jen dodám, že na takový to domací ježdění naprosto v pohodě, funguje to, ale na větší pekla kdy to s tebou ve velký rychlosti křápne o balvany(DH) určitě něco bytelnějšího, a ještě drobnost, od tý doby co mám chrániče abych se nemlátil do loktů a kolen už padám jen na holeně a předloktí :-)

                    0 0
                • Tomínos  

                  http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx… Mám tyhle jak kolena tak lokty, ale pod kalhoty nevím, to už by musely být sakra volný.

                  0 0
                • Lister  

                  661 Rage Knee – píšou perforovaný neoprén, takže prodyšnost asi nic moc, pokud je to opravdu klasický 100% neprodyšní neoprén? Nemá někdo zkušenost. Asi by mi pro začátek stačily nějaké bez pevných výztuh.

                  0 0
                • Atilla  

                  měl jsem ty 661kyle, nemohl si stěžovat, ale teď mám: http://www.koloshop.cz/…-vel.-l.html a to je jiná liga. Ochrana kolene je ještě lepší a vůbec se o nich neví. Fakt super, drží a neškrtí a ani se v nich extra nepotí noha. Z toho důvodu jsem si od TLD objednal vestu a lokty.

                  0 0
    • Jogador  

      No, ale, neumažou se ty kalhoty od řetězu, a nepletou se do klik? Já vozím jedny kalhoty, ale mám je jen na kolo, a jsou černý, aby nanich mastnota nebyla poznat.

      0 0
      • blue  

        proto maj kalhoty na kolo pizpůsobenej střih nohavic – jsou dole užší a navíc se daj stáhnout našitejma sucháčema (alespoň tedy ty biemme, co jsem zkoušel já)… to koneckonců můžeš udělat s každejma, vzít reflexní sucháče od exu a stáhnout si nohavici u řetězu

        0 0
        • Joseph de Sax  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • Kubiczech  

      Mám podobné požadavky – sháním volnější kalhoty do teplot –5/+5. Neměl by někdo tip? Díky.

      0 0
      • Martin  

        od cca +5 níž vozím tyhle atexy a nejsou zlé. akorát běda, jak se oteplí nad 5st, pak je v nich docela horko :)

        ale do mrazu jsou fajn. pod ně oblíkám staré kraťasy s vložkou a když je jo kosa, tak ještě spodky ze suprilu

        0 0
      • mr.antik  

        základem je to, co dáš pod ně (nějaký chlupatější elasťáky) Na vršek můžeš dát cokoliv prodyšnýho, třeba 3/4. – kvůli ochraně v terénu a image.

        Pokud by to mělo být to nějakého většího deště, tak to je asi neřešitelný.

        0 0
        • Kubiczech  

          O image ani nejde. Doteď jezdím v bežeckých termoelasťákách (plus návleky na kolena, protože s větrem si to moc neporadí) a přes ně volné kraťasy. Spojení těch kalhot s návleky je docela uživatelsky nepříjemné, a proto chci jít jinou cestou.

          Ideálně bych koupil pořádné čapáky, ale od toho mě použitelnost jen a jen na cyklistiku. Druhou možností je něco ve stylu Endura kalhot a pod ně ty běžecké, což bude použitelné na cokoli a i mimo zimu. Ale zase bych radši něco od jiného výrobce než Endury…

          0 0
          • obda  

            použitelnost jen a jen na cyklistiku

            Membranove isowindy od Kalase normalne pouzivam na bezky a nevidim jediny problem.

            0 0
          • Lister  

            Pokud nekoupíš kalhoty s vložkou, tak ti dalšímu použití nic nebrání – běh, běžky.

            0 0
            • Kubiczech  

              To je mi jasné, ale zrovna tohle provozuji hodně zřídka. Myslel jsem možnost vyrazit v nich na procházku do lesa, na rybník na hokej, v zimně si hodit na koš a podobně. Čapáky bych užil fakt jen na kolo v zimě, takže jdu do volných, které užiju celoročně.

              0 0
              • Lister  

                Tak se zkus podívat na nějaké ty Direct Alpine – jak jsem psal, střih pro sport ideální, jsou lehce elastické, materiál vypadá poctivě, mají i softshell variantu.

