• vlk

    www.ct24.cz/…dex_view.php?… lidovky.zpravy­.cz/vzacny-ptak-proti-zakladne-usa-dzs-/ln_domov.asp?c=A060719_­072756_ln_domov_znk

    To je prostě něco nezkutečného.Sotva odtáhnou rusové už se nám tu cpou američani.Místo aby se vojenský prostor co nejvíce zpřístupnil veřejnosti, tak tam chtějí vybudovat vojenskou základnu.A žádní politikové nejsou proti.Doprčic, koho si to do zastupitelstva ol kraje volíme.Asi už dostali od usa finanční odměny.To je nezkutečný, usa potřebuje proti novým ruským raketrám předsunuté základny, aby ochránili svoji zemi a tak se nám tu cpou.Zase jeden sopukromý projekt USA, který se schová pod hlavičkou Nato.To abych se z Ol. kraje odstěhoval.Amíci tu budou dělat stejný bordel jako dělaj v německu a nebo jaký dělali u nás rusové a obyčejný občan zas bude moc akorát přihlížet.

    Blbý je to že vásledky petice není vláda povinna se řídit, ale bere to jako doporučení.V týto zemi je takový bordel jako nikde v evropě.

    Doprčic co s tím může obyčejný občan dělat.Už toho mám dost, sem i uvažoval, že bych stoupil i do politiky, protože co se u nás děje to nemá obdoby.

    Obecně vyzývám všechny občany, aby byly proti.

    0 0
    • Ruprecht  

      Proč si myslíš že amíci dělaj v německu, popřípadě v maďarsku bordel? Nebráním amíky, jen se ptám odkud to máš :-)

      0 0
      • jivo  

        No, byl jsem na jedne opustene americke vojenske zakladne u Karlslauternu tesne po opusteni (odvazelo se nejake PC haraburdi do CZ) a opravdu bordel delaj. Ale ja bych je na JEDNOM vojenskem ujezdu klidne nechal. Privededou ekonomiku do okoly. Teda spis to klidne prostredi zkazi jejich komercni zabavou, ale pokud je tam mistni chteji (coz dle clanku ano), tak pro ne ?

        0 0
        • vlk  

          No co jsem slyšel o vyjádření starosty Mrskles() nejbližší vesnice.tak je 100 procent obyvatelstva jejich vesnice proti.O základně se dozvěděli z televize a i když amícy prohlašují, že jedním z hodnotících bodů je i to jak moc tu základnu chtějí místní, tak se údajně vůbec nikoho z jejich obce na nic neptali.Místo aby jim alespoň regionální politici pomohli-jako hetman, rada Olomouckého kraje, tak mám pocit, že jdou naopak proti nim.Je tam chce jen pár blbců ve městě Libavá , kvůli tomu kinu.No prostě média mystifikují, jak jen mohou. Prostě zprávy v televizi, to je jen snůška polopravd či lží.No nic, já už s debatou končím.Užijte si bikový víkend.

          0 0
          • wroum  

            kdyby zalezelo na nazoru lidi, tak se nikdo nikam nehne. lidi nechtej zmenu. chtej porad svoje stereotypy, ktery maj uz moc let a maj strach ze zmeny.

            0 0
        • Marcinka  

          Chřástal polní je tam nechce!

          0 0
    • maxtor  

      Amerika je prostě světová velmoc – s tím bohužel nic nenaděláš. Mě zase štvalo to, že když jsem tam cestoval, musel jsem skoro žebrat o drahé víza s vědomím, že i když budu mít všechno v pořádku, může mě imigrační úředník na americkém letišti poslat bez mrknutí oka domů, a Američané si k nám jezdí bez jediné kontroly jak se jim zachce.

      0 0
    • náčelník  

      Respektuji tvé záporné stanovisko, ale už z věty „Sotva odtáhnou rusové už se nám tu cpou američani“ je jasné, že vůbec nevíš, o čem mluvíš. Já jsem pro.

      0 0
      • vlk  

        a jaké máš důvody?

        zápory zatím převažují:ztratíme část suverenity, z vojenského hlediska riziko-v případě útoku jsme první nařadě,pro nás žádný význam, Mám kamoše co bydlí v německu poblíž základny.Amíci tam dělají bordel, jezdí ožralí apod, vetšinou na ně místní poldové ani nemůžou.I zná­silnění apod byly.

        Chybná vyjádření zastánců: že na tom vyděláme(skoro vše potřebné je již na Libavé postaveno-nebudou další velké investice), že to posílí ekonomiku kraje(základna je soběstačná), že to chrání evropu(není pravda, je určeno na setřelení raket ve stratosféře, tedy ochrání akorát ameriku)

        Tak řekni mi jediné + pro nás.No ty by jsi třeba chtěl mít za barákem americkou raketovou základnu.My si tu ještě moc dobře pamatujem, když u nás byli rusové a tak jsem proti.

        0 0
        • grafik  

          v zadnem pripaden nelze spojovat „invazi rusaku“ a americanu, ikdyz taky nejsem nadsen, ale co s tim nadelame, petice nepomuze, stat si nedovoli amiky odmitnout.

          0 0
          • vlk  

            „stat si nedovoli amiky odmitnout“-toto je na tom to smutné. To je teď otázka, zda jsme vlastně ještě suveréním státem v pravém slova smyslu. A zrovna v době když to vypadalo, že by se mohl prostor částečně turistům a cyklistům otevřít.

            0 0
            • zirecek  

              Tohle nemůžeš spojovat s pojmem „suverenita státu“. Musíš prostě akceptovat, že ČR má 10 mil. obyv., USA má 280 mil. obyv. a jsou na celkově stejné či vyšší úrovni.

              0 0
              • Misiak  

                vyssia uroven? no ako v com…

                www.sme.sk/clanok.asp?…

                www.sme.sk/…nta-USA.html

                0 0
                • zirecek  

                  Ano, jak v čem. Proto jsem psal „celkově“. Apropo, jsem poměrně silný odpůrce USA.

                  0 0
                  • Misiak  

                    napriek tomu rozmyslam ze by som tam skocil pozriet nech vidim ze na svk to nie je az take zle :)

                    0 0
              • maxtor  

                Vyšší úroveň bych taky nebral. Nějakou dobu jsem v USA žil a vím, že průměrný Američan je na tom možná hůř než u nás. Ona Californie a Nev York nejsou typickým vzorkem Ameriky. Většina Američanů má základí zvdělání (např v Tennessee je povinných 5 let školní docházky) – na univerzitu si dovolí jen ti nejbohatší. Proto, když se na politické scéně objeví demagog typu Busch a začne žvanit ty nesmysly o tom, jak je Amerika jejlepší, lidi na to slyší – onmi neví, jak je to jinde, že třeba v Evropě je vyšší životní úroveň než u nich atd.

                0 0
                • orca  

                  ještě chvíli mi povídej o tom jek se tam mají hůře než u nás a uroním slzu a udělám sbírku ve svém okolí …

                  0 0
                  • maxtor  

                    Divil by ses, ale Amerika fakt není to, co nám v televizi servírují. Žil jsem tam přes půl roku, tak vím o črm mluvím. Neříkám, že si nevydělají víc než my, ale když zjistíš, kolik tam stojí jídlo, ubytování atd., tak to fakt není nic moc. Jen pro srovnání. Znáš ceny v McDonaldu?? V Americe to stoji v McDonaldu v pžepočtu naprosto stejně a je to to nejlevnější, co tam k jídlu seženeš.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Ale 5$ na hodinu tam ma i negramotnej mexikanec, ne? ;)

                      0 0
                      • maxtor  

                        Minimální mzda je tuším 5.25, na Aljašce 7.50. Kolem 7mi dostaneš všude – mluvím o běžných pracech – v kchyni v hotelu atd. to znamená, že pokud máš jen jednu práci vyděláš si po odečtění daní tak 800–850 dolarů. Odečti tak 200 za ubytování (a to beru fakt minimum) a jsi na 600 dolarech – to je na naše kooem 15 000. Když bereš v potaz ceny potravin, co jsou u nich, je to fakt málo. Jo pokud jsi lékař, učitel nebo prostě kvalifikovaná osoba, je ti hej, ale to většina Američanů není. Třeba Atlanta – krásné město, samý luxus – odejdeš 2 bloky z centra a připadáš si jak v Africe, lidi spící v papírových krabicích atd. Fakt není zlato vše, co se třpytí.

                        0 0
                        • enjoy  

                          to ja mam zase rad tyhle prirovnani k africe:-).tam si jak vidim nikdy nebyl.

                          0 0
                          • Pá-dlista1  

                            Zatimco ty tam jezdis do chatrče za skorotchanem ;)

                            0 0
                            • enjoy  

                              skorotchan zije v londyne a ma se dost dobre:-).oproti nemu ty zijes ve vykopany jame:-)).prave si prokazal presne to,co dela cechy cechama:-).

                              0 0
                              • Pá-dlista1  

                                Smysl pro humor?

                                0 0
                                • enjoy  

                                  prosil bych 2 kopecky.

                                  0 0
                              • Radek Broz  

                                Cechy Cexhama dela hlavne nazor „Kdyz si muzem vyslapnoput na Ameriku, tak to schvalne udelame, takze jsem asi proti.“

                                0 0
                                • enjoy  

                                  priznam se vazne..nevim kdy jsme sei mohli na ameriku vyslapnout?

                                  0 0
                                  • ravo  

                                    Ve fotbale pravidelně a v hokeji občas:-)))

                                    0 0
                          • HastySnail  

                            :))

                            0 0
                        • Pá-dlista1  

                          Nechci se hadat, ze v tak vyspele ekonomice neexistuje konkurence mcdonaldu, ale myslim, ze s minimalnim platem 22000 cistyho, bych si snad na obed do mekace zasel, ne? ;) Pricemz vsechno spotrebni zbozi maji levnejsi nebo ne?

                          0 0
                          • enjoy  

                            to te nemusi vubec zajimat,tebe by sebrali uz na letisti:-).nebo spis v pristavu,co bys tam dojel tou nakladni lodi..

                            0 0
                            • cabbage  

                              hlavně že tebe by rentgenem nenašli:-P

                              0 0
                          • maxtor  

                            S tím spotřebním zbožím je to taky otázka. O elektronice nemá cenu diskutovat – je tam levnější a o dost, ale třeba oblečení – takový Nike, Adidas je tam za hubičku, ale uvědom si, že to, co je u nás vietnamská tržnice jsou v Americe tyto značky. Oni mají svoje – Tomy Hilfigr, GAP atd, které jsou mnohem dražší. Takže to vlasně vyjde skoro nastejno. Shrnul bych to takhle: Kdo tam vycestuje od nás, zařídí si tam slušné živobytí, protože když chceš pracovat, práci dostaneš a klidně si můžeš najít ještě jednu – pak je ti hej. Američan ale takhle neuvažuje. Odkroutí si svoje, všude jezdí autem, jí pouze v restauracích a ty peníze, které by našinec ušetřil, prostě rozhází.

                            0 0
                            • zirecek  

                              Člověk jako člověk, to že rozhází peníze znamená to, že nějaké k rozházení má, nestěžuje si.

                              0 0
                              • maxtor  

                                Bydlí v polozorbořeném motelu, nemá ani auto a v životě nevycestoval z vlastního státtu – natož z USA. Tak jsem to myslel. Ale jim to nevadí, prostě tak žijou a nenapadne je, že by to mohlo být jinak. Byl jsem svědkem, jak jeden můj kolega v práci počítal položky 10 + 10 +10 Z hlavy to nezvládl a musel si na to vzít kalkulačku. A mohl bych pokračovat.

                                0 0
                          • maxtor  

                            S tím McDonaldem to byl jen příklad, ale fakt je to zdaleka nejlevnější fastfood. Např. BigMac stojí ± 2.60, librový chleba v supermarketu (s naším se co do kvality nedá srovnávat) stojí stejně. Libra jablek kolem 2.0 – ovoce a zelenina je tam vůbec drahé a o masu ani nemluvě (snad kromě kuřecího – mražené kuře stojí tak 3 dolary.

                            0 0
                            • zirecek  

                              Pomalu to přechází i k nám – megakonzum, nejdražší bydlení a jídlo, protože tam se dá opravdu na člověku vydělat. Vidím problém ten, že ČR není schopna udělat něco po vzoru „západu, ameriky“ aníž by se vyhla chybám, kterými si západ už prošel při tom vývoji. Když jedeme po vzoru, tak se vším, nikdo nezapřemýšlí, že tohle byla chyba.

                              0 0
                              • maxtor  

                                To je pravda. Nechtěl bych jako dítě vyrůstat v těchto poměrech. Když vidím, kde na mě všude číhá nebezpečí, je mi zle. Spěje to k tomu, že děcka budou sedět doma a do školy je od domu bude vozit autobus, aby si cestou neublížily. Za pár let už možná na bike foru nebude mít kdo psát.

                                0 0
                              • Lance  

                                Na ČR si už přestávám stěžovat, ted jsem se bavil se znamou z rodiny – je v Anglii a rika,ze takovy bordel a byrokracie neni ani u nas – zlate cesko. A jidlo pekny hnus – to je jen dodatek:)

                                0 0
                          • maxtor  

                            Nejvíce mě pobavily kola ze supermarketů – ještě větší shity než v těch našich, ale některé měly něco, co jsem u nás ještě neviděl – bubnové brzdy. Fakt zajímavé. Vypadalo to jako motorka.

                            0 0
                            • martt  

                              bubnove brzdy su super. Udrzba ziadna, funguju aj v dazdi. Su tazke ale inac nemaju chybu. Problem nastane az ked do nej potrebujes nejaku suciastku.

                              0 0
                        • ravo  

                          Byl bys tak laskav a prozradil mi, kde se za tuhle práci u nás bere 15 litrů čistého? Já jen, že bych začal přemýšlet o změně zaměstnání…

                          0 0
                          • maxtor  

                            Kdybys tam žil, tak bys věděl, že v přepočtu 15 000 je na tamní poměry hodně hodně málo. To jsem tu taky psal. Stačí?

                            0 0
                            • vlk  

                              No já ale např. slyšel, že dopravní policista má na naše v přepočtu 120 tis. měsíčně.

                              0 0
                              • Lance  

                                no a u nas tak 25 ne?

                                0 0
                                • wroum  

                                  nejak tak. ale bez prescasu. proste jen uplnej zaklad.

                                  0 0
                                • Krejza  

                                  hm, tak 10 uber a budes mit vysledek. na nehodach je to kolem 20. a prescasy jsou vetsinou neplaceny

                                  0 0
                              • maxtor  

                                Tak to nemůžu sloužit. Připadá mi to ale hodně. I když je pravda, že uniforma znamená v USA skutečně NĚCO a když se jednou zůúčastníš nějaké války (jakože jako Američan máš příležitostí habaďěj), tak ti platí do konce života takový důchod, že jsi za vodou.

                                0 0
                              • Manas  

                                To jo, ale taky se pak mrkni kolik jich pri vykonu sluzbby umre :-)

                                0 0
                                • maxtor  

                                  A hlavně, jak se k lidem chovají. Potkal jsem tam policistu – hlídka na kolech – měl fakt super bike. Tak jsem se jej zeptal, jestli se na něj můžu mrknout a on hned ať se klidně projedu… Po dvou měsících, kdy jsem kolo ani neviděl to pro mě bylo něco. Jsou fakt slušní a pokud něco neprovedeš jsou v pohodě.

                                  0 0
                              • VencaV1  

                                Sikovny cesky policista ma vic. :) Kdezto ti chudaci americky si uz bokem nemuzou nic privydelat, protoze je pri praci natacej.

                                0 0
                          • Lance  

                            Jako myslis, ze patnact cisteho je dost? No ono to je vlastne nadprumerna hruba mzda u nas, tak nechapu proc vsichni krici,ze to nema ani 2/3 lidi v CR

                            0 0
                            • ravo  

                              Za uklízení záchodů, mytí nádobí a jinou špinavou práci kterou může dělat každý osel, který pracovat chce, je to slušný výdělek. Vem si, kolik bys za tohle dostal u nás… A životní náklady a Americe rozhodně nejsou 3 vyšší než u nás. Tak tohle jsem měl na mysli:-)

                              0 0
                    • Daník  

                      Ona se životní úroveň odvíjí od cen v McDonaldu? 5dolarů na hodinu tam už před 10lety měli jenom gastarbeitři jako my.Benzín stál čtvr dolaru na litr, v supermarketu za městem byly ceny nižší než u nás a kdo chtěl pracovat, zas tak bídně na tom nebyl…i když mi nějak uniká, co to má všechno společného s raketovou základnou v čr?

