4.6.2010 cyklostezka ValMez - Horní Bečva , slavnostní otevření

72 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj,

    kdyby to někoho zajímalo, tak tento pátek se slavnostně otevírá nový úsek cyklostezky Bečva a to od Valašského Meziříčí až k přehradě v Horní Bečvě, takže to je více než 30 km.

    Cyklostezka je prý celá asfaltovaná, má vést vždy mimo cesty a má i vlastní mosty přes řeku Bečvu.

    Takže prý nejde jen o zasazení směrových cedulí na nějaké boční cesty, ale o komplet novou silnici pro cyklisty, kde by se nikdo jiný kromě cyklistů a bruslařů neměl objevit.

    více info tady

    http://www.turistika.cz/…znovsku.html

    http://www.cyklostezkabecva.com/

    Vím že to není to pravé pro pravověrné bikery pohrdající asfaltem :-) ale třeba se to někomu může hodit např. na pohodovou projížďku s přítelkyní, ženou nebo s dětmi (využít jde např. taky cyklobusy, které do Beskyd jezdí si myslím minimálně ze 3 míst, z Ostravy, NJ a ValMezu a jet to „jen z kopce“ :-)

    Prostě zase něco dalšího udělali pro cyklisty a to je myslím dobře.

    Anketa: je to dobře, že se budují takové cyklostezky?

    ano
    29x
    97%
    ne
    1x
    3%
    0 0
    • Hynas  

      Souhlasím. Spíš bych to nazval cyklotrasou. Cyklostezky beru jako posazené na stávající cesty nebo chodníky. Tenhle projekt vznikl jako samostatné těleso se svými mosty, přejezdy, v mnoha případech se jedná o dva pruhy…ještě chybí semaforky, aby to dosáhlo kvalit cyklotras, které znám např. z Francie. Příjemné na této trase je, že se v mnoha místech vine mimo kontakt s hlavní cestou. Určitě to bude mít přínos pro cyklistiku, i když pravověrní silničáři ji nejspíš využívat nebudou a budou se vesele dál motat při kraji směr na a z Bumbálky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Přesně obráceně. Cyklostezka je zvláštní komunikace pro kola; cyklotrasa je jen vyznačená trasa (žluté šipky) na existující komunikaci.

        0 0
    • jIrI___  

      Na téhle trase je cyklostezka jen k dobru, byť je asfaltová a bude plná bruslařů. Z Horní Bečvy do Rožnova se šlo dostat buď jen po hlavní cestě nebo po okolních kopcích. Trochu zbytečný mi už ale příjde úsek Rožnov – ValMez.

      0 0
      • t29  

        Z Rožnova až do Zašové se dá po staré silnici, ale jak ze Zašové do Valmezu, abych nepotkal provoz?

        0 0
        • jIrI___  

          Ze Zašové až do ValMezu vedla kolem Bečvy krásná vyšlapaná pěšinka (místy by se dala i jako singlík), místními cyklisty i rodinami s dětmi poměrně hodně využívaná. Teď je na jejím místě ta asfaltová nádhera :-(. Pravda, pokud člověk chtěl po asfaltu, tak musel od motorestu Pelikán po most do Hrachovce jet po hlavní cestě.

          0 0
          • t29  

            Jsem zvědavý, kdy si řeka usmyslí, že tu asfaltku uklidí dál po proudu. Ze Zašové do Rožnova je to po staré nebo úplně zvlášť? Tam by mi přišlo logické spravit starou, beztak to byla výletní promenáda.

            0 0
            • jIrI___  

              Z Rožnova do Zašové je to úplně nové, taky těsně podél Bečvy.

              0 0
          • Chiron  

            Jo přesně toho úseku mi bylo taky celkem líto. Většinou když sem tama jel, tak sem valil dost rychle, sice jednou se mi to vymstilo. Ale aspoň byla trocha zábavy i na rovině. Bohužel ten asfalt se zavděčí asi více lidem. A asi bych ho ocenil taky, kdybych tama dojížděl třeba denně do Valu. Přece jen radši pojedu po asfaltu bokem, než abych se zašpinil na pěšince nebo zkoušel kdy mě sestřelí auto na hlavní.

