• elbi

    Zdravím, prosím o radu kam se dá vyrazit na biku v okolí H.Králové. Jedu tam na 2 dny a protože budu mít čtvrteční podvečer a celý pátek volno, přemýšlím že vezmu kolo sebou. Jinak bych se tam stejně flákal a na poznávací zájezd zrovna jet nemusím. Ubytovaní budeme v DM na Vocelově ulici. Díky za každý tip.

    0 0
    • Ervin  

      V HK je to ideální na bike do Malšovického lesa. Směr lesní hřbitov. Jsou tam značené cesty (turistické značky). Dá se lesem dojet až do Borohrádku, Chocně nebo k Týništi nad Orlicí. Je tam spousta cest mimo těch značených.

      0 0
    • chupas  

      pro fajnšmekry bych navrhnul vyjet kunetickou horu (ehm jediny kopec v okoli) a potom si to dat zadem. tj z vyhlidky smer zkopce do lesa. v puli se to deli na dve trasy. na cernou a cervenou. cerna je doprava u zabradli. sou to schody. jezdit vic vpravo. no a cervena je u zabradli doleva. moc tezka neni, klesani a pisek. ale i tak obezretnost se hodi. a pak muzes na kolibu. mno. takove hodne xc po lese. je to tam krizem krazem nahusteny. to projet zabere. neco by se naslo, ale vsechno je tak nejak po rovine. treba trasa podel slepyho ramene u pardubic. takovej „singlik“, tedka ale prosekanej, takze to neni moc adrenalinovy, jestli do nekoho nevlitnes.

      0 0
    • cabbage  

      určitě si projeď trasu maratonu „okolo hradce“- prej hodně technická a náročná na převýšení:)

      0 0
      • chupas  

        tak to je tip dne :D

        0 0
        • emkaa  

          Si delate srandu, ale kde jinde najdete na trati takovy mnozstvi pravouhlejch zatacek, co?

          0 0
          • -Alan-  

            Pískový místa už jsou skoro suchý, holt výhoda tohohle podkladu. Jinak ty části okolo vyhlídky nad Vysokou bych vynechal, hlavně úžasný sjezd trnkovým roštím. Tam bude bahna a v jednom výjezdu i hodně koblih. Je to sice zábava pro borce, ale když to člověk nezná, stejně to nenajde a je tam spousta zajímavých odboček, kde se dá najezdit dost km. Akorát teda kopcovitý to není, to bych chtělo valit spíš po červený směr suté břehy a dál na Vysoké Chvojno. Tam už se to mírně vlní. Kdo musí mít kopce, tak ať si jezdí trasu XC okolohradce a bude za chvíli docela prošitej.

            0 0
    • vladah  

      taky bych doporučil trasu KH50, ale pokuď ji neznáš, tak na některé úseky budeš mít asi problém se trefit. Pokud bys měl zájem tak ve čtvrtek navečer s tebou KH50 můžu rekerečně projet.

      0 0
    • emkaa  

      Peknej vylet je z Novyho Hradce Kralove po zelene turisticke Vys. Chvojno, Koudelka (Holice), Horni Jeleni, Chocen. Hned na zacatku Chocne to otocit zpatky po cerveny turisticky, tam je chvili krasnej singletrack a pres Borohradek do HK, to uz je vetsinou asfalt ale malo frekventovanej a prijemnej. cca 90km fakt se neda zabloudit. Nebo kratsi treba pres Belec do Trebechovic, pak po modry na Bolehost, za Bolehosti je chvili docela kopec (ano i to tady mame:-) V Novy Vsi prejit z modry na zlutou, po ty sjet do Tyniste a dal po cerveny pres Albrechtice do HK. Na Kunku bych se vykaslal, vubec smerem na Pardubice mi to pripada strasne nudny, snesitelny tak akorat na silnicce, kdy to rychle profrcis.

      0 0
      • jecnak  

        Jj muzu jen doporucit.