                      0 0
                      • maxtor  

                        „V supermarketu za městem byly ceny nižší než u nás“ Fakt jsi mě pobavil:-)

                        0 0
                        • Daník  

                          že by mezitím americké náklady na zbrojení zvedly ceny potravin? já se dostal s jídlem i na 5 dolarů/den, nakupovali jsme vždy za městem v hypermarketech, pravda celkové náklady nám výrazně zvedala spotřeba piva.

                          0 0
                          • maxtor  

                            A smím se zeptat, co za potraviny jste kupovali?? Já jsem se taky dostal na 5 dolarů na den, ale za cenu toho, že jsem frčel na těstovinách s kečupem a max. těch nejlevnějších párkách, kde bylo více mouky než masa. Při pohledu na jabko, které stálo dolar, mě přecházela chuť. Na pár měsíců se uskromníš, ale takhle žít nejde.

                            0 0
                            • Daník  

                              ty párky:)) Ale buď v klidu, oni takhle nežijou, dělal jsem tam v kuchyni dětského tábora (pravda ne chudých vrstev) a taky jsme vyhazovali do kontejneru 2 plechy grilovaných kuřat, co spratci nesnědli. A při mé poznámce co by za to daly děti v Africe se moc spokojeně smáli.

                              0 0
                              • maxtor  

                                O tom právě mluvím. Taky mi bylo do breku, když jsem vyděl, so se v restauraci, kde jsem chvíli pracoval, vyhazovalo. Oni prostě nemají hodnoty a to je jejich mínus. Všechno utratí. Když jsem se jich ptal, jestli byli někdy např, v Evropě, tak mi si ťukali na čelo, kde by na to vzali.

                                0 0
                                • Daník  

                                  když jsem se jich ptal 2 hodiny od Niagara Falls jak to tam vypadá, řekli že tam nikdy nebyli.Jediný kdo nám byl schopný dát info k cestování po státech byla mexická emigrantka:)

                                  0 0
                                  • maxtor  

                                    Přesně tak – byl jsem v Tennessee a při řeči o New Yorku jsem zjistil, že o tom městě vím víc než oni. Oni žijí v takové své nějaké bublině a o ničem jiném nevědí. Nejvíc mě dožrala jedna kráva na letišti, která se divila, že si domů vezu notebook. Fakt mě dožrala její otázka: A vy tam v Evropě máte elektriku???

                                    0 0
                                    • zirecek  

                                      Co jsi ji provedl? :-) Odpověděl, že tam máme i teplou vodu a automobily, jen v té nadváze ještě pokulháváme… .

                                      0 0
                                      • maxtor  

                                        Hochu, chytl mě takový rapl, jak snad nikdy. Ještě jsme jí odpověděl (slušně) že elektriku máme. To už ale začala do mě hustit, že ONI jsou ti, kdo udržují světový mír, který zbavili teroristů typu Hitler a Husain. Odpověděl jsem jí, že i Američané vyvraždili spoustu Indiánů, tak jsou v podstatě taky teroristi a tos měl viděl. Ta ženská ječela jak pominutá. Raději jsem zdrhl.

                                        0 0
                                        • zirecek  

                                          Takhle se to vyvíjí i u nás. Je hodně chytrých lidí, co vědí o lidské blbosti a nadutosti, neznalosti. Směju se tomu, ale je to smutné, bo bude hůř… .

                                          0 0
                                          • zirecek  

                                            Nedopsal jsem tu větu. Jde o to, že chtří lidé jsou, ale těch neznalích je hodně a hlavně jsou slyšet více… .

                                            0 0
                                            • zirecek  

                                              No, jsem KO. Nedopíšu větu, opravím s hrubkama a překlepama jak cip, shut down, horko působí… .

                                              0 0
                                          • maxtor  

                                            V Americe je ale patriotismus a nadřazování vlastního národu nad ostatní národním koníčkem. Proč si jinak myslíš, že populistický idiot typu Bush je prezidentem?? Protože říká to, co Američané chtějí slyšet – že jsou nejlepší a nikdo na ně nemá. Potkal jsem tam spoustu chytrých a vzdělaných lidí. Vesměs nemohli Bushe ani vystát.

                                            0 0
                                            • zirecek  

                                              Tomu věřím. O to více mě vytáčí podceňovaná a neregulovaná úloha medií, která informuje o takových událostech a takovým způsobem, aby měla vyšší sledovanost/pro­dejnost. Vím, je hodně chytrých lidí, co si oddělí zrna od plev, udělají si svůj názor, ale bohužel, to tupé stádo u TV, Blesku a letáků supermarketů převažuje.

                                              0 0
                                            • zirecek  

                                              Musím se smát americkým filmům, kde vždy vlaje v pozadí velká vlajka USA. Už i na kongresech a politických jednání bývá v záběru převažující vlajka USA. O projevech Bushe nemluvě. Je to skoro k smíchu, člověk nabývá dojmu, že vlajka Zeměkoule je ta USA, :-)).

                                              0 0
                                              • maxtor  

                                                Já bych to přirovnal k budovatelským filmům, co se točily u nás. Je to fakt k smíchu Jen namátkou Top Gun, Patriot, Pearl Harbour. Stejně jsem ale ty filmy sledoval až do konce, takže asi nemám co mluvit.

                                                0 0
                                                • pepino  

                                                  No dyk. Podívej se na propagační plakáty, obrazy a tvorbu proti komančům. To samý, jak social.realismus v bledě modrym.

                                                  0 0
                                                  • pepino  

                                                    Teda myslel jsem v 50.letech.

                                                    0 0
                                                  • cabbage  

                                                    náhodou filmy z 50. let (tušim „Fimmový týdeník“ se tomu řikalo) mám rád, je to sranda a ještě lepší jsou podobný z konce (30. léta) 1.republiky to opravdu mená chybu.

                                                    jinka souhlas, americký filmy co jsou nejpopulárizo­vanější jsou hodně „budovatelský“ nebo patos válečnejch filmů- zaase se projevuje podpora armády…

                                                    0 0
                                        • náčelník  

                                          Indiány vyvražďovali přistěhovalci z Evropy (od Anglánů až po Portugalce) a jejich přímí potomci. V této exportní komoditě je Evropa velice úspěšná.

                                          0 0
                                          • maxtor  

                                            Tak to prrr, kamáráde, neřekl bych, že Castrovy a Shermanovy jednotky, které na tom měly po občanské válce největší zásluhu se dali ještě považovat za Evropany…

                                            0 0
                                            • náčelník  

                                              Castro je někdo jinej :) Byli to přímí potomci Evropanů. Evropa se nemůže vyvázat z odpovědnosti za vývoz tohoto násilí. A nejen do Ameriky.

                                              0 0
                                              • wroum  

                                                Evropani jsou v podstate primi potomci pralidi, takze za vsechno muzou oni!

                                                0 0
                                              • maxtor  

                                                Jen jsem chtěl říct, že potomci těchto „vrahů“ se ohánějí tím, že jsou nejdokonalejší národ na světě a s despektem hledí na druhé. Evropané Indiány nevyvraždili. Naopak ti, co se dostali v 18. stol. do Ameriky s nimi žili posléze ale chtěli víc a víc půdy a tak se stalo to, co se stalo. Když ale někdo po několik generací žije v USA, už to není Evropan, ale příslušník tehdy nového amerického národa. Jen otázka: Cos myslel tím, že „Castro byl někdo jiný???“

                                                0 0
                                                • náčelník  

                                                  Castro je Fidel. Ten generál od Little Big Hornu byl Custer :)

                                                  0 0
                                                  • maxtor  

                                                    Já myslím, že se to dalo pochopit i tak.

                                                    0 0
                                                  • náčelník  

                                                    Jasně, že jo. Proto tam byl ten smajlík :)

                                                    0 0
                                                  • maxtor  

                                                    Ty jo, kam jsme se to zase dostali?? Co bylo vlastně hlavní téma:-)??? Já bych to shrnul tak, že za raketové základny a problémy kolem nich může generál Custer, že vraždil indiány a že Američané vypouštějí skleníkové plyny. Souhlasíš, náčelníku – teď jsem teprve pochopil, proč tě problematika kolem indiánů tak zaujala. Zeznáš nějakého kolegu Sitting Bula:-)))???

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    castrol, kastról, cluster, custer, castro, mám v tom mishung, :-).

                                                    0 0
                                                  • náčelník  

                                                    A přes Listera se dostaneme až ke Kloisterovi Hlupákovi :) A to by vůbec nebyl špatný konec této debaty :)

                                                    0 0
                                                  • maxtor  

                                                    Souhlas:-)

                                                    0 0
                                                  • zirecek  

                                                    :-)) OK, jdu na oběd. Příkladná ukázka pracovního nasazení u ČD a.s..

                                                    0 0
                                                  • maxtor  

                                                    Jestli dnes bude mít vlak, kterým jezdím z práce zpoždění, tak si mě nepřej!!

                                                    0 0
                                            • pepek  

                                              A husiti zase vraždili poláky a němce. Akorát Jirásek měl pětku z dějepisu, tak to pak otočil naopak.

                                              0 0
                                          • zirecek  

                                            No, jo, ale co je potom americký národ? Vždyť vznikl z ostatních národů, nemají prvotní historii. Takže je „formalita“ jestli nazveš, že vraždili američani nebo evropani.

                                            0 0
                                • zirecek  

                                  Teď jsem tu já, mé egoistické já. Po nás ať potopa. Podobně v ekologii.

                                  0 0
                                  • náčelník  

                                    Opět mylná informace. USA vydávají na ochranu životního prostředí obrovské prostředky, o těch se ti ani nesnilo.

                                    0 0
                                    • wroum  

                                      to vydavaj, ale taky vydatne znecistujou. mozna by bylo lepsi vydavat min a znecistovat taky min.

                                      0 0
                                      • maxtor  

                                        Amerika je velká – máš tam místa, které jsou jak měsíční krajina a pak zase oblasti, kde člověka neuvidíš. Byl jsem na Aljašce a to fakt do smrti nezapomenu. Mět tam kolo, tak prožívám jeden cyklistický orgasmus za druhým.

                                        0 0
                                        • wroum  

                                          ja tam nikdy nebyl, takze mam jen zprostredkovany informace od lidi co tam byli dlouhodobe (prumerne 3 roky). to co rikas je jasny a ani to nemuze byt jinak pri tak velky rozloze usa, ale to co sem napsal sem myslel jako celkovy chovani spolecnosti bez ohledu na konkretni mista.

                                          0 0
                                          • maxtor  

                                            Mám spíš pocit, že to, že jsou největšími znečišťovateli přírody se ani tak neprojevuje jen v USA jako spíšv celém světě. Největší problém jsou kleníkové plyny a freon. Ty bohužel ničí přirodu jinak a hlavně bez ohledu na to, kde je produkuješ. To je ten problém. Jinak si myslím, že přírodu mají celkem v poho – určitě je tam větší počádek – jedeš po dálnici a vidíš skupinku odsouzených, jak zbírají odpadky a nad nimi pár dorozců z brokovnicema – a je klid. Udělat to u nás tak se pan Havel a spol bude bouřit, že je to v rozporu s lidskými právy. A mohl bych pokračovat…

                                            0 0
                                            • pos3k  

                                              jen tak ke sklenikovemu efektu: jako vedator musim ve vsem stourat www.osel.cz/index.php?…

                                              0 0
                                              • pos3k  

                                                ve zkratce: velkym podilem se na skelnikovem efektu podili sama flora, takze cim vic lesu, tim vetsi sklenikovy efekt (to neni vtip)

                                                0 0
                                                • pelt  

                                                  Kontrolni otazky pro nadseneho vedce:

                                                  1. za jak dlouho se v atmosfere rozpadne metan produkovany rostlinami a je opet ve forme C02 rostlinami zpetne absorbovan?
                                                  2. jakym zpusobem se z atmosfery dostane CO2 produkovany spalovanim fosilnich paliv, potazmo jak dlouho to muze trvat.

                                                  Pro reseni doporucuju nakreslit si na papir kolecko a caru a ono to pak cele vyzni ale uplne jinak.

                                                  0 0
                                                  • pos3k  

                                                    jeste resim krkajici kravy v asii, ryzova pole .. :-)

                                                    0 0
                                            • wroum  

                                              myslim spis prumysl a tak. prijde mi (mozna to je jen muj dojem) ze stejna vec se da vyrobit s mnohem mensi energetickou narocnosti. ale jak rikam, je to mozna jen muj dojem. navic mi prijde (a nejen me, to mam overeny) ze Amici neumej vymejslet smysluplny veci, porad delaj nejaky vyzkumy ktery sou uplne na ****, napriklad ze u lidi konzumujici pravidelne cheesburgry bez kecupu je mnohem mensi riziko onemocneni mixomatozou nez u lidi co to jedi s kecupem – vim je to uplna picovina, ale presne tak mi prijde vetsina tech jejich zarucenejch vyzkumu, ktery i kdyby to opravdu bylo tak, sou k hovnu :-)

                                              0 0
                                              • pos3k  

                                                no zase v jejich meritku to s tim kecupem ma sve opodstatneni :-)

                                                0 0
                                                • wroum  

                                                  to sice jo :-) ale s mixomatozou to spolecnyho nema nic, protoze to je nemoc kraliku. slo mi to, ze davaj do souvislosti veci ktery spolu proste nesouvisej. proste uplny blbost, ale hlavne ze ten vyzkum trva nekolik let a ze je nejakej vysledek a ze se da zazadat o dalsi grant, tentokrat treba na vyzkum zavislosti konzumace majonezy na nnadmernou kuceravost vlny.

                                                  0 0
                                                  • pos3k  

                                                    o kdyz jsem projizdel pred nedavnem vybrane granty z ministerstva tak jsem se taky smal :-)

                                                    0 0
                                                  • j-c  

                                                    Pokud tam ma clovek znamy, tak prosadi kazdou capinu, ale pokud potrebujes penize na neco solidnejsiho, z ceho by mohly byt zajimava data a zavery, tak dostanes houby..

                                                    0 0
                                              • maxtor  

                                                Tak ve spotřebě energie jasně vedou. Venku máš třeba 35 a v obchodě nějakých 25. Dovedeš si představit, co je to za šok?? Nebo když jedeš autobusem. Málem jsem tam zmrznul – a to něco vydržím. Většina z nás tam hned v počátku onemocněla z toho stálého střídání teplo/chlad. Když se někam pohybují, tak zásadně autem. Cyklistu tam skoro nepotkáš. Musím ale dodat, že když tam potkáš někoho na kole, tak to jeho nádobíčko stojí fakt zato…

                                                0 0
                                            • zirecek  

                                              Používání uhlí, ropy a zemního plynu neoteplilo měřitelně atmosféru, a při prodloužení současných trendů se zdá, že se tak ani v dohledné budoucnosti nestane. Ovšemže, tímto se uvolňuje CO2, který zrychluje růst rostlin a také umožňuje rostlinám růst v sušších oblastech. Živočišná říše, která závisí na rostlinách, se také rozroste. Čím více uhlí, ropy a přírodního plynu je použito k obživě a vytažení z bídy bezpočtu lidí na celém světě, tím více CO2 bude uvolněno do atmosféry. To pomůže udržovat a zlepšovat zdraví, délku života, prosperitu a produktivitu celého lidstva. Věří se, že lidské aktivity jsou zodpovědné za nárůst úrovně CO2 v atmosféře. Lidstvo přesouvá uhlík v uhlí, ropě a zemním plynu z podzemí do atmosféry a na povrch, kde je dostupný pro přeměnu na živé organismy. Žijeme v stále více prosperujícím prostředí rostlin a živočichů, které je výsledkem vzrůstu koncentrací CO2. Naše děti se budou těšit ze Země s mnohem rozsáhlejším rostlinným a živočišným životem než je ten, kterým jsme nyní požehnáni. To je pozoruhodný a neočekávaný dar průmyslové revoluce. www.fsid.cvut.cz/…pproject.htm

                                              0 0
                                              • pos3k  

                                                btw pusobeni cloveka na klima planety je jedna velka neznama, a to mi verte :-) jeden rika to a druhej todle, z pohledu palivare vim ze i kdyby se clovek nesnazil neco delat (vramci opatreni – emise, imise…atd) tak by se problem jen odsunul na pozdeji…a na tom se shodnou vscichni

                                                0 0
                                              • senožrout  

                                                Svým způsobem máš pravdu. Ale…, . Tím, jak se zvýší podíl biomasy, díky vyššímu množství skleníkových plynů a oteplování, zváší se i jejich spotřeba. To se zase překlopí po kulminaci na druhou stranu a povede to k době ledové… Čili paradox je, že globální oteplování povede k době ledové. Co je ale podstatnější a horší, že výsledek bude výrazné rozkolísíní klimatu a díky vzrůstu potenciálů radikální zvýšení množství extrémních jevů. A to je mnohem větší *******. Prostě světové populaci lidí, flóry i fauny se dle místních okolností výrazně zhorší podmínky k přežití v mnoha souvislostech. Nejdůležitějším úkolem lidstva je tomu co nejvíce tzabránit. Bohužel to nejde jenak než technologickým vývojem. Šetrné mohou být životní standardy relativně primitivní nebo až vysoce technologické. Zatím se bohužel nacházíme někde mezi. Ale tohle je nanejvýš aktuální záležitost pro vyspelý svět. Bohužel, ale převažující společenská a voličská objednávka to má „v paži“. Lidi vždycky takovýhle průsery řeší až když jim hoří koudel…

                                                0 0
                                        • Vrci  

                                          já tam byl taky a mít tam kolo, tak mi na něj celou dobu sedá prach, protože kam se na jejich highway hrabou naše okresky po zimě.

