• ferda

    Tak vcera mi kamarad privezl ukazat svoje nove kolo za 2000 Kc. Ani nevim kde ho koupil, ale je to Schwinn komplet v XT s vidlici Judy Race, odhadem byl tak 2 roky stary… Jedine co jsem mu rekl, ze s nim nikdy nevyjedu… ted ale nevim, jestli mam byt nastvany nebo tise zavidet… Nabizel Vam nekdy nekdo kradene kolo a kdyz, tak co s nim ?

    0 0
    • RapMan  

      Je to jako s mobilama… Nejlepsi reseni je globalne kradene veci nekupovat, nebude tak stimulace po dalsich cilenych kradezich… Zanikne poptavka → omezi se nabidka kradeneho zbozi, tedy i kradezi… Bohuzel ne vsichni maji takovy rozum aby kradene veci nekupovali…

      0 0
      • Lada1  

        Zase ceny kradeneho zbozi umoznuji dalsim masam lidi kupovat si veci, ktere by si jinak nekoupili. Nekdo tvrde odsuzuje koupi kradeneho zbozi a pri tom si stahuje z netu soft a pacha tim daleko vetsi skodu. Tezko posuzovat, tezko odsuzovat.

        Jedine jak zamezit obchodu s kradenymi vecmi je trestani tech, co kradou i tech , co to kupuji viz. zase priklad ohledne zalob stahovani hudby z netu.

        0 0
        • RapMan  

          Co to meles? Prave tim ze to kradene zbozi koupi, tak stimuluji zlodeje k tomu, aby dale kradli a to kradene zbozi prodavali… Kdyz by to nikdo nekupoval, nebyla by takova potreba krast, protoze by to nemeli komu prodavat…

          Argument ze umozni lidem kupovat si veci, ktere by si jinak nekoupili, je SILNE DETINSKY…

          0 0
          • P.B.  

            Mam stejny nazor jako ty a nic bez jasneho prokazani puvodu starsi nekupuju. Asi uz to tak vetsina lidi dela, ale zakony trhu fungujou vsude, proste to ty svine prodavaj jeste levneji. Aspon min vydelaj, ja verim, ze casem uz se budou bat to nekomu nabidnout, protoze na ne kazdej hned zavola policii. Ale to chvili potrva, nez i zbytek lidi u nas pochopi. Par hajzlu ale vzdycky nekde zbyde.

            0 0
            • pelt  

              Nejhorsi je IMHO na kradezich to, ze zaroven automaticky vyvolavaji neduveru ke starsim vecem, ktere by mnohdy jeste mohly odvest dobrou sluzbu, mnohdy i lepsi nez stejne drahy novy srot odnekud z Asie.

              Vubec, vetsina kriminality muze jako vedlejsi dopad totalne zabit spoustu jinak uzitecnych veci – lidi pak nekupuji stare veci, protoze jich je spousta kradenych a kdo by podporoval zlodeje, kampelicky jsou diky par tunelarum prakticky odepsane (pritom za Rakousko-Uherska fungovaly skvele)… Nemluve treba o tom, ze mnohdy clovek nekam nejede na kole proste proto, ze by zpatky taky uz mohl jit pesky:-(.

              Nejen okradeny, ale vetsinou i naprosto nezucastneni prodelavaji:-(.

              0 0
        • chorvat  

          to je blbost, software jednak nikde nechybi, jednak kdyz si ho nestahnu tak si ho ani nekoupim a budu koukat do krbu, potencionalni zakaznik teda nejsem.

          BYch chtel videt jak by nekdo prisel k tvymu bajku, okopiroval si ho suplerou a tak, postavil si to samy kolo a jezdil. :-)

          0 0
        • slayer  

          Moh by sis něco přečíst, než příště zase vypustíš nějakej blábol o páchání škody

          http://www.gnu.org/…free.cs.html

          0 0
      • blue  

        jenze to ma jeste dalsi hacek… jak v bazaru rozlisis kradenej a legalene do bazaru odprodanej mobil? musel bys jedine majitele bazaru donutit, ze zbozi muzou brat jen s dokladem puvodu, coz je asi nepruchodny reseni, byl to asi problem i pro lidi, co tam davaj nekradeny veci

        0 0
      • vlk  

        ty jsi optimista.Většinou to funguje tak, že když to nekoupím já, tak to koupí někdo jiný.Kradené věci mi nikdo nikdy nenabízel a žádné jsem nikdy nekoupil, ale když by mi ukradli kolo, tak bych si pak klidně kradené koupil.Dostal bych tak kolo jakýmsi oběhem nazpátek i když možná jiné a zaplacení bych mohl brát jako poplatek, za nekvalitní policejní složky.Ještě mi kolo nikdo neukrad.A pokud by mi ho někdo ukrad asi bych pak už neměl na nové a spokojil se i s tím za 2 tis.

