• malko

    Mám jeden docela divnej problém. Vždycky když přijedu z vyjížďky, tak mám ještě několik hodin dost nízký tlak. Motá se mě hlava když vstanu ze židle, a po celej zbytek dne se cítím ospalej. Nedávno jsem se měřil asi 4 hod. po dojezdu, a měl jsem 110/65 – a to byla jenom odpočinková jízda. Když si trochu máknu, tak jsou příznaky mnohem horší a ten tlak by byl asi o dost nižší. Tak by mě zajímalo, jestli to někomu dělá taky a je to normální, nebo bych s tím měl něco dělat ???

    0 0
    • malko  

      Hups…Tak se dívám, že přízpěvky o krevním tlaku už tady jsou, no to neva…Tak snad někdo odpovíte…

      0 0
    • vlk  

      já to v minulosti se sportem tak přeháněl-podle doktorky, že jsem se také dopracoval k nízkému tlaku.Prý pomáhá například v práci celý den něco popíjet.Myslí se tím čaj atd.Jinak někdy si musím dát kafe.A co se týká omdlívání.Jsou na to metody aby jsi sebou nesekl.Já například zaměřím chvíli zrak jakoby dodálky a ustojím to.Vic pij.

      0 0
      • Blanicka  

        Me zase poradila jedna sestricka v nemocnici drepnout si, sklonit hlavu mezi kolena, chytnout se vzadu za hlavu, tlacit ji ke kolenum a hlavou tlacit proti rukam. Tim se zvysi tlak. Mam vyzkouseny a funguje to.

        0 0
    • martt  

      moja zena ma tiez taky nizky tlak a nema s tym ziadne problemy. Ak myslis, ze nieco nefunguje dobre (idu na Teba mdloby), tak radsej chod k doktorovi

      0 0
      • malko  

        Mno, ne ze bych sebou nekdy svihnul, ale docela me vadi, ze sem po zbytek dne tak nejak ospalej a nic se me nechce delat. Nebo ze bych byl linej od prirody ???

        0 0
        •  

          No, s tlakem to neni sranda. Mam ho nizkej zhruba od sestnacti let, tedy 2roky. Zatim jeden provar byl, kdyz jsem vstal z kresla, jeste k tomu bylo horko a me se zatmelo pred ocima, spadl jsem na zem a chvili jsem byl jakoby v bezvedomi. Jednoduse jsem s sebou na zemi cukal. Ale po 10sek. v pohode. Jinak vzdycky kdyz se mi zatmi pred ocima, tak se na chvilinku predklonim a mozek se zas prokrvi (nebo naopak odkrvi?)

          0 0
          • lheryan  

            Jestli jsi sebou na zemi házel, tak to není mdloba,… ale epiletický záchvat. člověk spadne na zem a dostává křeče do svalů, a tím sebou hází.

            0 0
            • Bat1  

              Nn, to neni epi. Jám měl něco podobného v 16letech. Přes léto jsem hrál hokejbal,celej týden trening,moc jsem nejedl ani nepil. Pak jsem o vikendu vstal, pocit na zvraceni a pak jak rika kolega. Šero před očima a pád.(já jsem s sebou necukal). Pak mě naši sebrali,ja se „probudil“ a zachvili zase. Tak prijela sanitka prohlidla a v pondeli jsem jel na ruzne testy,nakonec to bylo „tlakem“ udajně a z naprosteho vyzickeho vycerpani. Od te doby pravidelne piju a kdyz jedu na kole tak s sebou vozim 4L vody(i kdyz je to nepohodlne:)) )

              0 0
              • McBlacky  

                důvodů může být více. V práci máme kolegyni která musela začít brát prášky protože se jí tohle stávalo

                0 0
              • Smazaný účet  

                Stavalo e mi neco podobneho, pri prudkem vstanuti se mi casto uplne zatmelo, parkrat jsem s ebou i svihnul a presne jak popisujes, nez jsem se probudil, tak jsem se klepal-vetsinou si matne vybavuju to klepani behem probouzeni se, pak to preslo.

                ale staci si na to zvyknout a kdzy se ti tmi pred ocima, tak se neceho chytnout nebo si kleknout a je to za chvili vpohode. Hlavne dostatek tekutin…obcas nejake to kaficko asi taky neuskodi:)

                0 0
        • martt  

          ja ma sice vysoky tlak (kde tu to aj liecim) ale pod toto sa musim hned aj podpisat „jsem po zbytek dne tak nejak ospalej a nic se me nechce delat“ :-)))

          0 0
          • notakale  

            Taky mam obcas takove stavy, kdy si rano vyjedu a zbytek dne uz je pak zabity, protoze se citim divne.. Tech pricin asi bude vic, rekl bych ze pomuze vice pit (jak behem jizdy tak i potom). Jestli jezdis odpoledne tak to taky muze byt mensi upal. Jinak jestli to trva porad tak asi zvolnit.. Znam borce kteri po zime sednou na kolo a hned spolu souperi kdo ma lepsi cas, to je asi ta nejvetsi blbost :) Ale vzhledem k tomu ze uz je konec kvetna tak to asi nebude tenhle pripad..