                                          0 0
                                          • maxtor  

                                            A kdes byl?? Já jsem toho tam projezdil hodně a i nejposlednější okreska na Aljašce byla rovná jak okruh pro F1

                                            0 0
                                      • náčelník  

                                        Myslím, že jim zdatně sekunduje Čína a Indie.

                                        0 0
                                        • wroum  

                                          mozna je i predhani. vubec Cina je pruser :-/

                                          0 0
                                          • zirecek  

                                            Čína bude jednou diktovat všem… . Jsem zvědavý na OH v Pekingu, to bude jasná ukázka Číny.

                                            0 0
                                    • zirecek  

                                      Chtěl jsem ti oponovat nepodepsáním smlouvy o redukci vypouštění skleníkových plynů ze strany USA. Našel jsem dlouhý vědecký článek, jehož výsledkem je ve zkratce to, že užívání ropy, uhlí, zemního plynu neoteplilo měřitelně atmosféru a ani se tak v dohledné budoucnosti nestane. Naše děti se budou těšit ze Země s mnohem rozsáhlejším rostlinným a živočišným životem než je současný.

                                      0 0
                                      • pos3k  

                                        rozsir obzory :-) www.osel.cz/index.php?…

                                        0 0
                                        • zirecek  

                                          Taktéž, :-). www.fsid.cvut.cz/…pproject.htm

                                          0 0
                                          • pos3k  

                                            to je muj obor :-)

                                            0 0
                                            • zirecek  

                                              To se v tom článku budeš orientovat lépe, co na to říkáš? Je to reálné nahlížení, je to objektivní? Jestli ano, jsem happy for this day, jupíí, :-).

                                              0 0
                                              • pos3k  

                                                uz jsem psal vyse…mi tomu rikame black box :-)

                                                0 0
                                      • maxtor  

                                        Kéž máš pravdu…

                                        0 0
                                      • náčelník  

                                        Dodám, že ze všech Evropských států, které podepsaly Kjótský protokol, ho dodržují pouze dva !!! To se nikde moc nezveřejňuje, jen se všichni pokrytecky vozí po USA.

                                        0 0
                                      • senožrout  

                                        Tak, ani ta tepelná energie se nikam neztratí. Když si uvaříš konvici čaje, tak ti vychladne,ale její tepelná energie se přesune do okolí. Jestli tomu nevěříš, strč co tý uvařený vody ruku. To znamená, že miliony, miloiardy aut a komínů atd, přitápí pod atmosférou. Když se ta energie nevyzáří do vesmíru, čemuž zabraňují skleníkové plyny tak tu někde je… Jinak si můžeš udělat pár tůr po Alpách. Celkem zběžně trénované oko pozná, kde býval ledovec a kde už není. No a s tím metanem. Na dnech moří, pod zatím zamrzlou Sibiří atd jsou ho megamnožství. To, kdyby se změněnými mořskými proudy nebo rozmrznutím Sibiře dostalo napovrch, radši nedomýšlet…

                                        0 0
                                    • pos3k  

                                      usa celkove ani ne, je to spis v ramci jednotlivych statu, jednoznacne vede californie

                                      0 0
                              • náčelník  

                                Takový spratci jsou i u nás.

                                0 0
                      • Jarda  

                        Ja jednou cetl, myslim, ze to bylo v Hosp. novinách, že vývoj národní ekonomiky se dá celkem spolehlivě odhadnout podle ceny Big Macu. To jen tak pro zajímavost.

                        0 0
                        • maxtor  

                          Spíš se dají podle toho porovnat ceny potravin. U nás si řekneš, že koupit si hamburger za 60 Kč je hodně. V USA to stojí v přepočtu naprosto stejně, ale nic levnějšího na ulici neseženeš. Proto jsem použil tohle přirovnání.

                          0 0
                      • ivaneck  

                        S tím McDonaldem to není tak úplně vedle. Myslím, že existuje něco jako hamburgraový index, který má udávat ekonomickou vyspělost země a sestává z času, jaký je potřeba k vydělání s na BigMac.

                        0 0
                        • enjoy  

                          no jo..,ale co kdyz mam zamestnani,ve kterym se muzu rozhodnout,jestli si na nej „privydelat“ chci,nebo to necham plavat?:-)

                          0 0
                • pepino  

                  Je rozdíl vyšší životní úroveň a vyšší kulturní úroveň, což jsi asi měl na mysli.

                  0 0
                  • orca  

                    o kulturní úrovni by se dalo také polemizovat – kde je mustr co je in a co out ??? čemu se jeden vysmívá druhej zbožňuje a naopak – tak co s tím …
                    jediné řešení je tolerance…

                    0 0
        • RUMcajs  

          Pro me jednoznacne + je priblizeni se USA, a tim vetsi sance na cestovani bez trapnych prutahu pri odbaveni a zadani o visa…

          0 0
          • zirecek  

            To je možné. Spíše beru USA jako ukázku, jak by to být nemělo. Aby planeta šla do háje trochu pomaleji než s počiny USA.

            0 0
            • cabbage  

              spíš čína, indie a pod…

              0 0
            • RUMcajs  

              Panove, stejne na tom nic nezmenime, tak co se o to starat? Radsi se projet, nez se bavit o takovejch hovadinach jako je politika. Jedinne co od USA chci, je videt jakou tam maj prirodu. Nic vic, nic min.

              0 0
              • zirecek  

                Největší hybná jednotka téhle planety je jen a pouze jeden, každý člověk.

                0 0
        • Cejlon  

          To má být na Libavé?Tam je krasná jelenářská obora!!!!Ammy go home!!!

          0 0
          • vlk  

            Jo s tím musím souhlasit.Myslivci dost zásadně na Libavé selektují a nechávají jen ty nejlepší kusy a přitom jich mají docela velké počty.

            0 0
        • náčelník  

          Není pravdou, že bychom ztratili sebemenší část suverenity. Není pravdou, že bychom měli být prvním terčem nějakého útoku, myslím, že se dosud se nikdo neodvážil napadnout takto americkou základnu, protože dobře ví, že by to šeredně odskákal. Máme tady Svobodnou Evropu a nějaký zájem ji napadnout jsem nezaznamenal. Navíc tento argument považuji za zbabělý. Že někdo občas dělá bordel, to se stává všude. Ekonomický přínos neberu, to je pro mě ten nejposlednější argument. Tohle nelze přepočítávat na prachy. Tím, že to ochrání USA jako nejsilnějšího člena NATO, tím se posílí i naše bezpečnost. To je v dnešním světě pro mě ten nejsilnější a nevyvratitelný argument. Nejhorší je ale tvé srovnání se sovětskou okupací, to je největší nesmysl. Sověti k nám přišli, aniž by se na cokoliv ptali, američané by tu byli pouze s naším souhlasem.

          Kamaráde, holt na rozdíl od tebe (řečeno s Honzou Vyčítalem), „my jsme ty druhý, co mají k hvězdám rádi pruhy“ :)

          0 0
          • vlk  

            Já tomu zas tak moc po vojenské stránce nerozumím,ale jdu na to „selským“ rozumem.V případě otevřeného vojenského konfliktu USA X Rusko půjde podle mne jedna z prvních vln raket právě na tyto předsunuté protiraketové základny. Tyto základny proti ní budou bezmocné. Momentálně se dají, co vím rakety středního a dlouhého doletu s větší úspěšností sestřelovat pouze v první fázi letu. Ve střední fázi letu (na což má být tato základna postavena) je procento sestřelených raket velice malé. Když poletí raketa na tento cíl, tak už bude někde na východních hranicích Slovenska začne přecházet ze střední fáze do konečné, takže už bez šance. Mimoto Rusové již otestovali nové typy raket, které již není tak „jednoduché“ sestřelit v první fázi letu. Popravdě, prostě se mi nelíbí jak UK a USA pod záštitou modernizace dozbrojují své armády jadernými zbraněmi. Nelíbí se mi jak USA obsazuje strategické cíle všude po světě. A když si k tomu připočtu, technickou vyspělost nejnovějších ruských zbraní(raket, letadel). Zakavkazí USA proti Rusku již několik let často i otevřeně podporuje. Nějací islámští teroristé mě teď vůbec nezajímají. Stejně se to používá dost často pouze na odvrácení pozornosti, nebo jako zástěrka. Já se obávám zcela jiného konfliktu a doufám, že obě mocnosti si jsou vědomy, že ani jedna tu druhou nemůže nikdy porazit. Ale máte pravdu, na Bike-forum to nepatří. Tak se všem omlouvám.

            No nic. Doufám, že „vyhraje“ Polsko či Maďarsko.

            0 0
            • kankrlicek  

              Dejme tomu, že tvůj scénář nastane. Myslíš, že Polsko či Maďarsko jsou dost daleko od ČR, abys nic nepocítil? :)

              0 0
            • náčelník  

              Islámští teroristé zabili v posledních letech v západním světě tisíce lidí, a ty napíšeš, že tě to nezajímá. Místo toho strašíš jaderným konfliktem Rusko X USA. Opravdu reálné hrozby (Severní Korea a Irán) tě asi taky vůbec nezajímají. Promiň, ale ty se vůbec neorientuješ v mezinárodní situaci.

              0 0
              • Daník  

                Takže ty si myslíš, že Severní Korea a Irán se chystají dobýt a obsadit svět, jo :)))) ? A to ti řekl kdo, GBush? Nevadí, budu jezdit na kole v arabském šátku…a v případě invaze číňanů se hrdě přihlásím bydlištěm k chalupě rodičů v Kunčicích a budu Kun-či-čan!

                0 0
                • náčelník  

                  Irán – rozvíjející se jaderný program s odmítáním kontroly mezinárodních organizací, opakovaná prohlášení o totálním zničení Izraele, financování a vyzbrojování Hizballáhu. Severní Korea – jaderné zbraně, odmítání jakéhokoli dialogu, vývoj a zkoušky raket středního a dlouhého doletu. O Korejské raketě, která přeletěla Japonsko jsi nic neslyšel? Řada z vás asi bere informace pouze z titulků článků bulvárních novin.

                  0 0
                  • Daník  

                    Ono jim taky nic jiného nezbývá než vyhrožovat a zbrojit, pokud si chtějí udržet absolutní moc ve svém totalitním režimu. Bohužel v posledních pár letech umírá spousty nevinných lidí i ve jménu politických ideí západu, k zámince stačí málo, třeba dva unesení vojáci.Politikům na lidských životech nezáleží, to byly vždycky jenom čárky v počtech. No,stovku názorů bychom tady už měli, ale když se zeptám který ráfek, sejde se jich s bídou pár. Nepřejmenujeme to na politické fórum cyklistické menšiny nebo tak?

                    0 0
                    • náčelník  

                      „k zámince stačí málo, třeba dva unesení vojáci“ – tím jsi prokázal svou naprostou neznalost příčin a souvislostí současného konfliktu v jižním Libanonu.

                      0 0
                      • Daník  

                        Napsal jsem něco špatně, moudrý muži?

                        0 0
                  • pepino  

                    No my jsme v klidu, páč ho přeletěla, né? Dyby ho trefila, je to horší. Říkal předseda.Že to ještě nemaj vychytaný,jako. :-)

                    0 0
                  • vlk  

                    Já netvrdím, že to nejsou hrozby. Ale rozlišoval bych mezi globálním konfliktem a místním konfliktem. No popravdě Iránu a Koreji zas moc nerozumím, ale když si to zase vezmeš ze všech stran, co jim zbývá. U nich vždy hrozilo nebezpečí obsazení, on nějakého „jiného“ státu. je jim jasné, že by se neubránili. Ale v okamžiku, kdy budou mít k dispozici jaderné zbraně, tak si na ně už nikdo netroufne a proto je to pro závod o čas.

                    0 0
              • vlk  

                Asi moc koukáš na televizi. Irán, zatím neohrožuje, Severní Korea, co vím tak nemají rakety dlouhého doletu. Samozřejmě to jsou též problémové záležitosti. Ale je třeba taktéž rozlišovat dopady případných(zatím hypotetických) konfliktů. Často je záměrně poukazováno na jiné problémy, právě z důvodů, aby se odklonil zájem veřejnosti a médií od jiných hrozeb. Já netvrdím, že islámský terorismus nezabil 1000 lidí apod. Ale nezaměřoval bych se pouze na jeden problém.

                0 0
                • náčelník  

                  Ach jo, už se ani nedivím, když v průzkumu veřejného mínění většina lidí označí za největší hrozbu USA a Izrael.

                  0 0
                  • vrazdit  

                    nooo, vidim ze tebe ta hrozba uz dostihla…jsi uplne vygumovany…

                    0 0
              • senožrout  

                Rusko a USA ( nakonec i celé NATO) se strašili zbraněmi, ale v podstatě chtěly obě strany přežít. To byl ten podstatný moment. I komunističtí bossové si chtěli užívat život. To je ten podstatný moment. Korea chce mít jaderné zbraně, aby mohla ekonomicky a politicky vydírat a humanitární a energetické dodávky z Japonska a nakonec i USA pomohly držet režim nad vodou. U Iránu je to složitější. Irán má prachy z ropy. A se zdražováním ropy jich bude mít stále víc. Dokud ropa bude. Ale až nebude, tyhle země arabské hrozně zchudnou. Protože na rozdíl třeba od Norska je povětšinou prožírají. Samozřejmě je řada šejků, kterí skupujou, co se dá, ale… ty miliony lidí. Irán a vůbec arabský svět vidí v jaderném programu páčidlo pro tuhle dobu. To je jedna věc. Druhá je ta, že araby uráží technologická převaha západu nad jejich civilizací. Není to z historického pohledu zas tak dávno, kdy Osmani stáli u Vídmně. Plenili Evropu a ta z nich měla strach. A tohle by zase chtěli. Zase se cítit jako mocnost, mít moc a vliv… A chtěli by ty technologie, infrastrukturu… Irán prohlásil, že až bude mít ty jaderné zbraně, dá je k dispozici ostatním i zemím arabského světa… Problém je, jak vidíme u teroristů, že jim je jedno, jestli budou žít nebo ne… Vymývýní mozků fungovalo tady a funguje i tam. Izrael, je arabům trnem v oko, protože jde o výspu jiné kultury uprostřed „jejich lokality“. Kdyby nebyl a Hisballáh měl rakety s doletem né 200, ale 2000km. Klidně to budou šoupat na Evropu. Důvodů si mohou najít tisíce. Na tom nesejde. Nakonec i permanentní Sunitsko-Šíítské konflikty v různých zemích jsou dokladem. Jsou prostě jiní. Já neříkám, že normální lidi jsou bestie a fanatici. Ale v tomhle z tradice rodovém a klanovém prostředí se zpravidle k moci dostane ten nejagresivnější… A proč nechtít více, když jsem ovládl klan… To v Evropě také bývalo. Naštěstí, ale bývalo.