        0 0
        • blue  

          podporovat kolobeh kradenejch veci timhle zpusobem mi prijde dost zcestny, ale je to vec svedomi kazdyho

          0 0
          • vlk  

            Já netvrdím podporovat koupí kradených věcí.Já jen říkám, že když někomu ukradnou kolo a on na nové nemá, a je to taky takový závislák na kole jako já tak mu asi nic jiného nezbyde.Takže bych toho kamaráda neodsuzoval, pokud nemá na to aby si koupil nové.Ono i tak kupovat stará kola bych nikomu nedoporučoval.Já bych jim prostě nevěřil.Na své kolo se musím 100% spolehnout a to jde pouye pokud jsem si ho sám souřástku po součástce složil , možná tak ještě pokud jsem ho koupil jako celek v obchodě nové.

            0 0
            • Aiax  

              Nesouhlasím – vždycky je nějaká možnost. Když jsem začal víc jezdit na kole, začal jsem současně chodit na vysokou. Prachy jsem neměl=půjčoval jsem si bráchovo kolo a začal chodit na brigády. Za 3 měsíce jsem měl 15 litrů na kolo a nebylo co řešit. A tenkrát jsem byl větší závislák než teď. To co říkáš je jen alibismus pro krádež – když vědomě kupuješ kradenou věc jsi pachatel trestného činu, viz. § 251 tz, který bych zacitoval tomu „kamarádovi“: § 251

              (1) Kdo ukryje, na sebe nebo jiného převede anebo užívá
              a) věc, která byla získána trestným činem spáchaným jinou
              osobou, nebo
              b) to, co za takovou věc bylo opatřeno, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo peněžitým trestem.

              (2) Odnětím svobody na jeden rok až pět let bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 značný prospěch.

              (3) Odnětím svobody na dvě léta až osm let nebo propadnutím majetku bude pachatel potrestán, získá-li činem uvedeným v odstavci 1 prospěch velkého rozsahu.

              0 0
              • blue  

                souhlas… navic dneska existuje uz mnohem schudnejsi cesta nakupu na splatky i se dvouma variantama bez navyseni

                0 0
              • ravo  

                Tohle není otázka paragrafů, to je otázka vlastního svědomí, přístupu k životu, vlastních hodnot, vychování a milionu dalších věcí, které náš život od narození ovlivňují…

                0 0
                • Aiax  

                  Jasne. Napsal jsem to sem jen proto, aby si nekteri uvedomili, ze kupovat za techle „napadne vyhodnych“ podminek evidentne kradene veci neni v poradku ani po pravni strance. O moralce se uz ani nema cenu bavit. Jedna vec je ale paragraf a organy cinne v tr. rizeni jsou vec jina. Jak to hezky popsala myslim Selmira – nekterym policajtum nestaci, ze jim vsechno snesete pod nos – oni by totiz museli neco delat a pritom maji hezky vzor na odlozeni veci – tak proc toho nevyuzit. Proto bych nikdy na nikoho tr. oznameni pro tohle nedal – bylo by to s nejvetsi pravdepodobnosti zbytecne. Proste kdyz me na ulici nekdo oslovi, jestli nechci mobil, hodinky dalekohled… tak ho proste poslu nejkratsi cesto do pr......!

                  0 0
                  • Volf  

                    Zákon je zákon, ale musí existovat vyšší princip mravní, který neumožní něco udělat, by? to zákon nezakazuje. Jinak souhlasím, že neexistuje žádný důvod který by ospravedlnil nákup kradeného zboží. Tento druh kriminality podle mě dělají hajzlové, kteří nikdy nepochopí, že zdrojem peněz bývá v převážné většině práce za kterou jsou honorováni.

                    0 0
            • Kohout  

              Slyšel jsem od jednoho kámoše vyprávět následující: Byly parta, co jezdili na kolech. Jeden z nich měl na tu dobu (před cca 5–6 lety) super fulla za cca 40–45 tisíc. Jednou mu to kolo někdo šlohnul (měl ho na balkóně paneláku). Okradený byl samo sebou vzteky bez sebe a začal razit názor „okradli mě, mám právo krást také“. Nakonec to vyvrcholilo tím, že když jeli vodu (tuším Sázavu), tak tenhle kluk ukradl u břehu uvázané ponorné čerpadlo Malyš (cena tak 2000 Kč), co tam měl nějaký důchodce na zavlažování zahrady. Když do něj ostatní šily, proč to udělal, jeho odpověď byla „ukradli mi kolo, tak to potřebuju nějak dostat zpět“. Kámoš, co byl u toho a vyprávěl mi tenhle smutnej příběh říkal, že už pak nikdy s tímmhle klukem nepromluvil, protože proznal, jaká je to svině. To že někomu něco ukradli ho přece neopravňuje k tomu, aby sám kradl nebo to podporoval. Kam bychom se potom dostali? Podle mého je to věc svědomí každého z nás. Pokud koupíš něco kradeného, tak tě to bude furt hlodat, jestli nepotkáš původního majitele atd.

