• PT

    Mám na svém Scott Expert 2002 kliky od Ritchey,trojtác,asi nejnižší model,nevím,jinak komponenty Sh.Sora.Jeden šroub vedoucí do kliky se mi vyviklal a má servaný závit,tak bych časem koupil něco nového,nejlépe asi dvojpřevodník.Mám si připlatit za vyšší řady(105,Velo­ce)vyplatí se to?O váhu snad ani moc nejde,spíš o tuhost,pokud to vůbec poznám.Nechci do toho moc vrážet,ale min 2000 to stát bude a bych i přidal za kvalitu.Nebude pak problém se řazením?Dík

    0 0
    • PT  

      Já bych bral teda ty Campagnolo Veloce.Cca 2000kc.Je to kompatibilní?

      0 0
    • PT  

      A vzadu mám 8 kolečko

      0 0
    • Daf  

      Pokud jsi mel na kole trojtac. Tak mas pravdepodobne na kole take spec presmykac a prehazku s dlouhym raminkem a mozna take jinou osu. Z tech klik co by prichazely v uvahu bych urcitr poridil dute 105 s octalinkem.

      0 0
    • Clodman  

      Problém bude s řazením a přesmykem pač ten je na trojtác.Mam kliky Veloce a jinak Sh. Ultegra a ty kliky jsou super, akorát nějak nepotřebuju ten 2. tác :-))

      0 0
      • Gatier  

        Rozdiel je v oske, presmykaci a lavej pake. Tieto tri veci budes musiet asi vymenit. Dalej este prehadzovacka s dlsim ramenom, ale stym sa da jazdit.

        0 0
        • Žanek  

          Já myslím, že přesmykač, přehazovačka a řadící páka budou moct zůstat. Možná i osa. Řazení vyšteluješ tak, že budeš využívat na levé páce první dvě polohy(respektive polohy, kreré máš teď pro nejmenší a prostřední placku) pro (po výměně klik)malou a velkou placku. Doraz na přesmykači nastavíš tak, aby tam ta třetí poloha nešla vůbec hodit. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně…

          0 0
          • Gatier  

            V tvojom pripade to tam moze ostat vsetko. Fungovat to bude sice na hovno, ale nevadi…

            0 0
            • djano  

              Radiaca paka bude v pohode. Je konstruovana na dvoj aj trojprevodnik. Takze bude treba vymenit iba presmykac a stredovu osku. Prehadzovacka zatial moze ostat, Sora casom aj tak odide a potom tam moze ist nieco seriozne.

              0 0
            • PT  

              Proč na hovno?Ono je to na hovno už teď:)

              0 0
    • Honzis  

      A není lepší tam dát zase trojpilu, když ti na váze nezáleží? Je to sice asi blbý, ale můžeš zapřemýšlet. Campa teď dělá u všeho 3-pily a u Shimana seženeš také 3-tác i výše než u Sory.

      0 0
      • PT  

        Sorry,nějak dlouho jsem se nedostal na net.No jak jsem se díval na váhu Veloce 2tác,tak to má něco přes 650gramů a to bych tak tipoval 300g zisk.Trojtác už nechci:nevím,jestli je to Sorou nebo principem,ale pořád se mi nedaří slušně seštelovat řazení a mám problémy,aby všechny tři převodníky šly jakžtakž slušně.Což se u dvojtácu snad zmírní.Já se ptal v XCR v Brně a prý jen stačí ještě vyměnit středovou osu,což stejně musím udělat,a mělo by to jít.Přehazovačka samozřejmě časem taky přijde na řadu.Tak by mě zajímalo,jak todle bude fungovat.Shimano 105 je cenově už hodně vysoko,tak bych to viděl na to Veloce.

        0 0
        • djano  

          Musi to ist zostelovat. Priatelka mala Soru a radila celkom obstojne. Kluky vymenila za Mirage (Veloce zrovna u Sirera nemali) a najmensi prevodnik dala dural. Hmotnostna uspora evidentna a radi vyborne. Kedze chce jazdit kopce, vymenili sme kazetu za XT-8 (lahsia ako povodna) a dali salter s trocha dlhsim ramienkom – ziadne problemy nie su. Osobne by som si to tam nechal, najmensi prevodnik po takych 200 km v dlhom stupani velmi potesi…

          0 0
          • PT  

            No já bych ten nejmenší převodník časem vykompenzoval kazetou s 28 zuby nebo tak nějak.

            0 0
            • djano  

              Ona tam ma XT kazetu, teraz neviem ci 11–28 alebo 11–30. Vpredu dokonca najmensi prevodnik 26z., nastastie ho malo pouziva. Vidno ze je odchovana na horskych prevodoch. Myslim ze na 28z. pastorok uz bude treba prehadzovacku s dlhsim ramienkom (alebo davat pozor na zaradene prevody-jazdil som Ultegru na MTB a islo to).

              0 0
      • PT  

        A,že se tam píše 9×2,tak to mé 8kolečko vzadu to přežije?Abych se s tím nezahrabal moc hluboko.Kdybych todle věděl dřív,tak bych si osmikolo a trojtác nikdy nekoupil.Ach jo.

        0 0
        • Gatier  

          Pohoda :-)

          0 0
        • Honzis  

          Odhaduju to na A 3303 nebo jak se to kolo jmenuje. Uhod jsem? Je *******, že teď je vše 9/10speed, tudíž při přechodu na vyšší řadu hold musíš vyměnit pastorky, přehazky, řazení a ne jen „něco“. Je fakt, že 52/42/30 by mi také moc nevyhovovalo – já mám 53/39 a vzadu 11–28 a SEDMIKOLO! Je to pohoda, Šimanov jsem vyjel celkem v poho. Někdy však 3-pila není k zabození. Já bych volil prodej celého osazení – kliky, pastorky, přehazka, … a koupi celé sady, která by ti vyhovovala. Jenže to může být dost drahé…

          0 0
          • Honzis  

            Aha, tak teď jsem si všiml, že A-čko nemáš. No nic, bude to asi hodně podobné – komplet Sora. A seřízení přehazování by snad nemělo být problematické, tedy jestli nemáš ohnuté převodníky! Kdyžtak jedině být krutý a roztáhnout vodítko smyku, jestli ti řetěz škrtá. Ale to je moc drsné. Ale mělo by to fachat normálně, deorko na crossu mi řadí vpředu 3tácy OK! Jen v tahu to dolů neřadí…

            0 0
        • Jarda  

          Jo, to fungovat bude.Ja mam taky soru (ale 2×8), tudiz vzadu osmicku a kliky Veloce 2×9 a radi to dobre.Jdi do tech Veloce a k tomu osu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.