                0 0
                • enjoy  

                  tak me napada jediny.. atomovku na ne! :-)) no,trosicku si me zaskocil,se zacinam bat abych dozil pokojnyho stari..

                  0 0
                  • senožrout  

                    No, bát nevím, ale na naivní bezstarostnost to nevidím. Pěkně pointu vystihl na Radiožurnálu publicista Ivan Hofman, řka:

                    Ke konfliktu mezi Izraelem a Libanonem by nedošlo, kdyby si Libanonci došlápli na desetiprocentní palestinskou menšinu, respektive její militantní část. To se ovšem nestalo a Hizballáh, sponzorovaný zisky z arabské ropy, vlastní rakety, které z Libanonského území odpaluje na izraelská města. Problém Libanonu je v tom, že dolet raket je sto až dvě stě kilometrů. Tím je dáno, jaké území Libanonu bude Izraelem okupováno či vylidněno. Z pohledu obyčejných lidí by samozřejmě bylo nejlepším řešením, kdyby Hizballáh propustil dva unesené izraelské vojáky.

                    Ti ovšem byli uneseni právě proto, aby po mírovém procesu, během kterého se Palestinci v Libanonu důkladně vyzbrojili, přišla válka. Z historie arabsko-židovských válek se ví, že se Izraelci, hájící holou existenci proti arabské přesile, pokaždé ubrání. Zkušenost s militantními Araby pak říká, že jim po každé prohrané válce otrne a nějaký vůdce jim znovu namluví, že teď už určitě s pomocí Alláha zaženou Židy do moře. Alláh je ovšem, zdá se, na židovské straně barikády a je divné, že to Arabům nedošlo.

                    Tak místo neznámé v rovnici „Izrael“ bych si časem hypoteticky skusil dosadit „i Evropa“…

                    0 0
            • Jarda  

              Můžu tě poprosit ještě jednou? Jak jsi vystupoval proti komunistickému režimu?

              0 0
              • senožrout  

                … a to se ptáš koho… :-), třeba to tázaný ani netuší.

                0 0
        • omar  

          stejně jako náčelník respektuju tvuj nazor, ja sem taky pro, mimochodem co si pamatujes z toho kdyz tu byli rusové , moc let ti nebylo a myslim ze o rusech tady si nemel ani paru

          0 0
    • maxtor  

      Třeba pak jako projev vděčnosti budou slevňovat Treky:-)

      0 0
    • GTman  

      Já jsem proti americkým základnám na území ČR.

      0 0
    • vlk  

      PS: škoda, že jsem zapoměl přidat anketu.

      0 0
      • wertigo  

        to skoda neni, tohle je forum o kolech.

        0 0
        • vlk  

          To vím, ale i tak se to týká bikerů.Vypadalo to totiž v posledních letech, že se bude část voj. prostoru Libavá pro bikery otvírat, a takhle z toho zase nic nebude a myslím, že američani nebudou tak tolerantní když jim tam bude někdo jezdit na kole, tak jako jsou nyní čeští vojáci.A navíc určité otázky jsou natolik důležité, že je záhodné je propagovat a upozorňovat na ně jakýmkoliv způsobem.Hlavně když se k tomu nemají naše média a pomalu ale jistě diplomaticky pomáhají ke změně názoru lidí pro prospěch USA.Jen si všimněte, jak to začíná, nejdřív průzkumy 68 procent, pak chvíle mlčení, pak jako že by se o tom jednalo, jako že by se dalo s amíky domluvit(jaképak domlouvání, oni nás do ničeho nutit nemohou), momentálně jsme na úrovni tiché podpory a za rok už je budeme plně podporovat.však si všimněte jak Kavřík pro čt regiony mluví.typicky politické obraty- tichá manipulace se tomu v rétorice říká.

          0 0
          • zirecek  

            Politika je výhradně o slovní snaze zmanipulovat ostatní, obrátit je na svou víru/podporu. Je vidět, že raketová základna je pro USA ve střední Evropě důležitá. Tyhle věci se vždycky prosazují tiše, je to lepší, bo do toho začne plkat moc nerozumních lidí, kteří si demokracii vysvětlují po svém. I když ti to hýbe žlučí, neřeš to, jdi do politiky, komunální, zasaď o věci, co přímo ovlivní prospěšně tvé okolí. Máš to furt dokola…za nějakou dobu se začnem učit zase rusky.

            0 0
    • vt  

      IMHO bys do politiky vstoupit mel, zda se, ze o vecech, kterym nerozumis, umis celkem dlouho plkat, takze by ses urcite uplatnil ;-) Prihlaska: www.kscm.cz/index.asp?…

      0 0
      • vlk  

        Já jsem demokrat v plném slova smyslu a proti komunistům jsem vystupoval i v minulém režimu aproto mě podobné narážky urážejí. Tak to zkus třeba vysvětlit, když tomu rozumíš více.

        0 0
        • Daník  

          Ač je to trošku off topic na tomhle fóru, 100% souhlasím s Vlkem. Nevidím JEDINÝ rozumný důvod, proč mít za humny americkou základnu. Kromě ekonomických zájmů úzké skupiny lidí – politiků a pár občanů Libavé, kteří očekávají oživení čilého obchodu jaký měli s Rusáky.Zato celou řadu negativ.Celkem chápu, že v rámci invazivní politiky v oblasti Blízkého východu se jim stř. Evropa hodí, bohužel se u nás našlo v minulosti vždy dost lidí, kteří ve jménu národa vítali s otevřenou náručí cizí vojska…taková naše hrdá a nezištná povaha…

          0 0
          • vlk  

            :o) sem se bavil z jedním borcem z Libavé a řekl mi, že prý občané Libavé chtějí základnu proto, že jim bylo přislíbeno, že jim američani postaví ve městě kino.

            0 0
            • Misiak  

              ze SI americane ve meste postavi kino ;)

              0 0
              • Daník  

                …a svobodné matky s ruskými chlapečky si najdou bohaté americké manžely… fuj, jsem to ale cynik.

                0 0
        • vt  

          Hmmm … hele ses ‚demokrat‘, ale v tom prvnim prospevku ososcujes ruzny skupiny z ruznejch spatnosti a to zcela bez dukazu. Coz je spis takovej Paroubkovsko-Zemanovskej styl, ale oni sou vlastne taky demokrati.

          Chapu, ze jestli tu chceme zakladnu nebo ne je slozita otazka a urcite bude spousta rozumnych argumentu pro a proti, ale jde tu o zabezpeceni ochrany statu, tak tvoje predhazovani, ze chces jezdit nekde na kole po lese a ted nebudes moct, kvuli blbejm amikum, je trochu smesne ;-)

          0 0
          • Daník  

            ty si fakt myslíš, že amíci budou chtít bránit čr? Myslíš, že hradby středověkých sídel byly stavěny, aby ochránily plebs v podhradí?Tady přece vůbec nejde o jízdu na kole po Libavé, ale o to, že jim toto území uprostřed naší země bez adekvátní náhrady poskytneme,aby zde realizovali své politické ambice (i když chápu, že pro někoho z Brd se může jednat o periferii ČR).Okamžikem podpisu smlouvy je odtud nikdo nedostane a platit pro ně budou jen „american rules“, na to vem jed.A až si zase usmyslí jít do války s někým, kdo nevyhovuje jejich představě uspořádání světa a ovládání ropných zdrojů,budou se nás houby ptát jestli souhlasíme s tím, aby část našeho území byla součástí konfliktu. A to všechno za pár dolarů z potenciálního kšeftu. Howgh, vracím se k bajkům, bo jsem se rozčílil :)))

            0 0
            • Daník  

              jo a ještě jsem zapomněl dodat, že amíci cíleně a pečlivě vymisťují všechny konflikty mimo území US a možná by se setkali s jinou „podporou“ své veřejnosti, kdyby se konflikt konal u nich.To se to vedly „obranné“ války v Asii, Blízkém Východě, Evropě…

              0 0
            • vt  

              Jedna z variant zakladny je (byla) i byvala raketova zakladna na Stozci u Dobrise, nevim jestli uz jsou Brdy uplne ze hry ci to jeste plati.

              Jinak vicemene souhlasim, neni to jednoduchy rozhodnuti. Svet se polarizuje a asi bude potreba jasne rict na ktery strane stojime a nest i nektere neprijemne dusledky. Pochopitelne by se mi libilo (jako vetsine evropanu :-), aby problemy resili USA a my se jen vezli a delali jako, ze nic :-) Tezko rict jestli je to ale takhle dlouhodobe udrzitelny. A nevim jestli zrovna my si muzem dovolit pozici Svicarska ?

              0 0
              • sun7dots  

                Svicarska tezko:)

                0 0
              • zirecek  

                Jako sekám hrubky. Ale Sv I carsko vidím poprvé v životě, :-).

                0 0
                • cabbage  

                  to je možný, ale seš až druhej kdo si ho všimnul a zareagoval:-P

                  0 0
              • náčelník  

                K tomu Švýcarsku (a taky Rakousku) – neutralita je dnes pro mě vychcanost, oba tyto státy jsou dnes obklopeny státy NATO a tak vlastně požívají jeho ochrany, aniž by je to něco stálo nebo jim z toho plynuly nějaké povinnosti. Když u nich nastane nějaká přírodní katastrofa, tak pomoc NATO bez ostychu přijmou. Za II. světové války „neutrální“ Švýcarsko dávalo informace o židech a jejich kontech v bankách. Na kontech obětí holokaustu seděli skoro padesát let a až tlak veřejnosti je přinutil s tím něco dělat. Známý je příběh Václava Švédy (pozdějšího člena skupiny bratří Mašínů), který přes Švýcarsko prchal z protektorátu do Anglie. V „neutrálním“ Švýcarsku se naivně přihlásil na policejní stanici a ti ho vydali zpět nacistům.

                0 0
                • orca  

                  o Mašínech raději ani slovo neb mě vztek stoupá hodně vysoko když pomyslím že je chtějí a nebo už vyznamenali . gaunery jedny…

                  0 0
                  • vlk  

                    A co takového provedli, bránili se zbraní v ruce, když je chtěli při emigraci zatknout. Ti vojáci a policisté po nich taktéž stříleli.

                    0 0
                    • orca  

                      oni se bránily ?? nenech se vysmát …

                      0 0
                      • wroum  

                        o kom mluvis? Masinove byli muzi.

                        0 0
                  • náčelník  

                    Každému doporučuji přečíst tuto knihu:

                    Jan Novák: Zatím dobrý. Mašínovi a největší příběh studené války. Z anglického originálu přel. Petra Žallmannová. Odp. redaktorka Martina Sendlerová. Brno, Petrov 2004. 776 stran

                    Určitě bys trochu korigoval svůj názor.

                    0 0
                    • orca  

                      a pročpak asi emigrovali ?? chudáčci … emigrace ekonomická se zbraní v ruce je na 100% neomluvitelná a mysli si co chceš…

                      0 0
                      • náčelník  

                        Tohle ale nebyla ekonomická emigrace. Opravdu si přečti tu knihu.

                        0 0
            • senožrout  

              …, tak to je to, co se mi na tom nelíbí. Krom zabrání pěkného kusu krajiny, protože všechno jsou to pěkné prostory, skutečnost, že by pro ně měla platit americká jursdikce a ne ta naše. To mi připomíná konflikt v Itálii, kde z blbosti nízko letící stíhačky přeťaly lana lanovky a zabilo se celkem dost lidí. No a těm pilotum hrajícím si na Top Gun se nic nestalo. A Italové nic nezmohli… Proto pro to nejsem. Třeba si je tam vezmou Poláci na jejich širé nížiny. Zas, kdybys jim vjel na kole do „amerického újezdu“, moh bys dostat podle americkýho práva i elektrický křeslo. A uznej, to zas doma každej nemá… :-). Nebo by ti mohli jako potenciálnímu teroristovi zaplatit dovolenou na Guantanámu. A to si vem, kolik lidí platí za pobyt v Karibiku těžký prachy… :-).

              0 0
        • Bobo  

          Jestli je ti 27 jak máš v profilu, můžu se zeptat, jak jsi v deseti letech vystupoval proti komunistům?

          0 0
          • vt  

            Provadel spionaz v Pionyru :-)

            0 0
            • pepino  

              Přepadal funkcionáře na Pionýru:-)

              0 0
              • cabbage  

                to jako že jim poslintal a ožužlal rudý šátek?;o)

                0 0
                • pepino  

                  Nee, ukrad knížku:-)

                  0 0
                  • ota  

                    ve 2 letech sfoukával svíčky pionýrkám při lampionovém průvodu.v 5 letech podpis charty,v 10 provedl revoluci a založil OF,v 27 vstupuje do politiky,v 35 od­sunuje domů američany a v 37 je prezident! :) Já to Vlkovo rozhořčení chápu,ale tak jednoduché to není.

                    0 0
                • vlk  

                  No nNaše rodina, to byla nižší šlechta, statkáři, průmyslníci apod.-takže dost pronásledováni. A i v komunismu mě rodiče vychovávali po demokratické stránce, tak abych se nenechal nakazit propagandou, abych měl vždy svůj názor apod.(jak říkám, nejdůležitější je mít na věc vlastní názor a nenechat se ovlivnit propagandou a to ani za komunismu ani teď).No třeba si nedokážeš představit, jaký to byl problém, když jsem odmítal vstoupit do pionýru.Když mě tam ve škole donutili a já pak dělal naschvály apod.Když v 89 učitelky rozkazovali, že se nesmíme účastnit žádných stávek apod .a já s kámoši pálili ruské vlajky a hesla na školním dvoře. Ono je mi jasný že to tak není, ale já měl vždy v tomhle ohledu jen problémy. Ale nechme toho.

                  0 0
                  • Ruprecht  

                    Můžeš mi říct jak tě donutili vstoupit do pionýra?

                    0 0
                    • vlk  

                      třeba takhle.Ty nebudeš moc jít ani na učňák když nebudeš v pionýře-to mi řek opakovaně ředitel.Nebo když učitelky měli každou chvíli narážky a jakémsi předmětru, kde se učilo cosi jako občanka, jsem na tom byl i blbě co se týká známek. Hele já už s touto debatou končím.Pokud chcete komunikovat navzájem mezi sebou tak klidně.zamykat ten thread nebudu.

                      0 0
                      • orca  

                        Tohle platilo možná v 50tých letech ale ne v tvém věku a ještě na učňák… možná z vejškou byl problém … Já nebyl v pionýru a celkem v poho jsem odmaturoval … takže tvé vyjádření nepovažuji za moc věrohodné…

                        0 0
                        • vlk  

                          No možná jak který kraj a jak který darebák na škole ve funkci ředitele.Já chtěl jít na gymnázium a pak na vejšku.A bylo mi řečeno, že i se samýma 1 nemám šanci, že si mám hledat učňák, zedníka apod.Ještě, že ta revoluce přišla.

                          0 0
                  • Lance  

                    ja jsem nikdy nevstupil! nikdy

                    0 0
                    • maxtor  

                      Mě jako komunistovi by nevadilo žes nevstúpíl, ale žes vystúpíl, ale nechme toho, buďme rádi, že to je za nama!!!

                      0 0
                      • Lance  

                        ***** to je pažák......

                        0 0
                        • maxtor  

                          Vidím že jsme stejní blázni…

                          0 0
                          • zirecek  

                            Nazdraví na syna nejvyššího!

                            0 0
                    • VencaV1  

                      A me nevzali. :(

                      0 0
                  • grafik  

                    myslim ze rodinne veci bys sem nemel tahat … ja jsem taky v pioniru nikdy nebyl, nikdy sem neskladal prisahu, nechodil na spartakiady … misto toho poslouchal „potlacovanou“ hudbu a poustel ji s kamosem z okna na cele sidliste, nosil do skoly podomacky vyrobene metalove tricka … jo to byla rebelie :)

                    0 0
            • rasto  

              rozvracel jiskry. a pak, co ho nasilne prijali do pionyru delal tam sabotaze. a ty poznamky, co nosil v ZK byly vlastne zakladem protestu proti komunistickemu rezimu :-) dokonce i domaci ukoly odmital delat z duvodu nesouhlasu s rezimem!! :-))

              0 0
        • Rolei  

          V kolika letech že si to vystupoval proti minulému režimu?