              0 0
              • martt  

                mne ked z auta ukradla nejaka svina antenu, tak tiez prva skratova reakcia bola ju odsroubovat z nablizsieho auta – na VW a skodach su rovnake a teda je ich plne parkovisko. Bolo by to za par sekund a bez rizika. Potom som si ale povedal, ze nakoniec by to bolo ako za komunizmu, kde sme davali este aj stierace dole a milu antenu som kupil.

                0 0
                • Otto  

                  …hm, já tam mám kus drátu místo té antény.

                  0 0
                • Vrci  

                  Jo o anténu jsem přišel už dvakrát. Vždycky jsem si položil otázku, čeho si vážim víc jestli svýho jména nebo pár stovek a šel tu anténu kopit stejně jako puklice.

                  0 0
            • vlk  

              tak jo dostali jste mě, já zapoměl na splátkový prodej

              0 0
    • x-mass  

      Asi nic. Kdyz vypiluje cislo, tak uz tezko zjistis majitele. Ale i s cislem to neni lehke. Brat, nebo nebrat? Kdyz ho vezmes, tak tomu jedine prispejes. Takze z toho jasne vypliva, ze NE. Kdyz mi nekdo nabizel kradene kolo, tak jsem si predstavil puvodniho majitele, jak se drzi za hlavu a diva se za nejblizsi roh v domeni, ze ho tam najde.

      0 0
    • Kohout  

      Mě docela zaráží, jaký kšeft je s evidentně kradenými koly ma internetových bazarech. Stačí si zpětně projít pár desítek inzerátů a dá se zjistit, ža řada tel. čísel se pořád opakuje. Takže někdo to má jak „živnost“. Drzost zlodějů je nekonečná…

      0 0
      • Lada1  

        Taky jsem se na to dival. Myslis, ze to musis byt nutne prekupnici kradenych kol ? Tady na zacatku byla uvedena cena 2000Kc za relat. dobre kolo, coz jasne implikuje vazne podezreni na otazku puvodu kola. Ale na cyklobazar.cz, ivelo.cz … se objevuji stejne tel. porp. stejne emaily (ci velice podobne), ale ceny tech kol jsou tam rekl bych v relaci (tipl bych tak 60% ceny puv. kola). Spise mi to pripada, ze to jsou takove bazary.

        0 0
        • Kohout  

          Těžko říct, zda jsou všichni tito inzerenti překupníci. Dost lidí sem taky vozí kola z USA a záp. Evropy a ty pak všelijak prodává. Myslím ale, že část těch kol jsou čórky ze západu, hlavně Švýcarsko, Francie atd. (soudím podle značek). Je dost podezřelý, když jeden a ten samej člověk prodává během týdne dvě, tři kola v ceníkové ceně cca 150–200 000,–Kč za třetinu.

          0 0
          • Lada1  

            njn to jde potom o prerozdelovani bohatstvi ze zapadu na vychod :-) Je ovsem otazka, zda takova kola nemaji skutecne tak nizkou cenu. Nevim – ja jsem napr. prodaval ca 14mesicu starou grafickou kartu za 1/4 cenu (fair price)a nepripadalo mi na to nic divneho.

            0 0
            • Kohout  

              PC komponenty, to je kapitola sam pro sebe. Asi nic neztrácí svou hodnotu tak rychle.

              Počkej, až nějakej ukrajinec „přerozdělí“ Tvoje kola do Kieva :-)

              0 0
              • Lada1  

                To se doufam nestane. Doma mam kola v el. strezene garazi (spolu s auto a moto). Venku nenechavam kolo nikdy bez dozoru.

                0 0
    • SELMIRA  

      Teda nevim… Bazary bych prostě zrušila! Nikdy bych si nechtěla koupit nic kradenýho! Když mně ukradli mobil, tak mě policajti přemlouvali, a? to nechci s nima řešit, že poblíž v metru je bazar, že tam si určitě vyberu nějaký pěkný … A to jsem ty cikánky statečně lapila. Žel už bez mobilu. Tak je pustili a mně doporučili ten bazar… No, koupila jsem si zas novej na krámě. A vidět v bazaru takovýho dobrýho bika, za podivně nízkou cenu, tak nevim. Pro sebe bych si ho nikdy nekoupila, ale možná by mě napadlo ho koupit a pak dát inzerát, jestli ho někdo nehledá. Ale to je asi belbost. Hm.

      0 0
      • RomanH  

        Zrovna vcera jsem videl v Brne takovyho divnyho typka moratce. Premyslel jsem, kdybych ji uvidel v bazaru treba za 10t, zda ji koupit a dat inzerat (riskovat, ze se ti puvodni majitel vysmeje a ty prijdes o ty prachy), nebo do pockat vedle zastavarny u dveri a zavolat tam policajty. To se mi zda lepsi.

        P.S. Tu moratku jsem videl na ulici, ne v bazaru, jen jsem cestou do prace rozjimal.

