• hYs

    V oblasti do ktere se autem dostanou pouze lesaci protoze jsou vsude zavory jsem vyfotil tyhle fotografie www.nfs.cz/kh/1.jpg www.nfs.cz/kh/2.jpg

    V case kdy se snazi vsemozne zakazovat vjezd kol do lesa protoze pry poskozuji prirodu je na mne tohle trochu moc.

    Je to vyfoceno v Krusnych horach pobliz Jezeri, uz i zde se objevuji ruzne cedule s omezenim pro cyklisty.

    0 0
    • redhotrock  

      Koukal jsem na ty fotky a je to docela hrozny.Pneusky z traktoru je bohužel docela normální značka na přírodních cestách,ale tahle je docela echtovní-když už v ní vyrostla i břízka..solidní na zátop.O zákazech vjezdu pro cyklisty mi v této oblasti ani nemluv,bo se tam chystám a hodlám Krušný hory solidně projet. Přirodě a biku zdar. Hans

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Jenda  

      to je drsny, ta pixla od voleje hmm – no doufam ze aspon ten volej byl do motorovky, no ty gumy doufam ze to uz je minulost, aspon v okoli Kladna se za posledni roky situce vyzazne zlepsila a rozvorany cesty po sobe lesaci daj vetsinou do lpesiho stavu nez byly pred tim (taky maj cim zasypavat – haldy hlusiny tu cni ve velkym mnozstvi:-)

      0 0
    • Kohout  

      Ty fotky jsou docela smutný. I když ta guma tam leží elidentvě už docela dlouho. Mám podobnou zkušenost z Hornopožárského lesa. Před cca 3 lety jsem tam v lese potkal nakladač, jak na lesní cestu rozhrnuje stavební su? a bordel ze stavby. Několik avií to tam naváželo. Mohlo to být celkem tak 10 aut. Tak jsem nelenil, opsal si SPZ a hned jsem informoval odpovědné polesí o tom, „že jim někdo do lesa vozí bordel“. Byl jsem fakt docela v šoku, když mi na polesí řekli, že vše je OK a že si jen objednali pár aut starých střešních tašek na zpevnění lesních cest. Asi ten úředník, co si to objednal, nikdy neviděl výsledek, protože místo starých tašek tam navozily kusy betonu, starý cihly a kusy armovacího železa. Fakt krása. A? žijí lesní „hospodáři“.

      0 0
    • BB  

      1 – zakazy vjezdu cyklistum ignorovat 2 – nebrecet na bike foru 3 – zaslat dokumentaci na ministertvo pro ZP a prislusny obecni urad na referat zivotniho prostredi se zadosti o uvedeni do puvodniho stavu.

      Ne ze by to pomohlo, ale alespon si to precte nekdo, kdo na rozdil od nas s tim alespon teoreticky muze neco delat.

      0 0
      • Volf  

        Svatá pravda. Minulý týden jsem psal na ministerstvo dopravy a odpovědeli hned druhý den ráno. Prostě to funguje.

        0 0
      • blue  

        s tim prvnim bodem nevim, jestli se da tak uplne souhlasit… ignorovanim zakazu, i kdyz jakkoliv nesmyslnych, si rozhodne nepolepsime v nazirani ostatnich na nas pohyb v prirode

        0 0
      • kolombo  

        Ignorování zákazů není vždy správná cesta a mohlo by se to vymstít. V Českém ráji byl jako jeden z argumentů proti cyklistům použit běžně umís?ovaný zákaz vjezdu, ktarý pak S-CHKO doplnila svojí dodatkovou tabulkou. Takže, pokud je značka „zákaz vjezdu všech vozidel“ umístěna zcela zjevně bezdůvodně například na značené cyklotrase, je třeba žádat na příslušné obci její změnu za „zákaz vjezdu motorových vozidel“ popřípadě dodatkovou tabulku „neplatí pro cyklisty“.

        0 0
      • hYs  

        Tady nastesti nejsou zakazy, jenom doporuceni…nebo tak neco. Nebrecim :) Neco zkusim, jeste najit k jaky mistni samosprave to patri, uz vidim jak to nepatri nikomu…

        0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Jo tak tohle znám. Ten olej ani lesáci způsobit nemuseli, to spíš nějaký prase v osobáku nebo na motorce. Jednou jsem viděl jak chlap kousek předemnou vyhodil z embéčka zajízdy celou pixlu která se okamžitě rozprskla v trávě. Jinak lesáci prasata jsou, to je bez debat. Stačí mi vidět všude hromady pixel od postřiků a podobnejch sajrajtů, včetně úkapů z jejich techniky kterou nechávaj parkovat v lese.

