• tom@s

    je 138 na 80 vysoký tlak? jaké to má fyziologické dopady a v té souvislosti dopady na ježdění? díky

    0 0
    • vlk  

      Já mám zas nízký tlak.Prý ze sportu nebo co.Jednou jsem měl tak nízký tlak ,že jsem obdlíval.Doktorka se divila jakto, že ještě žiju.Někdy je to výhoda ,jindy zase nevýhoda.

      0 0
    • Jester  

      Neni. Jako hypertense se oznacuje vse nad 140/90.

      0 0
      • tom@s  

        a jaké může mít příznaky a zdravotní důsledky?

        0 0
        • Jester  

          Příznaky? Žádné nejsou. Prostě to, že máš vysoký tlak jinak než změřením nepoznáš. Malá indicie třeba pro mě je, že když vstanu z postele, tak se mi nezamotá hlava. Důsledky vysokého tlaku najdeš v odborných článcích, zkus internet. Jinak jak bylo níže správně řečeno, důležitý je ta spodní hodnota. Na zvýšení tlaku má vliv spoustu věcí, třeba i stres a syndrom bílého pláště. Fyzická zátěž tlak snižuje, takže ježdění na kole by Ti mělo pomáhat.

          0 0
    • chorvat  

      pomuze trochu upustit :-)

      0 0
      • SELMIRA  

        já mám tlak taky spíš dost nízkej, ale co se vysokýho týče, tak co třeba nesolit a nekonzumovat poblifky z pytliku a podobny hrůzy

        0 0
        • notakale  

          A delate neco s tim nizkym tlakem? ja mam hodne nizky, nevim hodnotu, ale vzdycky kdyz mi ho doktorka meri (ten tlak), tak se zhrozi, a pichne mi kofeinovou injekci. Mam problemy treba kdyz dlouho stojim tak se dostavi mzitky pred ocima a to tak ze treba pet minut vkuse nic nevidim.. Da se to to nejak umele zvysit?

          0 0
          • SELMIRA  

            Mno tak, mně to neva. Už se mi párkrát stalo, že se mi „zamotala kebule“ a jednou mě dokonce kvůli tomu svezli sanitkou do Motola, ale měli tam fešný zdravotníky, tak to mě zas rychle probralo. Hehe. Dělám vtip. No, nevim. Prostě si dej kafčo nebo panáka a je to. :o)

            0 0
            • Otto  

              Pozor! Učinky kafča jsou namířeny proti účinkům panáka. Ten cévy roztáhne, a dočasně tlak snižuje.

              0 0
              • SELMIRA  

                Aha. Já jen tak plácám. Moc nepiju ani jedno ani druhý. Mam sice nízkej tlak, ale problém mi to téměř nedělá. Někdo tu píše, že má nízkej tlak ze sportu, ale já zas mám spíš pocit, že co jezdim na kole je to lepší!

                0 0
          • Pazi  

            Chce to dostatocne zavodnovat (hydratovat) organizmus. Aj nasilu. Najlepsie mineralky so strednym az vyssim obsahom sodika. Presne opacne, ako ludia s vysokym tlakom. Tiez s tym mavam problemy a toto mam radu od kardiologa. Pomohla.

            0 0
            • moriarty  

              Opačně než lidé s vysokým tlakem? To jako hodně pít alkohol a jíst tučné a kořeněné? Tak to přesně dělám a ani jsem nevěděl, že se léčím :) (nereagovat, celý příspěvek je-aspoň doufám-vtip)

              0 0
          • caker  

            jo panáka po ránu a čím menší tlak tak většího panáka:)

            0 0
    • SELMIRA  

      a česnek! To chce. :o)

      0 0
    • Otto  

      Důležitá je ta spodní hodnota.Tj, jaký tlak je trvalý.Tam je dlouhodobě zvýšená hodnota nebezpečná. xxx/80 je dobré. Co vyvolalo 138 (tlak při stahu) to? otázka.Může to být pouze přechodné.