        0 0
        • gilby  

          to mi pripomina jak jsem jednou v metru videl takovyho osuntelyho obcana narodnostni mensiny. vohoznej co dvur da a na zadech batoh Karimor (tak za 5000,–), taky jsem to trochu nechapal. No mozna mu krivdim:)

          0 0
        • SELMIRA  

          hehe, měls potkat včera mně! Jsem si šla včéra vyzvednout oservisovanou Moratku, ale šla jsem rovnou z práce takže vymóděná v civilu, s kabelčičkou k tomu a jelikož mě přišlo straššně divný mít kolo a jít vedle něho pěšky, taxem nakonec nasedla a jela. A měla jsem pocit, že někteří lidé docela čučí. Hlavně v metru na mě nějaký mladík koukal dost podezřele. Nebyls to Ty? :o)

          0 0
          • gilby  

            jaa neee, ja metrem moc nejezdim:) ja mam kolo:))

            0 0
            • SELMIRA  

              ja taky metrem nastesti moc jezdit nemusim. ale se mne to zdalo prijatelnejsi, nez bajkovat pres Pragl. Yá sem z vesnice, já se po Praze bojim. :o))

              0 0
              • gilby  

                po praze je to o hubu, ale obcas sranda. jednou me nepravem vytroubil taxik:( jenze zanim jeli policajti a vsechno videli a pak si ho podali. takovy maly zadostiucineni:)

                0 0
                • ddd - andy  

                  No ja po Praze jezdim skoro denne a o hubu to je skoro porad! Takovejch storek bych moh vypravovat spoustu… :-)

                  0 0
              • kOmE  

                A stejne toho typka videl v Brne a tam krtek nedojede /:)

                0 0
          • RomanH  

            No my ve statlu jeste metro nemame :o))

            0 0
            • SELMIRA  

              Né yo? A PROČ? Si ho postavte. Ty zážitky fuckt stojí za to. :o)

              0 0
            • vlty  

              zatím :)

              0 0
            • gilby  

              jsem ted slysel v radiu, neco o tom ze premyslej o vystavbe metra v brne a ostrave?

              0 0
              • vorvan  

                On je v Ostrave a prilehlem okoli system metra docela kvalitni, co se tyce hustoty a rozsahlosti site. Akorat to prestupovani a pohodli jaksi neni ono. :-)

                0 0
                • aku  

                  Ty jezdici rychloschody do stanice bych si chtel fakt uzit. I stare tezni veze by se daly pouzit

                  0 0
            • vili  

              ale mame trolejbusy,ty v praglu nemaj :-))

              0 0
      • blue  

        ja bych teda bazary rozhodne nerusil… nevim proc, je spousta lidi, co nemaj potrebu mit vsechno novy…

        to ze se bazary tak snadno zneuzivaj k distribuci kradenejch veci je jina vec…

        0 0
        • Luka  

          Nic ve zlym, ale bazar nebazar, pokud potrebujesh prodat vec kterou nepotrebujesh a je prakticky nova, mash k tomu papiry, muzes to dat do bikeshopu, do komise. Taky jsem takhle koupila kliky, sundany z novyho bajku, majitel tam chtel XTR.

          Jinak – odmitam podporovat kradeze. Jakekoli. Mobily, bajky, to je fuk. Neni to fer – hotovo. Kupovat veci z druhe ruky, to je vec jina, ten clovek si to koupil, chvili jezdil a pak ti to proda, to je v pohode.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ted si tady sam odporujes. Souhlasim s bluem. Jenom jsem nevedel, ze by i k tomu mohly byt vyhrady. No clovek se porad uci :)

            0 0
            • Luka  

              To mi vysvetli vcem si odporuju??? A doprcic, JSEM ZENSKA! :D

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No mozna podle mailu by se to dalo vystopovat, ale k tomu jaxi neni pristup pri psani prispevku.

                „Kupovat veci z druhe ruky, to je vec jina, ten clovek si to koupil, chvili jezdil a pak ti to proda, to je v pohode.“ no a k tomu snad ty bazary jsou, ne? Ale kdybys je teda zrusila…

                0 0
                • Luka  

                  No. Ne, jinak. Myslela jsem to takhle: bazar, nesolidni, se te nepta „kdes to vzal“ – mel by podle novyho zakona, ale stejne to nedelaji. No, a kdyz mash veci na krame v komisi, tak oni si to hlidaji, ze to neni kradeny, byli by blby kdyby to nehlidali. Je to ted srozumitelnejsi?

