• BoB

    O vidlicích již bylo napsáno dost, ale daleko míň se píše o tlumičích. Vzhledem k tomu, že jsem začal jezdit víc skopce než dokopce jsem teď uprostřed úvah o výměně vzduchu za pružinu. Jaké jsou vlastně rozdíly v tlumičích z hlediska ježdění. Mám fox float R a uvažuju o nějakém swingeru. Kolo je gt idrive

    0 0
    • -ONDRA-1  

      Na freeride jednine pruzinu/olej.Stejne sezenes jenom DNM a FOXe.Pokud nemas zdvih vic jak 15cm tak je dostacujci DNM ST8 rc.Neni to zadnej zazrak ale pokud nemas sjezdovy kolo tak je zbytecny tam rvat foxe je to drahy a nevyuzil bys ho a jeho repase bude stat min 5* tolik co DNM. Fox vanilla R bych nebral pac je zase drahej a ja ho dostal hodne casto dokolen(byl horkej prestaval tlumit).

      0 0
      • Franta  

        No uplne prvni co bych udelal je zmereni EE – roztec uchyceni tlumice a zjistil si jestli v te dylce se da neco sehnat a potom z toho co se da si vybral. MAnitou se dovazej, Foxy taky, RB ted dovazej X-Fusion, takze vyber je.

        0 0
      • Franta  

        hele Ondro kua jaky mas icq? Podle users mas bejt online ale nejak te nevidim na icq online.

        0 0
        • -ONDRA-1  

          musel sem dat modem do kompu na dilne a tady nemam icq pac je tady jenom 3gb hadr a nic se mi sem nevejde:)Musim koupit jeste jeden modem…mozna next week

          0 0
      • visby  

        st8rc niekto dokaze odporucit??? jak to niekto moze nazvat tlmicom… v ziadnom pripade nebrat… to si nechaj radsej ten vzduchac…

        tlmice zacinaju niekde pri vanilleR(aj ked ani to nie je zazrak techniky, ale vzdy lepsie ako struna s trochou hliniku a plastu menom st8rc)… ak mas peniaze a chces strunovy tak swinger 4way alebo ten novy okypteny 5th element…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Hmm. Ty toho o tlumicich vis asi hodne, ze? Nevim co vy tam na vychode davate do kytar nebo kam cpete ty struny, ale swinger 4way je od firmy, ktera neumi delat pruzeni ani u vidlic natoz u tlumicu. A licenci ma stejnou jako 5th Element, takze bych si netroufal tvrdit co je od ceho okypteny.

          0 0
          • visby  

            na swingeroch som sa vozil a vyzerali ovela lepsie ako ten DNM… ked tak mudro hovoris, jazdil si na tom vobec???

            ad okypteny 5th element, myslel som ten novy model, ktory nema high a low speed compression nastavenia…

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ne. Na 5th Elementu jsem se nevozil, ale tlumic DNM mi slouzil bezproblemove a rad zprazim, nejakeho toho snoba. Obzvlast, kdyz to ani nevozi.

              0 0
              • lubos  

                Proc snob ?

                0 0
                • TinkTink  

                  Proc? Nevim jak to vidi Padlista…ale ja to vidim takhle – DNM slouzi k velke spokojenosti vetsiny uzivatelu…prohlasit o nem, ze to je shit, dokaze kazdej…proc ale stezi vysvetli…v mym okoli vozi 8micku 2 lidi…oba ke svy spokojenosti…jeden z nich ma druhej tlumic od FOXu…a nestezuje si…(to druhy je Vanilla RL…myslim?…asi…ne­vim…nepamatuju si to presne..)

