• opičák

    Ahoj.Dávam dohromady nový kolo a rozhodl jsem se pro kotoučovky místo véček.Bohužel u kotoučovek není prostor pro klasickou montáž nosiče (sportarsenal).Kolo používám i k „lítání“ po světě a když vypadnu třeba na 14 dnů, nosič prostě potřebuju.Nestačí malý na sedlovku a batoh na zádech prostě nesnáším.Poradí mi někdo jak nosič upevnit? Dík.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Koupil bych nebo udelal takove objimky na horni vzpery zadni vidlice a k tem prihnul vzpery nosice a sesrouboval. Na neco se na kole takove objimky pouzivaly, ale ja uz si nepamatuju na co? Uchyt reakce takove te zaslapavaci brzdy? Nebo tak neco.

      0 0
    • Pá-dlista1  

      http://www.sportarsenal.cz/…/nosice.html Dole mas adaptery na uchyceni nosice. Taky alternativa.

      0 0
    • opičák  

      Díky všem za rady. Zkusil jsem skoro vše,ale nic z toho nebylo to pravé. Nezbylo než najít šikovného svářeče a udělat objímky na horní vzpěry zadní vydlice a totálně rozebrat a překopat celý nosič.Výsledek stojí za to – nosič drží jak přivařený a vzhledově to taky není nejhorší. Ještě jednou dík.

      0 0
      • RomanH  

        A neprodava ty objimky primo Sport Arsenal ?

        0 0
        • opičák  

          Prodává jako součást nosiče,nebo i samostatně.Ale v mém případě nešly použít – určeny pro malý průměr trubek.

          0 0
      • jecnak  

        Ja ted premyslim o prednim nosici a ten Sport Arzenal (takovej ten jen na bocni brasny) me nejak moc neuchvatil. Sice si ho koupim, ale trochu ho predelam, protoze se mi opravdu moc nezda, ze by vydrzel nektery sjezdy po italskych silnicich. Asi udelam jeste nejaky vzpery k navarkam na brzdy, kde je uchytim a vyztuzim trochu ty rohy trojuhelniku co drzi brasny. Pak mam taky blby zkusenosti s tim plechem co drzi celej nosic nahore – tam to zrejme pridelam nejak napevno. Pak bude asi potreba udelat neco, aby mi ty brasny po nem necestovali za jizdy – nejaky ocka. Mam totiz ty jejich velkoobemovy, co se pridelavaj za haky a dole gumicukem a nevim, jak bych je tam bezpecne pridelal.

        0 0
        • opičák  

          Nevím,nemám zkušenosti s předním nosičem.Ale předpokládám,že bude technicky stejně řešený jako zadní.A s tím zkušenosti mám ještě ze starého kola kde byl klasicky připevněný.A můžu říct,že vydrží opravdu hodně.Mám celou sadu zadních brašen ze Sportarsenalu, velkoobjemové + horní na spacák a další menší k velkoobjemovým brašnám.Byl jsem měsíc v Rakousku,měsíc v Polsku, několikrát na Slovensku, vždy všechny brašny narvaný k prasknutí a to tak,že se mi kolo stavělo „na zadní“.A lítal jsem s tím vším i po dost drsných cestách.A nosič se ani nehnul.Dokonce snesl bez poškození i několik ošklivých pádů.Můžu jen doporučit.

          0 0
        • jarda mb  

          Spis bych se bal zda vydrzi zadni nosic 001 – ma sice nosnost 25kg, ale neni problem na zadek poskladat i 40kg nakladu. A pokud se nedrzis jenom asfaltu a jezdis i v tezkem terenu, tak nevim nevim. Nekde to odres a rez ti za chvili tu slabou trubicku prozere. Ja proto duveruju jen poctivemu tezkemu Fe dratu, tusim ze ho vyrabi Pema z Mestce Kralove, je to ten nejlevnejsi nosic za 150Kc, nosnost 30kg, ke kteremu jsem si ale jeste privaril velke bocnice + vyztuhy spodnich uchytnych ok. Zatim celkem pres 400 dni na cestach necestach se 40kg nakladem a bez problemu. Predniho nosice od Arsenalu bych se ale zase tolik nebal, ten ma uvezt 10kg a o moc vic dopredu stejne nenalozis. U starsiho modelu 004 byla ta horni packa privarena k nosici napevno, me se po roce urvala. To je asi taky duvod proc ji tam ted davaji na sroub. Jinak cim vice uchytnych mist, tim lepe.