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Je. Ja jsem to pochopil hned na poprve, ale co internetove bazary? Mimochodem uz te vidim, jak jdes k Sykorovi hodit svoji starou kuchynskou linku, ze sis u Hanaka koupila novou (jen priklad :)

                    0 0
                    • Luka  

                      no.. nevim, internetovy bazary.. stejne nic nekupuju bez vyzkousheni, osahani, zbezne kontroly, takze kdyz uz mi to bude predvadet, chci videt i doklad o koupi. Jde mi o princip. Proste nekoupim si bajk od „Ucka“, kterej mi bude tvrdit ze ho koupil. Proste podle toho cloveka, podle ceny, podle ruznych veci vetshinou poznash ze to je „z vuchodu“.no.. tolko. Nehadam se, jen rikam nazor. A kuchynskou linku pochybuju ze budou prodavat kradenou :)

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        Byl to jen priklad :) Kdykoliv jsem neco daval do komise, nikdy po me doklady nechteli. Tagze komisni prodej neni vsemohouci a je to stejne jen bazar. To by sis ode me kolo asi nekoupila. Kdyz prijedu starou skodovkou v roztrhanejch kalhotech a keckach od vietnamcu, vytahnu z toho kola za statisice a spatnou cestinou ti nabidnu slevu :) To se ti muze stat, tagze na moje inzeraty prosim neodpovidej. Nerad bych se nekam vlacel zbytecne :)

                        0 0
                        • Luka  

                          Jasan,diky za upozorneni, vyhnu se tvy inzerci.

                          PS k tomu tvemu popisu. Jak si myslish, ze na me koukali nekdy v breznu kdyz jsem v sukynce, kostymku, cernym dlouhym kozenym kabatu, s kabelcickou, vysokymi podpadky a Marzocchou v ruce vpadla nejdriv do banky a pak do cykloshopu??? V obou pripadech se na me divali zajimave – v bance jako na potencialniho vraha a v bajkshopu jako podivny prirodni ukaz :)

                          0 0
                        • Sirenna  

                          Musim uznat, ze ses sexi v tom v cem jezdis, ale myslim, ze hadry nejezdi, ne? :-D A tim jak ze skodofky vyndavame sjezdacka se docela bavim ( ty prekvapene obliceje.....a nechapajici vyrazy ve tvari......jak v takovy popelnici muzeme mit tak krasny kolo/a A k ojetym vecem po tobe… ja sem s tvym zadnim kolem spokojena, ale vidlici bych uz po tobe nechtela :)

                          0 0
                          • náčelník  

                            Jo, to je švanda – asi před deseti lety jsme jeli na dovolenou v otřískané a rezavé Š 110 R Coupé. Na stejně rezavé zahrádce dvakrát Scott (LX) a jeden Checker Pig (XT). Při zastávce v jakési vsi to místní asi desetiletý chlapec na Velamos BMX znalecky okomentoval slovy: „Ty vole, to nechápu. Takový kola a to auto …“ :)

                            0 0
                            • P.B.  

                              Taky jsem jezdil 120kou a tahal z ni kola za desitky tisic. Uz jsem si ale polepsil. Jednou se takhle hrabu do kopce ze Žihle směr Rabštejn na svym docela spinavym Speslu Enduro, deti si staveli u potucku hraz a opodal lezel krasne cisty full 24" (takovy ten asi za 4–6tis) a jedna holcicka tak 10letá, kdyz me spatrila povida „Tss, mam lepsi“. Malem jsem se na tom kole smichy neudrzel :-)

                              0 0
                            • Dumbo  

                              aky to bol checker pig ja jedneho jazdim ? :-)

                              0 0
                              • náčelník  

                                CPX 3000, model 1992. Alu HT rám, pevná vidlice, XT, barva červená. Bylo to fajn kolo. Ukradli mi ho v roce 1995. Snad mi na něm nejezdíš ? :)

                                0 0
                                • Dumbo  

                                  nie ja jazdim cpx s9000 full som kupil od otcovho kolegu

                                  0 0
                          • SELMIRA  

                            baže! Hadry nejezdí. Ale bohužel ani bike nejezdí! Teda aspoň mluvim za sebe. :o) Takže mně se stává, že když jedu v zašívanejch hadrech na starym kole, tak mě lidé litují, že bych si zasloužila lepší kolo. Ale dyž nasadim machrhady a vezu se na machbiku, tak řikaj: „Jééé, tak dobrý bajk a tak blbě jedé!“. :o))

                            0 0
                            • ddd - andy  

                              COZE?!?! Hadry a kolo jezdi nejvic! ;-) Existuje jedno pravidlo vyrknute jiz pred „par“ lety Pekistou nebo Vokolkem: „Dyz ti to nejezdi, tak na tom musis aspon vypadat..“

                              0 0
                              • SELMIRA  

                                hm. Tak dokaď stojim, tak image závodnice yako yó. Ale jinač, já se vážně kolikrát stydim přijet na závůdek na mý raketce. Páč pak všichni něco čekaj a dyž viděj, že vono né, taxi rádi rejpnou. Lepčí je nevypadat! Si vzpomínám, jak jednou na Datartcup přijel borec (tílko, trenky, polobotky…), lidi se mu chechtali…a von vyhrál. :o)))

                                0 0
                                • ddd - andy  

                                  Hehe tilko trenky ;-) takhle sem taky zacinal..

                                  0 0
                                •  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 0
                                • vlk  

                                  ja začínal elas?áky a triko tenkrát se jezdilo ještě na pevných vidlích.Jo to byly časy.Ne jako dnes.

