• Standa

    Byl jsem již téměř rozhodnut jít do ciclosportu HAC4.Trošku mě ale zarazila diskuze na Velu.Asi je ciclosport trochu více poruchový než by měl. Nemáte někdo praktické zkušenosti se značkou SUUNTO?Celkem se mi líbí model X6HR Unisex Suunto SPORTS Cross.Nebo mám jít do Polaru S720?

    0 0
    • BB  

      Polar je fajn, ale je takovy strasne univerzalni, moc funkci a dost slozite se ovlada. Uplne me dostal, kdyz jsem zjistil, ze nema vymennou baterku v hrudnim pasu a ze se musi koupit novy pas. Tak jsem sel do HAC4 a zatim dobry.

      0 0
      • Daf  

        No ja mam baterku v hrudaku u polaru uz 5 let a myslim si ze jezdim docela dost. Jinak souhlasim ze 720 je hodne slozitej pristroj ktery vetsina lidi nevyuzije.

        0 0
        • J.A.V.  

          Funkcí to má hodně, to je fakt. Ale složitý to není a většinu funkcí využiješ, pokud podle toho trénuješ. Samozřejmě kupovat to jen proto že to má výškoměr, je blbost. Na druhou stranu ten SW od Polaru je vychytanost maximální, to se s tím k HACu vůbec nedá srovnat.

          0 0
          • Beeda  

            nastesi existuje alternativni soft..B

            0 0
            • J.A.V.  

              Jo něco jsem o tom četl, když jsem řešil dilema Polar x HAC4. Nakonec jsem sehnal Polar za docela dobrý peníze, tak sem se trochu rozmazlil :)

              0 0
      • jecnak  

        Ale ma ji vymenou.

        0 0
    • lubos  

      Kde je ta diskuze ? Muzes hodit link. At se podivam, jestli obcasne podivnosti nejsou problemy s komputerem. Neni uplne bez chyb. Ale kdyz si umis sestrojit seriak a kolebku, umis stahnout a skompilovat freesoft pro HAC, tak vyhoda je, ze stiac, kdyz koupis zakladni verzi, a ta se da sehnat relativne dost levne. Asi tak mozna za pulku toho co Polar720.

      0 0
    • Beeda  

      Uz jsme zjistil cim byl/je HAC4 poruchovej…proste neni tak vodotesnej jak pisou, stacilo to pak votrit v lihu a hlidat aby nezmokl a ok, uz jsem byl definitivne rozhodlej ze poleti, nastesti tohle pomohlo..B

      0 0
      • lubos  

        Uz jsem s nim jel hodnekrat v desti a je v pohode. Ale mozna fakt neni tak uplne ok. Ono to gumove tesneni sice neco tesni, ale … A tez nevim co tesneni u tlacitek.

        0 0
        • ROpa  

          Mne sa stalo ze mi po pade odisiel vysielac s RCS Sigma BC800 chvilu som to skumal a potom som zmeral ze baterky v nom maju 0.5 a 0.6V :-)) Inak mechanicky poskodeny nie je ani skrabnuty lebo som spadol na opacnu stranu…

          Dovtedy slapal ok a pri pade sa odrovnali baterie no proste zaujimave…

          ROpa

          0 0
          • lubos  

            Mozno sa tak nestastne posunula vnutri, ze ten malinkaty kusok mezdi plus a minus sa skratoval cez ten pliesok.

            0 0
    • RomanH  

      Ja mam uz 4 roky hodinky SUUNTO ADVIZOR (mimo jine kompas, vyskomer, merit tepu – kompatibilni s nekodovanymi pasy POLAR). K me uplne spokojenosti mu chybi jen moznost merit ujete km na kole a prenos do komplu. Ja si je ale kupoval vice mene kvuli trekum. Na kolo je asi vhodnejsi nejaky „all in one“ – vcetne tech km a prenosu.

