• te-pe

    Uvažuji o koupi Camelbaku. Výhody z mého pohledu : větší objem proti lahvím, čistota při pití. Ale, když už povezu batoh, chci vézt všechno v něm – oblečení, mapu, jídlo, mobil, pumpu(nářadí?). Jenže při každém oblékání vesty, hledání v mapě atd. sundávat batoh, to se mi nechce. Když vozím věci v dresu, jsem schopen prakticky všechny popsané úkony udělat za jízdy. Navíc plné kapsy u volného dresu mi ho nepříjemně stahují dolů na zadek. Jak tento problém řešíte, majitelé Camelů??

    0 0
    • blue  

      jak hledas v mape za jizdy? to musi bejt v lese zajimavy…

      me fakt udivuje, co lidi resi za problemy… bud budu vozit batoh a holt se musim smirit s tim, ze ho musim sundat, kdyz do nej chci lezt, nebo mi to vadi a vozim veci dal po kapsach…

      jo a pak si muzes poridit jeste nejakyho sluhu, co ti ten batoh bude vozit a veci za jizdy podavat…

      0 0
    • Lister  

      Hledat v mapě za jízdy. To seš dobrej. Zkus zahledat, batohy se tu hodněkrát řešili. Na to co popisuješ většinou stačí tak 8 litrů prostoru.

      0 0
      • te-pe  

        No dobře, hledat v mapě běžně za jízdy nepotřebuju, i když na silnici to jde, ale sníst tyčinku, natáhnout návleky na ruce, vestu i třeba telefonovat jde normálně (ne v rozbitým sjezdu). I když zastavím, tak hrábnu do kapsy dresu a je to, nemusím nic sundávat, rozepínat zipy …

        0 0
        • blue  

          dobry batohy maj vetsinou na sobe i zvenku pristupny sitovany kapsicky, kam se da i za jizdy pro tycinku hrabnout… telefon za jizdy nepotrebuju, stejne pri telefonovani v terenu zastavim… po meste ho vozim v kapse u sortek… pro navleky a vestu do batohu nesaham kazdou pulhodinu, takze u toho povazuju taky za zbytecny tohle resit

          0 0
        • TinkTink  

          Normalne muzes volat za jizdy, staci si koupit kapsicku na popruh – mam to tak a je to v klidu…akorat ve sjezdu to jde blbe :)

          0 0
          • blue  

            staci koupit spunt do ucha a obejde se to i bez kapsicky na popruh :-)

            0 0
            • TinkTink  

              Hmm…HFko jsem vozil dokud se mi neurvala :)

              Hele…ale helmy CASCO Viper maji takovy jakoby pripravek na umisteni HF…akorat jsem to jeste nikdy nevidel online pouzity :) (v helme je dira, kam muzes nasroubovat neco ve stylu bondovky asi…ale fakt jsem to jeste nevidel pouzity :) )

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Me telefon pasuje k uchu do integraly i bez prislusenstvi. Staci vzit hovor, zastrcit telefon do helmy a mluvit. Muzes pritom klidne jezdit, ale bez bryly, protoze pres jejich pasek tam nedas ten telefon :(

                0 0
    • ihik  

      No já nevím, zastavit a sundat batoh je otázka 10 vteřin. Nezastavovat můžeš tak kvůli jídlu (pokud máš musli, carbosnack nebo tak) a pokud víš dopředu, že budeš cestou baštit, tak si můžeš to jedno musli dát do boční kapsy u dresu, kde nevadí batohu. Sám to dělám tak, že v dresu vozím akorát kapesníky (v přítomnosti dámy nesmrkám po cyklisticku) a ostatní je v báglu. Trochu dýl trvá vyndat fo?ák, když chce človek vzít nějakou moc pěknou momentku :-)

      0 0
      • Lister  

        Tak já když beru fo?ák tak beru velký bytoh a do něj ho dávám zásedně ještě v tašce. Přece jen ho mám rád a taky nebyl nejlevnější. Malý digitál, ale do běžného kejmlu narveš.