                                  0 0
          • blue  

            jenze bazary nejsou jen kola a mobily

            0 0
      • pelt  

        Bazary jsou fajn vec – jen by to chtelo vyrazne zprisnit pravidla pro jejich provozovatele, aby si ohlidali puvod veci. Kdyz se jim ani v pripade nakupu zcela evidentne podezreleho zbozi nic nestane, protoze to udelali „v dobre vire“ nebo neco takoveho, tak je to na houby:-(.

        0 0
    • RomanH  

      Primo kolo ne, ale rok starou XT krosku bez papiru za 20t Kc (nova stoji 209t kc). Hodne jsem vahal, nakonec ale dobre vychovani (nebo strach z odhaleni, nevim) zvitezilo.

      0 0
      • Otto  

        Tý, tož já myslím, že když staré Xtéčko koupíš za 40–45 s papírama, tak za vrak bez papírů se mi 20 zdá maximum. Nejlepší na celé situaci je že vrany z roku 84–87 stojí fšecky 40–55 tisíc, a mají stále najeté maximálně 50.000 km. To je docela zoufalství. Připadá mi že jen máloco je v naší zemičce tak zdeformované jako trh s ojetými motocykly.A proppó, nové XT stojí tak 185.000, a za ty prach teda není nic moc.Osvědčená technika 20let stará…

        0 0
    • gilby  

      kradeny nekupovat…jenze jak poznat kradeny a nekradeny:(

      0 0
      • Lada1  
        1. neni schopen dolozit doklad o koupi
        2. nizka cena
        3. dalsi symptomy (chovani…)
        0 0
    • Lada1  

      No myslim si , ze jeste u nas nejaky patek potrav prevychovani lidi. Vzdyt pred 14 lety jsme zili ve state, kde bylo lidovou filozofii heslo : – Kdo nekrade, okrada rodinu.

      0 0
      • gilby  

        no jo, ale jak dlouho…nekrade se ted jeste vic:(?

        0 0
      • Aiax  

        Na tom neco bude. Kdyz ve Vidni rozkradli „city biky“, rikal jsem si, ze to urcite byl nekdo od nas nebo nekdo jeste dal z vychodu nebo jihu :) A takove Svycarsku se na ulici bezne „povaluji“ kola v hodnote myho rocniho platu. Jeste chci dodat, ze plne chapu to pokuseni, kdyz vam nekdo nabizi vysneny kolo za babku. Me uz se to stalo (kolo v cene asi 60 kkc za 10) a rozchodil jsem to az ve chvili, kdy jsem si predstavil, ze bych si tohle kolo koupil v krame na splatky, nekdo ho ukrad a ja bych to dal musel splacet = bez kola+bez penez. Kdyz jsem se vzil do tyhle pozice okradenyho, tak jsem s lehkym srdcem odmitnul..

        0 0
        • Aiax  

          Ted jsem si jeste vzpomel, ze jsem nedavno cetl na www.cykl.cz jak ukrast kolo z balkonu ve 4. patre za necely 3 min. To me docela sokovalo, 4. patro bych pokladal za celkem bezpecny…

          0 0
          • Lišák  

            Bydlím v sedmičce a kolo mám v předsíni. Jelikož jsem z osmipatráku, je to ke mě blízko ze střechy… :-)

            0 0
            • Vymi  

              u nas je to tak ze bydlim ve 3. patre mame 4. patrak a strecha je ted po rekonstrukci nova a je delana tak ze ma jen vetraci okna do kterych s kolem nevlezes… navic balkony jsou od sebe dost vzdaleny takze neni mozne na ne dosahnout z jineho balkonu… Musel by to byt opravdu skokan… .-)

              0 0
          • ravo  

            Stejný pocit měl můj kamarád, který měl kolo na balkonu ve 3 patře v paneláku. Taky si myslel, že je to dost vysoko:-(((

            0 0
            • Lada1  

              No vidite my tu resime koupi kradeneho kola a pritom je jednodussi a rychlejsi si pro neho nekam vylezt :-))

              0 0
              • well  

                Balkon jsem nechal zasklít, a spí se mi a kolu také o dost klidněji. Taky mi tam už neserou ptáci :-)

                0 0
    • rodriguez  

      kdyby byl tvuj kamarad charakter, tak to koupi od teho borecka, necha si od nej minimalne nejakou rucni kupni smlouvu a pak da inzerat, esli nekdo nehleda toto kolo…a v tom lepsim pripade mas zlodeje i okradeneho… 8-)) a predstav si teho okradenyho kluka co si na to kolo třeba šetřil celej rok a ted mu to nějakej **** jako ten kamarád koupí a nestydí se na tom jezdit…je to hnus co je dnes na světě za lidi…plivnout do ksichtu takovem svinim je malo…

      0 0
      • blue  

        problem je, ze clovek, kterej prodava takovy kolo za takovou cenu, se ti asi na nejakou smlouvu vykasle

        0 0
        • Lada1  

          Presne jdou do toho s vedomim nekoupis ty ,zitra koupi nekdo jiny.