                  0 0
              • TinkTink  

                Souhlasim…DNMka slouzi docela dobre

                0 0
              • visby  

                ja nahodov st8rc vozim a nemozem povedat na ten tlmic jedine dobre slovo… dobre chodi len ked je tyzden po repase, potom raz zidem nejaky zjazd a uz ma v oleji vzduch(a tento problem nemam len ja) a prestane chodit akoby mal… to nehovorim o nastaveni tlmenia odskoku, to tocitko zabera mozno na 1/4 obratky a nastavit tam tlmenie odskoku je uplne umenie… nehovorim, za tu cenu sa nic lepsie cakat neda(ani nic lepsie nie je), ale doporucovat to nikomu nebudem… ak mas peniaze tak ber swinger, alebo foxa…

                a dalsia vec, „a rad zprazim, nejakeho toho snoba. Obzvlast, kdyz to ani nevozi“, na swingeri si ani nejazdil a uz u teba klesol(niekto si tu protireci)… najprv si to skus a potom sud…

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  :) no tak uz se nezlob. Az si ho koupis, rad se svezu:) Jen by bylo dobre, kdyby tam nebyli ty sracicky a delal to nekdo kdo pruzeni trochu rozumi:) Nerikam, ze je DNM nejakej zazrak, ale za ty penize u nas opravdu nic lepsiho nesezenes, za dvojnasobek muzes mit dobre fungujiciho Benesta a to je pro me dost dulezitej argument nez bych si kupoval jeste 3 a vickrat drazsi tlumic s funkcema, ktery nepotrebuju a nechci.

                  0 0
                  • visby  

                    uz sa nehnevam :-) ja si tiez myslim, ze lepsie fungujuci tlmic nezahrani moje chabe schopnosti, ale ked uz by som mal peniaze tak preco kupovat nieco co je horsie…

                    0 0
    • BoB  

      Děkuji za příspěvky pánové. Od manitou bych si vidli asi nekoupil ale swinger se mi docela líbí. Připomínám, že foxe neměním protože je špatný, ale protože jsem si myslel, že na fr jedině pružina. No a pak si včera koupim plátek zvaný MB Action a co nevidím . Intense M3 -sjezďák a nástupce M1, bude používat výhradně vzduchový DH tlumič Manitou Revolver. Bác ho a máte to. A otázka mimo mísu – co se stane, když bych dal ten tlumič trošku delší (míněno s větší pracovní dráhou, ne jenom delší)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Co myslis, ze se stane? :) Zvedne se ti stred. Zvetsi hlavovy uhel. Zvetsi zdvih, a paklize bude rozdil velikosti chodu vetsi nez rozdil v rozmerech oko-oko tlumice, mohlo by se stat, ze ti pujde treba zadni kolo do sedla, sedlove trubky. Zadni stavba narazi, nekam… zalezi na ramu. No a krom tech ptakovin co sem vyjmenoval se ti taky zvetsi zdvih, prece :)

        0 0
        • Franta  

          zkruvis si absolutne geometrii, nekde neco asi taky mozna prdne a neco do sebe naleti…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ja ne! Ja vozim pevnaky a sebedelsi tlumic kdekoliv mi nenarusi nic z toho co pises :)

            0 0
        • BoB  

          Chytrej. Jak si poznal o co mi šlo? Ta pneumatika v řiti je sice příjemnej vedlejší efekt ale hlavní ne. Šlo mi spíš o to, jak se projeví ta změněná geometrie. Z úhlu hlavy bych strach neměl, teď je spíš víc položený než by měl být. Ale co zkrácený rozvor a v klidu vlastně zadní kolo jakoby podstrčené pode mnou. Teorii zvládám, ale nezkoušel jste to už někdo?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Jezisi. To chces prodluzovat o pul metru? Co mas za ram? Zalezi na cepu otaceni atd. K tomu mas tu 150ku. Ta ti rozvor zase prodlouzila:) Jenom se ti teziste malinko posunulo vzad.

            0 0
            • Franta  

              ma gt i drive. Mno tam bych asi fakt delsi nedaval.

              0 0
            • BoB  

              tak promiň já se jen zeptal. A samo že máš pravdu, sem trouba. já se prostě postupnými upgrady dostanu tam, kde bylo to kolo na začátku. jenom maličko vejš :-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.