• nanana11

    Zdravím,

    někdy v půlce srpna bychom chtěli s přítelkyní vyrazit na nějaký pětidenní výlet na kolech. Jsme rekreační cyklisti, myslím, že ideální ujetá vzdálenost za den by pro nás byla zhruba 70 kilometrů.

    Jsme z Tábora, přemýšleli jsme o tom dojet do Mladé Boleslavi, a pak jet směrem na Moravu, vždy přespat někde v kempu. Ale vypadá to, že budem muset čelit moc velkým kopcům a absolutně to tam neznáme, nevím jak je to tam s cyklostezkami atp. Proto nás napadlo jet na nějaké konkrétní místo a odsud dělat výlety, akorát nám to přijde trochu jednotvárné. Je nám téměř jedno kam bychom jeli, myslíte, že trip po ČR bude lepší nebo máme jet na jistotu?

    Díky moc za jakékoliv návrhy.

    0 0
    • mr.antik  

      Tak záleží jestli chcete jet nalehko nebo na těžko, to jsou celkem dost odlišný disciplíny

      0 0
      • nanana11  

        spíše nalehko, pohodově

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Nalehko 70 km/den dáte – při trochu soudném výběru trasy – skoro kdekoliv. Větším nebezpečím než kopce bývá vítr, déšť a partnerský rozkol. Kvůli zážitkům bych jel určitě na puťák a vrátil se případně zpátky vlakem. Konkrétní trasu bych si volil až podle počasí.

          0 0
        • mr.antik  

          takže přejet autem, udělat okruh, přejet autem… další okruh? To může být dost opruz (furt balit a rozbalovat věci, kola…), asi bych zvolil jednu nebo dvě lokality a tam pojezdil.

          0 0
          • nanana11  

            no spíš jsme mysleli jet na kole těch ±70 km, někde přespat a jet dál, takhle každý den a poslední den se vrátit vlakem domů

            0 0
            • Pavel  

              Tak si sedni k počítači, najeď si do online map a nějakou trasu si naklikej.

              Promiň, ale fakt nechápu, co vlastně po „nás“ chceš. Namalovat trasu?!? To bude jak ve filmu „Na samotě u lesa“ – „Uvezu to pane Lorenz?“ „NE!“ „A teď?“ „Teď už jo!“ :-DD

              Pro mne je plánování trasy nedílná součást „akce“, je to zážitek skoro jako pak cesta samotná. ;-) Hledat kudy, kde přespat, jaké eventuelní „zkratky“, záchytné a únikové body (vlaky, chaty). A pokud to jen trochu jde, tak vlakem tam a domů se vracet. A když jedu s manželkou či synem, tak se to snažím trasovat „kolem“ vlaku, abychom případně mohli zdrhnout na vlak.

              Letos pojedeme na těžko (teda, na „těžko“ jedu jen já :), potáhnu všechno) se ženou „kolečko“ Odry-Kružberk-Moravice-Opava-Bohumín-Karviná-Havířov. Spaní pod stanem, případně na co narazíme. Je to cca 180 km, máme na to čtyři dny, tak snad to žena dá :). Únikové body trasy (vlak) jsou Opava a Bohumín.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                +1

                Když jede žena sama, tak si naplánuje a nechá mě, abych jí trasu optimalizoval :-)

                0 0
              • oddie  

                Dobrá trasa, to bych se ženou jet nemoh. Ona by to v pohodě dala pěšky, ale na kole ne, já bych to zas dal v pohodě na kole, ale pěšky bych to táhnout nechtěl…

                0 0
            • Barak  

              Zní to taky jako dobrá varianta. Ale. Musel bys předem naplánovat přesně trasu. Nebo spíš místa noclehu a ty předem zarezervovat. Nedokážu si moc představit, jak někam dorazíš a budeš lovit na poslední chvíli ubytko na jednu noc. Ono v sezoně bude problém sehnat na jednu noc na tolika místech místo i s dostatečným předstihem.