          0 0
        • Karlos009  

          Hm a jak si vystupoval proti komunistům v minulém režimu? Podle profilu je ti 27 a podle fotky bych to taky tak nějak typoval. Takže v roce 1989 ti bylo tak 10 let. Si nosil asi na dupačkách našitou americkou vlajku, ne?

          0 0
          • Karlos009  

            Tak koukám nejsem první koho to zajímá, no stejně jsem dost napnutej. :-)

            0 0
      • VencaV1  

        Tady uz je to jak na aktualne.cz, jak nekdo rekne neco proti americe, hned je komunista. :) Jo a ty smejdy tady rozhodne nechci.

        0 0
    • Tomcat  

      Už nejsem pro, po našem vstupu do nato to nemusí vůbec být armáda USA.

      Nelíbí se mi, že v Polsku se snaží prosadit, aby se na ně nevztahovalo právo státu, kde jsou hosté, ale Americké právo. To dává prosto pro neprostou nepostihnutelnost, pokud se něčeho dopustí, takže to tradičně z končí diplomatickou omluvou.

      Nemyslím, že občané proti tomu něco zmůžou. Jedině co lidé můžou udělat je sociální a ekonomický bojkot. Ta základna nebude tak velká a soběstačná jako je např Rammstein , takže už přijdou do krámu v nedaleké vesnici (městě) pošleme je přič s tím, že jim prostě „rohlíky“ neprodáme, až přijdou do hospody, tak je opět slušně vyhodí, až přijdou na nějakou kulturní akci, tak je vyhodí atd… Tahle sociální diskriminace má velmi velkou účinost

      Rozhodně to by mělo větší dopad než nějako protesty, letáky a demonstrace.

      Jinak sem měl Sovětskou vojenskou posádku „za barákem“ (8km) a potom jak je na tom ekonomicky zbytek CCCP, tak by odešli sami. Ikdyž za rychlý odsun Rusáků, patří panu Kocábovi velký dík. Musím říct že jsem si díky jejich přítomnosti vypěstoval averzi vůči všemu od Slovenska na východ.

      0 0
      • fousek  

        Hmm a co kdyz amiok nabidne hostinskymu za pivo 2$? A pride jich do hospody 15 a daj kazdej po 3 pivech? Myslis ze hostinsky je vyhodi jenom kvuli tomu ze jsou amici? Podle me na tom muze par cechu vydelat, ovsem to by v cechach musel bejt nakej diplomat a nejit amikum tak na ruku.

        0 0
        • Tomcat  

          Ale samo, že spousta lidí jim poleze do ******.

          Jenže Američani je jen neuživý. Vzhledem k „sílé“ dolaru to nebude pro okolí lepší než turisté z EU. Jedna vesnice v okolí to nezachrání.

          Prostě bude v tom muset panovat společenská shoda. Pokud ta komunita bude společensky z 75% izolována bude to opravdu účinné, protože tím to ztrácí dost ze své politické síly. Nejsou vítáni, nemají je radi… …takový obyčejný voják je fakt rád že ho mají obyčejný lidé rádi stejně, jako obyvatelé „nepřítelských ze­mí“.

          Samotné přijetí vládou nestačí, pokud to nemá podporu obyvatel je to velice mrzuté a nebude zájem o pobyt prodlužovat žádná strana.

          Jinak s odmítnutím, uvidíme co nová vláda, ale ta staré lezla komukoliv pro kapříky do ******

          0 0
    • revish  

      Ty zakladny mi vadi, Amici se roztahujou, kde jen muzou, jeden by si pomysle, ze se chystaj ovladnout cely svet, vsude rozmisti rakety a at si pak kdokoli zkusi proti nim vyskocit :o(

      0 0
      • Tomcat  

        Ovládnout svět? Ale no tak, to, je dobré tak pro zelený mozky, kterým jaksi nedochází, že se na to nějak musí vydělat, řídit zásobovat atd…. Většina velkých diktatur z končila, protože to bylo po ekonomické stránce neudržitelné. Tyhle základny mají funky obranou a politickou.

        0 0
        • zirecek  

          Ano funkce obranná, výstražná, politická. Pořád je malé %, že se k cuplikům dostané nějaký blb a začne mačkat… . Ve světě jsou horší věci, problémy.

          0 0
          • Tomcat  

            Hmmm jenže to je alibizmus ten čudlík muže i druhým konci světa ;-)

            0 0
        • RUR  

          Se bojím, že svět se už dnes neovládá prskavkama, ale kohoutkama a leda tak z kanceláří BP, Exonu, Shellu, jo a možná teď ještě trochu z Kremlu. Je to dost zjednodušeně, ale rakety proti raketam jsou tu od toho aby chránili) spíš odsrašujícím účinkem typu, když vy vystřelíte my to sestřelíme a houby z toho) globální ekonomiku před magory typu Iránců, nebo severních Korejců( Tedy před fundamentalisty obecně ) protože ti se špatne kupují. Stát (Goverment) USA nemá žádnou faktickou moc se proti tomu co chtějí správní rady těchto nadnárodních gigantů postavit a normální američan tím méně. Na to je asi potřeba přistoupit a moc na to nemyslet, protože se s tím nedá mnoho dělat. Nebo se seber a běž si ze vzteku rozbít výlohu u Mekáče:-/

          0 0
          • Tomcat  

            Říkam to samý, nebylo to odpověď pro někoho jiného?

            0 0
        • revish  

          ja mam pocit za par tech zelenych mozku se v USA najde.

          0 0
    • Meesha  

      stvaci se bojej az serou, tak se musi trochu pojistit…

      0 0
    • St1c  

      heh no budte radi aspon za tych amikov:D ku nam spravili invaziu korejci a je to tu des(Som zo ziliny a stvaju nam tu zavod KIA).Vsade mrte zltych a cez dedinku cez ktoru jazdim na moj najoblubenejsi kopec sa pomaly neda chodit pretoze je tam neuveritelne prasno.Po cestach jazdia korejci ako k**oti takze cesta pod kopec je slast… okrem toho sa mnozia jak kraliky.Sybila to raz predpovedala: na svete bude vladnut zlta rasa.To tak dopadne ze bude 3sv. a budu bojovat zlty proti amikom.

      0 0
    • Lister  

      souhlasím s tebou, taky jsem proti, možná budou drobná pozitiva, ale negativa ve formě zhoršení bezpečností situace CR za to nestojí. Jinak nechápu nízor, že nemůžeme amíky odmítnout, pokud jsem opravdu suveréní republiky tak můžeme odmítnout kohokoliv s čímkoliv. Pokud by základna měla vzniknout tak by jednou za základních podmínek podle mě mělo být zrušení víz, záruka práce pro naše firmy – výroba vybavení pro základnu atd, podpora naší armády, dodávka vybavení za zvýhodněné ceny případně zcela zdarma – když partnerství, tak partnerství – prostě ekonomická výhodnost.....ale i pokud by tohle všechno bylo zaručeno tak jsem proti.

      IMHO – tohle je jedna z věcí, kde by mělo být vyhlášeno referendum.

      0 0
      • grafik  

        muze-nemuze … je to ozehave tema, ale pokud dohoda zaruci vyrobu, zruseni viz, praci pro lidi v oblastech kde doslova zdechl pes, tak mam zle tuseni ze pujde ciste o lobbing, ze strany ceske vlady napric politickymi stranami; jak se neshodnem my tady na bf, tak se neshodnou politici. Cast si bude hrat na ceskou suverenitu s tim ze muzeme odmitnou kohokoliv … ale amiky odmitnem jednou a naposled a misto nasi „chemicke roty“ pozada o vyslani do iraku holandskou, a tim „jako“ utrpi cesky kredit (uz vidim ty diskuze v 7 o to kdo za to muze), ktery politici dokazi pro sebezviditelnei vyuzit do posledni mrte. Pritom druha pulka se poveze na zviditelneni pri SNAZE vyjednavani s AMERICANY(!), my takovala mala zemicka a muzem si „jako“ diktovat podminky… :), no to bude neco pro ceska media. Jen jsem zvedavej jak se ke kauze postavi strana zelenych. S referendem souhlasim … volim ne … at si ohnostroje stavi v madarsku treba …

        0 0
      • grafik  

        jo jeste bych doplnil .. no flame, peace;)

        0 0
    • ydaho  

      jednou jsme v NATO (zaplaťpánbu) tak to taky něco obnáší…

      0 0
      • vlk  

        No to je právě ta parodie.Ono jde čistě o soukromý americký projekt na obranu čistě USA. Nálepku NATO to dostalo jen proto, aby se to lépe prosazovalo.Kdyby to byla základna nato a sloužila pro obranu evropy, tak neřeknu ani slovo.

        0 0
        • ydaho  

          promin, ale jsi uplně mimo… konec debaty :)

          0 0
          • vlk  

            no tak se poděl s námi o své názory.Já furt jen slyším, amíci si mohou u nás dělat co chtějí, jsme v natu tak jim musíme základnu povolit, ale stále tu chybí to co sem očekával: že konečně někdo přijde a napíše sem na to všem je to pro nás dobré tu mít USA vojenskou základnu.Tak se námi poděl, ať nejsme tak mimo, ať se také o něc „chytrého“ dovíme.

            0 0
            • ydaho  
              1. tohle je bike-forum
              2. nudíš s tim
              3. je to jasný průměrně intel. člověku

              tečka

              0 0
              • Lister  

                tak je vidět že v bodě 2–3 jsi mimo ty :o)

                0 0
              • VencaV1  

                AS to jsou argumenty hodne prumerne intel. cloveka? :)

                0 0
            • cabbage  

              a v čem je to pro nás špatné? maximálně jim hloub zasuneme anální sondu…

              0 0
          • rasto  

            to ydaho: mno, ja se obavam, ze vlk zas tak moc mimo nebude :-/ kazdopadne neni dobre nekoho urazet za jeho nazor, pokud je odlisny od Tveho ;-)

            0 0
            • ydaho  

              já nikoho neurážim… nebo kde jako ??

              Nezlob se na mě, ale ten základní příspěvek je na úrovni slohový práce žáka 3. třídy ZŠ. Ikdyž pominu cca 30 hrubejch pravopisnejch chyb (některý jsou neuvěřitelný :), tak je tam smíchaná komunální politika s mezinárodní, USA s NATO, absolutně nelogický vývody, atd.. Věř mi, že kdybych chtěl urážet, tak na tomhle článku mám asi 365 možností… Bo sem to neudělal, tak mám radost… Urážka vážně jediná neproběhla… Nicméně, když už sem někdo přitáhne hloupej thread na úrovni, na který byl napsán, tak reakce přijít musí, vo tom se nespekujuje ne ?

              dík za pochopení

              0 0
              • enjoy  

                ty ses tak prisnej!:-D

                0 0
                • ydaho  

                  možná se na mě podepsalo to, že sem dělal vychovatele 9.A a 9.B a byl to masakr :))

                  0 0
              • vlk  

                Ne náhodou jen 9 chyb a 3 překlepy.Koukám, že mi kolega podstrčil vadný slovník, zmetek jeden. Jo např. ten z Wordu ti mění Google na Gogole a Filler na Miller apod. Ty překlepy to se s touto klávesnicí prostě nedá. Jako vtip dobrý.To víš, když člověk celý den píše algoritmy, tak z toho blbne.

                Tady nešlo o slohovou práci. Nýbrž jsem ráno byl dost naštvaný a ještě se zapnutým debilním slovníkem.Očekával jsem vyjádření lidí, a případně i nějaké poučení, co je na té základně vlastně tak dobrého. Nikdo tě nenutil to číst. Nelogický vývody? Tak některé z těch názorů vyvrať, či napiš své vlastní k této otázce, docela mě to zajímá.

                0 0
                • ydaho  

                  stoupil do politiky, nezkutečný, atd., atp… vona i ta čárka mrška je hrubka :)

                  v pohodě, vůbec si to neber osobně… mám návrh, až budeš mít cestu do Prahy, vem si bajka, ukážu ti pár tras kolem Prahy a cestou pokecáme vo NATO a tak… kapišto ?

                  jinak do smrti dobrý krajane ? (rodinu mám z Olomouce) :)

                  0 0
    • wroum  

      tak pokud to „nevyhrajou“ Brdy, tak me to zas tak netizi :-)

      0 0
      • fousek  

        V brdech by to nebylo zas tak drsny, akorat prestrikaj na raketach cerveny hvezdy americkou vlajkou a maj hotovo:-)

        0 0
      • zirecek  

        Hele, tady se hlasí jeden člověk z Asie, že jako, třeba, klíďo, ať to vyhrajou ty Brdy, :-)).

        0 0
        • wroum  

          jako klido, kdyby to nevyhraly, tak super a kdyz vyhrajou, tak co s tim nadelam. me to fakt nijak moc netizi :-) Serou me spis veci, ktery denodenne zasahujou do myho zivota a ne nejaka hra s destnikem v Brdech :-)

          0 0
    • LUKAS  

      Jsem nerad vulgární, ale Vlk je vůl :-)

      0 0
      • vlk  

        Kdyby jsi to nějak dokázal, ale takhle jen nadávat bez jakéhokoliv vysvětlení apod jen svědší o tvé inteligenci.Tak přines do debaty nějaký podnětný názor.

        0 0
        • Jarda  

          A jak jsi teda rozvracel ten minuly rezim?

          0 0
        • LUKAS  

          Do jake debaty? Ja jsem jen plně vyjádřil svůj názor na tvůj zakládající příspěvěk, protože za nic jiného mi to nestojí (ani nevisí) :-)

          0 0
          • maxtor  

            Tak proč tady jsi, když ti to za jic jiného nestojí ani nevisí?? Takové jako jsi ty by sem ani neměli pouštět!!

            0 0
    • cabbage  

      V zásadě je mi to jedno, protože se mě to nijak nedotkne, ani kdyby si vybrali Brdy. Že to ohrozí naší suverenitu? a my nějakou máme?! je mi jasné že skalním komunistům se americká základna líbit prostě nebude, ale stejně preferuji amíky(co si budou hrát na vojáky někde kdo ví kde) než české komunisty…

      Pořád jsem radši za vojenskou posádku, než za zábavní/rekreační středisko uprostřed lesů.

      Histerická tvrzení o zavdávání příčiny teroristům k útoku zavání ustupováním alá Mnichov(1938). A to považuji za mnohem nebezpečnější než cizí vojsko co dostalo povolení k jasně určenému pobytu na našem úzení.

      A třeba nám zrušej víza;o)

      0 0
    • Martin  

      Nejsem proti. Takový to vyčůraný čecháčkovství budeme v NATO ale vlastně tolik nebudeme, chraňte nás jak můžete, ale my za to nic nedáme. Nahovno pane rado, nahovno je tenhleten postoj.

      0 0
    • mawerick  

      srovnávat to s rusákama je blbost.. Netvrdím že se mi americké sebevědomí a vměšování se do všeho líbí, ale pokud se rozhodli že základna bude tak prostě bude a lidí se nikdo ptát nebude… To že to přineze peníze je pravda. i když vojenská infrastruktura tam je tak je zastaralá a bude potřebovat změny… Základny sice jsou soběstačný, ale jen do určité míry a pořád tam bude určité procento vojáku na dovolený, opušťáku a tak… a ty budou mít dolary který by mohli skončit někde v okolních městech a vesnicích… což není špatný…

      0 0
      • Lister  

        pokud se rozhodli že základna bude tak prostě bude a lidí se nikdo ptát nebude…

        a tohle mi vadí. Možná jsem před volbami špatně čelt programy, ale nějak jsem nenšel jasný postuj stran k tomuto tématu, tím pádem mi nějak chybí politické vyjádření vůle občanů CR a proto jsem taky už výše napsal, že si myslím, že by bylo vhodně vypsat referendum. Pokud vyhraje jiný názor, tak ho budu plně respektovat ( no a jak to tak čtu tak zrovna s tímhle tady má spousta lidí problémy, urážet někoho kvůli jinému názrozu je takový český standart), ale určitě bychom se měli vyjádřit.

        0 0
        • vt  

          V referendu rozhodujou lidi, kteri (vetsina) absolutne nevi o co jde. Takze zvolej to co do nich nalejou media + to co je zrovna cool + co se rikalo v hospode. Cili jsou to vyhozeny penize za nejkay nahodny vysledek.