        0 0
    • Daf  

      Ja jezdim s Camelem nerad i kdyz jednoho doma mam. Proste pri jizde mi vadi cokoliv na zadech. Pro me je Camel dobrej treba pokud jedu nekam na celodenni vylet. Vejde se mi tam zrcadlovka naradi a nejake to obleceni. Pri zavodech, nebo na treninku ho nesnesu protoze kdyz zacnou bolet zada, nebo zadek tak bych ten vak nejradsi zahodil a to nemluvim o poskakovani na zadech :) Nenavidim vymejvani vaku a umyvani Camela po blative vyjizdce jsem linej. Mam Camelback Blowfish z roku asi 2000 mozna kdybych mel nejakej mensi tak by to bylo OK jenze do nej se vejde to same jako do dvou flasek a kapes u dresu :) Takze tak.

      0 0
    • lendl  

      Vacsi objem z mojho pohladu nema zmysel. Ked si mam dat na chrbat 3 litre vody, to si radsej rozmyslim, kde sa da voda doplnit a vezem max liter a 1/2. Cistota je tiez diskutabilna z mojho pohladu. Ak nie si prilis dosledny pri cisteni camel ma tendenciu chytat plesen takze zaroven uzivas i nejaky ten penicilin preventivne. Dalsie minus je, ze chrbat patri k najvyznamnejsim chladiacim plocham a zakryt ju niecim je dost skoda. Aby som spomenul aj nejaku vyhodu, tak je to online pitie, co samozrejme z flasiek v terene nie je mozne. Ten nakladny priestor je tiez plus. Takze u mna tento rok prevazili vyhody flasky a ladvinky a po niekolkych rokoch s camelom som tento rok sa vratil spat. Celkom mi to vyhovovalo.

      0 0
    • Martin  

      Není nad čím přemýšlet. Rozhodně ano. Máš-li na zádech batoh, prostě občas zastavíš a batoh sundáš. Jinak to fakt nejde.

      0 0
    • libik  

      jsem rozhodne pro ANO ! Camel vozim uz 2 roky a k lahvi bych se uz nevratil… Mam rad, kdyz je na kole co nejmin prebytecnejch veci – flaska, kosik, brasny,pumpicka, stojanek :))) Kolo je pak lehci, hezci a mozna se i lip ovlada – 2 × 07l flasky uz mas 1.4kg navic… Na camel sem si pomerne rychle zvyk, nemluve o komfortu piti – Shejbani se vyndavani a zandavani flasky – to uz je za mnou… Obzvalst kdyz clovek jede s integralkou – zastavit, sundat helmu, vyndat flasku – napit se, zandat, helmu nandat – to je opruz… Navic z camelu muzu pit furt ne jen na rovine… Tekutina vydrzi pomerne dlouho tepla/studena… Nekdo dokonce tvrdi, ze camel je vlastne i ochrana zad pri padu – urcite na tom zcasti neco je – teda pokud tam nevozis sroubovat atp… Ja mam Classic a tedko bych koupil asi spis Rogue… V classicu vozim multiklic, telefon, pumpu, lepeni… Vic uz neni zdravo – Rogue ma trosku vic mista, ale zase neni extra velkej – este je dobry taky lobo – zbytek mi prijde zbytecne velky na kolo – teda na trasy do 150 – 200km… Ted bych obzvlast doporucoval koupit, pac jsou pekny slevy na modely 04 – Rogue koupis za 900,– Zatim cus bikus

      0 0
      • libik  

        jinak vetsinou nejezdim sam, takze mi to nekdo dycky z camelu vynda… Jinak skace na zadech jako plny kapsy od dresu, ale narozdil od nich se da utahnout…

        0 0
      • Lister  

        Kdes viděl ty slevy????

        0 0
        • libik  

          Naky slevy ma samotna komersie(progress cycle), bike expert a tady v plzni v jednom kramu (nebudu delat reklamu) sem koupil znamymu rogue za 990,–

          0 0
      • Lister  

        Zrovna dnes jsem ocenil tu schopnost camelu udržet tekutinu teplou. I po dvou hodinách v 9 stupních jsem v pohodě cucal teplý čajík, jen to co zůstane v hodičce je studený. S flašky bych po 15 minutách pil skoro ledevou tříš?.