          0 0
        • vlty  

          no jasně ale to je pro tebe jasný signál o původu kola…

          0 0
        • MaPa  

          Problém je, že tomu kdo to kolo prodává už nikdo nikdy nedokáže že ho ukrad… A on ho většinou taky neukrad, protože už i zloději přišli na to, že dělba práce má své výhody… :-((((

          0 0
      • Jester  

        Kurna tak ty se taky vyjadrujes k moralce? Pamatuji si jeste na jednu diskuzi na starem bikeforu ohledne praskleho Durateca …

        0 0
        • Mamut  

          Kellys to bol.

          Ale co bolo to bolo, terazky je majorom.

          0 0
          • Jester  

            Ne byl to Duratec. Vtip byl v tom, ze Rodriguez ho vlastni vinou zlomil a pak na Duratec utocil, at mu to spravi, ze to byla vyrobni vada. A vsem na bikeforu dal vedet, jak s Duratecem vyjeb.al.

            0 0
            • vlty  

              Já myslím, že už trochu dospěl, a už by takovou sviňárnu neudělal… snad Proto už bych to nevytahoval.

              0 0
      • Lensik  

        Celkem mne prekvapuje, ze z tolika prizpevku je tenhle nazor jediny! Ac by se mel kazdy drzet hesla neni poptavka, neni odbyt, bohuzel pokud nekdo ukradne kolo, vzdy najde nekoho, kdo ho koupi. A rozhodne to nebude aktivni biker, ktery by na maratonu mohl dostat od puvodniho majitele do tlamy. Presto by se mohlo stat dobrym zvykem, ze pokud je mi nejake kradene kolo nabydnuto, tak ho vemu a rozhodim inzeraty, jestli se nenajde majitel. Ja osobne bych rad dotycnemu, ktery by takto kolo vypatral zaplatil vynalozene naklady. Urcite to vyjde levneji nez nove.

        0 0
    • Lada1  

      Existuje vubec nejaka databaze kradenych kol ??

      0 0
      • blue  

        vyhledej si starsi diskuzi, ve ktery o tom mluvil „jakub“, zamestnanej jako mestskej policajt (aspon jak jsem z jeho vystupovani pochopil)

        0 0
      • ddd - andy  

        V nemecku, myslim i ve Francii.. u nas ale rozhodne ne – respektive ne takova, do ktery bys mohla jako smrtelnik nahlidnout :-(

        0 0
    • McBlacky  

      Tak jsem to pročetl celý a můžu Vám říct, že vyšší morální princip mravní je dnes již skoro vymřelá vlastnost. 5 let jsem měl možnost pracovat v různých pražských hotelech (nejvyšší kategorie *****) a potkal jsem se se spoustou taxikářů, číšníků, portýrů, recepčních a nočních hlídačů z různých hotelů. Nemáte vůbec představu, ani nejmenší, jak tihle lidé kšeftují s kradeným zbožím a co vůbec znamená černý trh (Praha). Sám jsem se seznámil určitě jen s malým kouskem, ale na blití je mi z toho ještě dneska. Mě osobně vykradli šestkrát auto a přišel jsem o bika (březen 2004), takže zkušenosti z obou stran barikády. Poptávka po kradených věcech je tak obrovská (i kradení na zakázku -od oblečení, kosmetiky až po hifi, auta, motorky), že lidé sami chodí a vyžadují kradené věci. To jen tak na okraj, nechci to moc pitvat, je to moc nechutný. A že by policie něco proti tomu zmohla je vtip, protože pro mnoho pražských strážníků se jedná o lukrativní vedlejší příjem. Netvrdím, že všichni jsou takový, ale po svých zkušenostech jsem přestal věřit, že lze něco proti kriminalitě tohoto typu účinně podnikat…

      0 0
    • Pekáček  

      Človíčci to je těžká otázka. Mě kolo šlohli, ale zloděj na něm ujel jen asi 800 metrů, prostě na kole pro člověka vyššího o 2 hlavy se mu blbě jelo a tak ho brácha dojel a zajmul. Ale k otázce: protože vím jak hnusnej to byl pocit.. Přijít ke mě někdo a nabízet mi evidentně kradený kolo, no kdybych věděl že na to mám tak mu jednu načudím a vedu ho i s kolem na policii. Já vím, blbost. Ale kdyby to šlo nějak zařídit a to kolo dostat zpět k majiteli, byl bych š?astnej kdybych viděl jak je š?astnej. Jo, toho zlodějíčka jsme odvedli na policii a poldíci nám poděkovali že jsme to neřešili nakládačkou, že by se z toho ten syčák nepoučil.