              Nejlepší je, vyrazit na těžko, koupit si mapu kempů a podle toho naplánovat trasu.

              0 0
              • lutte3  

                Nebo spát pod širákem, případně někde na stadionu/zastávce. Ale na to zas neni každá přítelkyně :)

                0 0
                • Barak  

                  Jednak na tenhle punk není úplně každá přítelkyně, a druhá věc je, že je celkem příjemný si večer někde dát spršku, pivko a opéct buřta.:-) Spoustu kempů, zejména těch menších má příjemné prostředí.

                  0 0
                  • lutte3  

                    Jasný, hlavně pokud to člověk bere jako dovču tak chce trochu pohodlí. Brát prosím s nadsázkou :) Každopádně když je pěkný počasí a neprší tak spaní pod širákem někde v přírodě uplně pryč od lidí je třeba pro mne maximální romantika :))

                    0 0
                    • mikryn  

                      Z osobního hlediska si myslím, že ke spaní pod širákem musíš dospět. Tím mám na mysli od stanování v kempech, přírodě až po ty zastávky. Myslím si, že to není pro něj vhodný tip. Nehledá takový punk.

                      0 0
                      • lutte3  

                        Jsem rád že píšeš dospět a né že by z toho měl člověk vyrůst. :) Ale každý je jiný, pro někoho úžasný zážitek pro jiného noční můra.

                        0 0
                        • mikryn  

                          Pro mě teda zážitek. Ale mít přítelkyni, tak volím penzion. Tam se přeci jenom lepší **** :)

                          0 0
                          • scret  

                            nesouhlasim:)

                            0 0
                            • karliner  

                              Mikryn je holt starej mladej, kdežto ty jsi mladej starej :-D

                              0 0
                              • scret  

                                woe, jak starej, ja jsem v nejlepsich letech… ikdyz se nekdy cejtim na padesat:D

                                0 0
                          • Pavel  

                            Šukání je pro děcka, my si radši vypijem… ;-)

                            0 0
    • Jakobo  

      Sumavu asi znate, co? Tam se mi libilo. Jen nevim, jak je to se shanenim noclehu v lete. Prvni den pres Bechyni do Zlate Koruny, druhy nekam k Lipnu, pak Srni, Modrava, Polednik, pramen Vltavy, Kvilda atd., a z Vimperku vlakem domu.

      0 0
      • karliner  

        Kdy jsi byl naposledy o prázdninách ve Zlaté Koruně?

        0 0
        • Jakobo  

          Loni zacatkem zari, v roce 2008 par dnu v srpnu. Kemp je velky, ve Vltave vic kamenu nez vody, misto v kempu treba dostanou. Musi si sami trasu naplanovat a pokud nechteji riskovat, dopredu zajistit ubytovani. Tady se pisi jen navrhy trasy

          0 0
          • McBlacky  

            Zlatá koruna v sezone je jedno z nejhorších míst v čr. tolik na mol dětí kolem poledne nevidíš nikde, po setmění peklo

            0 0
    • oddie  

      Z Tábora zadem přes Kardašovu Řečici na kraj Třeboňska, přes Stráž nad Nežárkou kolem cípu Rakouska do Nové Bystřice, dál Landštejn, Slavonice a podle hranice na Vranovskou přehradu, pokračovat NP Podyjí až kam dojedete, třeba až na Nové Mlýny, a zpátky to hodit na vlak.

      0 0
      • lutte3  

        Tohle zní dobře, zatim asi nejlepší návrh co jsem tu četl.

        0 0
      • nanana11  

        To musí být určitě parádní trasa, problém je, že třeboňsko, Novou Bystřici známe.. možná dojet vlakem k Vranovské přehradě a odtud jet dál na kole až na ty Nové Mlýny

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Z vranova na N. Mlýny – a co budete dělat druhý den?