            0 0
    • kovar  

      sportem jsem se dopracoval k podobnym problemum. Ale zas je to lepsi, nez mit vysoky tlak, ne? No a proti te ospalosti a malatnostio mi pomaha jedine zase pohyb. Nebo kafe.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Asi jo a taky s nízkým tlakem déle vydržíš :-D Aspoň mi to tak řekla doktorka.

        0 0
        • Ricci  

          jj, bohuzial niektori podla toho asi dlho nepozijeme :-(

          0 0
          • Rychlej turista  

            Já s tím nějaké větší problémy nemám. Jenom když pár dnů jím a žiju moc zdravě, tak mi klesne na 110/70 a občas to pak se mnou chce šlehnout, třeba když rychle vstanu. Ale většinou to ustojím a když cítím, že bych nemusel, tak si rychle sednu a přejde to. Když jsem ještě jezdil časovky, tak jsem nikdy po dojezdu nesměl zastavit a musel se na kole vydýchat. Pokud bych ale zastavil a okamžitě si nesedl, tak by to se mnou hned šlehlo.

            0 0
    • pavelsacha  

      já to mám obráceně, měl jsem vysoký tlak a kolo by mi podle kardiologa nědělalo dobře – pořídil jsem tlakoměr a pulsmetr a jezdím podle pulsu a tlak se zlepšil.Mám po kole normální.Mozna by pomohlo jezdit podle pulsmetru a neprehanet to.Kdyz se jezdi s vysokym pulsem,byl jsem pak taky unaveny a chtelo se mi hrozne spat,ted je to v pohode.Postihlo me tohle natolik,ze mam svuj e-shop s pulsmetry a tlakomery.

      0 0
      • martt  

        ten shop ti ale nejde pod mozillou

        0 0
        • pavelsacha  

          no nevím, v kavárně mají taky mozilu a tam to běhá. Ne teda jak by mělo ale jde to.Je to špatněj prohlížeč :-) zkus to přes explorer nebo můžu poslat něco mailem.

          0 0
          • notakale  

            A jake jsou stranky toho eshopu? Neco jsem prehlidl? ..A jestli to nejde pod mozillou tak je to proto ze je to spatne udelany.. My treba ve skole vubec nemame windowsy ani ja doma je nemam, takze o exploreru nemuze byt rec..

            0 0
            • pavelsacha  

              no stránky jsou to http://www.s-shop.cz s tou mozilou asi opravdu nepomůžu, je to daný systémem. Můžu poslat leda něco mailem ale zkusím se na to pozeptat, proč to neběhá

              0 0
    • Smazaný účet  

      Tlak mam dosti nizky. Jeste na gymplu jsem docela casto mival 80/60, ted mam vetsinou okolo 100/70. Obcas jak vstanu, tak nic nevidim, je treba s tim pocitat, nezmatkovat, chvili se soustredit na nohy, zda se nehybu v kotnicich-na rovnovazne ustroji se spolehnout nemuzu.

      Treba ted, po dvou kafich, mam 108/76, tep 62 a chce se mi desne spat:(

      0 0
      • ZuzicK  

        80/60.. to je šílený :-O Já mám normální kolem 120/80, ale když jsem měla chvíli 85–90/55–60 tak jsem byla na umření :)

        0 0
      • Zdeno Micio  

        Tak 80/60 mi naměřili v nemocnici těsně potom, když se mi zamotala hlava a asi tři minuty jsem neviděl nic než tmu. V tom okamžiku jsem myslel, že jsem oslepl-dost špatný pocit. To už je hraniční hodnota.

        0 0
        • JakeF  

          Jo, to se mi stalo jednou v životě a už to nechci zažít znovu. Zatmění před očima, pocit skoro akutního zvracení a neschopnost stát. Údajně stav těsně předtim, než člověk omdlí. Naštěstí jsem to ustál, mohlo to bejt hlavou do umyvadla.

          0 0
          • Krys  

            Som to raz neustál a vystúpil som z autobusu trochu netradičným spôsobom.

            0 0
          • Chiron  

            Tohle se mi stává celkem běžně, ale ne nijak akutně. Dvě vteřinky tma, já zůstanu stát, snažím se to nějak vybalancovat nebo se něčeho chytit a vše je OK. Akorát jednou sem to neustál, vstanu rozejdu se, najednou tma, ale totální a pak už jenom podivná otočka zády do směru chůze, pád na zem a zády přímo na roh futer. Takovou šupu do hlavy, že sem měl pocit že ji mám na půlky, nic sem neviděl snad 10s. Pak sem se zvedl a všechno se dalo do normálu a krom otřesného zážitku žádné následky. Ale od té doby, když cítím, že se mi zatmí před očima, tak stojím na místě a rychle se něčeho chytám.

