Auta jezdi jak prasata a chodci se chovaji jak prasata.

82 nepřečtených
  • Cau. Musim se sverit s tim, jak me s…u lidi. Dneska jedu do kopce po uzky silnici a najednou proti me kolonka tri aut. Ctvrty auto, za nimz sedela, jak jinak, nez zenska, se rozhodlo tu kolonu predjet. Kdybych nejel 30cm od krajnice, ale napr 50, odnesl bych to. A chodci? Ty se umi pekne roztahnout pres celou silnici, nebo se naopak neumi rozhlidnout. Nejakej klucina tuhle prechazel silnici z pravy na levou stranu, byl uz za prostredkem, tak jako ze ho objedu. On se lekl a vratil se zpet, takze mi zase skocil do cesty. Nastesti sem ho objel jeste vic a on se omluvil. Holt lidi neslysi motor, tak jim je jedno, jestli je sejme kolo v 60km/h…

    0 0
    • manzesman  

      Takove ho..da potkavam skoro kazdy den. Nejcastejc se mi stava, ze kdyz projizdim krizovatku rovne a naproti jede auto, ktere odbocuje vlevo, tak mi tam klidne vjede, aniz by se rozpakoval nad nejakou prednosti. Jooo mit misto kola kamion, tak to neudela. Jednou jsem borcovi kopnul i do auta, jak to bylo natesno a jeste se rozciloval. Zmetek. Dnes rano se mi ale stala takova kuriozitka.Takhle si to frcim polnackou smerem k lesu a najednou z kukurice vyletela srna. Stava se mi to dost casto,ale vzdycky probehne par metru prede mnou. Dnes jsem ale citil jeji cumak na ruce.Musela si snad zlomit i nohy, jak prudce brzdila.A ja abych ted pral.No teda skoro.Uz dlouho jsem se tak nelekl.Nasledu­jicich 5 minut jsem nebyl schopny slapat, jak se mi klepaly nohy.

      0 0
      • Beeda  

        Ja se rozjidel v Bolesavi na semaforech a samozrejme ze dedek v protismeru vodbocoval do leva, svihl mi to tam, tak tak jsem mu do toho krapu kopnul a byl pokoj, jeste mohli vylizt…Nebo v Turnove na kruhaku, dalsi dedek:-), jede blika do leva, no rikam si odbocuje tak vjizdim na kruhak a von jede dal, malem me sejmul, tak sem mu zase zarval do auta at se nauci blikat… U chodcu zas radeji spomalim nebo je objedu, obzvalast pokud jsou tam decka… uznavam hirearchii chodec, cyklista, auto. B

        0 0
        • martt  

          ja mam uz vodicak velmi davno, takze aktualne predpisy moc nepoznam ale iste je, ze kruhovy objazd sa opusta s pravym a nie lavym blinkrom.

          Naopak som si vsimol, ze dost ludi blika dolava pokial sa chcu dalej tocit na kruhovom objazde. Neviem ako je to zakonom regulovane, v kazdom pripade sa mi ale zda, ze skor bol v prave ten blikajuci dedek ako Ty.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Lidi co neumej blikat na kruhovem objezdu me serou. Zrovna vcera jsem si malem nabeh. Obvykle nedam na to co ukazujou blinkrem, ale obcas na to nemam nervy cekat jestli opravdu odboci atd. Tak koukam na auto co prave vjelo na kruhac a blika doprava, tak si rikam, ze ho asi opousti na vyjezdu na kterym ja sem chtel najizdet na kruhac. Docela me prekvapil, kdyz pokracoval po kruhaci. Sem to zaslap, zanadaval si do pitomejch dedku a jelo se dal. Kdyz jsem zjistil, ze ani kolegove co toho sluzebne hodne nalitaj neumej blikat na kruhaci…darmo mluvit.