      0 0
    • Hans  

      Suunta používám ajsou špičkový. Ale používám je při horolezectvý. Jestli si biker a máš kačky, bez rozmejšlení bež do POLARU 720i. Lepší vychytávku pro bikera zatím neexistuje.

      0 0
      • lubos  

        Dovolim si oponovat, protoze i Polar720i ma sve muchy, problemy a nevyhody pro bezneho bajkera. Rozhodne neplati, ze Polar720i je vrchol, protoze jak Polar tak HAC jsou jenom kompromisy a ani jeden neposkytuje uplne vsechno co by top cyklocomputer poskytoval mel. Mozna za par let.

        0 0
        • Sonic  

          HAC 4 mám zrovna na reklamaci, ale nemyslím si, že HAC 4 je víc poruchovej. Díky ceně se více prodáva a tudíž je mnohem víc reklamací než na polaru. Rozhodně jsem ho moc neštřil – jízda v zimě… Mimochodem není někde link na zapojení kabelu a? už přes Com nebo USB.

          0 0
          • 0702  

            HAC 4 mám ho 4 rok k naprosté spokojenosti mi teď chybí pás, který mi moje manželka milovaná vyprava sspolečně s černým moirovým trikem. Opravdu bez problémů měří a přenáší do Pc. Jezdím v zimě, pouze vždy 1× za rok měním všude baterie. Můžu vřele doporučit. A pokud se Ti to posere je to jako všechno – vot eto těchnika!

            0 0
          • KM  

            zkus pells.cz

            0 0
          • lubos  

            Jakej problem mas ?

            0 0
            • Sonic  

              Při snaze přepnout HACa do režimu záznamu nahlásí systémovej reset.

              0 0
              • lubos  

                Ja mam obcas problem pri prepinani, ze na chvilinku vypadne prijem z tepaku. A taky se mi zda, ze ve srovnani se zacatkem je vic signal z pasu rusen. A to mam novej pas, i baterky jsem zkousel menit. Jedine snad baterku uvnitr hacu, ta mozna za nejakej cas bude nutne menit.

                0 0
                • Sonic  

                  Tohle se mi nestává, ale je tam stanovená vzdálenost mezi hrudním pásem a přístrojem, kterou bys neměl překročit. Jestli si to dobře pamatuju tak to je 50 cm, ale raději se mrkni do manuálu tam bude přesná hodnota.

                  0 0
    • kundi  

      mam Outbreaker RP109, meria vysku (tlak), teplotu, pulz, bike-funkcie (vsetko co bezny tachometer meria plus kadencia), softwear k analyze vyletov…proste meria vsetko co len chces a zaznamenava do pamate. vyzorovo sa podobaju na Suunto…teda vyzeraju ako hodinky anie ako tachometer pripnuty na ruke ;-))). mozem len doporucit. ked mas nejake otazky sem s nimi ;-)

      0 0
      • Thorn  

        hmmm, vyzera slusne, na kolko ta vysiel? da sa kupit niekde na SK, alebo si ho doviezol zo zahranicia?

        0 0
      • Man  

        nemozes dat nejaky link, nech sa na to pozriem? uvazujem nad nejakym poriadnym compom a zatial vyhrava HAC4 o prsia pred Polarom, ale ta Tvoja informacia ma dost zaujala. Vdaka.

        0 0
        • Thorn  

          goooooooooogleeee… http://www.sporttek.co.uk/…_RP109_.html

          0 0
          • 0702  

            Asi designově povedenější než HAC 4, nevím, jaké výstupy na PC se s tím dají vykouzlit a nemá to sklonoměr – moji nejmilejší hračku na compu… Cena je skoro 9000,–Kč- servisuje to v ČR někdo – to je podle mě nejdůležitější aspekt při rozhodování o koupi tohoto přístroje.