      0 0
      • hYs  

        Osobak tezko, pres zavory se tam nedostane, a motorka sebou asi nevozi pikslu oleje .)

        0 0
    • Radek Broz  

      Par let jsem s nima pres leto v lese brigadnicil a musim potvrdit, ze jsou to nekdy dost cunata – ty delnici casto nechaj lahve atd. tam, kde vyprazdnej obsah. Dost se to zlepsuje, kdyz ten, kdo to plati a najima firmu, ktera pak v lese maka, si to hlida – to pak sef firmy hlida delniky a ty si to nedovolej. Loni jsem treba mel novyho mladyho sefa a ten vsechny nutil odpad shromazdovat na jednom miste a vsechno odvazel a likvidoval, takze nehazej vsechny do jednoho pytle – jako vsude: lide jsou ruzni.

      0 0
      • Brouk_Pytlik  

        Lidé jsou opravdu různí, ale vždy je za danej revír někdo zodpovědnej. On třeba nemusí být prase, ale tim, že si nedokáže situaci ohlídat a sjednat nápravu, se mezi prasata řadí taky. Pokud bordel dělají turisti a spol., to se bohužel moc ohlídat nedá.

        0 0
    • Roman  

      A jak tu pneušku navlékl přes korunu stromu? :o)

      0 0
    • kimi  

      Takovejch fotek mam bohužel taky dost:-(

      Proč je ta druhá fotka tak šíleně rozmazaná na okrajích? To je jak nějakej moc zlej širokoúhláč.

      0 0
      • hYs  

        ukazes fotky ? j, bylo to foceny nic moc digitalem

        0 0
    • saly  

      No, tyhle fotky jsou bohuzel jenom zlomek toho, co se nekde vidi. Ja uz nejakou dobu premyslim, ze pristihnout nekde nekoho, jak neco haze do krovi (normalni jsou krabice s buhvicim, flasky atd…), tak mu asi pekne promluvim do duse.

      Ale na druhou stranu. Jsou lesy, kde je radost se toulat a kde si lesaci nedovoli takova svinstva. Napr. lesy Cesky Rudolec (pokud nekdo znate Ceskou Kanadu). Zalezi strasne na lidech – a ti zacinaji posledni dobou bejt globalne pekny svine!!!

      0 0
    • MARIN  

      Tak to by me zajimalo kde v okoli Jezeri je nejaka cedule s doporucenim nebo dokonce zakazem cyklistum

      0 0
    • Martin  

      opráším téma…

      včera jsem se byl projet a zjistil jsem, že lesáci zkurvili můj oblíbený chodník/lesní cestu. těžili těžili a po těžbě nechali cestu místy pokrytou hromadami větví, místy zůstaly hluboké koleje.

      kde si lze stěžovat, krom lampárny a uhelných skladů?

      jedná se o lesní cesty, po kterých vede žlutá turistická značka. http://mapy.cz/s/i38p

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Martin  

        Dobrý den,

        stav lesní cesty je především věcí jejího vlastníka a jeho potřeb, povinnost udržovat lesní cestu pro potřeby turistiky v lesním zákoně ani v zákoně o ochraně přírody zakotvena není. Pokud je mi známo, taková povinnost nevyplývá ani z žádného jiného, obecně závazného právního předpisu. Situaci navíc komplikuje skutečnost, že lesní cestu jednoho vlastníka často využívají také vlastníci okolních lesů, kteří nemají jiný přístup na svůj majetek.

        Nevím jaká je situace v místě o které se Vám jedná, doporučuji Vám obrátit se na Lesy ČR, lesní správu Prostějov, Riegrova 24, 796 01 Prostějov, tel. 582 331 821, mail ls131@lesycr.cz, jejch pracovníci mají nejlepší přehled jak o majetkové držbě, tak i o hospodaření v lesích mezi Náměští n. H. a Krakovcem.

        tolik vyjádření OŽP olomouckého magistrátu

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.