            Jinak jednou se mi stalo, že sem oslepl na delší dobu jak pár vteřin, ale to nemělo nic moc společného s tlakem. Nejdřív se mi jakokdyby zamlžil okraj zorného pole a po nějaké době tma. Po sérii vyšetření mi oznámili, že se mi v mozku zúžila z nějakého důvodu céva a pak se dala zas sama dokupy. Ale byl to naprosto šílený zážitek. A tu paniku, co se děje, co bude a co když se to nespraví nepřeju nikomu. Stalo se mi to už dávno, bylo mi asi 12. Ale doteď z toho mám hrůzu.

            0 0
            • Manas  

              Pohoda, mam kolisavej nizkej tlak takze neodhadnu jak co delat. Sice jsou nejaky naznaky dycky, ale obcas pozde. Uz se mi ale dlouho nestalo ze bych sebou seknul. Naposled asi v 22ti letech, sem vstal, tma a najednou lezim na zemi a klepu se. Obcas si zaklepu kdyz si nedam pozor pri vstavani, ale pohoda.

              To s tema ocima je jedne z pruvodnich znaku migreny, kterou, co by cert nechtel, taky trpim. Je to vtipny, to ze migrena prichazi znaci ztrata casti zorneho pole na levym oku, pak zacne bolet hlava, jdu blejt a pak musim byt v chladu, tme a tichu abych to nejak prezil. To bych nikomu nepral. Ale taky nastesti vim co to startuje tak se tomu vyhybam co to jde. Lecit migrena nejde. Obecne se jedna o neschopnost tela se vyrovnat se zmenou tlaku krve.

              Lidsky telo je sranda :-)

              0 0
              • Chiron  

                To s tou migrénou je dost možné, protože cca do 18let sem na ní trpěl, sice ne příliš často, ale i tak sem se díky ní naběhal po různých vyšetřeních. A pak z nějakého důvodu mě to přešlo a už pár let po ní není ani stopy a jsem jenom rád. Je možné, že ta slepota s ní souvisela, doktor taky říkal něco v tom smyslu, jenže mě v tu chvíli hlava vůbec nebolela. Jinak moje migrény byly tak hnusné, že mi paralen více méně nepomáhal vůbec a z té bolesti mi bylo až na zvracení. A tu ztrátu zornného pole sem taky pozoroval, ale v pravo jako by bylo všechno v mléčně bílé mlze. Ale do slepoty to nezašlo nikdy. A pak už jen ten postup jak si napsal.

                0 0
              • fousek  

                Co ti startuje migrenu?

                Ja mam asi mirnejsi prubeh, jen mzitky pred ocima (treba i hodinu) a postupne bolest hlavy, nic vic, ale ta hlava mi docela staci.

                0 0
                • Manas  

                  Stres, nevyspani a pripadne premira alkoholu v kombinaci obou predchozich.

                  Jakmile smi migrena nastartuje, tak uz zadnej prasek nezabira. Mel jsem na to nejaky strasne prasacky betablokatory – lek, kterej muzes vzit jen jednou za dva dny. No a nefungovaly :-)

                  0 0
                  • fousek  

                    Hmm tak to bude podobny. Nastesi me prasky zabiraj, ale mozna je to tim ze je skoro vubec nepouzivam, ted naposledy sem si vzal ibalgin, kdyz sem myslel ze se mi hlava rozkoci a to bylo snad poprvi co sem si vzal na bolest hlavy prasek. Jinak kdyz me boli hlava, ale dokazu usnout tak to neresim, den se da prezit a v noci je to jedno.

                    0 0
                    • Manas  

                      Ja prasky proti bolesti nezeru vubec, ale na tohle fakt nefunguje vubec nic. Akorat se potom maximalne pobleju :-)

                      0 0
                    • Chiron  

                      Hm na klasickou bolest hlavy mi prášek zabere. Většinou beru jeden paralen 500. Když je ta bolest horší a už mám vysledováno, kdy bez toho prášku ta hlava bude bolet prostě celý den, beru dva. Protože jeden mi nepomůže. No a na moje migrény mi skoro vůbec nezabíraly dva paraleny, ani ibalgin a x dalších prášků.

                      0 0
            • pepek  

              Když se mi má zatmět před očima, tak nestačí se něčeho chytnout, ale hned se musím předklonit. To pomáhá spolehlivě.

              Stává se mi to ale pouze, když rychle vstanu např. z podřepu apod.

