• Adam1985

    Hledám kolo na příští sezónu a chtěl bych HT 29 s cenou do + – 25tis. kč (na MTB jezdím míň než na silnici, takže to nemusí být osazeno nej komponenty – ale trochu rozumné záplety by to mohlo mít, aby to nebyla do kopce přetahovaná…) Díval jsem se na některé e – shopy a výprodeje už začínají, ale je toho tolik, že nevím, co by v této cenovce bylo nej volba. Po zkušenosti z loňska už nechci velikost XL, ale potřebuju L. Líbí se mně např. http://www.sportbart.cz/…-p-9313.html , co vy na to? Díky!

    0 0
    • Evilcleaner  

      to má jako zadní osu pevnou a vpředu RÚ jo? Panenko Maria podsrpenská, vidíš to?

      0 0
    • oddie  

      Ty ty devětadvacítky kupuješ častějc než ponožky, ne? Podle těch témat…

      0 0
      • Adam1985  

        Ne – e, vloni jsem měl Meridu Big Nine XT – ale vel. 21, což byl na mě moc dlouhý rám a kolo mně nesedlo = prodal jsem ho. K Vánocům jsem si koupil karbonovou 26 – to byla dobrá volba a navíc mně teď jeden pán za ni nabízí zajímavý peníze = prodám. A hledám něco na příští rok – zimáka mám, takže na to asi zas tak nespěchám, spíš mně jde o nějaký dobrý kup (pokud by teď byl). Je pravda, že ten SUP se mně líbí i designově.

        0 0
    • Spikelet77  

      Nez toho SUPA bych zvazil Vautron.

      http://www.vautron.cz/…x-2×10-disc/

      0 0
      • Mysee  

        Za 25 XCR, hnusnej rám, otřesný doplňky a masterdisc ráfky? :D Haha! Dobrej vtip!

        0 0
        • Spikelet77  

          Tak ram, je otazka vkusu. Co se nelibi tobe, se muze jinemu naopak libit. Masterdisc rafky. Co konkretne je na nich spatne? Prosim osobni zkusenost, ne jedna pani povidala. XCR vidle. Ano tady je to zrejme spatne. Ja osobne mam Vautron 26 SLX 3×10 a tam je taktez XCR, ale je jiz vzduchova, takze jsem uz automaticky myslel, ze i na tom kole v 29er bude vzduchova. Podle popisu je vzduchovka az u http://www.vautron.cz/…t-2×10-disc/

          Ale to uz je nad 25 litru. Kdyz se podivas a srovnas, tak doplnky SUPA a Vautronu z prvniho odkazu jsou skoro stejne, jen Vautron ma ucelenou sadu a ne co vyprodej dal, jako to ma ten SUP.

          0 0
          • Erknold  

            Mám tuto obuto do krosových pneu šíře 42. Blbnu s tím po lese, tam kde jezdí HT i celopéra a zatím v pohodě po nějakých 4000 km. Mám cca 75 kg.

            0 0
          • Mysee  

            Masterdiscy jsem měl, hodně těžkej ráfek, celkem rychle se rozhodil, bylo třeba centrovat, pořád je to Remerx. XCR vidle na kole za 25 je super vtip, ikdyž možná vzduchovka, pořád ale XCR, Raidon/Epicon poslouží líp, za 25 už je skoro Reba. Kalloy doplňky jsou hroznej shit, ani neudávaj rozměry :D funny

            0 0
            • Spikelet77  

              Mne osobne by zajimalo, jaky je doopravdy rozdil mezi Raidonem a vduchovym XCR. Sam jsem po tom pred nedavnem patral, ale zadnou kloudnou odpoved jsem nenasel.Vesmes jsem se docetl, ze Raidon je stejna jako XCR, jen ma zduchove pruzeni. Co je na tom pravdy nevim. Az moje XCR solo air doslouzi, tak ji nahradi Epicon, ale zatim slape dobre a snad ji to dlouho vydrzi. S Masterdic jsem taky spokojeny, vaha neni tak strasna, jsou daleko tezsi rafky za vic penez. Ale mam 26er, takze s 29er nemohu srovnavat. Mam nutkani prejit na bezduse, ale zatim se rozhoduji, jestli koupit treba Shimano ust zaplety a Mastery nechat na zimu, nebo Mastery predelat.

              0 0
              • Mysee  

                Zas mastery se mi povedlo předělat na bezduše s Rubena kitem v pohodě, to je pravda, ale ráfek je fakt brutálně těžkej. K vidli se nemá cenu vyjadřovat, když si neozkoušel, nevíš.

                0 0
          • Kalic  

            masterdisc.