                Jsou to jedny z nejvíce propíraných kalhot na různých outdoor forech a obecně panuje spokojenost.

                0 0
                • jIrI___  

                  Já mám do civilu Panthery a jsou to neskutečně pohodlné kalhoty. Navíc je mám už asi 3 roky a není to na nich znát. Takže pokud Direct Alpine jde stejným stylem i u jiných modelů, tak koupě myslím litovat nebudeš.

                  0 0
                  • Lister  

                    Jedny jejich pláťáky jsme si už koupil a je fakt, že střih mají povedený. Vlastně zatím všechny jejich kalhoty, které jsem zkoušel, mi sedly dobře, jen teda lítám mezi M a L – u kalhot volného střihu mi stačí M u kalhot označených jako „univerzální“ musím mít L – takže kdyby někdo třeba chtěl kupovat po netu na základě vyzkoušení nějakého modelu, ať na tohle myslí.

                    Jo a jsou poměrně dost dlouhé – na mojich 176cm je M tak akorát (bez bot je mám až na zem) u L je ta délka pro mne už zbytečná.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ja si pred par lety koupil COULOIRy na kolo vpohode-teda mam trochu strach ze je nekde rozparu, na chozeni po horach uplna parada, pri horsim pocasi staci vzit termospodky a pripadne prehrivani regulovat rozepinatkama. Kdzy uhodo vetsi mrazy, da se v nich bez prolemu pobihat i po meste a sedet v kanclu-opet diky rozepinatkum:)

                    0 0
                    • Lister  

                      Softshelky jsem zkoušel model Trek – moc dobře udělané, padnoucí střih, matroš už dost teplý. Kdybych chtěl nepromokavé kalhoty, tak bych je asi i koupil.

                      0 0
      • pitos  

        Podívej se na nabídku sjezdových kalhot.Osobně je vozím v chladnějším počasí i na xc a jsem spokojen.

        0 0
      • Lister  

        Sranda, jak je to téma starý a já pořád kalhoty nemám :-) (Zatím jsme vozil harapesky, v chladnějším období s membránou a do fest zimy kalhoty na sjezdovky.

        Ale už mám našlápnuto. Budu kupovat kalhoty od Direct Alpine. Zkoušel jsem Patroly, které mi sedly dobře, jsou pohodlné, částečně elastické a hlavně mají užší střih, takže neplandají kolem kotníků. Čekám, až k nám na krám dorazí Mouintainery, které jsou o něco odolnější, ale mají šle, což se na kolo rozhodně hodí.

        0 0
        • Atilla  

          Starý typ mountainrů mám už asi 5–6let a pořád drží. Trochu mě štve, že je dělají teď jinak. Už mě nepřijdou tak odolné.

          0 0
    • mastihuba  

      volný kalhoty jsou na kolo na hovno. :D ne že bych po nich netoužil ale více či méně každej model se dřív nebo pozděj začal párat. Zkus typnout kde. :D

      0 0
    • madcat  

      Direct Alpine Patrol – úplně v pohodě, a když je jó velká zima, tak si pod to vezmu spodky.

      0 0
      • Schoscha  

        Taky je mám a hojně používám.dají se dobře stáhnou u kotníku, takže se nemotají do řetězu.

        0 0
      • Lister  

        U DA asi nakonec skončím, ale spíše budou Mountainery kvůli šrákám – i když Patroly v celočerné variantě by se mi designově na kolo hodily více :-)

        0 0
    • BigKarel2  

      Já na kole s volnejma dlouhejma kalhotama jezdim furt…má to nevýhodu, převodníky je žerou :D :D

      0 0
    • Fuglsang  

      Nevim co chceš vymýšlet za garderóbu. Já vezmu normální tepláky a nohavice zastrčim do štrupen, dospod kraťasy s vložkou.. Jednou mě asi v –5 předjela borka, která měla právě tepláky (ikdyž asi lepší než obyč moje) zastřený ve štrupnách, od tý doby to takhle vozim, pozdějc jsem se dozvěděl, že to byla mistryně ČR v triatlonu..