            0 0
            • kundi  

              mam to z ciech z prahy od jedneho chlapika co to doviezol na skusku …zaujalo ho to na jednej vystave ci co ;-) je to inak americko/honkongska firma www.oregonscientific.com Zohnat sa to da aj cez internet z UK z celkovymi nakladmi myslim 10000SKK. netreba k tomu uz nic dokupovat ako pri inych konkurencnych vyrobkoch (napr.suciastky na meranie kadencie alebo citacku dat do PC alebo hrudny pas…) vsetko je to v jednej dooost veeelkej krabici ;-)… a su kraaasne. Aj ked na biku vyzeraju trosku mohutne…kvoli drziaku ktory mohol byt aj lepsie vymysleny. Inak dozvedel som sa o nom v jednom clanku VELO kde to mal chlapik na LagodiGarda a od neho som zohnal aj ten kontakt na ID SPort v prahe. co este by ta konretne zaujimalo???

              0 0
              • 0702  

                To měření sklonu a výstup na PC (JPG, cokoli) jestli to zobrazuje relativně věrně. Dík

                0 0
                • kundi  

                  neviem co myslis tym meranim sklonu…na displeji v dolnej casti je pocas jazdy len taky velmi jednoduch graf ktory sa tusim po pol resp 1 minute update-uje. taky isty minigraf je na priebeh pulzu a aj tlaku…oooo zabudol som na jednu vecicku…ony tie hodinky aj predpovedaju pocasie ;-) na 12–24hodin pre oblast v okoli 50km…zatial vcelku spolahlivo ;-) Inak detailny priebeh vyska v akej si sa pocas tripu nachadzal uvidis az v PC ked si stiahnes data. Ale staci si stiahnut manual zo stranky co som napisal v predolom prispevku a tam sa docitas co to vsetko dokaze ;-)))…je to fakt na dlhe rozpravanie. Apropo ked som ja isiel do toho vyberal som z Hac4, Polar720, Suunto a Oregon ;-) este linka: http://www.sailgb.com/…rod_info.asp?…

                  0 0
                  • RomanH  

                    To pocasi (respektive zmenu tlaku) predpovidaji i SUUNTA. Funguje to ale spravne jen tehdy, pokud se pohybujes ve stejne nadmorske vysce. Pokud stoupas (myslim rychle stoupani treba autem, nebo x-hodinovy vyslap do prudkeho kopce), tak samozrejme klesa tlak. Navic, to ze klesne tlak jeste automaticky neznamena, ze zacne prset. I kdyz musim uznat, ze na predpoved bourek treba na vode je to vyborna vec.

                    0 0
                    • kundi  

                      s tym tlakom je to pravda ale oni su okrem ineho specialisti na male elektronicke zariadenia zameranena predpovede pocasia a vraj maju patentovany system ktory prave rozlisuje zmenu tlaku sposobenu zmenou vysky a zmenou tlaku ako takeho. samozrejme ked prudko stupas alebo klesa hodinky nachvilu prestanu predpovedat (zmizne jedna zo 4 obrazkovych ikoniek v hornej casti displeja) a obnovy sa az ked sa ustalis v nejakej vyske na par minut a softwear to vyhodnoti…musim ale povedat ze po 3 mesiacoch pouzivania bola predvpoved na 95% spolahliva ;-))) je to velmi fajn na vyletoch (najma pri planovani) mimo civilizaciu kde nemas moznost zistit si info o nadchadzajucom pocasi.

                      0 0
                  • Paja  

                    Mereni sklonu – v bike modu % stoupani/klesani (aktualni, prumerne, max, min) bych myslel?-)

                    0 0
                    • kundi  

                      tak to nemaju…ukazuju len aktualnu vysku, naklesane metre, nastupane metre, rychlost m/s smerom dolu resp hore (ma aj alarma ak ches pocut ci klesas resp stupas…ako variometer), max a min vysku…ak by som chcel percento musel by som si ho vypocitat ;-)

                      0 0
          • Man  

            diiiiiiiiiiii­iiikyyyyyyyyy­yyyyy :-))))))))))))