        0 0
        • Thorn  

          no v 9 stupnoch by si asi „ledovou trist“ nepil :-)

          0 0
          • Lister  

            Za prvé napsal jsem skoro a za druhé to bylo myšleno samozřejmě jako nadsázka. Čekal jsem, kdo se s tohle poznámkou ozve.

            0 0
        • Klára  

          Stačí, když do hadičky po napití foukneš a obsah hadičky vrátíš zpátky do camelu. Tak se namusíš napít studenýho nápoje ( v létě teplýho )

          0 0
          • Lister  

            nemám rád, když to přefouknu a dostane se mi vzduch i do vaku a pak začně žbluňkat

            PS: je sranda že ten původní příspěvek jsem psal před rokem, a dneska ta samá situace, jen místo 9 bylo stupňů 6 :o)

            0 0
    • kralovek  

      Ja to ted teda taky resim malym batohem. Vozim v nem camela, obleceni a svacinu. Tady koukni jak u toho vypadam.

      http://mujweb.cz/…00005219.JPG

      Jinak spoustu veci (tycinky atd) dam do te 3uhelnikove kapsi pod ramem … bezvadna vec, pristupna za jizdy. Taky … podle meho nazoru … pumpicka patri naram stejne jako duse, lepeni naradi do podsedlove brasnicky. I kdyz jedu par metru pro rohliky, nechci mit strach z defektu. Jo a na tu mapu pouzivam mapnik pro orientacni zavody … super vec .. vubec neprekazi, koukam do nej i za jizdy a je za babku. zdar

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tady koukni jak u toho vypadam.

        .. jako idiot :))))))))))))))))

        0 0
        • rb  

          To bylo tvrdé,ale ne zcela od věci :-)

          0 0
          • Rolei  

            Opravdu tvrdé a nemá se to, ale když si o to tak řekl…

            0 0
        • kralovek  

          Blbe … mel jsem za sebou 117km cisteho stoupani z 0 na 2802km. Byl jsem rad ze jsem vubec vylez na ten podstavec. A propos … lepsi jako idiot vypadati … nez jim byti ;o) … skoda ze jsem nevidel tvoji fotku … treba jses vzacna kombinace obojiho :o)

          0 0
          • Marcinka  

            Nevypadáš tam vůbec blbě. Z 0 na 2802 asi metrů ne km (myslím) – to bys už byl asi někde v kosmu -a 117 kilometrů stoupání v nohách je obdivuhodný výkon. Nevím, proč Kuba9 píše, že tam vypadáš jako idiot a RB s ní(m) souhlasí. Měli by dát raději odkaz na svý fotky – a? vidíme, kdo tu vypadá jak idiot.

            0 0
            • bajkr  

              no myslim že když někdo chce ukázat jak vypadá s batohem tak by neměl stát čelem ale bokem nebo aspon zádama k fo?ásu čuss

              0 0
            • rb  

              To Marcinka:Nesmíš brát všechno tak vážně.Nehledě na to,že už to je poněkud neaktuální.

              0 0
    • McBlacky  

      na závodech je to malinko nepraktický. Tam kde se jede okolo ANP tak se z camelu pořádně nenapiješ. Na kratší závody (do dvou hodin) vozím flašku, na delší camel. Na výlety a vyjíždky jak kdy, podle toho na jakým jedu kole :)

      0 0
    • Meesha  

      Jak pise Blacky – na zavody do dvou hodin flasku, na delsi si pucuju brachuv camel (classic) a na dlouhy jezdeni si beru svuj Mule. Jezdil sem s camelem casto, ale nebavilo me to furt pucovat a zjistil sem, ze mi vadi, takze ted jezdim vetsinou s flaskou.

      0 0
      • teamgoofy  

        Batoh jsem si též pořídil, ale musím říci , že po pár projížďkách jsem se vrátil k bidonům.. Prostě mě tedy ten batoh nevyhovuje.A věci v poklidu dám do dresu… je to můj názor a i věřím, že zas naopak někomu vyhovuje ..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.