      0 0
    • pold  

      Jop. Obyč softšelový tepláky od sensoru, bratru za litr. Tenký, celkem nepotivý, a neprofoukavý, v kombinaci s návlekama na kolena do spodu naprosto OK i na zatmělé návraty kolem nuly. Zatím se nepářou, ale dlouhý zátěžový test bude teprve tato zima. Motání se do řeťazu brání bezzubá placka od pana Shamana, takže v tomto ohledu nemohu sloužit relevantní informací.

      0 0
    • Atilla  

      Mx kalhoty. Ve velkých mrazech pod –10 pod ně sensor doubleface a pohoda. Teď vozím mx kraťasy, chrániče na kolena+ podkolenky a je to fakt super, tak do –2

      0 0
    • WD 401  

      Rifle a pod to spodky…:-)

      0 0
    • skorpion  

      Ja mam nedavno kupene Rogelli CASERTA. Pod ne dlhe spodky Moira Duo a pri –5 uplne bez problemov. Myslim, ze kludne aj do –10, mozno dokonca –15 s tym vystacim. V dazdi to ale asi nebude ziadna slava (este som nemal tu „cest“)

      0 0
      • stenli  

        Tyhle kalhoty jsem koupil také … ale po 2 minutách na sobě s nechutí svlékl a poslal zpět.

        Materiál kalhot příšerně při pohybu šustí, což je na kole docela velký *******, možná tak ještě pro rybáře …

        Rogeli Caserta nebrat !

        0 0
    • Blazer  

      Zdravím, vzhledem k terénu, plnému vysoké trávy a trnitých keřů vozím dlouhé kalhoty většinu vyjížděk. Většinu z toho obstarají levné ripstopové maskáče, které mají dole tkanice, které si stáhnu a nikde pak nezachytávají, ale před týdnem jsem si koupil tyto – http://www.actionshop.cz/…beige-l.html – byl jsem v nich zatím pouze dvakrát, ale s klidným svědomím je na podzim mohu doporučit, mají zesílená kolena, neprofouknou a díky elastanu jsou docela pohodlné. Spodní vrstvu zatím nevozím, ale v zimě mám dobrou zkušenost s podvlékačkami od Klimatexu. Pokud ti nezáleží na vzhledu ale na praktičnosti, dobře poslouží ony výše zmíněné maskáče, dvojitá kolena s možností vložení vycpávek, spodní tkanice, ripstop a to vše za šest stovek v multicamu, co víc si přát:)

      0 0
    • piskot  

      V zimě vozím na kole stejný kalhoty co mám na běžky (a pod nima klasický letní cyklogatě) – vzadu mají elasťák, vepředu nějakej volnější klasickej matroš, nic moc neplandá a zároveň si v tom nepřipadám jak elastickej baleťák. Výběr podle mě dostatečnej – Craft, Swix, atd.

      0 0
    • vinca  

      vozím tohle :

      http://www.oksport.info/…yon-1021a1-/

      a za větší zimy pod tím návleky , a spodky a tak dál …

      0 0
    • ClAyD  

      Já vozím široký tepláky..

      0 0
    • BB  

      vozím dlouhé Endury singletraky a přesně odpovídají tvým požadavkům

      0 0
      • Georgebrdy  

        Jezdím je také,a naprostá spokojenost.Podle mrazu akorát měním spodní vrstvu.Doporučuju koupit na CRC u nás je ENDURA stále předražená.

        0 0
    • pee.tr  

      Mám od loňska dlouhý volný kalhoty.

      http://www.dajsport.cz/…ousers-e6027

      Nenech se zmást, jsem muž a kalhoty jsou opravdu dámské. Byly mi v obchodě prodejcem doporučeny s tím, že pánské mají nepohodlně nízký rozkrok. A skutečně mi sedí. ;-)

      Dole mají suchej zip na stažení (i když moc se to nestáhne) Když je už pod nulou, dám pod ně návleky na kolena a nebo mám takový vytahaný teplý elasťáky. Ty sice nemají s funkčním prádlem nic společnýho, ale na nohy mi to nevadí. V –5C už se člověk tolik nepotí ;-)

      0 0
    • Menhir  

      vozim windstopperky od salomona, je to hlavně na běžky, ale s cyklovložkou je to super… Počasí zatím přeje :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.