            0 0
        • kundi  

          pre uplnost pridavam este manual k RP109 ;-)

          http://www.oregonscientific.co.uk/…%20RX109.pdf

          0 0
          • Man  

            ako dlho mas toho Oregona? nerusia prenos napr. vysoke napatie, torlejbusy… ako sa to niekedy stane s inymi compami? daj aj nejake slabsie stranky… :-)))

            0 0
            • kundi  

              ako som spominal vyssie mam ho 3 mesiace, zatial mi ho nerusilo nic (pod drotami jazdim bezne)…ale neskusal som este ist v skupinke bikerov co maju HR takze neviem ci by sa nejak nerusili…vyskusam niekedy ;-) …ale vzhladom na to ze dosah je tusim do 90cm tak nepredpokladam ze by som bol tak blizko niekoho pri bikovani v lese a on by mal zrovna moju frekvenciu…to je dost mala pravdepodobnost ;-)

              0 0
            • kundi  

              a zabudol som…pokial ide o slabsie stranky tak JEDINE co mi trochu chyba je ze mozem vidiet naraz na displeji len dve funkcie resp udaje (ale aspon v roznych variaciach)…pri bikovani v tazkom terene je to trochu risky prepinat jednou rukou funkcie a pozerat nan…ale zvykol som si a mam zauzivane dvojice funkcii ktore potrebujem vidiet…niektore totiz staci pocut (napr alarm ci prekracujem vybrany HR limit)

              0 0
          • P  

            Tento Sportester lze koupit i u Conrada, v Praze je měli i v obchodě.

            http://www.conrad.cz/DetailPage.asp?…

            0 0
    • stréc od piva  

      hc x polar = hcško má víc funkcí…

      polar má mín; ale je líp provedej; to tělo má daleko lepší vylísek; navíc je kovovy u te 720ky..takže na nárazy odolnější..ale je pravda, že je daleko dražší; a věci co sou v HC už započteny si musí polarista draze dokupovat

      0 0
    • pvacek  

      Suunto bohužel neznám, ale produkty od Ciclosportu (HAC4) nedoporučuji. Levné, ale tomu odpovídá kvalita a spolehlivost. Včera mi přišel z Ameriky z internetového kšeftu Polar S725. Cena 307 dolarů. Při dnešním kurzu je to okolo 6800Kč. Trochu rozdíl oproti ceně tohoto modelu inzerované v ČR. Mezinárodní záruka. Software je v češtině. Pouze manuál je anglický.

      0 0
      • St1c  

        pls neviete niekto ako na tych oregon scientific vypnut pipanie tlacitok pri stlaceni?

        0 0
      • BB  

        Polar silne nedoporucuji na cyklo vyuziti. Je to takovy vsesportovy nacini. Na kolo je HAC mnohem lepsi. Je to stale cyklokomputer. Dva kamaradi, co maji Polara na to stale nadavaji. Jeden kousek jse zachranil od vhozeni do kanalu pri zachvatu vsteku. Maual i v cestine je naprosto nesrozumitelny.

        0 0
    • borda  

      prakticky zkusenosti nemam ale mrkni na tohle http://www.bike-forum.cz/forum/add.php?…. Mas to i sbonusem, kdyby jsi se chtel treba potapet :-)

      0 0
    • MartinXC  

      A musíš to mět v jednom ? Já si velice rychle zvykl na dvojičku comp (CM434) a tepák (myslím CP10). Tepák mi služí i na veslování a jiné aktivity, comp je výhradně biková věc. Cenově to vyjde na stejno.

      0 0
      • RomanH  

        Ja bych hlasoval alespon pro stejnou firmu ci kompatibilni software, pokud se pak chces v tech datech rypat. Jinak mas pravdu.

        0 0
        • MartinXC  

          Jo to je fakt, i když na sračičky s PCčkem čas věnovat nechci.