      0 0
      • Seveřan  

        Shodou okolností jsem měl poměrně dlouhou dobu vyšší tlak cca 90/150, lékař mě chtěl už předepisovat léky. Pravidelně jsem se měřil 2× denně. Nevěnuji se jen kolu, to bylo doteď jen okrajovou záležitostí. Můj dřívěší trénik byl zaměřen spíše na krátkodobou zátěž než vytrvalost. Po úraze jsem se začal intenzivně věnovat jízdě na kole a zaměřuju se spíše na vytrvalostní trénink. Úpravou tréninku směrem k vytrvalosti se upravil i tlak a dnes mám kolem 70/115 a po tréninku taktéž a dokonce spíše směrem dolů.

        Údajně mohou být naměřeny vyšší hodnoty u lékaře také kvůli obavám z vyšetření a tak. Takže pokud ty hodnoty jsou jen z jednoho měření, tak to nemusí vůbec nic znamenat.

        0 0
    • McBlacky  

      Jak psal Otto, 80 je ok. Ideální je 120/80. Mě spíš zaráží, že máš tak velký rozdíl mezi hodnotami, asi to bylo vyvoláno nějakým podmětem než, že by se jednalo o trvalý stav. Zkus si nechat udělat ještě dvě, tři měření a uvidíš.

      0 0
      • Lada1  

        Já ze zkušenosti doporučuji měřit tlak doma a opakovaně – 3× vždy ve stejnou dobu – ráno je nelepší- a monitorovat vývoj v delším časovém horizontu (měsíce, půrok,rok). Při měření tlaku hodně závisí na hromadě blbostí od momentálního psych a fyz stavu, po roční období, počasí venku. Taky záleží i na takových drobnostech jako správné upnutí a nasazení manžety, ohybu v lokti… Během 3 posobě jdoucích měření není problém mít rozptyl hodnot ±10mmHg. Z jednoho náhodného měření u lékaře bych nevyvozoval žádné závěry ,– pokud to ovšem neni 190/130 nebo 80/45

        0 0
        • Lada1  

          Obecne doporucuji si vest trenink. denik a do neho si zapisovat tlak(aspon 1× tydne) i tep(nejlepsi s monitoringem behem vykonu). (Ja pouzivam Polar 710, ktery ma dle mne velice dobry soft na PC a diky nemu sem se donutil si neco poznamenavat ,– resp. stahnu z hodinek zaznam do PC a pripisu par poznamek :-)) ) Myslim si, ze nebezpecnejsi je nizky tlak, jednak na vysoky je milion leku a za 2. s prilis nizkym tlakem clovek s sebou svihne na zem. Ja mam nizky tlak kdyz spim a jit v noci nebo brzy rano na WC je pro mne dost o hubu, motam se, opiram se o steny a na WC si musim sednout (ve stoje bych se vybulil).

          0 0
          • Standa  

            Ve zdravém těle je vždy tlak OK. Jestli není,není něco v pořádku.Vyčistěte si tělo a tlak bude v pohodě.Lehce se to říká,ale opravdu není potřeba v lidském zdraví hledat něaké složitosti a zatěžovat se myšlenkami proč to tak je.Hlavní je řešit příčinu a né následek.Myslete na zdraví,jezte zdravě-co nejvíce syrového-a pak vám odpadnou problémy,jako je krevní tlak a veškeré další nemoci.Jinak tlak se dá v případě nouze okamžitě zvýšit akupresurou-bod je přibližně uprostřed týla-asi dvacet sekund si tlačte dlaní proti týlu,pak chvilku uvolněte a znovu dvacet s.tlačte.Takhle asi pětkrát.Tlak vylítne nahoru.

            0 0
          • kungpao  

            No tak ja mám tlak v poriadku a po ránu si na WC musím tiež sadnú?. Jak mám ešte rozospalé oči tak by som mohol pochca? všetko okolo :-)) Inak a terazky bez srandy, nedávno som bol s priateľkou v Prahe, po piatich hodinách cestovania v kuse v aute si dala hneď horúcu kúpel, navyše sme bývali na nejakom vysokom poschodí v Corintii a ja som sa prezliekal a zrazu počujem z kúpeľne také buch. Kukám na ňu, babena leží omdletá vo vani, naš?astie tam bola vo vani napustená vaňa takže si moc neublížila. Ja som síce potom hral hrdinu, ale v duchu som si hovoril že toto je vňčšíé adrenalín ako keď mi raz v zjazde z Martinských holí prasklo brzdové lanko :-(( Naš?astie som sa tentokrát obišiel bez krvi…

            0 0
    •  

      Zdravíme pozemšťany!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.