            0 0
            • Vhalasta  

              Asi tak. Ale kousek singlíku se i teď najde.

              0 0
            • beeker  

              Ten kousek tam stále je – od mostu ve Veselé podél Bečvy až někde naproti Pelikánovi, pak se napojíš na asfalt. Nebo to jde ještě projet doleva po cestách vyježděných motorkama a to tě vyhodí dole v Hrachovci(popř. po polňačkách přímo z Veselé k té motokrosové trati)

              0 0
        • beeker  

          Jde to projet přes Jehličnou dvěma cestama nebo přes Veselou. Ještě to jde ze Zašové po novém asfaltu, jen tě to vyhodí na hlavní asi 500m před Hrachoveckým mostem. Popř. to z tama jde střihnou více cestama na Hrádky a Krhovou, ale to jsou takové lesní cesty, často kolem baráků, kde létají psi(jednou mě tam naháněl vlčák)…

          0 0
    • Chiron  

      Na jednu stranu je to super projekt, část hlavně u Valmezu využívám pravidelně. Ale spíš jen pro dojíždění. Jinak se na tom dá přes týden najíždět a nebo vyjet s někým jen tak na pohodu. Nebo když se chci rychle dostat někde k Pustevnám a až tam se pustit někde do terénu. Ale jinak sem zastáncem terénu a když už asfalt, tak aspoň v kopcích v lese. Popravdě úsek za Rožnovem sem jel naposledy, když byl ještě rozkopaný, ale předpokládám, že to bude už hotové. Ale o víkendu bych to moc nezkoušel, je tam strašných bruslařů a to člověk musí být furt ve střehu, jet pomalej a prsty na pákách… Navíc mě celkem leze na nervy, že tam dost lidí chodí na procházky a lezou jak kdyby ji to tam patřilo, běžci ti sou mi fuk, ale ty pejskaře bych z tama hnal. Měl sem ve valmezu v ruce letáček na kterém bylo, že na cyklostezku nesmí psi ani chodci. Ještě by měli dát cedule, ale to by stejně pomohlo tak z 10%.

      Jinak cca 14 dní zpět sem zkoušel jak je to udělané směrem na Karlovice. Bohužel, spousta míst je ještě nedodělaných a za současného počasí je tam hodně bahna a i nějaký ten strom přes cestu by se našel. A navíc v podstatě od Jarcové dál je to kombinace starých cest a sem tam někde přistavený kus cyklostezky. Bohužel spousta těch cest je dost rozbitá.

      0 0
      • beeker  

        Jj, ti bruslaři a pěší mě serou i přes týden, jedou proti mě jen čumí jestli do nich vletím nebo uhnu.

        Do Karlovic ze Vsetína to neznám, ale prý tam dneska po těch deštích je dost vody na polích, tak to třeba někde nepůjde projet.

        Jinak k Pustevnám se dá dojet několika cestami terénem(i když za cenu nastoupání výšky), třeba přes Lhoty na Díly a na Hutisko a to už seš vlastně na Prostřední Bečvě a můžeš valit navrch. Nebo na druhé straně přes Veřovické vrchy(třeba po voj. cestě z Jehličné ke střelnici na Dol.Pasekách, nebo to někde terénem vyšvihnout na Pindulu)

        0 0
        • jIrI___  

          Přes Lhoty a Díly už je to ale sakra velká objížďka :)

          0 0
          • beeker  

            Ani ne, vyjde to skoro nastejno jako spodem po asfaltu, a ten kopec je krátký, pokud to bereš z valu přímo lesem nahoru. Ještě to jde z horního konce Zašové přes Zuberské paseky do Zubří, přejet do Starého Zubří a pak na Dolní Paseky.

            0 0
        • Chiron  

          Na ty karlovice se stojatou vodou asi moc problémů nebude. Jo jak sem psal, že sem tam byl 14 dní zpět, tak v jednom místě byla velká laguna a asi 50m jsme projížděli v 20–30cm hluboké stojaté vodě. Nevím kde to přesně bylo, ale vylil se tam nějaký potůček. Jinak teď by tam mohl bát problém někde kde je nižší břeh, ta trasa vede někde fakt těsně u vody. Ale jak říkám, spousta je toho nedodělaná, takže se jede v bahně a po makadamu.