            0 0
            • vicko  

              Ale jo to bych pochopil,to by me taky nastvalo. Ale logicky, kdyz blikam doleva tak na tom kruhaku zustat chci ne? A kdyz ho opoustim tak blikam do prava. Alespon ja teda takhle blikam a nemam s tim problem ;)

              0 0
              • Gumicuk  

                Musim s tebou souhlasit, vzdyt je to i logicky… pokud se teda na kulatacich nejezdi po smeru hodinovejch rucicek… :-))

                0 0
                • johny265  

                  U nás je to pravidlo nablblý. Má se blikat doprava, když na něj najíždím, kam jinam bych asi tak jel?! ;o), a pak ne během jízdy po něm a snad, až když se opouští, ale to si nejsem 100% jistý. Proč blikat doleva, když jedu po kruháči?! Do zatáčky přeci taky neblikám. V každým případě, logicky to mají třeba v Rakousku nebo Německu. Najedu na kruháč bez blinkru a blikám doprava před odbočkou, kde chci vyjet. Logický a přehledný jak facka :o)

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Vsak takhle by se taky spravne blikat melo. Snad to uz nasi zakonodarci vyresili. V novele zakona (nevim jestli uz vysla v platnost) to uz nastesti je. Takze pro vsechny. Pri vjezdu neblikame pri vyjezdu blikame a to doprava :)

                    0 0
                    • Gumicuk  

                      Myslim ze ta novela jeste nevstoupila v platnost, ale nejsem si jistej… Ja hlavne chci a pevne v to doufam ze zacne platit celorocni sviceni, jako je to treba ve Slovinsku…

                      0 0
                      • lubos  

                        No jo, jenze u nas na Slovensku to posrali a ze zakona svitit musis i kdyz jedes na bajku :( Tedy neze by nekdo svitil, jenom za to muzou pokutovat, grr.

                        0 0
                    • websky.cz  

                      pri vjezdu blikam doprava jen kdyz chci hned vyjizdet, dost to pomaha tomu dalsimu co chce najizdet, v tom vjezdu kde chci vyjizdet :)

                      0 0
                    • Paja  

                      Urcite uz to plati, naposledy (loni?) pri referentskych zkouskach jsem se na to ptal chlapika z autoskoly – rikal, ze spravne je blikat doprava pri najezdu, pri jizde neblikat a pri opousteni blikat doprava. K tomu dodal, ze to blikani pri najezdu je ale zbytecny, protoze to ostatni spis mate. K blikani doleva pri jizde po kruhaci rikal, ze to zakon nevyzaduje ale na druhou stranu to nemuze skodit. Mne pripada nejlogictejsi blikat jen pri opusteni kruhace.

                      0 0
                      • Lada1  

                        pri najezdu na kruhac a blikani doprava, to vidi pouze ridici stojici za tebou a ty to nemate. ridici jedouci po kruhaci toto nevidi

                        0 0
                        • Paja  

                          Ne tak docela, zalezi jak vedou ty prijezdove cesty ke kruhaci, kazdopadne ti za tebou nepotrebuji vedet, ze jedes doprava, protoze na kruhaci ani jinam nemuzes, matouci muze byt treba na malym kruhaci, kdyz nekdo nestihne vcas blinkr doprava zrusit (a pokud mu sam nevypadne), tak mate ty, co vjizdeji hned na dalsim vjezdu, chce jet dal po kruhaci, ale oni si mysli, ze ho uz chce opustit. V idealnim pripade ani blikani pri vjezdu nevadi, ale nema to zadny vyhody.

                          0 0
                      • default  

                        Co kdyz ma kruhac dva pruhy?

                        0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Tak pokud odbocujes hned tu prvni jedes po vnejsku, kdyz nejakou dalsi, jedes po vnitrku pricemz se ridis normalne pravidly pro jizdu na viceproude komunikaci. Bohuzel u nas krouzi jako supove furt po vnejsku, protoze pak maji prednost pred temi uvnitr :(

                          0 0
                      • vlk  

                        u nás jsou i víceproudé kruháky.tak tam bys měl blikat doleva,jen když přejíždíš do jiného pruhu.

