• Thapsus

    jaký jezdíte pláště na 29 kolech? Já mám Schwalbe Black Jack 1,9-celkem spokojenost,jen těch defektů je víc než je zdrávo.Dělá někdo na 29 pláště v bezdrátové verzi?

    0 0
    • Gung-Ho  

      Jé, čumim, že má ještě někdo 29´ Já mám IRC Notos 2,1 vloni dělali ještě bezdrátový, ale letos už jsou jen drátový. Pak mám ještě ty původní co byly na kole, Bontrager Jones 2,2 ty jsou bezdrátový, ale pochybuju, že se daji sehnat :-( S defektama to neni tak zlý, na 4000km 2×

      0 0
    • bubo  

      Já mám Kenda Klaw XT 2,1, byly na kole z výroby. Najel jsem na nich asi 1100 km a bez defektu. Mám MTB první rok – předtím jsem měl crossové kolo a to byl defekt každou chvíli (pláště Ritchey, Rubena), takže v tomto ohledu spokojenost. Předpokládám, že to je drátová verze – ještě jsem ty pláště nesundával. V jednom Velu (odhaduju č. 6?) byla reklama na pláště (firmu si teď ale nevzpomenu . že by IRC??), a tam uváděli i 29" rozměry. Až budu doma, zkusím se po tom podívat a napíšu.

      0 0
    • Endrjů  

      Zdar,29"pláště dělá IRC, WTB, Bontrager a Kenda.U Schwalbe pozor, tam se nejedná o 29",ale o silný krossový pláš?,na 29" je moc nízký.WTB koupíš u Pell´s, Kenda Cyklomax, nebo Švec, IRC Zamo (tuším)a Bontrager Bretton. Co vím, tak všichni je mají (nebo alespoň na objednávku). Všechno je to v drátu, bezdrát. verzi jsem nikde neviděl.

      0 0
      • 0702  

        Když tady čtu o 29 koech – jaký je teda z Vašich zkušeností na tyto obříky názor. Měl jsem chu? do nich jít, ale odradilo mě právě to, že se na to shánějí špatně díly a byl to asi výkřik do tmy. Např. vidle Suntour – já bych ji nechtěl ani za boha a Marz. zase asi dělá nuzavíratelnou. Co Vy na to?

        0 0
        • wroum  

          mam 3 znamy co maj gary fisher 29" – maji spoustu spolecnych vlastnosti: vsichni meli predtim krossa, nezajima je technika (vidlici urcite menit nebudou a plaste neresej – koupej prvni co tam pujdou), nevedi co s penezma, jsou to spis turisti (max 1000km/rok – zadnej brutal)

          na vsech 3 kolech sem jel – nevidim jedinej duvod proc kola 29" (prujezdnost terenem je subektivne stejna), 26" mi prijde obratnejsi, 29" velmi omezeny vyber plastu, rafku a vidlic. Je to jen reklamni masirka, ktera brzo zkonci, protoze se nemuze vyplatit.

          0 0
        • bubo  

          Nevím, jestli to byl výkřik do tmy, ale já jsem s 29" spokojený až nadšený :-))).

          Asi nejsem „pravověrný biker“, jezdím míň km, než je tady běžné, nezávodím ale spíš výletuju-turistuju. Navíc nemám porovnání s klasickým 26" MTB, dříve jsem jezdil na crossu s pevnou vidlí. S tímhle kolem ale teď můžu i tam, kam jsem se dříve neodvážil (nebo odvážïl a podle toho to dopadlo – věčně popraskané dráty, ráfek co nešel pořádně vycentrovat, třeba 2–3 defekty za vyjížďku atd.). Teď v pohodě, od května 29" mám, tak ani jeden defekt (cca 1100 km), v rámci garančky 2× centrováno (nechával jsem si při prodeji dávat jiné náby). Takže pro mě v tomto směru jednoznačné zlepšení a spokojenost. Pláště jsem zatím neojel, ale sehnat se asi dají, jak je vidět z předešlých příspěvků. Sice není takový výběr, ale o to je to možná jednodušší :-). Ráfky a dráty nejsou problém a ostatní komponenty jsou stejné jako na 26". Vidle Suntour tu nemají právě nejlepší reputaci, ale já si na ní stěžovat nemůžu. Zpočátku byla dost tvrdá a tuhla (to mě docela zamrazilo, že to je s tím Suntourem tak špatný, jak se tady pořád v tu dobu psalo). Tak jsem ji asi po 100 km rozebral, vyčistil původní vazelínu (to bylo spíš lepidlo než mazivo), namazal jsem ji vazelínou od Yarrow a od té doby není problém. Dodatečně jsem ještě zkrátil asi o 2cm tu černou gumu, co je vložená do pružiny v levé noze, aby šla trochu lehčeji k dorazu (tímto zároveň vyjadřuji díky všem přispěvovatelům B-F na téma Suntour za podnětné příspěvky). Teď ji jen občas prostříknu sprejem, otřu kluzáky a basta fidli. Vidlice pruží, tlumí, jde zavřít a dokonce i drží přední kolo :-). Asi jsou lepší vidle, ale řekl bych, že je to rozhodně lepší než pevná (jak se tu občas tvrdí, že nee…). Možná časem, když bude potřeba a chu?, tak bych si od M dopřál pružinu v oleji, pokud bude něco za rozumné peníze v nabídce, ale rozhodně to není (pro mě) stěžejní problém.