          Jinak na ty Pustevny samozřejmě vím, kudy se dostat terénem, ale občas mě tlačí čas, nebo jedu na pohodu s někým, kdo by víc kopců nepřežil. Tak to střihnu po asfaltu, kde se dá držet solidní rychlost, dojedu k nim a tam už začne bajkování, případně pokračuju ve výletním tempu nahoru. To podle toho s kým zrovna jedu. Tahat slečnu s kterou občas vyjedu na Díly a pak na Pustevny, tak mě asi omlátí kolo o hlavu :)

          0 0
          • beeker  

            Jj, v Rožnově si po cyklostezce za půl hodiny a můžeš frčet nahoru, ale o víkendech se tomu radši vyhýbám.

            0 0
      • Vhalasta  

        Už si plánuju, jak se nechám dovézt na Bílou (přes týden vlak + autobus), vyjedu na Bílý Kříž, pojezdím tam a zpátky po asfaltu pěkně z kopce až dom.

        0 0
        • beeker  

          Pokud bydlíš někde u Frýdku, tak to máš opravdu z kopce :-)

          0 0
          • Vhalasta  

            Myslím, že mi rozumíš.

            Jde o přiblížení vzdálenejších míst. Po hlavní až do mezříče by se mi třeba z Hlavaté nechtělo.

            0 0
            • beeker  

              Jo jasně :-)) Třeba po hřebeni na Bobek a pak jen dolů na Bílou… Ale po hlavní to taky jde, široká cesta je to dost, pak jen stačí vyšlápnout na Hutisko a jedeš do Rožnova s kopce. Já kdybych byl někde u Bumbálky, tak raději jedu po hřebeni na Soláň a dom, z Bílého Kříže to jde dojet do valu v pohodě, ale chápu, že v prac.dnech není tolik času…

              0 0
              • Vhalasta  

                Tak nějak. Ale spíše ještě, jako že se člověk může podívat někam severněji, pak dojet zpátky na ten Bílý kříž a i večer třeba to dorazit po asfaltu. Jasně, že hřebenovka je lepší, ale tu má člověk za rok projetou víckrát.

                0 0
                • beeker  

                  Jasně, pro přiblížení nebo návrat někde z okolí Hamrů(popř. severněji jak říkáš) v pohodě, a když si vezmu, že během nějakých 90minut můžu lítat kolem Bumbálky, tak se to vyplatí i přes týden.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Na webu je na mapce vyznačena taky stezka/trasa Valmez-Vsetín. Jak to vypadá – je to stezka nebo trasa? Občas se vyskytujem v Pržně, někdy bych vzal s sebou kolo a povozil synka na Vsetín na zmrzku…

      0 0
      • Vhalasta  

        Do Ratiboře po staré (ale můžeš po obou stranách Bečvy) a dále nová stezka. Jestli teda od loňského podzimu nepokročili.

        0 0
        • Chiron  

          Mezi Pržnem a Raťákem se na obou stanách jede po té pěšince. Jel sem tam teď a po těch deštích je tam bahno, nic hrozného, ale pokud se člověk za každou cenu nechce zaprasit. Je možné vyjet z Pržna na objížďku. Za Jablůnkou 200m po hlavní, tam ještě není zákaz pro cyklisty. Sjet doleva na tu boční cestu, vyjet po chodníku ke kruháči. Přejet přes nadjezd a už pokračovat po cyklo dál na Vs.

          0 0
          • beeker  

            Nebo to objet přes ten kravín, akorát ta branka při vjezdu je tam opravdu šikovně schovaná, kdo jede od Vsetína a nezná to, tak si jí asi nevšimne(pokud není otevřená ta velká:-))

            0 0
    • Hrosik1  

      Jojo, velmi cyklostezku oceňuji. Vzhledem k tomu, že mám malé děti a mohu s nimi bez obav vyrazit směr přehrada na Horní B. apod. Ale i když jedu sám, tak je příjemné např. na Třeštík, Benešky a velkou část cesty jet okolo Bečvy momo provoz. Taky tam už spousta lidí jezdí před otevřením.