          0 0
    • Pavlis  

      Co se tyka mereni tepu, co rikate na Sigma Sport Fit Watch? Neumi vysku, teplotu apod., ale stoji 1/4 oproti Polaru. Nebo mu snad neco chybi o cem nevim? Zadnou takovouhle hracicku zatim nepouzivam tak nevim co se da postradat a co by nemelo chybet.

      0 0
      • aku  

        Pouzivam ji a rekl bych ze mi vyhovuje. Jediny problem co bych vypichnul je, ze nema podsviceni displeje. POuzivam ji jako tepak, obcas vyuziju i stopky

        0 0
        • Pavlis  

          A co blbinky jako zkouska telesne zdatnosti, trener ci treninkova pasma. Vyuzivas to v praxi? Je to pouzitelne?

          0 0
          • aku  

            Abych to upresnil. Kdyz jsem si kupoval tepak, tak jsem hledel na cenu, to ze nema propojeni s pocitacem mi nevadilo, dale jsem chtel stopky, prubezny cas atd, pamet na alespon 5 treninkovych jednotek (dnu) moznost zvukove signalizace ;), vymenna baterie v pasu, odolnost proti vode, indikaci jednotlivych treninkovych pasem, jejich nastaveni a prehled kolik casu jsem stravil v jednotlivych pasmech. Takze jsem podle tipu tady zjistil maximalni tepovou frkv (samo ze lepsi by bylo zajit na vysetreni ale pro hobika to staci si myslim ja), nastavil jednotlive pasma a jezdim. Takze treninkoveho manazera vyuzivam. Pak se obcas kouknu jak na tom jsem s navratem na normal po treninku – po ukonceni se na 5 minut sleduje tvuj tep jak klesa. Ale to delam malokdy, az tak to nezeru. Vsechny tyhle veci se ulozi do pameti a uchovava se 7 poslednich treninkovych jednotek. Ta vata okolo jako spalene kalorie ci fitness test jsem nevyuzil. Ale pro nekoho to muze byt zajimave. Par postrehu z pouzivani: nema to nijak velky dosah. Staci krok od kola a zacne pipat ze neni srdce k dispozici :). Taktez kdyz do strmeho kopce nesu kolo jako cyklokrosar tak zacne hvizdat. Vodotesnost dostacujici. Uz jsem ho parkrat ponoril i zmokl a zatim ok. Podel tramvajoveho vedeni jsem zadne velke vykyvy nezaznamenal. Takze kdyz to shrnu tak mi to jako prehled o mojem tepu s historii 7 dnu bohate staci. A vypadaji dobre takze se daji nosit jako hodinky

            0 0
    • Pablo  

      Neznáte nějaký cyklokomp + měřič tepu + výškoměr do max. 3000? Znám ty HACy a podobný, ale to vůbec nevyužiju. Dřív jsem trávil analyzou u PC mládí, teď už mi to je jedno, chci vědět kolik jsem ujel, průměrku, jak jsem vysoko a kolik tepu, žádný přenosy do pc atd nepotřebuju. Nic nemůžu najít, tohle je snad jedinná kombinace, která se v těch levnějších nedělá :(

      0 0
      • Paja  

        Nevim, zvolil bych kompjutr s vyskomerem (CM 434 stal loni 3000, ted je myslim levnejsi) a tepak ala Lidl za 400 a ses na cca 3000 a kousek a mozna je to prehlednejsi nez na 1 budiku.

        0 0
        • Pablo  

          Já s přehledností problémy nemívám, spíš budu mít problém sehnat tepák za 400 a hlavně, mám alergii takže nemůžu mít hodinky, potřebuju to s držákem na řidítka a to asi ten tepák za 400 není. Bral bych nějaký řešení vše v jednom, na jedný straně řidítek mám úchyt na světlo/blikačku. Navíc mě dost limitují peníze (řeším byt).

