• Vezirek

    Siim, nevite, kde by v Praze zalaminovali mapu?Mam cykloatlas, ze ktereho jsem si oxeroxovala par stranek, ale pokazde je dost zhuntuju. Tak si rikam, ze by bylo dobre je nechat zalaminovat – nepromoknou, nezmackaj se, neusmudlaj… Dik za tipy.

    0 0
    • FAH  

      Nech si je polepit v nejaky reklamce ci pismomalirstvi pruhlednou folii nebo si to polep sama izolepou. Mam uz asi 10 klasickejch turistickejch map polepenejch izolepou o siri 5 cm. Vyzaduje to urcitou zrucnost, jedna mapa (1:50 000) trva asi pul hodiny. Ale pak jsou ty mapy neznicitelny (a muzou se v pohode i potapet, nebo je muzes pouzit jako karimatku kdyz si chces lehnout do travy – proste samy vyhody :-))

      0 0
      • vlk  

        To já uvažoval ,že bych si tu mapu rovnou vitiskl na fólii a tu stranu s ingoustem bych polepil průhlednou páskou.Když sedíš na těch papírových polepených páskama tak se taky časem musí roztrhat ne?

        0 0
        • FAH  

          Vono se to prave vubec netrha. Ty mapy maji opravdu delsi zivotnost nez je zivotnost nekterych znacenych cest u nas. To se ti pak muze stat, ze mas furt jednu mapu a cast znacenycch cest na ni uz vede jinudy. Na kolo do kapsy dresu jsou idealni.

          0 0
    • Volf  

      Teda na každým malým městě ti zalaminují téměř cokoli v každým knihkupectví, takže Praha nemůže být problém. Jinak k těm tebou vyjmenovanej vlastnostech ti taky nějaký přidám: nedá se to složit, rychle to praská a nádherně se o to můžeš pořezat tak si vyber. Já osobně huntuju až zhuntuju a pak zase vyměním.

      0 0
      • náčelník  

        Já také „huntuju až zhuntuju“ a pak koupím novou. Ono totiž nemá cenu „konzervovat“ právě koupenou mapu, nebo? ve všech jsou chyby a v novějších vydáních jsou (možná) opraveny. Za komunardů byly v turistických mapách chyby schválně, aby imperialistický agresor byl zmaten :)

        0 0
      • Vezirek  

        No ja myslim neco jako delaj ted nektere mapy treba pro vodaky, slozit se to da a je to ohebne a mekke.

        0 0
    • bronas  

      Doporučuju zajít do nějaké prodejny fólií pro reklamky. Mají většinou i speciální laminační fólie. Doporučuju třeba Spandex v Dolních Chabrech. Mám s nima jen ty nejlepší zkušenosti.

      0 0
    • ravo  

      Přímo na rohu ulic Žitné a Ve Smečkách bylo velké copy centrum, kde tohle dělali. Ale naposledy jsem tam byl někdy loni v záři, takže neručím za to, že tam ten kšeft pořád je…

      0 0
    • MartinX  

      Já jsem si tenhle oříšek vyřešil trošku jinak. V práci máme barevnou kopírku A3 a kancelářskej papír má kupodivu vetší výdrž než originál. Používám oboustranné cyklomapy 1:100 000 a tak mám to mám na 4 A3. Beru si s sebou jen kam jedu a když už mám oblíbenou část ožvejkanou – nakopíruju si ji znova z origoše. ČB kopie není už tak přehledná, ale už jsem ji také viděl v praxi a dokonce v A4! :-)

      0 0
      • cabbage  

        zkus ji polepit lepici paskou , na orientákách to docela prodlužuje životnost ale zazraky odtoho čekat nemužeš .

        0 0
    • kimi  

      V bývalém XCbike v Brně mi kdysi nabízeli padesátku od Shocartu originál zalaminovanou za 150Kč, od té doby jsem to nikde neviděl. Teď si teda doma mapy kopíruju. Některý inkousty vydrží vodu, takže v poho.

      0 0
    • zwwak  

      Pokud máš barevnou kopírku ( tiskárnu ), tak si příslušný aktuální výřezy mapy zkopíruj a slož do plastovýho obalu ( jako na průkazky )z papírnictví. Takto upravený kopie vozím v zadní kapse dresu. Když se vojedou, tak je zkopíruju znova. Ten obal je nutnej, neb pot z papíru udělá po chvíli stejný hadr jako déš? a mokrota obecně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.