                        0 0
                        • Paja  

                          Hm to je jasny, bylo to mysleno na jednoproudy kruhac, na viceproudym samozrejme blinkr doleva pri prejizdeni do jinyho pruhu. Tehdy jsme uvazovali jednoproudy, ale stejne to beru zpet, je to blbost:) nejlogictejsi je blikat je pri vyjezdu (a pri prejizdeni v pruzich na vicepruhovem kruhaci:-))

                          0 0
                  • Beeda  

                    Na 99,9% je to tak, ze kdyz vjizdis na kruhak, tak neblikas, po nem taky ne a zacnes blikat do prava kdyz ho chces opustit (po prejeti posledni „odbocky“).. Rekl bych, ze ten dedek blikal od zacatku, cili prijizdel a blikal pravej, jel po okruhu blikal pravej, tak jsem jel, jelikoz jsem si myslel, ze ho opousti …B.

                    0 0
                    • Luka  

                      Tak ta 0,1% ti Beedo uteklo. Zeptej se jakyhokoli absolventa autoskoly, odpovi ti: Vjizdis li na kruhak BLIKAS, jedes li po smeru NEBLIKAS bo je to prikazany smer, vyjizdis li BLIKAS protoze odbocujes. Tohle mi nevymluvite, zkousel me z toho inspektor pri zkouskach (my tu na jiznaku totiz mame jenom kruhaky, normalni krizovatky tu uz nejsou)…

                      0 0
                      • Lada1  

                        njn ja bydlel od vystavby na jiznaku. ty kruhace to pekne znicili. predtim to bylo lepsi

                        0 0
                      • vlty  

                        musím tě zklamat, při vjezdu na kruhák se nebliká!!! blikáš jenom, až z něho sjíždíš

                        0 0
                        • Luka  

                          Tak to mi vtloukali dokebule pred 2 lety blbost?? Kdybych pred vjetim na kruhak tenkrat pri zkouskach nehodila blinkr, tak me vyhodili jako 3 prede mnou… tyjo…

                          0 0
                          • biker007  

                            „…blikani pri vjezdu na kruhac neprikazuje ani nenerizuje zadnej predpis. je to na libovuli ridice. pri vyjezdu se samosebou bklikat musi…“ aspon tohle sem slysel myslim na CRo1 v motozurnalu.

                            0 0
                            • Cyril  

                              Po vyzpovidání dvou velice odpovědných lidí dohlížejících na to, aby se mezi řidiče nedostávala úplná kopyta asi takhle:

                              názor 1) vjíždím blikám, jedu po neblikám, vyjíždím blikám, při vjezdu je nutno blikat protože jde o změnu směru jízdy dle v současnosti platných pravidel, bez ohledu na přikázaný směr jízdy (na klasické křižovatce s přikázaným směrem se také bliká) nicméně je nutno přiznat, že se jedná o nedokonalost v rámci současných předpisů (nepočítajících s kruháči), ale striktní výklad je takový.

                              názor 2) vjíždím neblikám, jedu neblikám, vyjíždím blikám, je to logické, stejná úprava je daná zákonem v Německu již dlouhou dobu a za blikání jinde než při výjezdu se tam dávají dokonce flastry, nebo? při nevypnutí blinkru může dojít u ostatních účastníků provozu k nesprávnému pochopení signalizace a vzniku kolizní situace.

                              Shoda obou Je to akademická debata, při vjezdu je spíše lepší neblikat (logické a praktičtější), když někdo bliká jezdí v souladu s platnou legislativou a nelze mu nic vyčítat, připravovaný zákon to řeší stejně jako v Německu (blikat jen na výjezdu).

                              Osobně jezdím dle 2).

                              0 0
                              • Luka  

                                Juva. Tak vidite. Jsem si rikala, ze to je divny. Ja osobne autem nejezdim, takze neblikam vubec. Na bajku ukazuju jen pri vyjezdu.

                                0 0
                                • BuboBubo  

                                  Ještě k těm kruháčum. Třeba si to ještě někdo přečte. Ještě jsem slyšel, že existuje kruhovej objezd a kruhová křižovatka. Rozdíl by měl být ten, že kruh.křiž. je jako hodně malej kruhovej objezd, takže když na ní vjíždíte, tak neblikáte, to přesně z toho důvodu, aby si někdo nemyslel, že z něj hned zase odbočujete. Ale jak kruhovej objezd, tak kruh.křiž. jsou zančený stejně.