            0 0
      • Adam1985  

        Díky!! Dávám do výběru.

        0 0
      • Evilcleaner  

        na co je hezká sada, když ten zbytek stojí za kulové. kdyby tam byla sada komplet deore a třeba epicon s pevnou osou nebo nějaké slušnější kola tak by to bylo mnohem lepší kolo.

        0 0
        • Spikelet77  

          Jedina vada na krase je ta vidle. To uznavam. Kola nejsou zadne tezitka, tady bych problem nevidel, navic Erknold pise, ze s nimi blbne po lese a zadny problem nema. Ohledne te vidle bych zkusil kontaktovat primo ogary ve Vautronu. Kolem a kolem k jsou to skladane kola, tak by mozna nebyl problem to osadit Epiconem misto XCRkem. Jak jsem psal, mam od nich 26tku v SLX a jsem plne spokojen. Chtel jsem 29, ale jsem trpajzlik, tak jsem musel vzit 26.

          0 0
          • Kalic  

            kola jsou těžký a nebudou moc pevný. Kola jsou základ a tady jsou prostě ojebaný. Ale na SLX zákazníci slyšej, tak ať ho maj, že? :-)

            0 0
          • Evilcleaner  

            jenže pokud by tam byl epicon XC s pevnou osou tak cena najednou bude o 4–5k jinde což už dělá 30 tisíc a za ty peníze to už žádná hitparáda není. kola jsou naprosto katastrofální, úzký 17mm široký ráfek, který váží 600g jeden, prostě kovadlina jak cyp. osobně jsem ten ráfek používal na stavby s řadou alivio a i od toho už jsem upustil a dělám vlastní záplety třeba s mach1 neo disc, který je o 2mm širší, tužší a váží min o 50g méně.

            tohle kolo za 25 jsou peníze spláchlé do záchodu, hotovo. ta slx sada je ekvivalent kožených sedaček v chevroletu spark.

            0 0
            • Spikelet77  

              600g jeden nevazi. Jeden vazi 530g. http://www.remerx.cz/…c-rdx-7320–3 Ale to je jedno. Jen jsem zakladateli vlakna napsal, ze bych misto toho SUPa zvazil treba Vautron. Ostatne on sam se ve finale rozhodne co koupi, ci nekoupi. Za chvili se tu stejne objevi odkaz na Nemcika, nebo Polygon, takze bude mit z ceho vybirat. Timto koncim debatu na Vautron a dal budu jen prihlizet na dalsi tipy na vyber kola.

              0 0
              • Kalic  

                jsou lži, pak velký lži a pak hmotnosti udávaný výrobcema :-) Masterdisc zvážený nemám, ale např. na Fastdiscu 29 jsem navážil o 57g víc než udává Remeš.

                0 0
              • Evilcleaner  

                530g? no jestli tomu tak slepě věříš. prostě sis koupil kolo, jsi s ním spokojený, super. ale jsou i jiní lidí, kteří na to mají jiný názor a třeba i nějaké srovnání, které ty evidentně nemáš. takže jezdi na svém kole, pokud jsi spokojený tak ho nech jak je, v pořádku. tady byl dotaz na kolo za 25 k a je tu už na b-ku takovy uzus, že se tu snažíme poradit tázajícímu to nejlepší. a když ty tu vyrukuješ s takovou mrchou tak se nediv, že se tu někdo proti tomu ozve.

                0 0
            • Erknold  

              Vidím to tak, napsat nějakému staviteli. Rozpočet do 25k. Vidlice Reba, nebo lépe nějaký dual air, záplety do 1600g, kevlarové pláště, brzdy SLX, řazení kazeta XT, zbytek něco z Deore :) Dělám si srandu. Prostě sériovky za 25k jsou vždy o kompromisech.

              Ale na to naše hoby jezdění docela ujdou. Není to tak super jako od stavitele, ale také fungují. Kdo chce závodit a být na bedně, ten se tu neradí o tom, jaké na to má mít kolo, ten to ví už dávno.

              Furt jsou tuty kola lepší než jiné, co mají kliky na čtyřhran něco jako Alivio, brzdy Acera nebo Tecro.