              0 0
              • Chiron  

                Jo to pomáhá, to zatmění pak není tak intenzivní a rychlej odezní nebo se nedostaví vůbec. Akorát to chce dávat bacha, když už se zatmí před očima, tak předklonit se je trochu risk. Člověk nemusí udržet balanc a může si rozvalit hlavu třeba o stůl. Ale nikdy se mi to nestalo, ale znám takový případ.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Nejjistější je hned si sednout. I kdyby ses i přesto měl složit, už se ti nic jiného zřejmě nestane. Z malé výšky se špatně padá :-)

                  0 0
        • Smazaný účet  

          jo..treba se neceho chytnou a vnimat, jestli se nehybes v kotnicich. Kdyz si sednes, je to skoro hned pryc.

          0 0
    • maajkee  

      Každopádně, jestli si to měříš nějakým takovým tím domacím low-end tlakoměrem, tak z toho nedělej závěry. Já si jednou měřil u našich tlak, zhrozil jsem se, změřil jsem si ho znova, ukázalo to uplně jiný numera, pak ještě jednou a zase jiný. Od tý doby věřím tomu jakej mám tlak jen u doktora.

      Každopádně měl jsem dřív tlak vyšší a vždycky když jezdím víc na kole, stáhnu ho tak nějak do normálu.

      Ty tvoje numera si myslím, že jsou normálně v toleranci, 110/65 není nějak zvlášť nízkej. A bejt malátnej a unavenej, to není taky nic zvláštního po jakýmkoliv sportu.

      0 0
      • JSt  

        vtip je v tom, ze dneska dochtori casto meri tim samym, co mas doma :-)). ono totiz z toho az tak nepresny cisla nelezou ;-).

        0 0
        • Paja  

          Navic, pokud se u doktora necitis jako doma;), tak ti stejne tlak vyskoci vys nez skutecne mas.

          0 0
          • Superior  

            Presne tak. Jeste pridam, ze nedavno u me bylo podezreni na kolisani tlaku. Doma jsem ho mel jednou tak a pak zase jinak, to samy u doktora. Pak mi na 24 hodin nasadili tzv. holtra (svine co ti meri tlak po 15 min.) a zjistilo se, ze mam tlak jak vino.

            0 0
            • Ricci  

              Super zazitok,tiez som to absolvoval,hlavne v noci je to velka zabava…

              0 0
              • Superior  

                … ale zvyknes si:)

                0 0
                • Vhalasta  

                  Kruci, mladíci, co tam u kardilogů zavazíte. Tam patřime my, staří psi se SKUTEČNÝMI nemocemi. Julínka na vás.:)

                  0 0
                  • Superior  

                    Co blbneš? My jsme ty, co tohoto systému budou ještě 40 let sypat prachy, nás je potřeba hejčkat!!:)

                    0 0
            • Paja  

              Jo, to jsem pred lety v ramci nejakyho vyzkumu mel taky (holtra, ne kolisani tlaku;D) nejvetsi tlak jsem mel hned prvni mereni, kdyz mi to v nemocnici doktor daval (jak vidim napis nemocnice, hned se citim o neco hur;), ale z tech 24hod. mereni jsem mel tlak optimalni. Od te doby mereni tlaku u doktora neverim, pokud je clovek jen trochu nesvuj nebo nervozni, tak je to uplne zkresleny.

              0 0
              • Ricci  

                suhlasim,dnes u doktora som mal tlak 160/120, doma hodinu predtym som si 3× meral a mal som 125/80,tak si potom vyber :-) Ale ani sa nedivim,ked mi tlak merala hned po sadnuti a popritom som sa s nou este musel rozpravat a skaredo na mna zazerala,ze preco chcem krvny test,ked sa citim dobre :-)))

                Dovod bol ten,ze v poslednom case mi stupli tepy pri rovnakej namahe,klesla mi citelne rychlostna priemerke,tak som mal podozrenie,ci mam dost zeleza a podobne…

                0 0
              • Polka  

                Jo, s dochtorama mam to stejny, proto merim doma, pekne po ranu :)

                0 0
        • Smazaný účet  

          Tak ja mam doma stary poctivy rtutovy s fonendoskopem. Ale merit s tim tlak je docela nervova zalezitost:D

          0 0
    • bagr84  

      Hm, ja se z vysokyho tlaku dopracoval k nizkymu… motani hlavy a podobne.

      podle lekaru diagnoza pretrenovani.

      Na par tydnu jsem prestal, pak pomalu zacal znovu a uz je to v pohode :tuk tuk na drevo:

      0 0
    • rf  

      Mám taky vysoký tlak (geneticky po rodičích)a ověřil jsem si u sebe, že skutečně platí, že po jízdě na kole tlak klesne a ten efekt může přetrvat i do druhého dne.

      Mělo by to být zjednodušeně asi tak, že během výkonu se cévy rozšiřují a tlak roste, po výkonu se cévy zužují pomaleji, tudž tlak klesne dokonce i pod obvyklou úroveň, kde nějaký čas setrvá.