          0 0
          • oddie  

            Na Nových Mlýnech? Léčit se z kocoviny :D

            0 0
            • nanana11  

              No myslel jsem pak pokračovat ještě dál :D

              0 0
              • oddie  

                Tam už není zas tak moc kam. Za jeden den objedeš Mlejny s okolím, dejme tomu jeden den Mikulov a Pálava (s kombinací pěšky), jeden den Lednicko-Valtický areál, tam bude ale mraky lidí. To ta předchozí trasa je hezčí. Ale asi by se i tohle dalo, jestli to chcete vysloveně na pohodu.

                0 0
                • ˘Ö˘ Krab  

                  Pak Strážnice a pokračovat úvalem na sever až do Litovelského Pomoraví, popř. do upečení ve vlastní šťávě nebo sežrání komáry – podle toho, která alternativa nastane dřív.

                  0 0
                • mikryn  

                  Já bych pokračoval přes Pálavu atd. do Bílých Karpat, Vsetínské vrchy, Velké Karlovice a tam.

                  0 0
              • Koloman  

                Dál pak soutok Moravy a Dyje s lužními lesy (svého času tam prý např. rostl největší javor babyka ve střední Evropě, jestli ho teda pilní lesní mužíci už nepokáceli…), pak docela příjemná cesta na sever podél Moravy (vč. krátkého nahlédnutí k velkomoravskému archeologickému nalezišti v Mikulčicích), no a na závěr UH, Velehrad, Buchlov, Buchlovice, Chřiby…, mraky možností. Na vlak se dá pak vrátit do Starého Města (směr Olmik) nebo sjet do Kyjova (směr Brno), případně to vzít pohodově a pomalu přes hřeben Ždánského lesa přímo až do Brniska na córák.

                0 0
    • Goob  

      Co přesně si slibujete od Mladé Boleslavi? :D

      0 0
    • Glum  

      Před týdnem jsme se ženou přijeli z jedenáctidenní akce viz mapka. MTB natěžko (ale ne moc věcí s sebou), střídali jsme stan v terénu a penziony cca 1:1. 1065 km, 13,9 km převýšení. Fajn akce! Nejlepší místa: Jestřebí hory, Doupovská pahorkatina, Žluticko a vůbec západní Čechy, Ralsko. Což by šlo z té Mladé Boleslavi (Ralskem na sever, pak stočit k Českému ráji nebo nebo to vzít severněji kolem Semil, klesnout na Jestřebí hory a pokračovat na Moravu nebo přes Vysočinu stočit k Táboru. Jen nevím z Tábora do Mladé Boleslavi, to mi moc atraktivní nepřipadá.

      0 0
      • Goob  

        Esli chtějijó na hentu Moravú, tak bych se někde napojil na cyklostezku, co vede podél Labe . Ne že by kolem Boleslavi nebylo pár zajímavých míst tím směrem (Svatojiřský les, Loučeň, Poděbrady, Kost, Trosky…, ale připadá mi to jako overkill. Pokud teda nemíříte na Severní Moravu?

        0 0
    • Bumerangista  

      Dejte si menší cíl v km a přidejte mírně kopce. Třebas Krušné hory se dají přejet bez větších kopců (až na výjimky je to v podstatě jeden hřeben) a je to zajímavější jet něco trochu dál od domova. Mají výhodu, že ubytování seženete i na poslední chvíli. Mám to vyzkoušené.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        JJ, jako správný lokálpatriot bych doporučil – v souhlasu s výše zveřejněnou mapou – severní Plzeňsko (Nečtiny, Manětín, Rabštejn …), Toužimsko (Teplá + Bečov), okruh kolem Doupovek (nejpěknější a nenáročná je cesta Horní Tašovice – Javorná – Valeč), pak podle počasí a nálady buď Krušné na sever s pokračováním až na Děčínský Sněžník nebo pohodové Podbořansko, Žatec a Středohoří. Všechno máme projeto i s dětmi, nic, co by ženy nezvládly.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.