                                  0 0
                                  • Bobo  

                                    Jo, vykládá se všelicos, ale podstatný je, co je napsáno v pravidlech. A tam je definovaná buďto křižovatka, nebo kruhovej objezd. Když by bylo někde v zákoně napsáno „hodně malej“, tak třeba pro pražáky by to byla křižovatka o rozměrech dětskýho hřiště, zatímco pro nás vesničany to jsou dvě křížící se polňačky. Podle pravidel je kruhovej objezd taky křižovatka, protože je to místo, kde se „pozemní komunikace protínají nebo stýkají“. A na křižovatce se bliká, pokud měním směr jízdy. Jenže je to trochu složitější. I na normální křižovatce, na které odbočuješ třeba doprava, pokud si musíš před odbočením najet doleva, tak taky blikáš jen doprava a ne chvilku doleva a pak doprava. Z téhle definice, co v těch pravidlech je, se ale absolutně nedá odvodit nějakej jednoznačnej postup při blikání na kruháku. Zdravej rozum velí blikat jen při výjezdu, brzo by to mělo být i v novele pravidel. Když tě dneska zastaví dopraváci a začnou ti tvrdit, žes na kruháku blikal špatně, nech si od nich ukázat v pravidlech, kde je ten paragraf, kterej jsi porušil a máš vyhráno. A to o tom blikání na kruhácích zdaleka není nejhorší paskvil, kterej v těch pravidlech je.

                                    0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Tak to mozna plati na jiznaku, ale v zapadni evrope a snad zanedlouho i u nas se zbavime toho matouciho blikani pri vjizdeni.

                        0 0
                  • Mamutt  

                    Při NAJÍŽDĚNÍ na kruháč by se právě bnlikat nemělo → ostatní řidiči (cyklisté ;) ) si to mohou vykládat tak, že vypadneš hned prvním výjezdem.. a pak bác. Na blikání ostatních na kruháči nehledím, čekám až tam fakt bude dost místa a až potom jedu.

                    0 0
                    • martt  

                      tiez to takto chapem a praktizujem.

                      Na druhej strane sa musim priznat, ze som na kruhovom objazde raz malom sposobil nehodu. Postavili nam na hlavnej kruhovy objazd a asi 99% aut islo nadalej plynulo rovno po hlavnej akurat vytocili tu zakrutu na kruhaci. Oproti isla jedna pani co pokracovala v jazde po kruhovom objazde ked ja som do neho vchadzal. Obaja tak 30 km/h. Ked som zistil, ze pokracuje, brzda az do dlazky, ABS naplno, ta pani nastastie tiez zareagovala a strhla to do stredu objazdu a nakoniec sme zastali asi 5 centimetrov od seba. Ufff… Este teraz sa potim ked si na to spomeniem. Som sa jej pekne ospravedlnil a ona to brala bez emocii. Asi si povedala „blby slovak“, bol som na svojom aute a tam mam slovenske SPZ.

                      0 0
                  • TinkTink  

                    Ja tez neblikam…asi bych teda mel, ale neprijde mi to logicke (pulku pravidel jsem uz zapomnel, takze se ridim rozumem :o))) )

                    0 0
                • RomanP  

                  No logický to je, dokud nepřijedeš na kula?ák, kterej má průběžný dva pruhy

                  0 0
          • Beeda  

            Dit jsem idiot, samozrejme, ze blikal PRAVYM blinkrem, neodbocil a jel dale po kruhaku.. cili jse m tam vjel.....B. Diki za upozorneni…

            0 0
    • stréc od piva  

      blbý lidi taky lidi…říkavala moje babička…

      0 0
    • myc  

      Vsimli jste si taky, ze pokud vam uhybaji dva chodci, tak NIKDY neuhnou oba na stejnou stranu? Ale to je jeste v pohode. Pokud jsou tri, tak ten treti do posledni chvile pobiha sem-tam a premysli kam uhne on.

      0 0
    • lubos  

      Vcera jsem jel po hlavni, zenska chtela prejit pres cestu/krizovatku, nezajem otocit hlavou, zrejme se spolehala na to, ze auto slysi, temer jsem ji projel. Jeste jsem na ni zakricel, jestli ji mam prejet. Ze pry sorry.