      Zajímalo by mne, zda je nějaká závislost mezi tlakem a tepovou frekvencí. Mám pocit, že lidé s vyšším tlakem mají nižší tepovky – je to možné?

      0 0
      • Hornet  

        S tym pulzom to bude skor naopak, vyssi tlak-zuzene cievy, srdce musi viac tlacit a vyssi pulz. Ale ci je to naozaj tak…

        0 0
        • JSt  

          nevim, treba tam plati hydrodynamicke paradoxon :-).

          0 0
          • Hornet  

            :-)

            zivy organizmus sa sprava inac ako vodovodne trubky :-D

            Tiez urcity paradox, pri merani pulzu v stoji, stojis na mieste pulz sa ustali na nejakej hodnote, skus pomalu chodzu a pulz klesne. Kamarat doktor mi to vysvetloval tak, ze pri pohybe pomahaju srdcu aj svaly, tym ze stlacaju a uvolnuju cievy-cize druha pumpa.

            0 0
            • JSt  

              ono to ani nemusi byt zivy. staci, aby trubky byly elasticky a vsecko je jinak ;-).

              0 0
            • Ricci  

              Presne toto sa mi stava na biku,ked zastavim,tak mam po chvili nejaku stabilnejsiu hodnotu tepu a ked sa pohnem len tak zlahka a pokracujem,tak mi tep klesne niekedy aj o 10,uz fakt nic nechapem :-)

              0 0
              • Hornet  

                Takze je to asi tak ako hovoria ti nasi opravari(mudr) :-)

                0 0
                • Ricci  

                  Su sikovni,asi vedia,co hovoria,len ci nas vzdy dokazu opravit,ked bude treba :-)

                  0 0
                  • Hornet  

                    Tak tento moj ma zatial opravil :-D teda zatial len nejake drobnosti, okrem vyklbeneho ramena(teraz v lete)…este to stale citim :-(

                    0 0
      • zskal  

        Tak já beru taky prášky na vysoký tlak a v sobotu večer mi vylítl na historické maximum 190/100…To už jsem se docela lekl protože jsem chtěl na druhý den jet na Mikulášské bajkování. Ráno jsem v pohodě vyjel a bylo mi po celou dobu daleko líp než doma…prostě absťák z nedostatku bajkování..Sa­mozřejmě tlak po příjezdu jsem měl krásně srovnaný. Takže je třeba si i tohle pohlídat!!! :-)

        0 0
    • Superior  

      Asi reknu zajit, ale co s tim nekam zajit?

      0 0
      • Superior  

        Chtel sem napsat:

        Asi reknu blbost, ale co s tim nekam zajit?

        0 0
        • Vhalasta  

          Neměl bys st ím taky někam zajít? To ještě nemůže být věkem jak u mě.

          0 0
    • malick_medvidek  

      Nizsi tlak mas, ale nijak zasadne, na takovy tlak se zadna lecba nedava, pze je to vlastne idealni, s vekem se Ti zvysi a budes v normalu, narozdil od tech, co ho maji mirne vyssi.

      Otazkou je jestli se Ti mota hlava z toho nizkeho tlaku a to by stalo za vysetreni. Muze to byt treba nejaka srdecni vada apod. Takze urcite doporucuju toho doktora, v lepsim pripade Ti poradi tohle :

      „snidat, dostatecny pitny rezim, postupne vstavani, vyhybat se stani ve vydychanych prostorech, v pripade problemu zapojeni svalstva nohou a brisniho lisu“

      v horsim bude lecit uplne neco jinyho…

      A jen tak mimochodem, ja mela dnes u doktora tlak 100/50 a povazuju to za super vysokej :-D

      0 0
    • malko  

      Tak koukam ze vlakno po letech opet obzivlo :-) No jinak bych to zhodnotil asi takhle. Ted uz tenhle problem nejak vymizel. Jednak jsem to driv asi vic hrotil -ted uz jezdim vic na pohodu. Mam fulla ta se neni kam honit. A pak jsem uplne nedodrzoval pitny rezim. Vozil jsem normalni bidon coz bylo na prd. Vody malo a hlavne jsem piti odkladal jako ze treba az vyjedu tenhle kopec atp. Ted co vozim camel tak se to hodne zmenilo. Vypiju toho vic a hlavne postupne. Myslim ze na to motani havy mel vliv nedostatek tekutin. Takze zaverem bych rekl pijte a budete zdravi :-) Howgh.

      0 0
      • Ricci  

        Tak absolutny suhlas,tvoje slova je hodno pozlatit!

        0 0
      • Hornet  

        jj, pitny rezim je zaklad, a nielen pri sporte

        0 0
        • Rychlej turista  

          njn, ale všimni si, co všechno jsou lidi schopni řešit (aby s sebou měli ty správné ionty a bylo jich dostatek), ale na start se v pohodě postaví už vysušení. Nějak jim při tom uniká, že základem pitného režimu není ten zázračný prášek, ale obyčejná voda a že v drtivé většině případů stačí jen ona. A že pít se musí začít už pár hodin před výkonem.