      0 0
    • Chiron  

      Nejel někdo v poslední době po té cyklostezce ze VS do Karlovic? Jestli se to tam už nějak pohlo nebo je to pořád z větší části nedodělané?

      0 0
      • beeker  

        No jestli to nebude pořádně značené, tak je to k ničemu, mě se mezi barákama bloudit nechce, to radši pojedu po hlavní…

        0 0
      • Jaromír  

        Jel sem včera. Od Vsetína na Halenkov hotovo. Z větší části všude nový asfalt. Na Halenkově v Lušové chybí most (objížďka 5m vedle po železničním mostu a cca 100m afaltu k tomu mostu (nevyplatí se objíždět jinama). Hned za budoucím mostem fungl nový afalt až na Hrozenkov, Tam je taky nový most – těsně před dokončením, chybí nájezdy z obou stran. Přejít na druhou stranu se dá. Na Hrozenkově nový asfalt kolem hřiště k balatonu, není hotový celý. Dál sem nejel, ale od Karolinky dál je to rozkutané mohutně.

        Vyskytli se prý nějaké komplikace. Víc tady

        0 0
    • hribik A1  

      mam sancu to najst ako neznaly prostredia? trebars pojdem dole z bumbalky po ceste – uvidim to? alebo jedna z dalsich utajenych co z cesty nikde nevidno a co poznaju len miestni, ako na juznej morave pri UH (nasiel som ich cistou nahodou)? to iste by ma zaujimalo o tej zo vsetina v smere na karlovice, cestou od vsetina. dik za informacie

      0 0
      • Vhalasta  

        Jo, místama je to zcela u cesty. Z tvojeho pohledu vlevo.

        Ale z Karlovic je to už horší, toje myslím až za Bečvou

        0 0
      • Jaromír  

        Jo najdeš. Ze Vsetína to nemůžeš minout, je to furt kolem Bečvy. Na stránkách cykloztezky je to celkem dobře naznačené. Akorát na Hrozenkově (Nový Hrozenkov zastávka) není ještě naznačený nový úsek těsně kolem Bečvy, takže se nemusí po hlavní cestě. To si ale všimneš v pohodě. V Hrozenkově to taky není úplně přesně, ale tam se ještě staví.

        0 0
        • Vhalasta  

          Nojo, jenže on jaksi pojede spíše ze Slovenska. Takže podle mapy , dobrá. Ale co se dívám, tak třeba od semetína k mezříči jsem přesvědšen, že jde jinak.

          0 0
          • Jaromír  

            No, jednak se na ten směr ze Vsetína přímo ptal, jednak může jet od Honího Lidče. Myslím si že od Karlovic je to ale určitě hůř nalezitelné.

            Díval sem se na ten úsek Semetín – Valmez a máš pravdu. Od Semetína to už vede kolem dálnice. A těsně před Valmezem to vede přímo přez to velké pole rovně kolem kolejí.

            0 0
            • Vhalasta  

              Jo, sorry. Asi chce udělat okruh VM-Vs a zpátky. Ze Vsetína to trefí.

              0 0
    • fabio  

      Právě tento víkend 13.-15.8. se chystám projet oba úseky cyklostezky.

      Jak vsetínskou tak rožnovskou.

      Máte někdo bližžší info o dokončení cyklostezek a jejich úseků ???

      Četl jsem tady na diskuzi že některé úseky nebyli ještě před měsícem dokončeny … mosty atd.

      Jedná se mi hlavně o úsek Velké Karlovice – Vsetín a Horní Bečva – Valašské Mezíříčí ???

      Díky za info a případné online zprávy z terénu.

      0 0
      • jIrI___  

        Jestli jedeš na biku, tak všechno bez problémů plynule projedeš. Na inlinech by už mohly nastat problémý. Značení je místy dost mizerné.

        0 0
        • fabio  

          Pojedu na MTB ale pojedu s dětma. Od 5 do 13 let.

          Hlavně mě zajímá úsek Velké Karlovice – Vsetín.