              U stavitele je dobrý, že si každý nechá naskládat to co preferuje. Někdo má super vidli a horší záplety, jiný naopak a někdo se utrhne a má vše co chce bez kompromisů. A kdo chce přehazovačku XT, ať jde do Hervisu :)

              0 0
    • martin_bakov  

      o vybehovych modelech Gary Fisher potazmo Trek lidi rikaji ze maji kratkou zadni stavbu a dobrej uhel predni vidlice tudiz je to pry radost na tom jezdit toz prikladam tipy :

      Trek X-Caliber 8 E

      a nebo Specialized ale na tech sem nikdy nesedel :

      Specialized Crave 29

      Specialized Rockhopper Pro EVO 29

      0 0
      • Adam1985  

        Ten Trek mně dojde docela ošizený – kliky, kazeta atd., ale je pravda, že geo je dobrá – to mně potvrdilo už víc lidí. Ale když Trek, tak bych chtěl vyšší model a na ten nemám…ty Spešly jsem taky nikdy nejel, tak nevím…

        0 0
        • martin_bakov  

          Kdyz je ten TREK osizeny tak si vyjednej slevu :) Sam sem si kupoval bajk s cenovkou 22tis nakonec za 18tis kc… Jen mit cas obejit prodejny kde ho maji a poptat se, vyzkouset.

          0 0
          • Radovan84  

            Sice tohle nerad ale je to pravda.Kupoval jsem za 17 a na stránkách ho měli za 32 tis.A nabídku jsem dostal od nich.Před 3 roky Bianchi JAB.Byla to sice shoda náhod ale i tak.Chtěl jsem Scotta a neměli mou velikost tak nabídli tuto alternativu za cenu Scotta.Je to i o štěstí ale jak se řiříká „líná huba-holé neštěstí“.:) Potom by mě zajímalo kolik za ty kola zaplatili dodavateli :)

            0 0
          • 19ala  

            přesně tak, taky jsem kupoval letošní trek, bylo to na jaře a vyjednal jsem ferovou cenu

            teď na podzim už bych čekal že se bude dát koupit ještě líp

            0 0
    • šlapatko  

      mrkni tady, najdeš zde slušně vybavené kola http://www.cyklonemcik.cz/…xt-epicon-x1

      0 0
      • Kalic  

        … a tady taky bude muset vyřešit problém s kolama, navíc to tam standardně vyplítají jen pozinkovanýma drátama.

        0 0
        • šlapatko  

          jezdit, neřešit pičoviy

          0 0
          • Kalic  

            jasně, nakonec na Ukrajině se dá taky jezdit, že? :-)

            0 0
            • šlapatko  

              Kalič. Na tomto je špatně co? http://www.cyklocentrum.cz/…9–29–2013_p4

              Jinak zde se opravdu v 90% řeší hovadiny. Ty zrovna srovnáváš slušné kolo s ukrajinou.

              Pochybuju že zaplétají na obyč drátech při ceně nerezky 4kč.

              Důležité je jezdit, ráfky, případně dráty vyměníš časem.

              0 0
              • Kalic  

                Srovnání s Ukrajinou je reakce na tvoje „neřešit“. Když kupuješ, tak prostě musíš řešit, abys nevybral nějakou jebku.

                Základ kola je rám, vidlice, kola. To na výběru tohoto si prostě musíš dát záležet. Řešení hovadiny je vybírat mezi Deore a SLX. Výběr dobrých kol hovadina NENÍ.

                A ano, u Němčíka zaplítají na pozink drátech.

                K tomu Authoru:

                • rám bude ok
                • vidlici neznám
                • věřím tomu, že Author tam bude dávat přijatelný ráfky, nábojemívají taky ok
                • brzdy Tektro nebrat
                0 0
                • šlapatko  

                  Tak kdo se vyzná, kolo si postaví. Žádná sériovka není ideální.

                  0 0
              • Adam1985  

                O tom Agangu jsem četl docela chválu na rám – údajně nejkratší zadní stavba u 29 na trhu a díky tomu supr jízdní vlastnosti, nevím…Majkee na tomto rámu kdysi kolo stavěl a chválil.

                0 0
      • Evilcleaner  

        slušně vybavené možná. akorát to má naprosto neadekvátní rám (zpracováním, tuhostí) a katastrofální ráfky a pozink dráty. jenom dodaám, že tento rám považuji za zcela vyhoující na kole za ±15. osadit to XT sadou (byt dokurvenou třeba alivio kotouči, deore kazetou nebo klikami s převodníky 24/32/42 – mnohem lepší volbou jsou fc-m780 s 22/30/40) je prostě úlet

        0 0
        • Kalic  
          • rám má horší zpracování, to jo, ale tuhost bude ok – na úrovni ALUrámů, nebál bych se toho
          • kola jsou ojeb, tady máš pravdu, to se ale dá dořešit připlacenímnapř za Hurry + nerez dráty
          • kliky – jsou tam fc-m780, jestli maj převodníky 22 nebo 24 nebo co,to je úplně jedno

          Jak už jsem psal, tohle kolo se dá vzít když se pořeší ty výplety.