          0 0
          • Hornet  

            JJ, tiez som skusal rozne iontaky a zazracne prasky, teraz mi staci voda, popripade caj. A presne ako pises, pit dostatocne dlho pred vykonom-zavodnit sa. Netvrdim, ze dobre namiesane ionty su zle, pomahaju ale nie su samospasitelne.

            0 0
      • Joseph de Sax  

        mně se zase motá hlava, když už toho vypiju hodně…

        0 0
    • Featherbed  

      Mně ted doktorka naměřila 100/85… občas se mi motá hlava když si prudce stoupnu, někdy se k tomu přidá pískání v uších nebo takový to krátkodobý oslepnutí, ale nic drastickýho…

      0 0
      • Ricci  

        To su normalne hodnoty,otazkou je kolisanie tych hodnot…

        0 0
    • mastihuba  

      neznáte někdo nějaký bylinky nebo něco přírodního na vysokej tlak?

      0 0
      • Ricci  

        Pravidelny aerobny pohyb casom pomaha vyrazne k znizeniu tlaku,aj mne to pomohlo,ziadne kopce,ale pekne rovinky vytrvalo a dlho a samozrejme cesnak sa povazuje za znizovatela krvneho tlaku ak sa nemylim…

        0 0
        • Hornet  

          JJ, spravne :-)

          dobre funguje aj cesnakova kura, pretlaceny cesnak s alkoholom a uziva sa po kvapkach, len nemam presny recept, skusim niekde najst.

          0 0
        • mastihuba  

          no vynechat ty kopce je docela problém, už jen do práce musim přejet přes dva. Kůru z medvědího česneku máme doma, tak s tím bych moh začít hned.

          0 0
          • Ricci  

            No mal som na mysli skor cielavedome trenovanie po rovinach,ale ak musis jazdit do prace na biku kazdy den cez 2 kopce,tak ti niet pomoci :-)

            0 0
            • Rychlej turista  

              Pokud jezdí do práce denně, tak v tom, že jezdí přes kopce, nevidím žádný problém.

              0 0
              • Ricci  

                Bavime sa o krvnom tlaku,ktory vyznamne rastie so zatazou a v kopcoch pri vysokych tepoch enormne,co vobec nie je zdrave pre cloveka s vyssim TK,poznam podla seba,prediskutovane aj s doktormi…

                0 0
                • Rychlej turista  

                  V tom případě bych doktorovi dal výpověď a jezdil do práce dál na kole.

                  0 0
                  • Ricci  

                    No ked ti nameria pri extremnej zatazi 220/150,tak sa vypoved dava pomerne tazko :-)))

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Neměl jsem pocit, že by se Mastihuba chystal umřít.

                      0 0
                      • Ricci  

                        No pisal o vysokom tlaku,to je dostatocne rizikovy faktor…

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Rizikový v čem, že když bude sportovat, tak pojde? Jízda do práce je tak nechutný stereotyp, že když jezdí pravidelně a nic mu to nedělá, dá se předpokládat, že tomu tak bude i nadále. Tohle jsem měl na mysli.

                          0 0
              • mastihuba  

                no letos to bylo slabý, jen cca 5000km dost jsem to ojebával včetně životosprávy, ale brácha jej má taky a je hubenej a vyběhanej z fotbalu. Děda umřel mladej na infarkt, tak nějaký vrozený dispozice tam asi budou.

                0 0
                • Ricci  

                  Daj si urobit co najskor zatazovy test na ergometri,aby si vedel,co si mozes dovolit,bol som v soku,ked som videl vysledky :-( ( vysoky tlak neboli,ale zabija )

                  0 0
                  • pepek  

                    Poraď mu, aby nechlastal. (Ale neříkej mu, že to máš ode mně :-)

                    0 0
                  • willy2  

                    Presne tak , poraď sa s lekárom . A nenecháváj to len tak.

                    Vieš keď ťa " klepne pepka" no nič-moc :) , hlavne ak to nieje dorazu.

                    Rozhodne by som to neriešila len tým cesnakom .Keď pominieme ten smrad kol teba :) moc velký efekt od toho nečakaj.

                    0 0
                • tuleník  

                  Vrodene vysoká hladina cholesterolu? Na to sa občas umiera krátko po 30ke…

                  0 0
                  • mastihuba  

                    to sis spletl s tlakem, cholesterol je jen nafouklá bublina. A to neni z mé hlavy.

                    0 0
                    • tuleník  

                      Je a nie je.

                      Cholesterol je samozrejme úplne biogénna záležitosť (potrebná k životu), ktorú neveľmi pomôže v žrádle obmedzovať, lebo organizmus si ho aj tak následne vyrobí toľko, aby sa dostal na nejakú +/- geneticky danú hladinu.

