• mastihuba

    Tak. Onehdá jsem po cestě do práce píchl a stavil jsem se po cestě v prvnim kšeftu kterej sem potkal, abych do zásoby koupil novou. Po sdělení ceny 120kč/ks jsem ji nekoupil. Nepamatuji co to bylo za značku, podle mne duše jak duše. Já kupuju kendy 26×1,75–2,125 za 65–75kč. Je tam nějaký rozdíl v kvalitě???

    0 0
    • kOmE  

      Já kupuju schwalbe za 110 kc je to az do 2,5 plaste a jednou jsem z nouze koupil zelenyho hutchinsona DH za 250,a ta krabice s tou dusi byla tak dvakrat vetsi nez ty schwalbe ,ale rozdil v kvalite materialu jsem nepoznal ,ale byl tam rozdil v tloustce steny ty duse a mozna ze ty levny duse rychleji starnou ,ale kdo vi

      0 0
    • jecnak  

      Ja nevim, nemuzu to nejak dokazat, ale nejakej Hutchinson (cernej, vysoky galuskovy ventil s zlutou cepickou) mam na zadnim kole uz 2 roky a za tu dobu jsem nemel ani jeden defekt. Narozdil od predchozi Kendy, ktera sla do haje mnohokrat. Hmotnosti nevim a ani me to popravde moc nezajima. Az zase narazim na nejaky Hutchinsony, tak ho vrazim i na predni kolo. Myslim, ze nejaky setreni za ty pochodovy cviceni nestoji. Jeste pro uplnost – jezdim Rubena Highlander.

      0 0
    • MARIN  

      Jako rezervu vozim dusi Maxxis ultralight 26×1.50–1.75 za 110,– je krasne lehka a skladna(mala) a v pohode jde i do plastu 26×2,1. Jinak bezne vozim Rubeny Light za 85,– Mel jsem i zelenou Hutchinson ale na to kolok vazila a jak byla velka ve slozenem stavu nezpozoroval jsem min defektu, takze skoncila na zimakovi.

      0 0
    • MartinXC  

      Duše jako duše … hm

      • u tenkostěnných (lehkých) kvalitu poznáš
      • u tlustých jsou ty Kendy docela OK
      • u laciných – dřív se mi 2× stalo, že po nafouknutí prasknuly ve švu … v plášti 2.35 (do nich se velká duše blbě shání)

      Ale při celkové bilanci za pár let se asi vyplatí ty lacinější a větší množství. Jezdím na AirLight pláštích, duši Maxxis Fly Weight (95g) vepředu (2 defekty za tři roky +2 ustřižené ventily) a Maxxis UltraLight (125g) vzadu (3 defekty za 3 roky). Ale v každé sezóně tak 2× duši vyndám a kontroluju, jestli se někde neboulí a když se mi (i subjektivně) nelíbí, jde tam nová.

      0 0
    • DyEm  

      Trochu je rozdíl na silnici u duší za cca 70kč a 120–150kč (lite) v nasazování, ty dražší nedělají boule apod. Co do výdrže nemůžu posoudit, co kus, to originál :) Kupuju ty dražší, jsou lehký a bezproblémově se dají nasadit

      0 0
    • kovar  

      no osobne jsem akorat pozoroval, ze na jakesi znacce duse made in P.R.C. se nechytalo lepidlo,takze nezalepitelna, akorat ze nevim, jaka to byla. Jinak zklamala me jeste dalsi duse, krome te nezalepitelne, Rubena Ligth. MAm pro ni jedine slovo – smejd. Nestejna tloustka steny, a po par km se v ni udelaly dve diry , aniz bych ji propichl nebo prorazil, a jenenom ja mam s ni takove zkusenosti.

      0 0
      • Žanek  

        Jo, Rubena udělala vloni sérii vadnejch duší a nebyly to jen Ultralighty. Projevovalo se to přesně jak popisuješ. Když´s ji nafoukl nenasazenou na kole, tak se na ní udělalo „jelito“ jako házenkářskej balón a pak praskla. Ale šlo to bez problémů vyreklamovat a chyba byla odstraněná, už je to v klidu.

        0 0
        • kovar  

          osetrili i to, aby se v ni samovolne nedelaly diry – zvlaste ve svaru? JSem si na te dusi vsiml, ze mela hodne jakoby miniaturnich spatne viditelnych prohlubnin nebo bublin na povrchu, nevim, jak to presne popsat.