        0 0
      • sfinga  

        souhlasím. Jediná dobrá cesta směrem na Pardubice je po červené, ta začíná v Roudničce. Částečně po ní vede i HK50. Na vyhlídce nad Vysokou je pěkný výhled, ale to je z Kuňky taky :-) Jinak já sem z Malšovic, takže Malšovický les mám projetý křížem krážem. Je to všechno rovinka či hodně mírné stoupání, ale když tam budeš blbnout, dá se tam to kilo nalítat :-) Další varianta (ta už tu padla) je z Bělče po cyklotrase, ta tě zavede kolem Třebechovic do Týniště, taky to není špatný, ale nic těžkýho. Pokud by jsi chtěl nějaký ten kopeček, dojeď z HK do Třebechovic (zadem kolem Stříbrňáku a Belče) a odtamtud jeď směr Opočno. Nejsou to sice žádný velikáni, ale jezdit se tam dá. A nějaký ten les tam taky najdeš :-)

        0 0
        • dieegoo  

          Ty jo, že všichni máte v profilu napsáno Praha a přitom je vás tolik z Hradce… v Malšově lhotě v těch lesích se jezdí dobře, ale je fakt že to brzo omrzí, je to tam všechno pospojované a ať zahneš kde chceš, stejně se za chvíli vrátíš na začátek :(

          0 0
          • sfinga  

            já su Pražský hradečák alias Hradecký pražák :-)

            0 0
            • -Alan-  

              Dobře, zkusím trumfovat. Já jsem Hradecký Pardubičák. Ale obráceně bych to napsat nechtěl ;-)

              0 0
        • -Alan-  

          A ještě bych podoktl k Bělči. Nejdůležitější je mít ji v plánu na cestě zpátky, aby byla už otevřená hospoda U Hušků. Dát si jejich domácí kvasnicové pivo Car je takřka povinnost! Aktuálně mají černé, světlé a medové. Jinak pro nudaře tam točí i Plzeň, pro o něco menší nudaře myslím mají/měli i Krakonoše. Jo a kdo dá 11 a víc carů, tak bude zapsán do Carského dvora (ale to už není nejlepší nápad pro cyklisty, je to 12°).

          0 0
          • elbi  

            V sobotu ráno musím zase odjet to by mi carský dvůr asi neprošel :). Ale když čtu vaše náměty dalo by se u Vás bikovat i déle. Jinak díky všem za rady. Až se budete motat kolem Svitav rád se přidám.

            0 0
    • piskot  

      Já bych heště k nabízeným trasám přidal jeden z nejhezčích úseků v okolí Hradce a to žlutou turistickou z Krňovic na Suté Břehy podél Orlice. Ze Sutých Břehů si můžeš dát navazující modrou turistickou, která vede jak kreslená pravítkem, ale je na ní pár hezkých úseků. Další hezký (ale velice krátký úsek) je modrá turistická u PR Homole (teď to tam lesáci trochu prořízli, hajzli). Není od věci se taky trochu pomotat po pěšinkách v okolí Roudničky a Vysoké a na rozehřátí si dát kolečku Hradeckého čtvrtečního XC poháru na kopci Sv. Jana. Jet po silnici na Kuňku a zpátky mi přijde zbytečný.

      0 0
      • -Alan-  

        Trochu prořízli? Dyk tam z lesa zbyla akorát cedule přírodní rezervace. Projít to tam pěšky je teď umění (v neděli) a to do toho ještě vydatně zapršelo. Ale jsou to kolem Chvojna už docela zajímavé trasy. Kdo to zná, tak se určitě nevynoří hned v místě, ze kterého vyjel.

        0 0
        • piskot  

          Však to „trochu“ bylo myšleno ironicky. Tu ceduli jsem si vyfotil – už jsem to hodil do fotek. Byl jsem tam v sobotu a myslím, že celej les slyšel jak jsem nadával.

          0 0
          • emkaa  

            Proboha co to je?! Po ty modry mam treninkovej okruh! Zitra to jdu zkontrolovat.

            0 0
        • emkaa  

          Mimochodem ja jsem byl k okoli Hradce hrozne dlouho skeptickej, ale pred par lety jsem se zucastnil lokalniho zavodu v Koudelce u Holic a to mi fakt otevrelo oci. Kdo hleda najde.