                      Ďalšie „vedľajšie“ účinky závisia na tom, či je následne viazaný na HDL (high density lipoproteins) alebo LDL (low density lipoproteins) – tomu prvému hovorme „dobrý“, tomu druhému „zlý“ cholesterol.

                      Vytrvalostná záťaž zvyšuje podiel viazaný na HDL.

                      Pokiaľ je táto hladina príliš vysoká, tak žiadny šport nepomôže a nadbytok sa proste vychytá na nízkohustotné lipoproteíny a spustí celý rad vedľajších účinkov, končiacich poškodením ciev a dovi dopo. Existujú jedince s geneticky danou hladinou na 12 mmol/l, segra mala takého pacienta – 40 r. chlap, športovec, VEGIŠ (je to úchylka, ale je to hlavne cholesterolde­ficientná strava), nevedel o tom a bum infarkt (a počul som o prípadoch okolo 20–25 mmol/l, tí boli màtvi napriek diéte do 30ky). Fyziologický rozsah sa udáva do 6,2 mmol, aj to je už dosť a zohľadňuje česko-slovenské prežieranie sa, tých 5 + čo najviac HDL viazaného je optimum.

                      Poškodenie ciev pri zvýšenej hladine LDL cholesťáku priamo vedie k vysokému tlaku.

                      0 0
      • Vhalasta  

        Prý jmelí, ale nezkoušel jsem a nevím jak. Já bych louhoval.

        0 0
        • jIrI___  

          Není jmelí jedovaté?

          0 0
          • Smazaný účet  

            To alkohol taky a piješ ho (nejspíš) :)

            http://www.levnalekarna.cz/…p-81502.html

            0 0
            • Vhalasta  

              Asi jsem použil špatný výraz, správný je snad macerovat.(„lou­hovat“ v alkoholu?) Ale teď zjišťuji, že by to byly dva v jednom (jedy).

              0 0
            • tuleník  

              Prísne vzato, jed je niečo, čo má LD5O pod 10 g (tzn. polka testovacích objektov túto dávku neprežije). Takže sa obávam, že ani metanol vlastne nie je jed, a to, že je zaradený medzi zvlášť nebezpečné jedy a ukrutne kontrolovaný, je v podstate len buzerácia, ktorou politici „dokazujú“ svoju „akčnosť“ a „starostlivosť o naše blaho“.

              Pokiaľ je niekto taký vymletý, že nevie prečítať ceduľu na fľaši, alebo nevie, čo to znamená, je jeho povinnosťou zdokonaliť genofond ľudstva svojou smrťou :D

              Inak to imelo… to by som, ako tak pozerám do múdrych papierov, radšej nežral!

              0 0
      • Joseph de Sax  

        dej koze sežrat kávovník a zkus pak kozí bobky povařit…

        0 0
    • yetti  

      Kdyz jsem mel vahu odpovidajici sve vysce, tak jsem mel s nizkym tlakem velike problemy. Nekolikrat se mi i stalo, ze jsem nekde omdlel. Dokonce jsem jednou pri tlaku 65/45 skoncil po dvou kolapsech zachrankou v nemocnici.

      Dneska jsem tlustej jako prase a mam tlak naprosto idealni :-) Stavy jako toceni hlavy kdyz rano vstanu a zatmivani pred ocima uz vubec neznam.

      Je to trapny, ale nekdy muze i tak negativni vec jako je nadvaha cloveku po zdravotni strance pomoct. Jak negativni vliv to vsak ma treba na klouby je vec druha.

      0 0
      • Ricci  

        Konecne jedna vyhoda nadvahy,musim si to zapamatat :-)

        0 0
    • mastihuba  

      http://www.pixmania.cz/…00mr-we.html

      tak sem přes vikend měl pučenej tenhle tlakoměr a asi to uplně nefunguje.

      naměřil jsem hodnoty od 172/104 až po 125/65. No a potom různě něco mezi tím 145/75–85 bylo nejčastější.

      No ale dyž jsem v pátek odpoledne naměřil těch 172/104 tak mi fak nebylo vubec dobře. Može na to mít třeba vliv i nachlazení nebo bouřkový počasí?

      0 0
    • toram  

      Já mam teda tlak prej vysokej:D..ale taky sem někdy nepoužitelnej když přijedu z kola.. Ale neřešim to a jezdim..občas mam mžitky před očima..ale ty zase zmizí… nebudu se zbytečně stresovat…lidi měli různej tlak i dřív a makali všichni stejně..