          Díky.

          0 0
          • jIrI___  

            Zrovna V.K. – Vsetín neporadím, tam jsem jel naposledy minulý rok :). Horní Bečva – Val. Mez. je to bez problémů.

            0 0
          • Chiron  

            Jel sem to asi před 14 dny. V Janové sem ale jel po staré cyklotrase, protože sem nevěděl jak to tam je. Značení tam chybělo, to je vůbec celkově dost mizerné. Ale zřejmě kdybych přejel přes ten most na druhou stranu, tak tam ta cyklostezka bude, protože pak dál se opět přes svůj vlastní most přehoupne zase zpátky a už po něm jezdili lidi. Pak až tuším v Novém Hrozenkově kousek chybí, přejede se přes železniční přejezd, jede se pár set metrů okolo kolejí po vyježděné cestě, pak chybí most, takže vytlačíš kolo na železniční most a přejdeš pěšky, dál už pokračuje asfalt. A ke konci Hrozenkova je nedodělaný most, chybí nájezdy. Takže buď vylezeš na něj a jedeš na nějakou boční ulici a nebo můžeš jet po hlavní. Každopádně z Hrozenkova sem cyklostezku už dál nenašel a do Karlovic jel po hlavní. Za Karlovicema je kus rozdělaný, pak není nic, pak je kousek nějaké starší cyklostezky k těm střediskům a na Makov už po hlavní.

            Pak sem to otočil přes hřeben s jel do Valmezu taky po cyklostezce. Nájezd v Horní Bečvě sem nějak nezaregistroval, až někde uprostřed obce sem zahlídl cyklostezku za svodidly. Ale tak stejně je to příjemně z kopečka a dobrý asfalt, takže to valilo pořád padesátkou takže nakonec sem byl rád že sem ji minul. A najel na ni až u Zavadilky.

            0 0
            • Jaromír  

              Jel sem to dneska, je to přesně tak jak říká chiron. Na nedodělaný most na Hrozenkově je třeba odbočit 50m před mostem přez Bečvu k autoservisu (je tam cedule). Pak už nejde zabloudit i přes to, že značené to moc dobře není.

              0 0
              • fabio  

                super … díky za info …

                Jinak paní na „Hranická rozvojová agentura, z.s“ se dušovala že všechny úseky jsou komplet hotové.

                A když jsem se ptal na www stránky kde se dozvím o jednotlivých úsecích tak mě odkázala na strányk cyklostezky že je tam uvedeno vše.

                Prostě česká klasika … DOTACE SNESE VŠE … A TO MĚ SERE …

                0 0
                • Chiron  

                  Bohužel stránky cyklostezky jsou spíš jen tak orientačně. Člověk se z nich dozví nějaké základní věci. Ale nic moc. A udělat chybu v zakreslování stezky do mapy! Tak to už je vážně síla. Okolí ValMezu je tam totálně zmatené. BTW už je hotový ten most u koupáku? co sem viděl, stačí dodělat nájezdy.

                  0 0
                  • fabio  

                    Určitě jak říkáš. Stránky by si určitě zasloužily lepší a detailnější popis trasy i s mapou.

                    Mám ještě jeden dotaz. Nejsem totiž z tohoto kraje tak jestli mi můžeš dát nějakej tip po trase na co se dá kouknout případně kde je nějaká příjemná hospůdka na osvěžení?? Jedeme i s dětma.

                    Jak trasa V.Karlovice – Vsetín tak Horní Bečva – Valašské Meziříčí.

                    Díky za případné info.

                    0 0
                  • beeker  

                    Ten most u koupáku tam stojí rok, nájezdy měly být hotové v červnu, teď je to posunuté na září. Všude jinde to funguje, jenom ve valu samozřejmě ne…

                    0 0
                  • had_zachau  

                    4. zari je slavnostni otevreni

                    0 0
    • Smazaný účet  

      Dotaz: jel jsem Pržno – Vsetín – Ústí – Polanka, hned z Pržna mě cedulky nasměrovaly do zavřenýho JZD. Kde je chyba? Objel jsem to stezkou podle řeky po druhé straně a pak přes most na Ratiboř, ale je to trochu nedořešené. Prý to mělo být průjezdné, ale bloudilo tam více lidí.

