• Luka

    Zdravicko. Shanim info (nebo rovnou dobrou dushi ktera ma to co potrebuju a nepotrebuje to) o kole pro 4lety dite (120cm). Moje neter ma ted kolo z Hypernovy – supermegashitka. Potrebujeme ji naucit jezdit bez pridavnych kolecek a na tomhle to nejde (je strashne tuhy a nejde „ushlapnout“).

    Neco lehkyho, kvalitnejshiho a ne moc drahyho. Vite-li, prosim napishte!! Diiiky!

    0 0
    • BoB  

      To co říkáš je nesplnitelný

      • lehký neexistuje
      • kvalitnější je dražší

      zkus značkovky – Author, Ravo, Scott, ale jsou to stejně shity. Počítej s tím, že do cca 12 let bude jezdit na těžkým kole s mizerným vybavením

      0 0
    • Santus  

      Musim reagovat, protoze dnes jsem videl neco NEUVERITELNYHO. Bylo to detsky celopero s efektozni dvoukorunkou , ktera se ani pod mojema 80kg nehnula ani o milimetr.To ale nebylo to nejhorsi, to kolo melo minimalne fakt 30kg,to prece musi byt nebespecny, kdyz to dite spadne tak mu to prerazi vsechny kosti. Nazev toho skvostu byl taky super „ZLATA PRAHA CZ“, tak uz nevim kde je hranice techto smejdu, nebo hranice neexistuje a vse je mozne.
      Tento zazrak prodava Asiat v Brne na Cejlu naproti podnikove prodejny Chirany. Jo,ale nema tam spatny 5diodovy celovky za 110kc(je potreba poradne vyskouset, protoze zmetkovitost bude asi vysoka)
      Pokud si neter koupi toto kolo , tak s ni bude Paoula nebo mrzak.

      0 0
    • alenzo  

      No já jsem před nedávnem taky byl v podobném problému. Dítě 4-leté. Koupil jsem tedy v komisi kolo na cykloprodejně 16" Rockmachine, stejné dělali Ravo i Author. Je to v pohodě. Holka sa něm naučila dobře bez koleček. Stálo 1000,– Teď jí bude šest a tohle jí bylo už malé (teď stojí ve sklepě) Teprve ve věku 6-ti let má smysl vybírat už neco slušnějšího pač 20" kolo jí vydržítak do 9–10 let takže jsem vybral komplet v hliníku (představec, kliky, sedlovka, řidítka) author cosmic. Bohužel jiné pepší a lehčí kolo na trhu pro děti není.

      0 0
      • fousac  

        jj artura cosmic sem dneska videl a aspon to vypadalo jako slusny normalni kolo…

        a jestlize se ti tamto stary vali ve sklepe, tak sup sem s nim… teda sup Luce s nim… :)))

        0 0
        • alenzo  

          No proč ne klidně se ho za 500,– Mám ještě od Azubu teleskopickou tyč na spojení dětského kola s dospěláckým. Takže to taky dávám do placu za 1500,–

          0 0
          • Luka  

            Do placu neee… hod mi fotku prosim na mail luresova@avaris.cz a prozrad odkud jsi aby bylo mozny si ho nejak predat.. Tyc je k nicemu bo jeji rodice na kole nejezdi, ale treba si ji taky vezmou! Myslim ale ze ho vezmou, kdyz nebudesh ze slovenska!

            0 0
    • martt  

      mam tri deti a vsetky sa naucili jazdit na biku bez postrannych koleciek vo veku 2 az tri roky. Takze sa citim pomerne kvalifikovany v tejto oblasti.

      Ako prvy bike mali taky furtslap na 12 palcovych kolach. Bolo to lahke, vyhoda je furtslap lebo sa tocia pedale zaroven s tym ked sa bike pohne. Najlepsie je prist aj s dietatom niekde na ihrisko, kde jazdi na biku vela deti v podobnom veku a bicyklovat sa nauci aj samo.

      Dalsi stupen bol trosku vacsi bike tiez na 12 palcovych kolesach ale uz s kontrou. Kontra je pre deti daleko lepsia ako brzdy s pakami na riditkach. Tento bike im vyhovoval asi do 4 rokov. To uz boli v stave prejst aj 20 km rychlostou okolo 10–15 km/h.

      Nasledujuci bol zn. ‚Spurt‘ na 16 palcovych kolach, ked mali tak 5–7 rokov. Na tom sme zvladli az 70 km vylet.