          0 0
          • Lister  

            uvědom si, že jedním z těch lidí seš i ty, navíc, žádný názor není nepodstatný a každý se počítá, navíc myslíš si, že třeba volby fungujou jinak, že si lidi vůbec dají práci přečíst si program strany kterou volí a taky to nikdo nezpochybnuje. Neříkám, že jsem četl všechno, ale třeby sociální politiku, ekonomický program a zdravotnictví, jsem se snažil přečíst u mojich kandidátů

            0 0
          • vlk  

            To není zrovna moc demokratický názor.Jetsliže chceme „pěstovat“ demokracii tak by referenda o důležitých věcech být měla.S těmi médii máš bohužel pravdu.Momentálně se staví na stranu základny.Ale každý má snad nějaký takový ten „selský zdravý rozum“.Před referendem by měli být občané informování od odpůrců i zastánců.Jak říkám, já jsem pro nato, pro obranu evropy, pro společnou evropskou armádu, pro uzží propojení evropských ekonomik.A není fér když někdo balamutí lidi, že soukromý názor USA je nároz NATO.Proč máme vždy jen přihlížet a jít s proudem, jen proto, že jsme malá země.Politicky můžeme mít dost velký vliv i na mezinárodní scéně.

            0 0
            • vt  

              Referendum je na prvni pohled prima vec, ale mne se to moc nelibi. Myslim, ze by to melo fungovat tak, ze si ve volbach nekoho zvolime a ten pak rozhoduje a jelikoz tomu nerozumi taky moc dobre, tak si na to vezme nejaky odborniky a pak spravne rozhodne :-) Jasne, ze to je utopie, lidi jsou takovy jaci jsou, takze nikdy tohle nebude fungovat na 100%, mozna ani ne na 50% :-) Nicmene porad lespi nez vicemene nahodny rozhodnuti referendem, ktery bude navic drahy jako prase. Vyhoda je o to, ze kdyz se nekdo neosvedci, tak ho za X let nevolim, tj je tu aspon castecna zodpovednost za rozhodnuti, coz u referenda odpada, tam se to v pripade neuspechu shodi na anonymni volitele a je to.

              Jinak nejsem zadnej politolig, vsechno je to IMHO ;-)

              0 0
            • zirecek  

              Referendum má být ve vyjímečných případech, jinak volby = referendum. Je více věcí z armádního hlediska, které se dějí v ČR ve spojitosti s USA či NATO. Nepíše se o nich, je klid. V základně problém nevidím, spíš se bojím alibistického, zviditelňovacího postoje našich politiků, aby z toho nebyla ostuda, coněkteří lidi u nás mohou být u moci.

              0 0
        • mawerick  

          No to je pravda… Mě se to principielně taky nelíbí, ale pudl je zakopanej v tom že z toho vláda bude mít prachy a protože vědí jak by (nejspíš asi) referendum dopadlo tak ho právě proto nedělají… Ale to je normální politikaření… tomu se asi nevyhneš nikde…

          0 0
    • lanko  

      Já jsem pro. Konečně tu bude pořádný servis Cannondale :-)))

      0 0
    • Smazaný účet  

      Prezri si mapu a skus si nieco prehrabat v historii. Sme na tom uplne rovnako. V tychto koncinach niekam patrit musis. Bud rad, ze to uz nie su rusi. Ostatne ber ako cenu za bezpecnost. Nechci aby som ta hodnotil podla toho, ze je ti jedno ci rusi alebo amici.

      0 0
      • Lister  

        jakou bezpečnost máš na mysli??? Střely, které by ohrožovali naší republiku deštník nedokáže sestřelit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Uz sa tu ozvalo, ze to je bike forum ale este odpoviem. Ta bezpecnost vyplyva z toho, ze niekam patris. Tu nemozes nepatrit nikam. Zazil som Varsavsku zmluvu a zazil som Meciara ked povedal, ze ak nas nechcu na zapade tak sa obratime na vychod – tykalo sa to uz len Slovenska. Ty mas chut sa obratit na vychod? Kam chces patrit? Svajciarsko a Rakusko si zabezpecilo neutralitu v inej dobe a inych podmienkach. Neutralita je mozna len ak ti ju niekto zaruci – to ti nikto nepovedal? Kto ti ju zaruci? Amici? Rusi? Cina? Iran? Hizzbalah?

          0 0
      • vlk  

        My jsme v nato a evropské unii.myslím, že to nám stačí, jak ekonomicky, tak politicky. Takoví rakušané takhle USA do ři.. nelezou(Nato není jen USA).

        0 0
        • RUR  

          To máš sice pravdu, ale Rakousko je od roku 1946? neutrální země;-) Takže se na to NATO může vybodnout.

          0 0
    • enjoy  

      tak ja jsem teda asi proti:-).kdyz jsme jim my pro srandu kralikum. kam muzu jit podepsat to referendum?:-)))

      0 0
      • RUR  

        Jo, jasně a na protest si demonstračně změň nick:-))))))))))))

        0 0
    • halam  

      ja jsem zasadně proti a myslim že argumenty už byly řečeny…

      0 0
    • piskot  

      já, jako už skoro Olomoučák, jsem klidně pro a myslím, že argumenty tu už také padly

      takový ten klasický anti-amerikanismus s vykřikováním, že Bush je ******* (i když to je pravda), mě vždycky dokáže dost pobavit :)

      0 0
      • Tomcat  

        Ano mě taky vžycky pobaví.

        0 0
      • halam  

        tady nejde ani tak o antiamerikanismus jako o nějaky moderni postoj, tady jde spiš o to že proti takovym lidem jako je Bush, Rumsfeld a jim podobní se ten odpor ozvat musí protože jsou to váleční štváči a zločinci…Kdyby se ten odpor neozval tak už to mužem rovnou zabalit

        0 0
    • Opavák  

      Jsem proti,amíci se roztahujou už po celém světě!!!

      0 0
    • cíca  

      Je to divný, nedávno nám zpřístupnili Boletice a najednou zase uvažujou o raketách. Svět se asi zbláznil.

      0 0
      • sadre  

        Muj nazor zni:Americani,tah­nete do haj*** a uz se tady neukazujte.Nechceme vas tady!!

        0 0
        • Radek Broz  

          Copak ti tak oskliveho udelali?

          0 0
          • cabbage  

            honěj teroristy a ropu kde sedá;)

            0 0
            • Lister  

              no jo on když si takový terorista sedne tak to už ho pak dohoní kdokoliv :o)

              0 0
          • sadre  

            Ty je mas snad rad,jsi ten moderni clovek co ma rad,kdyz se nekomu leze do ******?Cesky clovek chce vycestovat do USA a potrebuje dulezite papirovani a ty kur*** tady budou mit rakety.

            0 0
            • Radek Broz  

              Prave, ze kdybychom se chovali jako spojenci a ne jako banda z vychodu, co tam chce jet ilegalne pracovat, tak bychom ta viza nepotrebovali. No, rikal jsem si, ze sem psat nebudu a uz jsem zase v tom;-) Radsi jdu delat neco uzitecnejsiho, nez vam to tu rozmlouvat.

              0 0
    • Lance  

      a nemate to jedno? me se to nedotkne, jen pokud by byl snad nejaky ten utok,ale ten muze prijit i bez us zakladny

      0 0
    • dancing dog  

      100× raději amíky než Araby!!! Vůbec mě to nevzrušuje. btw: GO, ISRAEL GO !!!!!!!!!!!

      0 0
      • VencaV1  

        Libi se ti vrazdeni civilistu?

        0 0
        • dancing dog  

          jasně že ne. Ani v Bejrůtu ale ani v Haifě nebo Metulle. Někdo musí ten Hisballah vypráskat. Ale diskusi na toto extrémně zašmodrchaný téma nechci tady rozbíhat. Tady fakt ne… PEACE!!

          0 0
        • cabbage  

          teroristi imho jsou civilisty…

          0 0
    • black.horse  

      miliony názorů pro a nebo proti… všechno hezký, ale mě osobně napadá jediná věc: konečně by měl někdo ty arogantní čůráky poslat do ******, ať si hrajou na svým písečku a neserou se k nám, páč máme svých problémů dost i bez nich. Stejně pro nás nic neudělaj, tak proč jim lezem furt do řiti… PS: za chvíli bude celej svět jedna velká armáda a všichni se pozabíjej, okradou, vyvražděj, vyrabujou, otrávěj a podobně, lidstvo jde vesele do ******.

      0 0
      • dancing dog  

        vyjeď si o víkendu někam hřebenovku na hory v klidu, ať získáš lepší myšlenky…

        0 0
        • black.horse  

          akorát sem se z hor vrátil:-) a hnedka mi to zkazilo náladu, jak sem si to přečetl:-D neberu to z ekonomickýho, politickýho ani jinýho „rádoby vědeckospolečen­skoblablabla prospěšnýho pohledu“ ale z toho jednoduchýho a prostýho… ať si laskavě hrajou na vojáčky na svým písečku.

          0 0
          • enjoy  

            ale vzdyt oni si hrajou:-)).oni muzou vsude:-)

            0 0
    • admxx  

      Ikdyz ma byt zakladna pro „mirove a obranne“ ucely nemuzu souhlasit s jejim umistenim. Zbrojeni nic dobreho neprineslo a nikdy neprinese a jedna se jen o jeho dalsi podporu. Je to jen prilevani oleje do ohne mezinarodnich vztahu. AMIK GO HOME! :-)

      American je stejne jenom rus, ktery ma penize!

      0 0
      • dancing dog  

        to už dávno neplatí, ted je spousta Rusáků mnohem bohatších než je poměrně bohatý Američan

        0 0
      • Radek Broz  

        Jako skorokarlovarak rikam: „Vis, co muze mit takovy Rus penez?“ :D

        0 0
        • admxx  

          Ano, ale to je totalni mensina

          0 0
          • Radek Broz  

            Zalezina uhlu pohledu, tady je to docela vyznamna vetsina;-)

            0 0
            • admxx  

              Ale…proste sem chtel rict, ze nezalezi na tom ktera velmoc tady chce mit armadu protoze jim porad jde jenom o jejich vlastni moc, jenom maji ruzne metody jak ji ziskat…o pocty rusu ve varech nejde…proste sem proti a basta fidli..

              0 0
              • Radek Broz  

                Ja jen glosoval to, ze podle tebe nema Rus penize;-) Ma a dava to dost najevo;-)

                0 0
                • admxx  

                  kasli na to…a radeji se podivej co rusko ma a co nema;-)

                  0 0
      • halam  

        Chyba – Američani jsou Rusi se splachovacima hajzlama :)) jak řika jeden naš profesor

        0 0
    • gobike  

      Nevim co vam vadi, mne je to fuk, jestlit ady bude zakladna nebo ne, navic si myslim, ze by tu bordel nedelali. Ale co to resim, stejne uz od toho ustoupili:)

      0 0
      • ydaho  

        asi si přečetli ty chytrý názory tady a uznali svůj omyl :)

        0 0
    • Peslezedirou  

      Tak s tímhle nemám problém. Vůbec mi základny nevadí, bo spíš budu rád, že tu nějaká bude. Taky doufám, že o takové věci nebude rozhodovat referendum stejně jako o volbě prezidenta. Přímá demokracie je na *****. Akorát je vidět jak jsem pořád připosraný čecháčkové alias přizdisráči.

      Ftipná je představa, že tu budou dělat vojáci bordel. Plenit pole, znásilňovat naše ženy atd :o))))

      0 0
      • Tomcat  

        Ta představa není vtipná. V německu a japonsku mají hodní Američtí vojáci na krku několik trestných činů s následkem smrti.

        Naopak referendum by bylo, dobré protože ta vlada ,která to navrhla byla přizdi-sráčská. Viz jejich přístup k cizím investorům.

        0 0
        • wroum  

          namyslim si ze by se v referendu melo rozhodovat o takovejch vecech. vetsina lidi vubec netusi ktera bije, pripadne maj jen to co jim podstrcej media. bez vlastniho nazoru. takovy lidi by nemeli rozhodovat…

          0 0
          • Tomcat  

            Takový lidi nemaj mít ani občanku :-(. JJ to zmam, přide ženská do krámu a říká, že to zboží musí bejt dobrý, protože je na to reklama. Fakt občas člověk pozoruje IQ houpacího koně.

            0 0
            • vlk  

              Jenže, když jdou politici proti zájmům svých občanů a státu, tak by bylo vhodné mít nástroj jak to zastavit.Zákon o referendu. I když toto by se dalo po právnické formě nahodit i na zákon o velezradě.

              0 0
          • vlk  

            Pánové, ale uvědomte si, že tady nejde o nějakou reklamu na salám.Tady jde o předání území do rukou cízího státu a to i včetně všech právních důsledků a pozbytí jakýchkoliv práv na toto území.

            0 0
            • wroum  

              no prave. kdyby slo o salam tak at si klidne obcane rozhodnou.

              0 0
          • Radek Broz  

            Presne tak, referendum by nemelo byt vubec o nicem, docela staci, ze si nemyslici vetsina zvoli sve zastupce. Pri predtave, ze prodavacka z Alberta rozhoduje o obrane statu, stavbe jadernych elektraren, prijeti eura, zmene volebniho systemu… Referendum je stejne jen takovy alibismus momentalne vladnouci strany – vyhlasi se na oko, ale diky prostredkum ze statniho rozpoct na „vysvetlovaci kampan“ stejne dopadne tak, jak chteji politici, jen to maji kryte tim, ze „rozhodl lid“ a nenesou teda politickou odpovednost.

            0 0
      • vlk  

        Ta představa ale není vůbec vtipná.Toto se v Japonsku a v Německu normálně děje.A nikdy za to nejsou odsouzení, přijde vždy omluva z velvyslanec­tví.Většina evropských zemí se chce amerických základen zbavit a my si je tu ještě zveme.Když si to tak člověk vezme, základna je jejich území, kam nesmíš vstoupit, ale oni ze základny ven na území toho daného státu mohou bez omezení. Zajímavé by bylo co by se stalo, kdyby vydala EU pro Američany vízovou povinnost. To by ani nemohli bez víza ze základny. Navíc si stále nikdo neuvědomuje, jaké nebezpečí to je.Vlastně to bude část USA území uvnitř našeho státu.Takže si tam budou moci dělat co chcou. Klidně chemické experimenty, klidně si tam mohou dostat jaderné zbraně, Zadržovat zajatce apod. Všichni se furt smějete apod. , ale to je už fakt Vážná věc. Když bylo dobrovolné odevzdání pohraničí Hitlerovi nazýváno okupací, tak toto je vlastně v jistém slova smyslu také okupace.

        0 0
    • zirecek  

      Hm, dle informací ze zpráv vede Libavá. DeFacto jde o předání kusu území, kde budou platit zákony USA. Území nebude mít s námi nic společného – zákony jejich, pracovníci jejich, zásobování své z USA. Zajímala by mne velikost záboru pozemku… .

      0 0
      • vlk  

        A už je to tady. Takže až si pak někdy zajedu na Libavou na kole, tak mi nebude hrozit pokuta 500Kč, ale bude to vlastně vstup na území cizího státu.Na tom území mě zadrží, amíci mě budou soudit tím svým debilním soudním systémem, odsoudí z nedovolený vstup na jejich území, za špionáž apod.A Naše velvyslanectví v USA bude vyjednávat moje propuštění a předání do ruk české justice. A vzhledem k tomu, že s amíky nemáme smlouvou o vydávání osob, tak bych si tam mohl odsedět i pár let.A to vše jen díky malé projížďce po původně českém území.

        Víte často slyším jak je to supr, že u nás bude základna.Ale jaký je rozdíl v tom když nám Hitler obsadil pohraničí a jaký je rozdíl v tomto kusu naší půdy, kterou zaberou Američani.V obou případech jim ji dáváme ze své svobodné vůle(i když z jiných politických důvodů).Za chvíli, když si nějaký stát vzpomene, tak mu vždy rádi a ochotně dáme kus našeho území.

        Kéž by Poláci byli blbější než mi a vyhráli to.

        0 0
        • Peslezedirou  

          :oD

          0 0
        • rasto  

          mno, je docela dost mozne, ze po te, co Te chytej, Ti zaplatej vylet do afganistanu ci na kubu, na guantanomo :-/

          0 0
        • wroum  

          a nemas strach jit vecer spat? obcas mi prijde ze pises z najakyho ustavu pro paranoiky.

