Co vozíte za oblečení podzim popr. zima
Co vozíte za oblečení podzim popr. zima
v zime: moira trenky, capaky zimni sensor fusky, moira tricko, moira dlouha, tepla s sustakem na tele, dlouhej dres, no-wind vesta, rukavice, cepice,..
dlhe nohavice s nowindom vpredu, ak je zima tak aj spodky klimatex 3/4 tove, ak vazne zima tak dlhe hrube, hore klimatexove tricko alebo rolak, klimatex bundu vpredu neprefukavu, dres s kratkym alebo dlhym rukavom na to, a na to tenku vetrovku, co sa da dat dole. Na nohy samozrejme navleky, ruky windstopper dost tenke rukavice, ak je vazne velmi zima tak lyzierske, pod prilbu celenka alebo kukla
*10–15ºC…..kra?asy,návleky na kolena,2× pomožky Moira,dlouhá MoiraUL,dres,teplé návleky na ruce,vesta,dlouhé rukavice
*10-ºC…..kra?asy,čapáky, 2× pomožky Moira,dlouhá MoiraUL,dres,teplé návleky na ruce,vesta,dlouhé rukavice,šátek
*5–9ºC…..kra?asy,čapáky, návleky na boty, ponožky MoiraUL, ponožky MoiraPlyš,dlouhá MoiraUL,dres,teplé návleky na ruce,bunda Craft,teplé rukavice,čepice Moira
*0–4ºC ….. kra?asy,čapáky NOWIND, návleky na boty, ponožky MoiraUL, ponožky MoiraPlyš,dlouhá MoiraUL+dlouhá Moira Duo,dres,bunda Craft,rukavice NOWIND,čepice NOWIND
*-5–0ºC ….. kra?asy,čapáky NOWIND, návleky na boty, ponožky MoiraUL, ponožky MoiraPlyš,dlouhá MoiraUL+dlouhá Moira Duo,dres,bunda Craft,rukavice NOWIND+slabé rukavice,čepice NOWIND
Ale hodne taky zalezi jestli zrovna fouka,mrholi,snezi,jedu na silnici nebo terenem…
a jaké návleky na boty používáš to máš neoprény třeba i 5–9 stupňů?
navleky kdyz je nad ´0 tak vetsinou Author nowind a kdyz je vetsi zima a nebo dellsi jizda (na silnci) tak si beru nejake zateplene stare Asos a jeste si pomaham novinama na spicku boty
byl jsem v brne v xcr a maji tam bundu – ale ted si fakt nejsem jisty, ale myslim ze Svorada.. mate s ni nejake zkusenosti?
Už jsem to tu psal tak ještě jednou
Tak tohle jou moje kombinace oblečení odzkoušené letos na podzim. Teploty
kolem 16: Moira+dres, návleky na ruce dle potřeby, letní kra?asy, zateplené
nákoleníky, teplé nebo lehké ponožky 11–16 stupňů: WS bunda, moira mono
krátký rukáv, kra?asy+trenky moira ultralight+nákoleníky, lehká
ponožka+návleky. Teploty pod 10: WS bunda, moira ultralight dlouhý rukáv,
zateplené čapáky pod ně kra?asy, teplé ponožky+návleky. V téhle
kombinaci to myslím půjde až tak do teplot kolem 0 jen přidám vrstvu na
tělo(letos jsem v takových teplotách ještě nejezdil). Zatím jsem jezdil
v krátkých rukavicích, ale v batohu pro stav nouze přichystány pletené
prs?áky, které dávám pod ty cyklistické. Nejsem žádný zmrzlík. Spíš
dávám vždy o vrstvu mín než ostatní.