          0 0
          • Paja  

            Tepak z Lidla, od Tchiba…je za 400Kc, ale mivaji ho 1–2× rocne, nevim, kde se za takovou cenu da sehnat stabilne: Run Tec z Lidla pokud vim ma v drzak na riditka. CM 434 se da koupit za 2670Kc, takze na tech 3000Kc bys zhruba byl. Nejsem si jisty, ze je neco levnejsiho nez HAC4, co je zaroven kompjutr,tepak a vyskomer.

            0 0
            • Pablo  

              Toho jsem se obával, že levnější řešení než HAC není, ten bych opravdu nevyužil a navíc na něj nemám. Řešit to odděleně se mi moc nechce, i když by se mi to na řidítka nějak vešlo (komp, tepák, světlo), je to další krám navíc na hlídání, na baterky atd. To už bych radši kouknul jestli není nějaký tepák+výškoměr (určitě je, ale s držákem na kolo) a k tomu starý computer který mám, vyšlo by to možná levněji a měl bych výškoměr i na lyže, což by se mohlo pro zajímavost hodit. Ale stejně bych radši něco all-in-one..

              0 0
              • Paja  

                To mi neprijde jako lepsi reseni (kdyz uz pripustis 2 budiky) protoze se tak pripravujes o fci. vyskomer/kompjutr – mereni sklonu a to ze mas v 1 budiku k ujete vzdalenosti nastoupane metry atd. Udaje s vyskomeru a kompjutru spolu souviseji vic nezvyskomer/tepak. CM434 vozim v kapse i na lyze.

                0 0
                • Pablo  

                  Hm, možná máš pravdu ale jak řikám, mě o nějaký extra fce (např. měření sklonu) nejde. Když to koupím jak říkáš, získám za 2700kč jenom výškoměr, protože comp už mám a stačí mi. Asi to nechám, je to moc peněz za polovičatý řešení, kdyby v tom byl i ten tepák, bylo by to super, ale takhle nevim nevim.. V každym případě dík za info.

                  0 0
    • jaradal  

      Možná se zeptám trošku mimo diskuzi, ale zajímalo by mě, z jakého přístroje vzešel přiložený graf. To je přesně ten typ výstupu, který bych rád měl k dispozici: Profil tratě s možností vkládat značky do záznamu (např. kontroly na orienťáku…).

      Díky J.

      0 0
    • Honzas  

      Tak ja vyuziju tenhle thread a pohanim HAC4. Funkcne jako dobry, vsechno pekny, ale posledni dobou mi po chvili prestane komunikovat s hrudnim pasem a baterka vydrzi tak max tri tydny (nekolikrat za sebou). Maximalne. A to jsem ho za tu dobu pouzil tak dvakrat, trikrat jako stopky a tepak na trenazeru a jinak lezi jako teplomer na stole.

      Netusite, cim to muze bejt? A jaky v tom kdo pouzivate baterky (ja mel nejaky duracel a panasonic naposled)? A jak dlouho Vam vydrzej?

      0 0
      • lubos  

        Ty alkalicke, nebo jak se to .. cena kolem 50tky jedna.

        0 0
        • Honzas  

          no to ja taky, 50 – 60 korun za baterku, menim si je sam. akorat mne sere, ze nejak moc casto;-)

          0 0
          • lubos  

            Hmm, 3 tydny je malo. Mozna nejaky maly skrat, nezateklo ti don nej ?

            0 0
            • Honzas  

              do otevrenyho urcite ne, jak je to s tesnosti po ty dobe, co ho mam, nevim.

              0 0
      • MartinXC  

        To je nějaký vadný kousek, normální „spotřeba“ je tak 1 rok.

        0 0
        • Honzas  

          mam ho tri roky, ze zacatku to bylo v pohode. baterka vydrzela tak pul roku. az ted se nejak zblaznil:-(

          0 0
    • luv  

      Ted sem nasel dratovou verzi za 2240,– Ciclosport CM 215 Alti pcshop.pells.cz/spor­t/default.asp?mtc=0&cls=­stoitem&stiid=7015

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.