      0 0
    • Joseph de Sax  

      je lepší vstanout ze židle a mít nízký tlak, než si dát pár panáků a mít pořád ještě 290/185…

      0 0
    • Jituschka  

      Nízkotlakaři, řešítě to nějak? Poslední dobou mám tlak hodně nízko a občas mi to trochu komplikuje život. Kafe piju, ale když je ho hodně, tak už protestuje žaludek. Poučky typu „když máte nízký tlak, dejte si alkohol a nohy na stůl, příp. si lehněte“ mi v práci moc neprochází… Dnes ráno chvíli po probuzení naměřeno 88/56, včera přes den ne víc než 110/65.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Máme to v rodině, takže nějakou dobu jsem na to hodně trpěl, kafe nepiju vůbec, nechutná mi to. Několikrát denně se mi stávalo, že při vstávání ze židle jsem se málem vyvrátil. Jednou se mi málem podařilo spadnout ze skály do rybníka, na poslední chvíli mě chytla mamka. :-D

        Spoustu lidí mi radilo přávě kávu, ale tu já nemůžu ani cítit, tak jsem tomu nechal volný průbeh. Při sportu mě to nikdy neomezovalo a během posledních pár let se to zlepšilo a dneska už to vůbec nepociťuji, díky bohu… :-)

        0 0
      • miloso  

        Hehe, raňajšie tlaky jak novorodenec :-D

        Príčina je nejaká známa? Myslím diagnóza? V záťaži (po záťaži) je normálny, primerane vyšší? Nízky tlak môže mať kardiálne, hormonálne, psychogénne, (alergické príčiny, no to skôr až šokové stavy).

        Treba to poznať, u mňa sa vylúčila hlavne kardiálna príčina, aj keď bolo podľa Holtera (24hod EKG) podozrenie na ľahký sick sinus syndrom (ale srdce až tak paroxyzmálne nespomaľuje na vyvolanie kolabsu) Ergometria neukázala žiadne výpadky tlaku pri záťaži. U mňa bolo dávnejšie podozrenie aj na epilepsiu vtedy nie pre úplne čisté EEG (taraz v poriadku). Mám aj nepodstatné stopové chlopňové insuficiencie a tak dg. je, dajme tomu ortostatcká hypotenzia pri mojej vysokej výške. Liečba spočíva v spoznávaní svojho tela :-D

        Inak v tejto dobe hlavne nezabúdať piť, ak je človek dehydrovaný tak tlak ide dolu. Aj v noci. Nie len kávu, tá je diuretická a môže aj zhoršiť. Keď príde pocit mdloby (nevoľno, hmlisto, studený pot), tak bez oztichu kľaknúť na zem a napiť sa. A počkať na starobu, vtedy ostatný budú ťažký hypertenzici a ty budeš mať krásnych 120/80 :-D

        0 0
        • miloso  

          No jo a ako dieťa som sa liečil levotyroxínom, keďže som mal miernu hypofunkciu štítnej žľazy (jeden z hormonálnych dôvodov hypotenzie). Ako som teraz na tom zo štítnou žľazou neviem, aj som rozmýšľal, či po kardiálnych vyšetreniach si nevybaviť aj endokrinné. Ale pre absenciu iných príznakov som to ešte nechal tak (napr. nízky tep, zlá tolerancia chladu, problémy s trávením) :-)

          0 0
        • Jituschka  

          Příčina neznámá, vždycky jsem měla nižší, ale teď je to nějak moc, zdravá jsem, hodně teď sportuju, tak jestli to mlže mít vliv? Na EKG vše ok. Teď 15 minut po návratu z půldne na kole krásných 111/64 :) Hlava se mi motá snad při každém vstaní ze sedu, výjimkou není černo před očima, omdlela jsem naštěstí jenom jednou.

          Ale pořád lepší, než hypertenze, žejo :)

          0 0
        • Jituschka  

          Jinak piju přes tři litry denně, voda nebo neslazenej slabej čaj, když jsem na kolo, tak ještě víc.

          Jo a omezuje mě to – včera ráno na moje doteky nereagovala dotyková tlačítka na indukční ploténce ;)

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Ty dotyky… to se dá vysvětlit jenom jedním způsobem, jsi android a tím máme vyřešený i nízký tlak. Nech si vyměnit hadičky, nejspíš ti někde teče kapalina. :-))))

            0 0
    • Necris  

      Já mám ideální tlak. 133/70 naměřeno doma. Ale mívám v klidu hrozný tep. Klidně i 43, nebo 45. Fakt nevím co s tím a jestli to je i nebezpečné. Samozřejmě to jsou extrémy, běžně mám ale okolo 50 – 55.

      0 0
      • miloso  

        50–55 u športovca nie je zlé (sám mám teraz 60) a meraný po prebudení už vôbec nie, jedine ak by to telo nezvládalo a vyskytovali by sa ťažkosti. Takto je to pekný znak trénovanosti fyzicky zdatného človeka, ak taký si :-)

        Počas spánku som mal najmenej 38 či koľko :-D

        0 0
        • Necris  

          No občas se mi po tréninku motala hlava. Tak právě nevím čím to může být.

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.