      0 0
      • bosmilan  

        s tím zavřeným JZD jsem se už taky setkal a tak už jezdím jenom kolem řeky po pěkné stezce a vyjedu hned za JZD a pak už není problém jet až do Vsetína at už po nové asfaltce nebo lesem k Semetínu a dál na vsetín

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já teď koukám na mapy.cz kde to teda je už dokonce vyznačený podle řeky. Dal bych krk za to že před 14 dny to bylo skrz JZD. Nebyl jsem si jist, zda ta cestička podle řeky vede až za to JZD, tak jsem jel po druhý straně.

          Eště jedna věc – když se projíždí Vsetín, na mapy.cz je to pod zámkem vyznačený na tý straně u zámku, v reálu ale vede stezka na druhý straně a přejíždí se až po lávce u škol, nebo se mýlím?

          0 0
          • bosmilan  

            já jsem Vsetín projel po pravé straně a potom až někde přejel na druhou stranu,ale kde to nevím,protože jsem tam jel jenom jednou takže se určitě nemýlíš

            0 0
          • jIrI___  

            Ve Vsetíně se to dá projet po obou stranách Bečvy, ale pod zámkem stejně musíš přejet na levou stranu (z pohledu na mapu), protože u lávky pak cestička prudce odbočuje doprava a klikatí serpentinama nahoru k zámku. Pokud teda myslíme stejný úsek .

            0 0
            • bosmilan  

              když to vemu od těch lázní tak jsem jenom přejel cestu a jel jsem po pravé straně (proti proudu) a řeku jsem přejel kousek od křižovatky u kauflandu

              0 0
          • Chiron  

            V tom JZD sem se letos taky nachytal, ikdyž tama jezdím poměrně často. Ale vždycky to beru po té pěšině okolo. Ale kámoš mi tvrdil že je otevřené, tak sem tam vjel. Jel jsem od vsetína, byla tam brána ale plot jaksi chyběl, tak sem to objel, dojel na druhý konec a tam brána, plot a v mezeře mezi bránou a plotem postavený betonový panel. Nechtělo se mi vracet, tak sem zvedl kolo nad hlavu a protáhl se ve škvíře mezi bránou a tím panelem :) Podruhé už tam nejedu. Mohly by se nějaké chytré hlavy dát dohormady a nějakou tu stezku tam vyasfaltovat. Já sice proti tomu chodníčku nic nemám, ale když je mokro a potřebuju dojet nějak slušně, tak to může být problém.

            0 0
            • bosmilan  

              to si děláš prdel ne s tím vyasfaltováním,je­nom proto aby jsi se nezašpinil

              0 0
              • Chiron  

                Nemyslel sem přímo místo toho chodníku, tam by to ani nešlo. Ale Už sem tam potkal dost lidí, co na to nadávali, silničáři to objíždí přes nadjezd atd. Prostě jen nechápu, že když je asfalt od Karlovic po Bečvy, proč tady nejde udělat kus cesty. Třeba okolo plotu JZD nebo někde.

                0 0
                • bosmilan  

                  to už raději udělat kousek od mostu (Ratiboř) k té cestě co vede od kolejí ke hřišti po pravé straně po proudu

                  0 0
            • Vhalasta  

              Takový bláto-labužník a chce asfaltovat? Takovéhle cestičky se snad právě vychutnávají a do JZD bych tím pádem nikdy nepáchl.

              0 0
          • Jaromír  

            je to tak, nemýlíš se.

            0 0
      • duk  

        V tom Pržně mají nějáký problém s pozemky, takže tam asi 1km úsek cyklostezky chybí, ale to JZD se dá objet po pěšince, která začíná pod patou toho prženskýho mostu a vede dál kolem bečvy až za to JZD asi takhkle

        0 0
    • Amoondre  

      Ozivim tema. Kudy kolem Becvy na silnicce mezi Prerovem a Hranicemi? Da se to cele projet kolem reky? Ktere useky je na silnicce lepsi objet?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.