          Takže jak jsem již napsal – spokojenost. A navíc – s těma 29" kolama se mi to moje kolo móóóc líbí ;-)))

          Jsem se teda rozepsal, ale sdělená radost – dvojnásobná radost :-))))))

          0 0
          • fousac  

            takze tvoje kolo, stejne jako Gung-Hovo ma jedinou vadu… neni to full.. :-D

            0 0
            • bubo  

              Když jsem zvažoval nové kolo, tak jsem koukal i po fullovi i po klasickém HT 26". Když jsem si spočítal všechna pro a proti, vybral jsem si pro sebe a pro svůj způsob jízdy na kole jako nejvhodnější 29". Full, který by se mi líbil už byl mimo moje finanční možnosti :-((( A navíc – na těch pár kilometrů co najezdím, by to stejně nestálo za to. Taky se občas rád svezu po lesních-polních-okresních cestách, takže když mi lenost dovolí, můžo přezout na crossové pláště a mohu si dopřát turistiky dle libosti.

              PS: G-F tuším dělá 29" i fulla, takže určitá naděje tu je :-D

              0 0
              • blue  

                29 fulla jeste delaj treba Nishiki, dovazi www.agilesport.cz

                0 0
                • bubo  

                  Jo jo, velký kola = pěkný kolo :-))). Ale full jsem tam ve 29 neviděl, v Bigfootech je dostupný model pouze TR29 Deore. Sice to teď není aktuální, ale nakouknout, pokochat se, to vždycky potěší.

                  0 0
                  • blue  

                    na ceskym webu ho nemaj, musis si to najit na original nishiki webu

                    0 0
                    • bubo  

                      Díky za nakopnutí, je potřeba hledat důkladněji :-). Ten full je pěknej, ale na můj vkus je to už příliš závoďák, já jsem spíš na ty výlety… Dobrá je ta kresba na úvodní stránce Bigfootu, to je takovej opravdovej MTB-Off road (ale kdo by na tom šlapal, že?).

                      0 0
          • Thapsus  

            Suntourku mám taky a nemůžu proti ní napsat ani slovo-jasně že s Marzochi se srovnávat asi nedá, ale to ani finančně,nikdo taky nesrovnává Škodovku s Mercedesem a v obojím se dá slušně jezdit… S těmi plášti v bezdrátové verzi je mi to divný,možná na velký kola je problém udělatje z technického hlediska?

            0 0
    • Bea  

      Ahoj, ja zatim jezdil WTB Nanoraptor, jo to hodne rychlej plast, nesjizdi se. Je to drat. Dovezli mi je pres Bretton na objednavku. Vepredu ted vozim IRC MYTHOS XC II, uz me parkrat hodne podrzel. Sice je na nem videt, ze ma male prasklinky na bocich, ale na defekty ci funkcnost to nema vliv. IRC jsem kupoval v Zamu, meli jej normalne skladem (ale bylo to na jare).

      0 0
    • bubo  

      Kouknul jsem doma do toho Vela (6/2004, str.167) a jsou to IRC, dovozce ZAMO. Mají tam 3 druhy v cenách okolo 500,– za kus. Jestli to je drát nebo kevlar tam není uvedeno, ale vzhledem k ceně to bude asi všechno drát.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.