          0 0
          • opičák  

            Vždy? já psal o zadním nosiči.Sice jsem to nikdy nevážil, ale troufnu si tvrdit, že těch 40kg jsem vezl taky.A ten nosič to fakt vydrží ještě s reservou ikdyž na to nevypadá.Problém je v poškrábání a rezivění to máš pravdu.Ale to snad u každého nosiče pokud nemáš hliníkový.Já to řeším každou zimu demontáží, opískováním a novým komaxitem.Nechávám si to dělat u firmy a stojí mě to cca 200 stovky. Jeden nosič už mám 6 let.

            0 0
          • jecnak  

            Jo jo ja tyky od Sport Arsenalu zadni nosic nemam – ani netusim co je to za znacku. Koupil jsme ho asi pred 5 lety a stale je OK. Taky na nem vozim pres 30kg a neni problem. Jen se mi uz prestava libit ten narustajici hrb na zadnim nosici smerem nahoru a jizda dokopce s nakladem jen na zadnim kole taky neni to pravy orechovy. Jestli jste nekdo jel Katchbergpass (21%) tak asi vite o cem mluvim.

            0 0
            • Karaya  

              Ja mam Sport Arsenal 001 a je vyborny, sbalim se tedy pokazde do 25kg a nosic se ani nehne, dokonce se mi i s nakladem podarilo vyjet stoupani poo tur. znacce od Zlate Koruny.. Nalozeny mam spis problem s predni vidlici RS Judy TT, ktera se pri sebemensim zabrzdeni krute vlni…Jdu ted do M :-)

              0 0
              • jecnak  

                Ono je to pak s vyssi vahou jen na zadnim kole taky docela nebezpecny v tom, ze ma kolo ve vyssi rychlosti tendenci jaksi se vlnit (sami od sebe zacnou cukat ritika) – kdyz pustis riditka. Odpruzena vidlice tomu asi taky moc nepomuze. Ja osobne mam na tohle jezdeni s nakladem uplne jinyho bika – bez odpruzeny vidle, ocelovy ram, uchyty na blatniky/nosic – protoze na kole, na kterym jezdim normalne, to mam presne naopak (odpr. vidle, dural ram, bez uchytu na blatniky/nosic).

                0 0
            • HoralFanda  

              Jinak u 001 letos upravili nosnost na 30 kg. Jinak neco jsem uz s kolem sjezdil a nechapu moc lidi, co maji nalozenou hromadu jenom na zadnim kole. Ve sjezdech musi clovek zatezovat vice riditka, aby byl lepsi kontakt pneu s povrchem, v prudsich stoupanich, taky nic moc, ale horsi je, ze teziste se dostane o hodne vys nez normalne. Kdezto kdyz hodis nosic i na predek a staci na nej nalozit treba jenom 6 kg, tak ovladatelnost kola je o dost lepsi. Idealni dopredu dat dve brasny, do jedny spacak, do druhy hadry a treba nejake drobnosti. Vzadu pak staci jenom dve brasny, a na plochu nosice pridelat stan a karimatku a bez problemu.

              0 0
      • RomanH  

        Prosim Te, nechces dat nejake detailni zabery zadni stavby + uchytu + upraveneho nosice nekam na web, pripadne mi to poslat postou ? Zajimalo by me, jak to presne vypada. Diky.

        0 0
        • opičák  

          Pošlu Ti fotky na e-mail, když mi ho napíšeš.Ale musíš vydržet – momentálně je celý na komaxitu a upozornili mě,že to bude trvat déle. Počasí zatím nepřeje,tak to nehoním.Jak bude,pošlu Ti fotku.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.