          0 0
          • -Alan-  

            jojo, často je kritika okolí hradce tím, že pro stromy člověk nevidí les (obrazně). Klidně sem hoď odkaz na onen lokální závod, pokud existuje a pokud je na webu. Mám pocit, že lokální akce u mě do budoucna budou stoupat na oblibě.

            0 0
            • emkaa  

              Poradali to Bike Freaks Holice. v6-cyklo.webpark.cz/ Ale loni uz se to nekonalo. Delali i dalsi akce jako treba vyjizdky do Orlickejch a nocni vyjizdka „Svetluska“, ale bohuzel ted uz je jejich web nejakej mrtvej. Je to skoda, ten zavod mel vybornou atmosferu, nesrovnatelnou s prefabrikovanymi akcemi bez chuti a zapachu typu okolohradce a hradecka50. Navic to byl jedinej pripad kdy jsem neco vyhral v tombole! Treba ten nocni bajking me hrozne laka, docela mam chut neco takovyho usporadat.

              0 0
      • Korbelos  

        SUPER MTB BOHÁŇKA SKÁLA

        v okolí rovinatého Hradce Králové.

        Zdar všem,

        pokud jste z rovinatého polabí Hradce Králové, Bydžovska, Chlumecka a máte chuť na terén, sjezdy, hezkou přírodu cca 25km od vašeho rovinatého bydliště, hoďte kola na střechu a zajeďte do lokality obcí Boháňka, Skála-Chloumek, Doubrava, Hořice. Jezdí se na SEVERNÍM lesnatém svahu od obcí. (Tj pokud pojedete na sever od obcí narazíte na super místo k řádění.

        Je to z polabí první hřeben (Chlumský hřbet), který se táhne od Velkého Vřešťova prakticky až do Konecchlumí u Jičína.

        Najdete tu stinné rekreační cesty, turisticky značené i neznačené. CCa středem svahu vede zpevněná cesta z obce Skála až k Hořicím (cyklomarathon) a z Hořic-části Dachova, lze pokračovat dále na Ostroměř a Konecchlumí.

        NEJLEPŠÍ JEŽDĚNÍ

        Je ale mezi obcemi Skála 50°21‚22.713"N, 15°43‘12.927"E

        (Je tam letní kino,dřív tam byla vyhlášená diskotéka) chce to projet, omrknout, nalézt na co máte. Ostřejší sjezdy, koryta a dokonce i sjezdovou amatérsky zhotovenou bike trať naleznete u osady Doubrava směr Jeníkov.

        V okolí je pěkné ježdění, zpevnené i nezpevněné, často problácené, množství variant k nekonečnému ježdění dolu na sever nebo zpět, do kopce na jih až na okraj lesa.

        Opravdu asi nejbližší teréní MTB ježdění pro cyklisticky orgasmické štěstí :o)))

        Korbelos

        Posláním MTB odkazu na tohle místo uděláte radost nejednomu bikerovi, kterého už nebaví zděná bouda a Nový Hradec :o))

        Je to 30min od HK

        0 0
        • maajkee  

          Tak na zděnou boudu a nový hradec se bajkovat nejezdí :)

          Tuhle oblast jsem párkrát taky zkoušel projet, jak o ní píšeš, ale sedat kvůli kolu do auta je prostě na hovno a dostat se tam na kole znamená překonat cca 20km nudy mezi polema :/

          0 0
          • maajkee  

            To už radši jezdím směr Týniště, to je alespoň lesama a pak nahoru na hřeben za Bolehošť, tam je taky slušný převýšení, hřeben je cca 450mnm.

            0 0
            • hawrda  

              Zkusím to tady.Protože se blíží prázdniny,hledám nějakou hezkou rovinatou lokalitu na ježdění a krátké výlety pro svou 5letou dceru.Líbí se mi https://mapy.cz/turisticka?… lokalita mezi Hradcem Králové a Týništěm nad Orlicí.Máte prosím někdo typ na nějaký slušný kemp či jiné ne příliš drahé ubytování v oblasti?Jde o to,aby tam byla nějaká zábava(klouzač­ky,houpačky)pro malou holku a samozřejmě osvěžovna pro tatíka.

              Třeba tento kemp?

              Díky za případné postřehy.

