• Pá-dlista1

    Dnešní vyjížďka mě inspirovala k předložení několika rad pro začátečníky. 1)Když vyrážíte, na nebi ani mráček a předpovídají teplotní rekordy – vemte si pláštěnku. 2)Když začne pršet (a ono dřív nebo později začne) a máte na výběr několik tras domů – vyberte tu, která se vám víc líbí. Stejně budete durch. 3)Vracejte se vždy po větru, ať chcete spát kdekoliv. 4)Když už si myslíte, že jste durch. Nevstávejte ze sedla a nepouštějte se gripů. 5)ODI LOCK-ON za litra – nejsou vyhozené peníze. 6)Vodu z bot nevylevejte – jako před deštěm už stejně nebudou. 7)Jestli jste před tím pili z bidonu – teď už to ani nezkoušejte. 8)Křeče? – To je normální pevnější úchop řidítek přijde vhod a chodidla sevřená v pěst krásně nahradí SPD. 9)Na kole s ráfkovýma brzdama nevyjíždějte – pokud byste mohli jet kolem kaluže apod. 10)To, že jste to v předchozí zatáčce neubrzdili – nebyla náhoda. 11)Jestli jste si říkali, že za mokra nejezdíte a Véčka vám stačí – je čas si říct „to už stačí“. 12)Zapomněli jste si brýle – smetáček, lopatička a Visine to spraví. 13)Že není vidět vodní hladina – ještě neznamená, že je tam sucho. 14)Když je kaluž všude – ve vaší stopě je určitě nejhlubší. 15)Váš batoh je nepromokavý – je! A i kdyby nebyl, co se změní, když to budete každou chvíli kontrolovat. 16)Blatníky jsou k ničemu – ještě nikdy nepršelo odspodu. 17)Jestli si myslíte, že harmoniky na vaší vidlici ji ochránili před tím Saigonem co vás krátky dres neochranil – nekontrolujte to hned po vyjížďce. Nač si kazit dojem z výletu. Navíc jste vždycky chtěli vidlici s Lock-outem. To mě tak napadlo. Další můžete přidávat.

    Anketa: Jezdíte rádi v dešti.

    Ano
    25x
    32%
    Ne
    42x
    54%
    0 0
    • Pá-dlista1  

      A jeste:

      1. Když se vrátíte je ve vaší ulici sucho a slunečno. – Jak jinak. Vaše chyba, že se musíte někde rajdat.
      0 0
    • kubad  

      Něco pravdy na tom bude, :-)) vodu nemusím, ale když už začne pořádně pršet aspoň je veselo. Taková pořádná letní průtrž :-)) jen ti nesmí kroupy bouchat do přilby – bolí to.

      0 0
    • enjoy  
      1. ale prselo:-))).nevidel si Foresta Gumpa?:-)
      0 0
    • grafik  

      pamatuju loni v lete me postihla brutal prutrz uprostred lesa a doporucju … najdete si prudky sotolinovy stoupak po kterem se brutalne vali voda dolu … jedte proti proudu ;)

      0 0
    • rasto  
      1. vezmete si s sebou olej, kdyz prsi pouze prvnich 20 km a zbyvajich 80 km je hezky, klidne namazte bahnem/ destem vysusenou retez
      0 0
    • Radek Broz  

      Kamo, me to potkalo vcera;-) Napred jsme si rikali, jestli sjet rychle domu, nebo pockat v hospode, az zacne a zase prestane prset… pak jsme cekali, ceklai a cekali (objevil se tam kamos biker, kteryho jsem dlouho nevidel, takze prijemny cekani) a pak stejne jeli v desti… Presne tvy rady, daval jsem si jeste nejaky okliky lesem pres skoky, protoze to uz bylo jedno;-)

      0 0
    • pos3k  

      :o)

      0 0
    • Martula  

      Ze závodů jsem zvyklá :o) takže už to miluju:)

      0 0
    • yoggi  

      ked prsi tak nejdem na bajk ale ked ma zastihne dazd tak sa nezblaznim prezijem :)))))))

      0 0
    • miťo  

      Ahoj, nechci vyrejvat, ale jsou všichni, kdož jezdí na kole jen z kopce, taky takový slečinky? >:o)))

      0 0
    • goofy  

      No kdyz jsem obleceny do hader na kolo a na vyjizdku, tak mi to vubec nevadi a jsem ochoten do takoveho pocasi i vyjet ze sucha domova, ale kdyz me chytne lijak po ceste do kulturniho zarizeni (cti Hospoda), tak me to i celkem nasere ;-)

      0 0
      • goofy  

        Tak pri dnesnim navratu z prace domu hezky sprchlo, ale ten dest byl tak teply, ze sem se mozna este vic potil nez me to osvezilo :-)

        0 0
    • Manas  

      Jj, je to pekny :-)

      V Liberci jsem jezdil v desti, ve snehu s deste, v kroupach v lijaku … To byl panecku trenink sjezdu :-)

      0 0
    • Mamut  

      Podla toho www.chmi.cz/…ted_show.php?… sa to trocha da odhadnut, ze kedy to asi dorazi. Prip. si to nehcat posielat ako MMS. Tusim Fousac to takto pouziva.

      To o tych V-ckach asi nema vyznam zase rozoberat, o tom sa tu zu popisalo dost. A na zasrany bidon trocha pomahaju take bidony, co maju kryty cucak.

      A stvorku do ramy frezovat. Zlate slova.

      0 0
    • Elwing  

      takové murphyho/pádlistovi zákony na bajku, což? :)

      0 0
    • pegal  

      20)at jedete kamkoli, vzdycky je to proti vetru

      0 0
    • Manas  

      Ach, to je archeologie :-)

      0 0
    • vrrr  

      Neni vetsi pozitek na MTB nez poradna MUDRIDE..

      Prvni kapky jsou echt a cloveku az prejede mraz po zadech, prvni dokopec ale zahreje. To se ale porad clovek vyhejba bahnu a skace kaluze – jakoze aby nemusel umyvat bike. Po prvni prehlednute se vse meni. V tu chvili se do toho opru a na vysoky otacky chladim vodou zespoda a skacu do stredu louzi… proste super. Jen hospodam je lepsi se vyhnout. I kdyby tam cloveku nalili, tak ten pocit pri opetovnem usednuti na mokrou plinku je dost hnusnej.

      PS: pravidlo 16 je dle meho blbost. Ja toho nejvic schytam vzdy zespodu. Onehdy jsem dojel do prace a pri prevlikani jsem nasel hnedy flek na kratasech. Po blizsim prozkoumani to proslo plynkou i trenkama. Rek jsem si:„hochu uz jsi v letech a holt Te ta inkontinece dostihla trochu z jinyho konce“. Odevzdane a trochu se studem jsem zkonstatoval, ze jsem se dnes na kole po.. Nicmene jsem se umyl, vypral trenky a sel pracovat. Teprve asi po pul dni lezeni temnymi kouty jsem si vsimnul, ze mam na sedle rozmaznutyho slimaka. To vam byla uuuuleva…

      0 0
      • Lister  

        Kolo se neumývá – pouze se využije dostatečného navlhčení po podobné vyjížďce a setře se hadříkem – zrovna jako včera.

        0 0
    • Pedro404  

      Já ze sebe teďka udělam blbce-

      č.4 Proč se nepouštět gripů?

      č.5 Jak souvisí lock-on gripy s jízdou v dešti? To se normální maj jako

      protáčet či co?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.