      0 0
      • pitelboy  

        Uplne nejhorsi sou lidi co uskakujou na posledni chvili. Nejlip kdyz ste metr od nich. Ty bych nejradsi dycky srazil a pak si na nich sel este zaskakat…

        Predevcirem sem si takle jel po asfaltovy ceste 3m siroky. Jel sem asi 40km/h. Skoro Pres celou sir de asi 5 lidi. Na jedny strane zbyva 40cm asfaltu a kus hliny pak mensi prikop…sem 3m od tech lidi, vpohode bych se vesel mezi ne a prikop a naka debilni hystericka krava me asi slysela otocila se a skocila na kraj toho prikopu 1,5 predemnou. Zalil me studenej pot a Jen tak tak sem to vybral. A ta krava debilni este zacal neco řvát !!! Na miste bych ji zabil !!!

        0 0
        • aku  

          Pri tomhle zpusobu jizdy by sis mel poridil Pedestrian Harvester. to by potom ty body naskakovaly

          0 0
        • McBlacky  

          přesně tohle se mi stává skoro každej den, ono to v Praze ani jinak nejde, než se dostanu z centra tak musim dát kolikrát docela slušnej city terror. Pořád nechápu lidi co jdou proti tobě, já jedu tak 35–40 a oni si mě všimnou až tak když jsem 10metrů před nimi a začnou zmatkovat. Jak je to možný, kam koukaj?

          0 0
          • pitelboy  

            koukaj do blba …

            0 0
          • aku  

            Proti me takhle jeli 2 bruslari. Jedou, ja jedu a furt nic. Tak si rikam zaflekuju zadni, mozna je to probere. Kluk sjel z naspu. Holka si sedla prede me na zadek (v pohode sem ji uhnul). Chtel jsem je ****** ale smichy sem nemohl, tak jsem pokracoval

            0 0
            • McBlacky  

              to je ještě zlatý, na Modřanský cyklostezce, kde mohou jet vedle sebe i 4 bikeři se kolikrát musí brzdit do plnejch protože tam vlaje jeden bruslař, když jsou dva vedle sebe tak už je to zabitý uplně. Dřív jsem pribzdil a poprosil, dneska zdálky zařvu a jedu pořád plnej, už mě to nebaví…

              0 0
              • aku  

                banda jedna ))

                0 0
                • ddd - andy  

                  Jeste chvili mi o tom vypravejte.. :-) Kazdej den jezdim do prace pres celou Prahu (Jinonice – Skalka) na kole..

                  0 0
                  • dalimil  

                    na modřanský stezce je to fakt hustý,bruslaři vedle sebe,psa,za ruku se vedou.minulý týden tam jedu a v protisměru 3 na bruslích přes celou stezku a pes.bavěj se a nečuměj před sebe.jedu si po svý straně a čekám kdy uhnou.nic.tak jsem zařval,holka se lekla,na kolena klekla,no ,v tý rychlosti si pěkně odřela.krve z ní chcalo jak z vola.bez helmy,bez chráničů.snad si dá příště pozor.

                    0 0
                    • rasto  

                      specialne kvuli bruslarum na Strahovske plani (Kladno-Prikopy) jsem si koupil zvonek. funguje to 100%tne. doporucuju.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        tam se dá dobře vyhnout na obě strany tráva… horší jsou cyklostezky z jedný strany zeď z druhý silnice

                        PS: já bych si nejraději pořídil kulomet.

                        0 0
                        • ddd - andy  

                          buldozer, jedine buldozer.. :-)

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            Zase si chces neco dokazovat na chudaccich bezbranych…? :)))

                            0 0
                            • ddd - andy  

                              Hele, celej pristi tejden mam dofcu, taxem ani nepachnu – mozna.. :-) (radsi budu sedet na kole zatimco nekteri bodou hnit u compu..) :-)