              Tomáš

              http://www.stribrny-rybnik.cz/

              0 0
              • krab007  

                Přímo na cyklostezce nic lepšího než ten kemp na Stříbrňáku neseženeš. V areálu je vyžití dost, jen ta voda nebývá v létě moc čistá. Osvěžoven pro tatínky je tam hafo, doporučuju hospůdku „U koziček“ kde mají i točenou zmrzku pro děcka. Jinak je tam s dětmi kam jezdit, kousek to máš na rybník Výskyt, kde je lesní pohádková stezka. Nedaleko je i obora s divokýma čuníkama a luxusní hřiště – Rytířské hradiště. Stezky v okolí jsou super i na kolečkové brusle. Jestli máte, vezměte si je určitě s sebou.

                0 0
                • hawrda  

                  Díky za info.Mám to naplánované až na srpen.Uvidíme co bude v té době volné za ubytování.Nejlepší by byl nějaký dvoulůžák,ale ty mají jen ve společných chatkách.Varianta je i stan,ale pak nevím(zatím)jestli bude kde zamknou kola.

                  Ale celkově na mě Stříbrný rybník a jeho okolí dělá dobrý dojem a určitě bychom se tam vyblbli:).

                  T

                  0 0
              • maajkee  

                Jak píše krab007, Stříbrňák je jasná volba. Les a stezky za barákem, občerstevní všude kolem dost, v informačním centru v HK dostanete i zadarmo mapku hradeckých lesů se stezkama a lesníma atrakcema. Co se týče koupání, tak se dá vypravit na kolách cca 4 km na lagunu u Bělče, tam bývá lepší koupání a zároveň se pak stavit v minipovovaru v Bělči, dobrý pivo a vařej tam.

                0 0
                • hawrda  

                  Ha,minipovar.Na to já slyším:).Díky.

                  0 0
                  • hawrda  

                    Mise na Stříbrném rybníku splněna.Kemp je úplně v pohodě,voda byla v rybníku v podstatě čistá,občerstvení U koziček s 11 Svijany naprosto vyhovující.Počasí na koupání bohužel bylo jen dva dny,ale zase příznivé na výlety.

                    Podstatné ale bylo,že Hradecké lesy jsou naprosto perfektní na ježdění s malým dítětem.Jednoznačně palec nahoru!

                    Tomáš

                    0 0
                    • maajkee  

                      Tak fajn! :) Jo jo, pro děti terén fakt nenáročnej a cest stovky.

                      0 0
                    • vpa007  

                      souhlas… hradecký lesy jsou super na bajkování s dětma či na relaxační vyjetí pro kohokoliv.. nebo se i na mtb dá díky easy profilu namotat hodně dlouhá trasa.. jezdím tam k tchánovi už leta a po bajkování okolo Brna je to příjemný „vyšlapání“ se sladkou tečkou v podobě bělěčkské včelky (medovýho piva ;-))

                      Mimochodem, ten super pisoár, ten je kde? na ten jsem ještě nenarazil ;-))

                      0 0
                      • hawrda  

                        Pisoár je na levé straně budovy u vjezdu do dvora.

                        0 0
                        • hawrda  

                          Ještě foto uvnitř pivovárku.Vezmu Verče do baťohu pastelky,papíry atd,.a mám čas chvíli ochutnávat:).

                          0 0
                      • lidumil  

                        Jj, přesně tak, ale dá se i dál – Potštejn, Litice, Choceň, Borohrádek .....

                        A je dobře, že se Ti líbilo a asi i dcerce :-)

                        0 0
    • kokabura  

      Ahoj, chtel bych vzit v sobotu manzelku do „hradeckych lesu“. Mame oba horaky, nikdy sem tam nebyl. Jsou ty cesta na mapy.cz vsechny sjizdne? Chodi tam v teto nepriznive dobe hodne lidi? Aby to nebylo jak ve meste.

      Mam nahozenou trasu, mrknul by na to nekdo? Pripadne pouoravil.

      Diky moc

      https://mapy.cz/?…

      0 0
      • smatly3  

        Ahoj, trasa je v pohodě všechno široké cesty....... s lidmi je to různé místy spousty lidí , místy nepotkáš ani nohu.........­.......

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.