          0 0
          • vlk  

            No jestli jsi to nepochopil tak tento příspěvek byl psán s nadsázkou.Jediné co jsem v něm myslel vážně, je ta poslední věta.No vím , že nejsem zrovna po slohové stránce nadaný, ale mohl jsi to poznat. Ostatní to pochopili.

            0 0
            • wroum  

              nadsazku tam nevidim zadnou, jen vytvor paranoidniho mozku.

              sorry.

              0 0
        • Eila  

          jinymi slovy jezdit na vojenske uzemi naseho statu ti prijde v poradku? neakceptujes ani zakladni pravidla naseho statu, pouze s dovetkem ze jsem jen o 500Kc pokutu.. proste nasi se na to vyserou, ale tebe stve ze jiny by te za to mohli potrestat

          0 0
          • vlk  

            Ono asi tak že když si pořádně prostuduješ české zákony, tak mi to vlastně podle českého práva zakázat nemohou, tam nyní jezdit.

            Nikdy jsem pokutu nedostal a jezdím jen v okrajových částech a v době kdy nejsou cvičení.Navíc velká část okrajových oblastí tvoří např území, kde je možný pohyb bez omezení. Ale dejme tomu, akceptoval bych případný postih ze strany ČR pokud bych nějaký zákon porušil.Jenomže, bych neakceptoval postih na základě porušení právních předpisů cizího státu pokud by se tak stalo na území ČR. A to je už zatraceně velký rozdíl.

            Mimochodem, jen tak pro zajímavost s vojáky měli místní politici vyjednáno, že se do okrajových částí bude moci bez omezení vstoupit na cesty a , že tam dokonce povedou cyklostezky a turistické značky.A teď s tímto bude konec.

            A zásadně jsem proti, abychom předávali části pozemků ve vlastnictví státu do rukou Cizí země s tím, že se to územím cizího státu.Pronajměme jim to apod. , ale v žádném případě nepředávejme.

            0 0
          • zirecek  

            Eilo, musíš vzít v úvahu, že mi v blízkosti Libavé žijeme, bikujeme. Je to poměrně opuštěná, krásná lokalita, čiliž lidem, co mají rádi klid a přírodu to nedá – občas střihnout více či méně vojenským prostorem, :-).

            0 0
      • vlk  

        PS: Hele nejel jsi včera kolem vlakového nádraží v Olomouci?Jsem stál na chodníku a dával Ti přednost.Sis ani nevšim.

        0 0
        • zirecek  

          Jel jsem, všiml jsem si tě jako cyklisty, nepoznal jsem tě přímo, :-). Stydím se, že někdy nezastavuju lidem na přechodu, ale když jsem někdy tak solidně rozjetý, :-)).

          0 0
          • vlk  

            Já se zase stydím, že jezdím po přechodu a po chodníku :o))

            0 0
            • zirecek  

              Jsem hned klidnější, díky, :-)).

              0 0
    • Eila  

      nemyslim ze kvuli zakaldne se CR stane vice ohrozena, kolikrat bylo napadeno Nemecko kvuli zakladnam, kterych ma USA na jejim uzemi nekolik? Bude to ekonomicky prinos a kdyby to utvorilo i jedno dlouhodobe pracovni misto pro cecha je to fajn, zakladna bude v ekonomicky neprilis silnem kraji kde je vysoka nezamestnanost a muze pomoct. A nazory o tom ze se vsude roztahujou… proste je treba si uvedomit ze je to velmoc, ktera vznikla hlavne diky podobnym nacionalistickym putkam v Evrope, protze nebyt (zjednodusene) toho, ze se tu porad nekdo hada o svuj dvorecek, Amici by se nikdy nedostali na takovou ekonomickou vysi. Diky 2. sv. jsme jim tim sami pomohli, nemyslim Cechy, ale celou Evropu, ktera je ted tak strasne nenavidi a vyhazuje.

      0 0
      • vlk  

        Prostě mě cizí vojska na našem území vadí.Kdyby se alespoň na ně vstahovali naše zákony a to území co jim dáme se nestalo územím Spojených států.Abychom je mohli za porušení našich zákonů trestat podle našeho tresního zákoníku.Abychom mohli kontrolovat, že je základna využívána pouze k tomu k čemu byla postavena.A jak říkám všude na západě evropy od nás se chtějí amerických základen zbavit , asi vědí proč.

        0 0
        • Eila  

          ano, ale to same funguje i jinde, i my mame p svete mnoho uzemi kde plati nase zakony a naopak, ambasady a velvyslanectvi, jak muzes vedet ze ti tam nekdo nedela neco co nema a chtel ho kontrolovat..? tyto nazory o vlastnim vysostnem uzemi povedou k dalsimu cleneni sveta, a to zrovna v okamziku, kdy je treba se spis spojovat. Navic, je treba si uvedomit, kdo by si dovolil vojensky zasahnout na americke uzemi, popripade jejich jednotky? nikdo, protze je kazdej vysranej ze mu to stokrat vrati… i to je vlastne ochrana, kterou druhotne poskytuji..

          0 0
          • vlk  

            Jenomže ambasády a velvyslanectví.Tam se zdržuje jen pár lidí velvyslanců, úředníků, špiónů a nějaká ta ochranka.

            Vojenská základna už je něco zcela jiného, tam jsou armádní jednotky, a tito když mají volno tak se nechovají diplomaticky jako velvyslanci, ale ožerou se v hospodě a pak třeba závodí s autama, znásilňují apod. Navíc to není otázka rozlohy nějakého domu + zahrada, ale otázka stovek hektarů naší půdy. Jak říkám kamarád bydlí v Německu poblíž USA základny a co někdy povídá , to se mi až nechce věřit, že je to možný.

            Ekonomický dopad základny bude skoro 0. Budou zásobeni letecky a částečně soběstační.

            Ale srovnávat velvyslanectví s vojenskou základnou mi přijde dosti zcestné.

            0 0
            • Peslezedirou  

              Vlku jdu s tebou, vždy jsem chtěl proti něčemu bojovat!!!

              Ukryjem se v lesích a partyzánskou taktikou budem Amíky ničit. Ty budeš velitel, přeci jenom už máš nějaké zkušenosti s odbojem proti režimu :)))

              0 0
              • vlk  

                Beru.Připrav si hodně šišek(munice) :o)) Jim to nandáme.Někde takhle sehnat paintbolovku. :o)

                No ne já se prostě těšil, jak v okrajových oblastech Libavé bude volný vstup.Dokonce se tam měli zřizovat turistické stezky. No a ono díky tomuto z toho nakonec nic nebude. A ještě budu mít problémy i tak jak tam jezdím teď. :o(

                0 0
                • cabbage  

                  bacha vlku, je to imperialistický špion, který má rozvrátit tvojí osvobozeneckou buňku:)

                  ale já nic neprásk:))

                  0 0
              • wroum  

                psssst ale dej si na nej bacha, blazni muzou bejt nebezpecni :-)

                0 0
              • Jarda  

                A muzete palit americky vlajky, jako tenkrat za starych casu, ve ctvrty tride, ty sovetsky.

                0 0
              • ydaho  

                :))))))))))))­))))))))))) 1 s hvězdičkou

                díkybohu, že se tady najdou rozumný lidi jako wroum, Radek Brožů, Pes lezoucí dírou… atd.

                Vlku už to nechlastej, nečuchej k tomu a přestaň hrát ty PC střílečky… perun s tebou

                0 0
                • vlk  

                  Chlapče, clapče, kdybys věděl co vím teď já, tak bys se svým názorem rychle obrátil. :o(

                  PS:Střílečky už dávno nehhraji, nikdy jsem nefetoval a piji jen když se něco oslavuje. :o)

                  0 0
                  • wroum  

                    mozna bys mel zacit pit a fetovat, abys mel realnej pohled na svet kolem sebe. ja bejt porad strizlivej, tak se taky zcvoknu :-)

                    0 0
                  • ydaho  

                    a co víš ?? jestli něco hrozí, tak sem s tim, at stačim ještě najet nějaký km :)

                    0 0
                  • ezra  

                    Já bych tak rád věděl to co víš ty…prozraď nám prosím taky ta velká tajemství, bo dnes v noci neusnu!

                    0 0
            • orca  

              Koukám ty děláš z vojáků skoro zrůdy … A co naši nepřizpůsobivý spoluobčané , a co imigranti co sem přijížděj z východu ? to jsou beránci ?-každej druhej je veterán z Avghanistánu a to jsou ty správní hrdlořezi , a co že ve velkoměstě nemáš šanci se v noci projít po náměstí to nejsou rizika ??? Myslím že místní tady nasekaj mnohem více bordelu než pár amíků . A jejich jeden přečin bude stonásobně medializován oproti stovkám podobných přečinů od domácích… Dále pochybuji že zde budou základny takové velikosti jako mají amíci např v německu

              0 0
              • vlk  

                No tak zrovna v našem městě-Olomouc se nic takového neděje a ani s romy nemáme problémy.A co je hlavní tyto lidi o kterých píšeš mohou být postihovány našimi zákony a musí se nimi řídit.Zatím ti amíci nemusí. Toho nemůže policajt ani zatknout.Jak říkám, kamoš co bydlí v Něměcku poblíž jedné takové základny, tak zažil zcela běžně, že za znásilnění či za přejetí člověka byla pouze diplomatická omluva a místní poldové na ně nemůžou.

                0 0
                • orca  

                  čím více tě čtu tím více mám pocit že ty nebydlíš v ČR . jakej je rozdíl pokud sejme tebe na kole amík v hamru a nebo místní boss v medvědovi či jinej vlivnej člověk ??? řeknu ti to česky žádnej … a pokud tomu nevěříš tak si ještě asi neměl co do činění z podobnou smetánkou – jo jo fšichni jsme si rovni a někteří rovnější…

                  0 0
                  • rasto  

                    mno, tak tos ulit… to, ze bys nemohl dostat do lochu mistniho bosse, tomu snad nemuzes verit?? amik je ale pred CZ pravem beztrestny, to je fakt!!

                    0 0
      • blue.sun  

        Souhlas… a asi první rozumnej a hlavně klidnej příspěvek.

        Někdo tu argumentoval ruskými raketami, jako by čekal útok ze strany Ruska. Myslel jsem, že studená válka skončila s pádem berlínské zdi, no…

        0 0
        • Peslezedirou  

          Nikdy nevíš co se rusákovi honí hlavou :o)))

          0 0
          • VencaV1  

            Treba si spletou Cesko s Cecenskem. :)

            0 0
            • Peslezedirou  

              Jasanda a odstřelej chrám sv. Víta, že si ho prý spletli s mešitou :))

              0 0
            • vlk  

              To to je normální. Amíci když se řekne Čechy, tak fakt často myslí Čečensko. Mě takle jeden maník už mailem naštval.Ale slušně jsem mu to vysvětlil, kde leží naše krásná země.

              0 0
              • wroum  

                videls madarskej film District?

                ve finale tam Busch chce zarazit prodej ropy v Budapesti tim ze (ala Irak) na ne soupne atomovku, ale „omylem“ ji posle na Bukurest. tekly mi slzy smichy.

                0 0
                • vlk  

                  neviděl, ale ty rakety mi připoměli jiný supr vtip: "Slováci vyrobí jadernou zbraň.

                  Dzurinda říká: "Tak ji někde vyzkoušíme. Pošleme ji na USA, ti se rychle

                  ozvou." Vystřelí tedy na Ameriku a čekají na odezvu. Nic.

                  Dzurinda tedy povídá: "Asi to spadlo někam do pouště, Amerika je přeci jen

                  velká. Vystřelíme tedy na New York, toho už si určitě všimnou."

                  New York je tedy srovnán se zemí, ale opět žádná odezva. "To není možný.

                  Zaměříme tedy přímo Bílý dům, to už nemůžou přehlídnout," povídá Dzurinda a

                  vytřelí tedy třetí raketu.

                  Zase nic. Nechápavě tedy volá Dzurinda Bushovi: "Nazdar Georgi, jak se máš?

                  Vysvětli mi, jak je možný, že jsme na vás poslali tři atomovky a vy jste si

                  toho vůbec nevšimli?" a Bush odpovídá: "Jen počkej ty hajzle, až tu vaši

                  zkurvenou zemi najdeme na mapě!"

                  "

                  PS: Nic proti Slovákům, neberte to osobně.

                  0 0
              • VencaV1  

                Me to ani moc neprekvapuje. Kdyby se me nejakej american zeptal, kde je treba Wyoming, tak vim taky pekny kulovy. :)

                0 0
                • Radek Broz  

                  Presne to jsem chtel prave napsat;-)

                  0 0
                  • Lance  

                    jo jenze vis kde jsou USA jako stat, tak proc to ti tupci americti nevi kde je cesko, ja treba taky vim kde je napr lesotho a o tom statu nic, jde o to mit zakladni prehled, a mam pojem o drtive vetsine statu sveta, ale ti posuci ne, pro ne je „stat Evropa“, no nic nemam rad Americany:)

                    0 0
                    • VencaV1  

                      Vzdyt my chceme aby evropa stat byl ne? :) Me stacilo, kdyz jsem byl v Srbsku a snad vsichni si tam mysleli ze Praha je v Polsku a ptali se jestli jsme taky valcili se Slovakama, kdyz jsme se rozdelovali. :)

                      0 0
                      • Lance  

                        ja teda zadny stat evropa nechcu:) a ani tu priblblou unii

                        0 0
                    • Radek Broz  

                      Pro Americany je proste „Evropa“ jeden celek (to, ze si nas diky podobnemu jmenu pletou s Cecenskem je vec jina) stejne tak, jako my nezname vetsinu jejich statu unie. Je to uplne to same.

                      0 0
                      • Lance  

                        Neni to to same, rozlisuj kontinent a stat, ja taky beru,ze Amerika (sev+jiz+str)= Evropa a CR = USA nerozlisuju velikost,ale proste jde o to,ze mas povedomi kde ktery stat lezi

                        0 0
                        • VencaV1  

                          A to povedomi mas i o vsech statech v Asii ci Africe?

                          0 0
                          • Lance  

                            samozrejme

                            0 0
                            • Radek Broz  

                              A je ti to k cemu?

                              0 0
                              • wroum  

                                az prijde situace, tak ukaze ze neni debil.

                                0 0
                                • wroum  

                                  …pripadne bude mit teoreticky vetsi sanci vyhrat AZ kvíz :-P

                                  0 0
                                  • Radek Broz  

                                    :D Ale jinak je mu to k h…

                                    Presne pododbny informace jako staty a jejich hlavni mesta do nas cpe nase skolstvi a podle toho, kdo si vic podobnejch kravin pamatuje, se tu posuzuje, jak je kdo „chytrej“ (viz Randsdorf) Pritom pokud posadis ke Googlu cvicenou opici, zvladne to same;-)

                                    0 0
                                    • wroum  

                                      tak kdyz to beres takhle, tak vlastne nepotrebujes vedet nic, protoze na netu je vse. je to tak?

                                      0 0
                                      • Radek Broz  

                                        No to zase ne, ale neprijde mi zasadni znat kazdej africkej stat. SPis jsem chtel rict, ze lidi na ukor tehle encyklopedickejch znalosti neumej znalosti vyhledavat a analyzovat.

                                        0 0
                                        • wroum  

                                          idealni je oboje.

                                          bez encyklopedickejch znalosti to taky nejde. A ze nekdo zna vsechny africky staty preci neni na prekazku. jsou lidi kteri vedi hodne a encyklopedicky znalosti jim IMHO davaj prehled, pokud je nechapou jen jako hesla ze slovniku. a pak sou lidi co si myslej ze sou nej a jejich prehled konci za hranici vlastni vesnice, ale treba umej pouzit google, jenze ono je potreba taky vedet co a proc hledas a jak to vyuzit a to je podle me opet zavisle na tom, jaky ma clovek prehled. takze jedno bez druheho je k hovnu – muj nazor

                                          ale mas pravdu, ze by se skolstvi melo vic zabyvat zpusobem vyhledavani, ziskavani a vyuzivani informaci, nez jejich biflovanim do dutych hlav studentu. treba takova literatura a jednotlivy dila tech skrabalu jsou informace naprosto k hovnu a jdou najit na netu velmi jednoduse a neni tedy duvod se je zpameti ucit, ale spousta veci co se „tupe naucis“ ve skole je pak pouzitelna v praktickym zivote.