                              0 0
                    •  

                      hm nejhorší je to u nádraží… tam je to ani ne poloviční, dvě kola vedle sebe jen tak tak, jiný řešení než po tom písku neni… bruslaři sou ještě dobrý, ale ja sem na podzim potkával běžkaře, sice v prokopaku ale to je jedno, měly takovy ty kolečkovy :) lyže a to jel jeden a byla cesta neprujezdna a jeste cu**k ani nezpomalil a nesklapl nohy k sobe a ja sem malem hodil hubu v hlubkym listi kolem cesty

                      0 0
        • Jester  

          No ja teda vzdycky zpomalim, kdyz predjizdim lidi, kteri jsou zady ke mne. Vetsinou kolo uslysis az hodne blizko. Teda pokud Ti nevrze retez, ale to snad tady nehrozi. Mam maly deti a vzdycky, kdyz nas nejaky „neslysny“ cyklista predjede rychlosti 40km/hod, tak bych ho nejradeji zabil. Jinak me strasne serou lidi, kteri zasadne chodi po sdilenem chodniku s cyklostezkou po te „kolarske strane“. Jezdim rano po cyklostezce v Brne po Botanicke a tam porad pochoduji oddily vojaku po te „nespravne“ strane. Rikal jsem si, ze je vychovam, ale po roce marnyho snazeni jsem zacal jezdit po silnici.

          0 0
          • vlty  

            …čímž porušuješ silniční zákon, protože když je souběžně se silnicí cyklostezka, tak ji musíš použít. blbý ale je to tak.

            0 0
            • Jester  

              Vím to, ale nemám na to nervy.

              0 0
              • vlty  

                no máš tam po cestě do práce apoň něco, já z bohunic do centra nemám ani decimetr cyklostezky… takže nasazuju život mezi autama (teda doufám, že už brzo zas budu, protože dostavba kola se blíží)

                0 0
                • Jester  

                  No ja jezdim z Kohoutovic a trasu jsem si vybiral tak, abych se co nejvice vyhybal silnicim. Jinak bych musel jezdit po Uvoze a Hlinkach. A to bych asi neprezil. Jinak jezdim lesem pres udoli oddechu do Bystrce, pak po cyklostezce do Komina, dalsi cyklostezka (Kralovopolska) pak chvili postrani ulice a Botanicka.

                  0 0
                  • vlty  

                    kolik ti to tak veme času? připadá mně to dost dlouhý na cestu do práce… já jezdím z bohunickýho kopce kolem kremačky, před ní odbočím na chodníkosilnicu (to je nejkritičtější místo zhlediska kolize s auty) podél šaliny (8) a pak jedu přímo po Renneské až na roli a z tama různě klikatě až na Kozí

                    0 0
                    • Jester  

                      30 – 35 minut. Je to 14,5km. Mne delsi trasa nevadi spis naopak. A kdyz se jeste vyhnu frekventovanym cestam, tak je to dalsi pozitivum. Driv jsem jezdil do Medlanek a tam se po ceste muselo asi jenom 200m, to bylo jeste daleko lepsi.

                      0 0
                      • vlty  

                        jo tak to máš dobrý, musím najít taky nějakou „bezautovou“ alternativu.

                        0 0
                        • RomanH  

                          Bohuzel Brno je blbe staveny. Z Kohoutek do centra mimo silnice muzes bud lesem smer udoli odddechu a pak podle casu budto lesem na komin a Medlanak, nebo pres cyklostezku v Komine.Dalsi variantou je lesem sjed do Pisarek, pres cerveny kopec na Mendlak, pak treba kolem vody k Rondu. Zalezi, kam presne jedes. Protoze nemam v praci sprchu, tak ja osobne jezdim do prace (centrum Brna] autem nebo MHD. Doma na Kamenaku jsem stejne rychle a pak uz jdu na bika – zanorim se do lesu, vyjedu vecer a mestsky provoz nemusim resit.

                          0 0
                          • vlty  

                            Já právě sprchu v práci mám, takže jezdím prakticky celoročně (pokud teda ráno nepadaj trakaře) Ono Brno je postavený asi normálně ale ty cyklostezky… snad se nezačne stavět to nový rolo, jinak se novejch cykloztezek dočkáme až na důchod a to ještě možná. Jo na stránkách brno.cz je aj plán výstavby nových stezek, nevypadá to špatně jenom to chce teda zrealizovat.