          0 0
          • Žanek  

            Přesně vím, co myslíš. Taková podlouhlá, úzká prohlubeň a po čese se v ní udělá díra. Pokud vím tak to vychytali už vloni na podzim, ale ruku (svoji) do ohně bych za to nedal…BTW Lighty vozím na bajku nemám problém.

            0 0
            • mastihuba  

              vždycky jsem si myslel že je to skřípnutím o patku pláště – tak jsem zas o něco chytřejší

              0 0
        • RomanH  

          Muselo to dělat už dříve – já s Rubenami právě z tohoto důvodu přestal před rokem – teď kupuji Maxxis UltraLight 120g a jsem spokojenej. Ale jestli to nyní odstranili, tím lépe (jen aby se to včas projevilo u obchodníků).

          0 0
    • scret  

      Jezdil jsem driv Kendy, ale me teda vubec nevydrzely. Tak jsem prezul na Rubeny Light a bez problemu, ale zadna duse neni neznicitelna. Predtim jsem mel jeste Specialized. No ale zastak vyrazny rozdily nepozoruju. Spis zalezi na plastich.

      0 0
    • lubos  

      Pouzivam Kendu Light (120g) a zatim vyhovuje. Mel jsem taky 120g nejake Cheng-Ti nebo tak nejak ( z puvodni Meridy) a minimalne jedna praskla ve svu. Jeste obcas pouziji i MAxiss Ultralight (88–92g), jednou se mi stalo, ze po nanadni plastu mi vylezla a strelila … moc tenka je, spatne jsem ji zrejme nasadil. A taky zatim jsem s nimi spokojen.

      0 0
    • cubas  

      no s tema Kendama nevim nevim. Koupil jsem tri . Prvni rupla hned pri nafukovani ve svaru. Druhý se z niceho nic ucvaknul ventilek (kolo bylo na haku poveseny) no a treti pravidelne zhruba do deseti dnu usla cela. Takze co par dnu dofukovat neni zrovna zabava. S kendama jsem skoncil.

      0 0
      • Siddha  

        zdarec, ja vozil silnicni kendy a ty byly driv takovy pichaci… nic nevydrzely, ale letos je nejak vylepsili, tak uz to nebylo takovy hrozny…

        0 0
      • lubos  

        Ktere to jsou ? Obycejne, nebo Kenda light (galuskovy ventil) ? (Cena odhadem asi 100,– az 120,–)

        0 0
    • Daf  

      Rozdily v kvalite dusi opravdu jsou. U Kendy jsem mel problemy s mnoha svary na povrchu a tak hdyz byla dira blizko svaru spatne se lepila zaplata. Dalsi duse co jsem vozil byli Rubeny a ty mi prisly vylozene tragicke. Spatne se nasazovali, protoze maji mensi prumer nez plast a jeste se na nich delaj boule. Dobre duse dela Hutchinson a to i z jejich taiwanske produkce. Nejsou nejlehci ale dobre se nasazujou a nedelaj boule. Z ultralehkych jsou super Maxxis ale clovek musi pocitat s defekty. Ted mam ale bezdusova kola tak uz to neresim :)

      0 0
      • Otto  

        Spokojenost s Barum(rubena)-65kč, jsou tlustší a pevnější než Kenda.Ty jsou mizerné.

        0 0
    • Jenda  

      A ja si furt myslel ze cetnost pichnuti (ne pichani:-) zavisi daleko vic na plasti, diky ze ste me poucili:-) Klasicky levny rubeny s motoventilkem mi prisli vic nez tragicky (boule, delaly se na nich ty prohlubne v miste kde byla slozena viz. kovaruv prispevek) na kendy si zatim nemuzu moc stezovat stejen rozsekam tak dve duse do roka kvuli tomu ze to nekde prorazim o sutry nebo najedu na hreby a trna no a vic nez deset zaplat na dusi davam vyjimecne

      0 0
      • Otto  

        Zapoměl jsem,. ty Barum co mám, tak je tam nápis skutečně Barum, a ne Rubena, jsou širší a výše uvedené problémy s ními nemám. Jen je už asi neseženu… 7 záplat za 2 roky – hřebíky a trubka trčící ze země

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.