      Potom chvilu jazdili na 20 palcovych kolach (to je ten rozmer co ma skladacka) a konecne prvy horsky bol nejaky Author (tusim Mirage) na 24 palcovych kolach. Horsky bike bol obrovske sklamanie, vazil asi dvakrat viac ako tie komunisticke biky pre rovnako stare deti.

      Hlavny problem dnesnych detskych bikov vidim v tom, ze nemaju detske suciastky – kludne tam namontuju kluky 170mm a brzdove paky na dospelu ruku. Navyse su priserne tazke.

      Takze moja rada by bola kupit za par korun nejaky stary Pionyr alebo nieco podobne, lebo to je imho pre male dieta ovela vhodnejsie ako to co vidim dnes v obchodoch.

      0 0
      • Medi  

        Jaké je nejmenší horské kolo pro 5 letého kluka ( přehazka + odpružená vidle ) viděl jsem Authora. Na příští rok zvažuji jestli zůstaneme u BMX 16". Raději bych něco lepšího, ale nezkoušel jsem jestli je 5 letý schopen brzdit páčkama. Jaké máte zkušenosti?

        0 0
        • martt  

          patrocne dieta este nema ten spravny pud sebezachovy. Urcite by som ho nebral do kopcov, horske kolo teda podla mna nepotrebuje. Brzdit packami uz dieta v tom veku dokaze (osobne otestovane na nasich detoch) ale napriek tomu kontru povazujem v tomto veku za vhodnejsiu.

          Este k tomu pudu sebezachovy. Asi v tom veku moj synovec sa spustil dole z kopca (z bratislavskeho noveho mostu) a s prehladom napalil celne do betonovej steny ktorou ten chodnik konci. Vysledok par stehov a otras mozgu. Ten isty synovec u nas pred domom chcel vyjst bicyklom hore schodami (vacsie deti to robili) a odlomil vidlu pod hlavovym zlozenim.

          Ale aj moje deti mali dost roznych urazov.

          0 0
          • Medi  

            Do kopců to stejně příští rok neplánuju to je v 5 velký risk. Spíš se mně jednalo o mírné kopečky, kde ho jednou rukou tlačím. V těch kopečcích jezdí moc dobře, ale s jedním převodem toho moc nevyjede. Horské bude asi i těžké a otázka zůstává zda by pochopil řazení. Letos jsem velmi ocenil helmu, která ho několikrát velmi dobře ochránila, příší rok musím koupit novou nemáš nějaký dobrý typ. Na přilbě nebudu šetřit, díval jsem se v několika obchodech, ale přišly mně ty helmy dost nevyřešené. V té staré, tu jsme dostali darem nějaká německá noname, se mu hodně potila hlava.

            0 0
            • rock  

              Moje zkušenost je, že

              • brzdit se naučí bez problémů
              • řazení v pěti nepochopí, ale když pojedeš vedle něj a budeš komandovat, co tam má vrazit, tak to půjde
              • pud sebezáchovy nemá a ještě alespoň pět let mít nebude
              • zas až tak moc to nevadí, smotky, co by dospěláka rozštípaly na třísky, děcka přežijí bez problémů a s úsměvem (tohle bohužel neplatí na 100%, ale určitě mnohem častěji, než by člověk očekával)
              0 0
              • Medi  

                A co váha kola už to BMX co teď má myslím že je od Velamosu je dost těžké skoro jak můj bike. Nevíš jestli někdo dělá dobré dětské kola.

                0 0
            • martt  

              moje decka vozili prilby ake sa vtedy – pred desiatimi rokmi – dali kupit. Dnes su uz vsetky tri na gymnaziu, vyber prilieb sa zmenil. Prilba nesmie padat, to je dolezite. Pre take male decko je vetranie imho egal.

              0 0
              • Medi  

                Na to větrání si dám pozor, byl opravdu hodně zpocený a vyholit na ježka ho kvůli tomu nechci.

                0 0
      • Volf  

        Já to kdysi řešil / dcera skoro 19 / a bylo to takto: Blest taková malá furtošlapka, pak Spurt se 16 palcovejma kolama no a pak jsem ji na Pionýra dal 5 ti kolečko se Siskem, další bylo Eska se 24 palcovejma kolama kde jsem ji už dal šestikolo a trojtalíř s aretovaným řazením. No a potom už následovaly horský kola a dneska jezdí na Kinetikovi. Prostě pokud chceš pro děcko lehký kolo tak nějakou starou bazarovku / viz ten Pionýr / a dodělat.

        0 0
    • rasto  

      dela nekdo neco takoveho jako je Sobi ci BMX?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.