• agentw4c

    Dobry den, chtel bych zacit trochu rekreacne jezdit na silnici a proto si vybiram nejaky levny kolo ,jsem dost casto v nemecku tak se mi libi tato nabidka vsechno v Shimanu 105 za 599 Eur www.zweirad-stadler.de/…ad/index.php?… anebo mam radeji jit do Sirera www.sirer.cz/?… jeste jsem objevil tuto nabidku, ale zda se mi podobna s Sirerem i kdyz u neho nevim kolik vazi ,ale tato Bottecchia vazi 10,4 Kg www.prepernau.de/CartArticle.asp?… Budu velice vdecny za cokoliv k temto kolum anebo nejake dalsi navrhy Dik Svata

    0 0
    • yetti  

      Za ty penize bude ten Dynamics na 105ce asi dost dobrej kauf. Skoda ze u toho neni nejaky detailnejsi popis zbyvajicich komponentu. U toho Sirera bys nemel ani carbonovou vidli a za stejny prachy bys to mel v Mirage sade, ktera je o dost slabsi a levnejsi nez 105 (se 105 je spis srovnatelna Veloce). A to treti kolo je na Xenonu a to uz bych nesrovnaval vubec.

      0 0
    • vt  

      IMHO ty dve prvni kola budou ± stejna, takze se rozhodni podle toho co ti je blizsi. Idealni by bylo je zkouknout na vlastni oka nebo aspon nekde vyzkouset jestli ti lip sedi razeni Campa nebo Sh. Karbonova vidle IMHO neni v tyhle cenovy kategorii zadna vyhoda, bo ty levny jsou tvrdy jako prase. Zaklad je vybrat spravnou velikost.

      0 0
      • yetti  

        Prave naopak pruser v tehle cenove kategorii bude hlinikova vidle, na ktere bych se docela bal jezdit. Souhlasim, ze prinos komfortu se od takhle levne karbonove vidle neda ocekavat, ale z hlediska bezpecnosti je to rozhodne rozdil. To kolo prepernau ma vidli ocelovou, coz by melo byt ok, ale ten Mirage je fakt kvalitou nekde na urovni Tiagry

        0 0
        • vt  

          s tim porovnanim mirrage/veloce/ti­agra mam vlastni zkusenosti ? nebo odkud cerpas ??

          Sirer: (netvrdim, ze mam pravdu :-)

          CAMPAGNOLO MIRAGE black (9×2 / 9×3)

          Tato sada je materiálově téměř shodná s vyšší sadou VELOCE. Největšími rozdíly jsou řadící páky ERGOPOWER, které jsou v případě sady MIRAGE vyrobeny z kompozitu (na rozdíl od duralových VELOCE) a absence 10ti kolečka. Pro svou „kvalitativní podobnost“ se sadou VELOCE a nesporně výhodnou cenu je vyhledávaná velkým počtem amatérských závodníků všech kategorii a sportovně orientovaných jezdců jako „ekonomická verze“.

          0 0
          • yetti  

            Jel jsem na kole s Miragem a zrovna ty dualy na mne pusobily hodne lacinym dojmem asi jako Tiagra na ktere jsem mel take moznost jet. Myslim, ze to bude stejne jako u Shimana: 105 taky vypada skoro stejne jako Ultegra, ale Ultegra to neni.

            0 0
    • dancing dog  

      šel bych do toho německého. ta carbonová vidle nemusí být zas takovej šmejd, když to bylo původně 1 300 eu. A stará 105 na pořádný rekreační ježdění bohatě stačí… 18 převodů je dost, ty 2 nový tě nezachrání a k tomu ten dražší řetěz.etc. Mě se to líbí, ale rozhodně si to před koupí pořádně osedej, jako ostatně cokoliv

      0 0
      • sadre  

        Ja bych vzal toho sirera,mam ho taky a naprosta spokojenost;)

        0 0
        • sadre  

          Ale vzal bych sadu mirage,nebo alespon dualy jsou duralove ne plastove jako xenon.

          0 0
          • sadre  

            Nebo se kouni na cyklobazar.cz tam se daji sehnat pekne kola v super stavu.

            0 0
    • agentw4c  

      Takze dnes jsem dostal dalsi informace k tomu Dynamics, v ramu 54 vazi 10,2 Kg, pojedu se zitra na nej mrknout a uvidim. Dale dik vsem za prispevek a jeste ohledne bazarovych veci ,jako zacatecnik nemuzu nikdy poradne zjistit jestli je kolo v poradku a tak proto volim cestu noveho kola s plnou zarukou. Jeste jeden dotazek k tem silnicnim pedalum, jak tady psal Vrci, nevim jaky je rozdil mezi silnicnima a SPD ,ktery jsou na tom Dynamics, ale pro mne je spis vyhoda,ze to kolo ma SPD, protoze mam uz jedny SPD boty doma ,ktery pouzivam u myho horala. Dik Svata

      0 0
      • rasto  

        shodou okolnosti si taky budu kupovat silnici. tuto sobotu, jdu do sirera :-) proto k pedalum: necham si na kolo namontovat spd. (jsem vlastnikem 3 spd mtb bot: 2 letnich, 1 zimnich). silnicni verze pedalu je look ci jiny system, kde ma noha vetsi oporu na ohradce pedalu. nebudu si kupovat specialni boty na silnici, takze budu vozit spuntove boty na ziletce :-) spd se delaj i v ’silnicni’ verzi. videl jsem 1 stranne, s vetsi ohradkou.

        0 0
      • Vrci  

        Začínal jsem se silničními jednostranými SPD. Ve srovnání s look – horší nastupování a nacvakávání, noha v nich se stále hýbe, je cítit kufr přez podrážku. Teoreiticky je horší efektivita šlapání kvuli větší vzdálenosti osa pedálu – chodidlo a menší opěrné ploše.

        aby nedošlo k disinterpretaci. Mám červené kufry, které mají vůli do stran, ale noha si najde svoje místo a už se nehne, pohyb nahodu dolu v rámci pedálu neni žádný.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.