          0 0
          • Evilcleaner  

            s tím rámem máš zkušenost nebo jenom hádáš? já mám zkušenost se všemi rámy force základní řady (vyjma dámské 29) a ty rámy jsou na štíru s tuhostí prostě. hlavně co se zadní stavby týče, tady byla ta 27,5 možná vůbec nejměkčím rámem se kterým jsem měl tu čest, 29 je navzdory delším vzpěrám na tom o něco lépe, ale žádná hitparáda. xt sada je tady domácím kinem v plechové chatrči. a jaké jsou velikosti převodníků úplně jedno není. neříkám že 24/42 je úplně špatně, ale že 22/40 je mnohm lepší varianta.

            ještě k tomu rámu, dal bych ruku do ohně že bude mít naprosto zběsilé dosedací plochy pro adaptér brzdiče, jako měly všechny rámy force základní řady co jsem měl tu čest. jsem zvědav jestli s tím němčík bude mít trpělivost dlouhé minuty to frézovat (aby to bylo aspon trochu v klidu)

            0 0
            • Kalic  

              zkušenosti/po­rovnání s tímhle force nemám, ale z toho co jsem dosud jezdil jsem přesvědčený, že nezávodník nepozná rozdíl v tuhosti alu rámů. Navíc na různých bajcích dělají daleko větší rozdíl různé záplety.

              0 0
    • šlapatko  

      No nic, byl to nástřel. Poraďte nějakého toho němce.

      0 0
    • nitraq  

      Najdi si letošní nebo loňský modely Cube, dají se sehnat okolo 25 tis., když natrefíš na dobrou nabídku, tak i levněji. Je tam Reba, mišmaš deore a slx, podle mě dobrá nabídka.

      0 0
    • Adam1985  

      Tak jsem asi na 90% rozodnutý pro toho Supa – nic lepšího mě momentálně nenapadá. Dohodl jsem si s prodejcem i slevu, takže by byl za necelých 24tis. kč

      Díky za ten Cube – ale to by bylo už nad rozpočet a nechci do kola cpat víc, než je nutné!:-) Dosavadní kolo jsem prodal za 24tis. kč, takže to chci tak, abych nedoplácel. Ještě jsem se díval na nějakou hezkou „ojetinu“ ve vel. L s 29 koly, ale nic momentálně na bazarech v mých fin. možnostech není. Takže buď počkám, nebo to jistí asi ten Superior. Ale chci se na něho ještě podívat a projet, než to objednám – což bude za 14 dní, tak budu ještě třeba něco hledat a objeví se nejaká pěkná bazarovka. Každopádně díky!

      0 0
      • Kalic  

        Cube by byla dobrá volba, už jen reba x raidon za to stojí, cenový rozdíl minimální.

        U supa bych si dal pozor na 28 zeslabovaných drátů, na mtb29 je to je jen pro lehké váhy.

        0 0
        • Adam1985  

          Aha, tak to je pro mě nová – docela důležitá informace – s těma drátama, jakože by to mohlo mít snahu se snadněji rozcentrovávat? Važím cca 85kg. Jak jsem psal – chvilku počkám (ono toho na MTB letos už moc nenajezdím) a třeba se objeví nějaký dobrý bazarový kus.

          0 0
          • nitraq  

            Ještě mě napadlo k tomu supu -ty pneu jsou dobrý leda tak na závod na suchým tvrdým povrchu, všude jinde tě budou štvát.

            0 0
            • Adam1985  

              Abych se přiznal, tak jsem těm „kubáncům“ nepřišel na chuť – věřím, že to jsou kvalitní kola, ale pocitově víc fandím tomu Supu – každopádně je pravda, že letos ty „kubánci“ frčí, asi jako vloni Canyon, předloni Radon atd. Je to snad domluvená prodejní politika, kdo kdy nabídne každou sezónu nej poměr cena/výkon. Jo a taky trvám na dvouplacce vpředu a bílé barvě!:-)

              0 0
              • raw 4  

                Nevim co se ti libí na Supu, ty kola co postoval nitrag jsou líp osazeny (dle mého)…a též ramy od Supu nejsou nic moc…

                0 0
              • Kalic  

                bílá barva, dvouplacka… to ale není v požadavcích v úvodním příspěvku. Lidi tady tráví tvůj čas aby ti pomohli za tvoje peníze vybrat to nejlepší, a ty to pak zapíchneš tímhle. Jasně, bílá a dvouplacka jedou, vo tom žádná. Máš vybráno, tak hodně štěstí.

                0 0
              • nitraq  

                Dvouplacka a bílá? Prosím, tady máš třeba Scud za 23.

                0 0
      • nitraq  

        Co předváděčka Cube za 23 650,–? Nebo pak funglovka za rovných 24.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.