• 123

    Podcenil jsem interval vymeny retezu a stalo se to, co se dalo ocekavat: novy retez preskakoval na prevodniku i pri velmi slabem zaberu, nastesti pouze na nejvetsim (44z) (kazetu jsem menil a tudiz bez problemu). Zuby prevodniku (resp. ty mezery pro retez) byly na prvni pohled nesymetricke, na strane zaberu vice sesikmene. Zkusil jsem je prebrousit kulatym pilnikem a navratit puvodni symetrii (jsou to duralove Ritchey a tak to slo dobre) – CNC obrabeni to neni, ale aspon neco :-). Jde o odhadem o jednu az dve desetinky milimetru materialu. Kupodivu to pomohlo a dnes kdyz jsem jel dnes rano do prace, zkusel jsem slapat na tezke prevody vsi silou a retez drzi.

    Chci se zeptat, zda-li tuhle prasarnu take nekdo zkousel a ma naopak negativni zkusenost. Ptam se, protoze chci jet o vikendu na zavod a nemam uz cas to dele testovat a nerad bych, aby me to na trati vypeklo.Diky.

    0 0
    • MARIN  

      Na drivejsich klikach a strednim prevodniku XT jsem to praktikoval taky a pak na tom jeste dalsi rok v pohode jezdil. Nedavno jsem to zkousel praktikovat na strednim XTR prevodniku a vubec to nepomohlo :(

      0 0
    • McBlacky  

      a jak to přesně brousíš? prohloubíš mezeru mezi zuby, nebo srazíš z druhé strany to sešikmení?

      0 0
    • Mamut  

      Nedavno som robil to iste na najmensom (to je uz 2. krat, 1. bol pred rokom a pol) po tom, co mi zacal vytahovat retaz aj ked bola cerstvo namazana. Z bokov som zbrusil tie rozsirene casti zubov, kde sa vymackali. A tiez aj „haciky“ ktore tam vznikli od valcekov retaze. Nakoniec som ho prebehol dratenym kotucom nasadenym vo vrtacke a zase chodi ok. Mam ho ocelovy Sachs, ale aj tak to slo az podozrivo lahko.

      0 0
    • default  

      Taky nekdy pomuze, kdyz ten prevodnik otocis… …ne u vsech to jde.

      0 0
    • HonzaV  

      Na hlinikovym prostrednim prevodniku XT to piluju kazdou druhou vymenu retezu, a to tak, ze odpiluju to zahnuti, ktery se tam vyzvejka na zubech od valecku retezu. Udelam to jeste jednou a pak uz budu muset koupit novej prevodnik, zoubky jsou uz nejaky maly.

      0 0
      • gargamel  

        Taky se mi vytahal na prostředním XT-čku. Asi před týdnem jsem ho vyměnil i řetězem za novej. Kdybych věděl, že to de takhle, tak bych ho zkusil zbrousit.

        0 0
    • Glum  

      Jo, pomuze to, ale pozor: o to rychleji se mrvi retezy. Zkus zatahnout za kliku s prebrousenym prevodnikem a zjisti kolika zuby tahnes retez. Preskakoval mi takhle retez (resp. se obcas namotaval)na LX prevodniku, pomohlo lehke prebrouseni, ale pak jsem prevodnik radsi namontoval na zimaka, kde vozim jety retezy ze sezony. Tam to funguje perfektne a zadna skoda tam nehrozi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.