      0 0
    • Roman  

      No a nešlo by to tak, že by nové kolo na XTR stálo 1.500,–Kč? Tím by se ten zloděj s kradeným a 2 roky starým kolem za 2.000,– Kč vůbec nechytal! :o)

      0 0
    • senožrout  

      Mě nabízel opakovaně kradený kola jeden advokát. To je bez komentáře. No, tak by mne zajímalo, jak to dělat aby člověk měl pěkný kolo a nepřijít o něj. Mám 5 let starýho Cannondala F900. Mám ho dodnes. Nevím, jestli je to štěstím, že si ho nikdo nevšiml. Ačloliv dneska už asi nikoho moc neláká. Přece jen má svoje za sebou. Tehdy jsem si to nějak neuvědomoval. Chtělo by se mi koupit Blura. Ale přiznám se, že mám docela strach. Kdyby mi ho ukradli, byla by to darda. Nebo koupit si Intense Spydera, jak je v posledním Velu mi připadý jak pozvánka pro zloděje nebo výzva, aby tě někdo přetáh motykou. Kdybych žil o 100km západnějc, tak ho určitě dávno mám :-). Takhle si zatím asi koupím RB CRX, a toho Blura nechám rok dva uzrát :-).

      0 0
      • Otto  

        Taky mě šlohli 2 kola, jedno byl starý pionýrm, další favoritka se šestikolečkem ještě za minulé éry.To jsem skoro ořval.Co mi dalo práce sehnat to šestikolečko… Teď mám kolo preventivně v tak škaredé barvě,bez nálepek že doufám, že to odradí každého.

        0 0
        • Vojtos  

          Mě šlohli úplně nový kolo minulej rok, letos sem si teda koupil nový uvažoval sem i o bazarovym ale řek sem si že jistota je jistota. Největší problém vidim v tom že v bazaru nemáš povinost při odprodeji předložit občanku a bazary by měly povinnost evidovat od koho co koupily!

          0 0
        • TinkTink  

          Sem si nevsiml, ze mas bajka v odporny barve? :)

          0 0
    • Lusanda  

      Když Ti někdo bude nabízet kradený kolo a bude to MERIDA Mission Comp s Marzzochi Z4, tak dej především vědět mě, protože chci svoje kolečko zpět!!! :-( S nadpisem plně souhlasím!!!

      0 0
    • Lusanda  

      Až vám někdo bude nabízet kradený kolo a bude to MERIDA Mission Comp s Marzzochi Z4, tak dejte vědět především mě, protože já chci svý kolečko zpět ! :-( S nadpisem plně souhlasím!!!

      0 0
    • Lusanda  

      Proč se tam ten můj mejl krutí brko neobjevuje :-)) holucci@seznam.cz

      Díky Lusanda

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Protoze, kszdej prumerne inteligentni uzivatel, ktery ho chce zverejnit, ho ma ve svych detailech :)

        0 0
    • Mox  

      Tož se musím přiznat, že jsem také jedno kradené kolo měl, bylo to v roce 1995 a byl to Alpinestars CR-neco :) stříbrnej, možná bych i někde vyhrabal číslo rámu. Původ byl někde na západě, v té době to jelo ve velkém. Ale někdo mě ho pak ukradl z auta ještě s jedním kolem (takže kola a ještě zadní sklo u auta za 20 000 :( Zatím to vychází tak že jsem měl 4 XC kola, z toho mě dvě ukradli, jedno jsem prodal a jedno mám.

      0 0
    • Saty  

      Ja bych se treba nez po kradenem zbozi kouknul nekde treba v Nemecku po starsim modelu ty byvaji za poplvinu a min, a pak ho treba po sezone mirne vylepsil a vyjde me to stejne jako nejake kradene a jeste mam i nejakou tu zaruku (i kdyz ponekud daleko).

      0 0
    • jakub  

      jo jo, je mi z toho uplne nanic, pri predstave ze by mi nekdo ukrad moje kolo se mi tresou kolena vzteky. Kdyz sme tak blbi, ze ty kola kupujeme tak se nedivme ze se kradou. Ruku na srdce pro ty co si takovy kolo koupili – tim ze vi mate takoviho bika, nekdo jinej tedkom strada a nema nic, ste fakt hrdinove a to este vic jestli vam neni trapny pocitat se mezi nas, bikery ste stejny zlodeji jako ty , co to kradou a dost nebo si zdazim celej vecer rezal bych vas vsechny. Treba ja bych to svoje musel stejne doplatit a zever by byl takovej ze bych nemel nic a to na dost dlouho

      0 0
    • wroum  

      ja tohle neresim. nekradu a kradeny veci (kdybych vedel ze sou kradeny) si taky nekoupim. kdyz me vobrali o mobil, sel sem do prvniho bazaru a koupil jinej (mobil je pro me natolik spotrebni zalezitost, ze se mi nevyplati kupovat novej. kupuju jetej za par kc od kamosu(legal) nebo z bazaru). cloveka, co koupi kradeny kolo, bych neodsuzoval (zalezi na konkretnich podminkach). a kradeny kolo mi nabizeli, dokonce sem si mohl vybrat jaky (z katalogu) a ze mi ho do 14 dnu privezou (corka na zakazku z nemecka). odmitl sem a ted uz nejsem s tim clovekem nekolik let v kontaktu. asi bych nemoh jezdit na kole s pocitem, ze si ho vlastne nezaslouzim. ale tohle ma kazdej hozeny jinak.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.