                            0 0
                  • websky.cz  

                    zrovna na te botanicke jsem dostal pokutu 100Kc od mestske policie za to ze jsem nejel po te stezce :)

                    jezdival jsem do prace z Oresina do Krpole

                    ale davala mi ji moc pekna policajtka tak me to ani nemrzelo :)

                    ted v praze na cyklostezky kaslu a do prace jezdim autem :)

                    0 0
                    • Paja  

                      Hm to uz jsem taky od nekoho slysel, mozna je Botanicka odlibene misto mestaku, kdyz potrebujou dohnat kvotu na vybrane pokuty;)) Ja tam jezdim po stezce i po silnici podle toho jak specham a zatim jsem je nastesti nepotkal, ale argumentovat bych tim, ze pokud stezka kazkych 50m pred silnici konci a zacina za silnici (na prechodu bych tudiz asi mel slezt a kolo vest:) tak to neni zadna cyklostezka a jizda po ni je nebezpecnejsi nez po silnici jak pro me tak i pro ostatni ucastniky provozu:)

                      0 0
            • chorvat  

              Pokud je ta stezka oznacena znackou panacek/kolo tzv stezka pro chodce a cyklisty, pak ji nejses povinen pouzit, protoze ve vyhlasce je uvedeno ze ses povinen uzit stezky pro cyklisty a to je neco jinyho…

              0 0
    • 123  

      Ctouc prispevky v tomto vlakne nabyvam nazoru, ze prasata nejsou (pouze) automobiliste a chodci, ale i cykliste. Jestlize nekdo dojizdi chodce ctyricitkou (nebo dokonce sedesatkou, jak zaznelo v uvodnim prispevku), je, dle meho nazoru a slusne receno, nezodpovedny. Nelze se divit tomu, ze chodci potom reaguji a uskakuji neuvazene. Je videt, ze toleraci se vsichni jeste musime ucit. (Btw: jezdim ma kole denne pres Prahu do prace 12 mesicu v roce).

      Pro Dalimila: Doufam, ze jste mlad a jeste dostanete rozum. Mozna k tomu pomuze i to, ze budete mit jednou vlastni dite a budete se obavat, aby se nevymlatilo na bruslich a „netekla z nej krev jako v vola“. Jste-li jiz veku zraleho a dokonce mate jiz deti, potom Vam uz asi nepomuze nic.

      0 0
      • Jester  

        No chvilku mi trvalo, nez jsem to napsal, takze podobny prispevek jsem sem dal i ja. Neni to opisovani :-)

        0 0
      • Otaku  

        Nevim proc se navazis do dalimila. To mel jako skocit do prikopu aby ty inlajnisti mohli projet? kdyby sakra nezabirali celou stezku nebo aspon cumeli na cestu nemuselo se nic stat. Kadzej svyho stesti strujce..

        0 0
        • martt  

          tiez patrim medzi tych starsich co maju uz deti a nerobi mi problem hlavne okolo deti spomalit. Navyse mam na biku aj na ziletke hlasny zvoncek. A moje deti sa snazim vychovavat tiez k ohladuplnosti.

          0 0
          • Otaku  

            aha, takze at si vsichni jezdej jak prasata, ja jsem ohleduplnej a vzdycky jim uhnu. Tak jsi to myslel? Krom toho kde jsem sakra ja nebo dalimil psali neco o detech???! A nevim proc bych musel mit vlastni, abych vedel ze je dobry zpomalit kdyz se k nim blizim.

            0 0
            • martt  

              nemyslel som " aha, takze at si vsichni jezdej jak prasata, ja jsem ohleduplnej a vzdycky jim uhnu" ale to, ze ak prichadzam zo zadu k ludom, spomalim.

              Ak idem okolo deti a psov spomalim celkom podstatne vzdy.

              Ak vidim, ze ma niekto nevidi ked ide oproti, tiez spomalim.

              A generalne pouzivam dost ten zvoncek. Najlepsi trening je cez vikend na bratislavskej hradzi resp. pod cervenym mostom.

              Pokial som na biku v lese, na turistov tiez zvonim a neobchadzam ich velmi rychlo. Vynimkou su preteky, kde je imho starostou usporiadatela aby turisti o pretekoch vedeli a spravali sa primerane.

              0 0
              • RomanP  

                No a to je právě ono. Na závodech se o to má starat pořadatel a ve všedním životě každý z nás. Například i ta mladá slečna. Od toho jsou prostě pravidla. Taky nepatřím k lidem co záměrně děsí chodce, ale rozhlédnout před vstupem do vozovky se prostě musí, jinak je problém opět v jejich režii a není mou povinností vyluzovat jakýkoliv pazvuky, jenom aby o mě věděli a já se z nich po několika km zbláznil. Možná snad zvonek, ale ten si asi na bike stejně nedám. Co se týká stezek, jako je ta Strahovská, tak tam nebýt tolerantní, už bych několik lidí sejmul. Nikdo na bruslích neřeší, že mi zajíždí do poloviny mýho pruhu a tak tam někdy jedu tak plynule jako auto přes Letnou.

                0 0
            • Pebe  

              Trochu se v duchu směju a trochu se těšim, až ti přítelka nebo manželka řekne, že budeš ta?ka. Mě už se to přihodilo a přestože jsem tomu nevěřil, obrátilo mě to naruby. Prostě, když vidim děti, zpomalim a pozoruju a v duchu se těšim, až ta moje cácorka vyroste a budem spolu blbnout v parku a jak budu do krve mlátit každýho, kdo mi tu mojí malou dcérenku jen pedálem pocuchá :-))))

              0 0
              • Jester  

                Příspěvek dne!!! P.S. Akorát první „Mě“ mělo být „Mně“ :-)

                0 0
      • dalimil  

        já jsem samozřejmě rád nebyl,když se to stalo a té dívčiny je mi líto,ale může si za to sama.Prostě jezdit na bruslích bez chráničů a helmě,navíc na nesprávné straně stezky je nezodpovědnost.

        0 0
      •  

        No, myslim, ze z uvodniho prispevku je dost jasne, ze veta, ve ktere je pouzito 60km/h je minena obrazne…A pokud nekdo prechazi silnici a nerozhledne se, tak jsem porusil zakon ja, jedouc 60km/h? Je to preci max. dovolena rychlost v obyd. oblasti.

        0 0
        • memorex31  

          no, velmi poucna diskusia… :) Ale z mojej skusenosti mozem potvrdit, ze pokial ludia nepocuju auto, cesta je volna… Tak moje dva pripady: Obidve v dedine, v meste su ludia nejaki ostrazitejsi…

          1. Idem si cez dedinu, ludkovia stavali barak ci co a jeden dedko nosil take hrozne dlhe dosky drevene, aj 5 metrove, stal na kraji cesty a ked som sa rutil z kopca, tak dedko sa bez akehokolvek povsimnutia zacne aj s doskami otacat…No oci som vypulil a neveril som, ze to ubrzdim… no ale ubrzdil. A dedko akoze sa nic nestalo, myslim, ze ma ani moc nepocul, com som mu vravel. Hadam bol aj nahluchly…
          2. Rutim sa z Vrsatca (kopcek pri puchove, SR) tak 70 km/h, po asfaltke, konci kopec v dedine a co nevidim… Tetka na kraji cesty klabosi s inou tetkou, a na druhej strane cesty pes onuchava nejake hovna a samozrejme voditko cez celu cestu. To som bol na cestaku, to by som neubrzdil, tak som zreval POZOR, tetka hodila sprint za psom (taka 100kilova, to bol pohlad) no a prezili sme. No jedna radost jazdit cez dediny.

          Uz to je nejake dlhe, sory. Ps: Ked idem ja po chodniku a zabudnem sa a pocujem, ze sa za mnou ruti bike alebo nieco, tak proste zastavim na mieste (pomaly) a vzdy to prejde v pohode. Najhorsie je zacat zmetkovat.

          0 0
          • lubos  

            Pokial ludia nepocuju auto, cesta je volna – presne, presne. Si myslis, ze maju dobry sluch, ono ich to prejde, az ich nejake auto prejde.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.