                                          0 0
                                        • Krys  

                                          Vsetko co sa clovek nauci, je na nieco dobre. Encyklopedicke znalosti a analyticke schopnosti sa nevylucuju, dokonca sa vyborne doplnaju. Zatial je stale mozog najrychlejsim zdrojom informacii. Ak by sme zistovali uzitocnost kazdej informacie pred tym ako ju „ulozime“ v hlave, tak ostaneme blbi jak tago.

                                          0 0
                                        • rock  

                                          Musíš mít oboje. Bez encyklopedických znalostí nedokážeš ani stanovit zadávací podmínky analýzy, ani tu analýzu vyhodnotit, budou to prázdné údaje.

                                          0 0
                                    • orca  

                                      Ještě bych se to dovolil doplnit o jednu celkem zásadní věc co mi na školství vždy silně vadilo a to je biflovací učení . Něco se naučit skorem doslova a do písménka bez pochopení a bez logiky .
                                      Naštěstí jsem měl na střední škole matikářku která preferovala drobet jinej styl . A to ten že vědět fše nikdo nikdy nemůže ALE každej by měl vědět kde potřebné informace za prvé najde a za druhé bude umět prakticky použít. A o tom to dneska je .
                                      Docela by mě zajímalo jakou mají povědomost o Česku takové další Velké země jako je Rusko , Čína, Brazílie . Obávám se že u nás je to sindrom malé země . Kdežto tyhle velké země jsou si natolik soběstačné že zbytek světa pro ně je něco vzdáleného…
                                      A s tou zeměpisnou informovaností bych to u čechů zase moc nepřeháněl . Před rokem jsem dostal nějaké víno se země původu Chile a jen pro zajímavost jsem se doma optal kde leží (širší rodina-dospělí + školou poviné děti) a s výsledkama bych se moc nechlubil…

                                      0 0
                                      • cabbage  

                                        taky fakt, chile bych na slepý mapě jižní ameriky nenašel…

                                        0 0
                    • vitan  

                      jenž jeden jejich stát je velký jako čr se slovenskem dohromady…oni to neberou jako stát po státě ale celou Evropu…tak jako ty bereš USA jako celek…!!

                      0 0
                    • pepek  

                      Jestli to není třeba tím, že to celý slavný Česko má ekonomickou sílu jedné větší firmy v USA a počet obyvatel dvou částí New Yorku. Ty taky přesně víš, kde je ten Wyoming ? Proč by tedy oni neměli brát Evropu jako jeden stát? Možná má ten Wyoming víc samostatnosti, než to Česko jako součást EU.

                      0 0
                      • enjoy  

                        huste:-DDD

                        ps:nadruhou stranu..,jestlipak to neni zrovna jeden z tech statu kde je trestny oprit si kolo o barak.

                        0 0
                        • pepek  

                          Podle kola se význam zemí neposuzuje :-)

                          0 0
                          • cabbage  

                            jak kdo…;)

                            0 0
                            • enjoy  

                              praave:-).jsem si zrovna rikal,za koho mluvil:-)

                              0 0
                              • pepek  

                                Jak za koho ? To je fotbal, nebo co? Jenom se mě někdy zdá, že zatímco si Američani myslí, že jsou nejdůležitější na světě, tak někteří Češi si o sobě myslí, že jsou nejdůležitější na světě ( btw: v USA jsem trochu byl a nechtěl bych tam žít ani za nic)

                                0 0
                                • enjoy  

                                  u nas si to mozna mnoho lidi mysli,ale urcite nejsme jeste tak daleko,aby nam nas prezident tyhle blbosti sam tvrdil:-)). a muj vzor je Benton Fraser,cili kanadan:-D

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    No a nejhorší je, že z dlouhodobýho hlediska je tahle diskuse k hovnu, protože nejdůležitější bude Čína , jde jen o to, kdy to bude. Barbaři zase zvítězí. (Jak to prý ta Sibylla prorokovala)

                                    0 0
                                    • zirecek  

                                      Barbaři nezvítězí, svět se už pomalu otáčí k lepšímu. Jen komerčně chtivý obrázek ze strany médií vštipuje lidem svou realitu.

                                      0 0
                                      • pepek  

                                        To si opravdu myslíš? podívej se, jaký podíl na svět. hospodářství utrhli Japonci a to měli daleko horší podmínky, než teď číňani. (kterých je 10× více) . Tvrdím, že nejlepší pro Evropu byl Mao-ce-Tung, který je zdržel o 50 let.

                                        0 0
          • vlk  

            Já to vidím trochu jinak.Amíci se proti rusům moc míchají v Zakavkazí.Až bude nedostatek ropy, tak by se to někde díky nějakému nedorozumění mohlo lehce zvrtnou.Afgánistán, to taky není jen tak náhoda.Strategické místo.Letecké základny v pobaltských republikách.UK a USA stále zbrojí novými jadernými hlavicemi.Místo aby jich ubývalo.Budete mě mít za blázna, ale války se vedli u kvůli menším problémům.

            0 0
    • bajker  

      Z malé bezvýznamné zemičky se stane strategický cíl prvního jaderného úderu!!! Takže jsem proti. A navíc proti Ruským moderním raketám systém stejné nefunguje.

      0 0
    • enjoy  

      tak me to puvodne moc ne*ralo,ale v posledni dobe me to docela stve.. protoze aby si tu ty smejdi vlastne obsadili uzemi,kde by neplatily nase zakony,nybrz jejich a taky veskery dodavky cehokoliv si budou zarizovat sami,cili lidi v okoli,kteri od toho cekali nejakej uzitek si muzu vite co.. nadruhou stranu,ale mi jsme pro ne nezadany paraziti,ktery je votravujou svoji existenci a ukladaj nam vizovou povinnost. vidim to zcela jasne!:-)

      0 0
      • enjoy  

        mam tam par hrubek a opravu si udelam jindy..

        0 0
    • RomanH  

      Vadi mi to. Prestoze jsem pravicak, od vlady Bushe nemam Ameriku rad. Prijde mi, ze poslapal vsechno, na cem Clinton pracoval. Pred jeho druhym zvolenim jsem si rikal, ze je nemohu Americany odsuzovat, ze vetsina nebude tak militantnich. Bohuzel se ukazalo, ze jej podporuje nadpolovicni vetsina amiku. Vadi mi, ze si hrajou na svetoveho policajta a nechovaji se vsude stejne. Jako Evropan bych si pral vytvoreni tretiho (evropskeho) silneho bloku, protoze mam strach, kolik moci USA maji.

      Pokud uz zde budou chtit vybudovat zakladnu, tak by pro ne mela platit zakony daneho statu a meli by vzuzivat sluzeb daneho statu, aby mu to alespon castecne vykompenzovali.

      A co se tyce akent o nejagresivnejsi staty, tak na predni mista bych opravdu zaradil USA i Izrael, spolu se severni Koreou a Iranem. Stejne se ale nemuzu zbavit dojmu, ze v teto „valce“ jde Americanum predevsim o penize.

      0 0
      • ydaho  

        v každý válce jde o peníze… když se ale podíváš na podporu Bushe napříč USA, tak je to zcela opačně… Silnej Evropskej stát je utopie, viz „Evropská ústava“ atd…

        0 0
      • Marcinka  

        Mám stejný dojem…především jim jde o peníze.

        0 0
      • vlk  

        Ani ne tak o peníze z ropy jako spíše o to udržení měny-jak píše Krys-fakt dobrý článek.

        0 0
        • pepek  

          Po přečtení jména autora už bych tomu tak nevěřil.

          0 0
          • Krys  

            A fakt, teraz som si vsimol, ze to meno znie nejak rusky. Ale o tejto teorii americkeho dolaru som uz pocul z viacerych zdrojov. Netvrdim, ze je to presne tak, len ma to proste zaujalo.

            0 0
    • GrandeBelde  

      A hnali jsme tych imperalistou…

      0 0
    • civetta  

      Kdysi jsem se zarek ze se tady nenecham zatahnout do zadny dalsi politicky debaty, takze aspon tohle:

      neviditelnypes­.zpravy.cz/hacha-nebudiz-vzorem-0rz-/p_cirkus.asp?c=A060806_­220504_p_cirkus_nef

      Toz tak. A priste nejdriv premejslejte, vlci… A ucte se cesky 8-)))

      0 0
      • vlk  

        Přemýšlíme, přemýšlíme.

        • Mě osobně vadí i když sobecky, že díky ní nebudu moci jezdit na kole tam kde jsem dřím jezdil.

        Ale ono tak ani nejde o to zda tu bude či nikoliv ,ale spíše za jakých podmínek.

        • Vadí mi, že má být statut území převedeno na území spojených států.Proč jim danou půdu pouze nepronajmeme či nezapůjčíme.
        • Vadí mi, že se na Američany v té základně se nebudou vztahovat české zákony.
        0 0
        • maxtor  

          To s tím vynětím amerických vojáků z působnosti českého práva víš určitě?? Mě se to nějak nezdá.

          0 0
          • vlk  

            No naše vláda o tomto vůbec nejednala,ale amíci to mají jako podmínku.Jednají o tom s Poláky, protože ti na to nechcou přistoupit.

            0 0
            • maxtor  

              Tohle totiž není automaticky. Vyjmutí osob především např. působnosti českého trestního práva stanovuje nějaká Vídeňská úmluva, ale to se týká pouze diplomatických misí. Jinak to musí konkrétně stanovit konktétní mezinárodní smlouva. Pokud ne, platí, že vyjmuti nejsou a můžou jít před soud stejně jako naši. Ale fakt nevím, co si domlouvají. Jen mě to zajímalo.

              0 0
              • vlk  

                No minimálně by na ně nemohli na území té základny.Když by byl pozemek pod základnou vyňat z území České republiky a zařazen jako území USA.Takže by jim stačilo se vrátit na území základny.By mě zajímalo, jak by to vlastně fungovalo,když by to bylo území Usa.S přechodem osob mezi jednotlivými územími.Předpo­kládám, že by pak asi ti USA vojáci museli mít něco jako diplomatické pasy či něco takového.A česká uklízečka, co by jim chodila uklízet pokoje by asi musela mít vyřízené vízum. :o)

                0 0
                • zirecek  

                  Česká uklízečka tam nepůjde, bude USA uklízečka, :-).

                  0 0
                  • Peslezedirou  

                    Ale podle paranoidního vývoje v tomhle dredu to bude spíš uklízečka z USA vyškolená v SSSR u KGB, ale přeběhlá k radikálnímu islamismu, tak!

                    0 0
                • maxtor  

                  Pozor, to, že by na našem území byla zřízena americká základna ještě neznamená, že se to území stane územím, které je součástí USA. Je to něco jako v pronájmu. Ambasády jsou taky tzv. „exteritoriálními územími“, ale to neznamená, že do nich musíš s pasem. Je to o tom, že domovský stát na těchto územích nemůže provádět bez jejich souhlasu výkon svých pravomocí – např. domovní prohlídku a tak dál. Kdyby to bylo tak, jak si myslím, bude případné místo základny vyjmuto z pravomoci českých orgánů a bude na něm platit právo USA. Pokud US voják např. spáchá trestný čin mimo toto území, může být postaven před český soud. Naopak, kdyby např. Čech na území základny něco ukradl a vojáci jej chytili, podléhá pravomoci českých soudů. Tak by to mělo být v souladu s obecným mezinárodním právem.

                  0 0
                  • vlk  

                    Jde vidět že tomu rozumíš. Ještě se tě chci zeptat a když na takovýchto územích („domovský stát na těchto územích nemůže provádět bez jejich souhlasu výkon svých pravomocí – např. domovní prohlídku“) se nachází např. USA voják co u nás spáchal trestný čin. Může si tam policie ČR pro něj zajet a zavřít ho? No a co mi mohou USA udělat, když tam nic neukradnu a přitom mě tam třeba chytnou jak si tam jezdím na kole.Tak na mne také mohou pouze češi se svými zákony?Tedy pokutou, jako je tomu nyní?

                    0 0
                    • maxtor  

                      Promiň Vlku, teď už musím rychle valit. Zítra ti na to odpovím, jo?? Zatím.

                      0 0
                    • maxtor  

                      Bavil jsem se o tom s kolegy, kteří přece jen mezinárodní právo znají lépe, než já, ale nějak jsme se neshodli na tom, jestli voják USA, který by zde spáchal TČ mimo základnu, může být postaven před český soud. Asi jsem se v předcházejícím příspěvku spletl. Myslím, že i ty jsi psal, že v Německu to tak není, a ze zpráv vím, že i např. v Iráku soudí USA vojáky za všechny prohřešky americká vojenská prokuratura. Proto asi budou vojáci na případné základně USA imunní proti českému právu bez výjimky. Bohužel. Musí to ale být součástí mezinárodní smlouvy tak, jak jsem napsal dřív.

                      Jinak je to celkem jasné. Pokud by někdo kradl na americké základně a Amíci jej chytili, musí jej předat našim orgánům. Sami nikoho potrestat nesmějí. Naše orgány mohou na úzení základny vstoupit jen s jejich souhlasem.

                      Pokud by ses tam projížděl jen tak na kole a oni tě chytili, jediné, co s tebou můžou udělat je to, že tě v doprovodu vyvedou za hranice jejich prostoru. Ani pokutu za to od PČR dostat nemůžeš, protože české státní orgány neodpovídají za provoz a bezpečnost takové základny. To je jen a jen věcí Amíků a je na nich, jak si bezpečnost základny budou hlídat. Vsadím se, že vzhledem k jejich paranoie vůči všemu nebezpečí, tam budou stát s kulomety po každých deseti metrech.

                      0 0
    • jjirka  

      Je to zvláštní svět – většina z nás jsme volili – vládu nemáme, základny většina z nás nechce – mít je budeme :-((

      0 0
    • Krys  

      zaujimave… www.mwm.cz/clanek1.php?…

      0 0
    • Focus  

      Je docela zvlštní, kolik nesmyslů se kolem „raketové“ základny dokázalo vyrojit. Přitom zcela jistě existují legitimní názory pro i proti, na základě kterých by mělo padnout konečné rozhodnutí.

      Zcela zjevný nesmysl je, že by zde měla stát „předsunutá základna proti novým ruským raketám“. Raket země – vzduch by na takové základně mělo být umístěno dvacet, což určitě nemůže být účinnou obranou proti ruskému raketovému útoku, Ruská federace má raket schopných nést jaderné i konvenční hlavice tisíce, nemluvě o obrovském množství klamných cílů, které by takový útok doprovázely. Celý systém je budován jako obrana proti jednotlivé střele, případně jednotlivým střelám, pokud by jich potencionální útočník byl schopen odpálit víc. Argument „sotva odtáhnou Rusové, už se sem cpo Američani“ je prostě nefér, to snad musí vidět každý jenom trochu soudný člověk. Je přece naprosto principiální rozdíl mezi okupací země, což udělal Sovětský svaz a žádost spojence o jednu základnu, což dělají nyní Američané. Docela nafrak dostává i slovo suverenita. Suverenita v politice znamená, že politický subjekt, v tomto případě stát, rozhoduje s konečnou platností a závazně o svých záležitostech (viz třeba wikipedia). Což je v tomto případě naplněno beze zbytku. Budem to přeci my, kdo s konečnou platností a závazně rozhodne, zda případné žádosti vyhovíme či nikoli. Budovaný systém má sloužit nejen k obraně území USA, ale i k obraně spojenců a spřátelených zemí a základny v Evropě jsou toho jasným důkazem. Prostě žádná raketa nepoletí na území USA přes Evropu, to je nesmysl. Odkud taky, ze Severní Korei? Nebo z Íránu? A naposled – hrozba teroristického útoku. Útoku na samotnou základnu se obávat nemusíme, bude dobře střežena. Kromě toho společným jmenovatelem všech teroristů je vysoká míra zbabělosti a touha po civilních obětech, proto taky útoky v New Yorku, Madridu a Londýně nebyly namířeny proti vojenským cílům, ale proti nevinným lidem. Kdejakému fanatikovi dáváme vhodnou „záminku“ Svobodnou Evropou nebo angažováním se v Angánistánu a Iráku, ale chceme a můžeme vlastně stát stranou? A s tím taky trochu souvisí „otevírání prostoru turistům“ – přijde mi to v debatě o bezpečnosti celého státu i našich spojenců dost irelevantní. To opravdu nevidíme dál než na kupku hnoje za humny?

      0 0
      • mawerick  

        konečně další ucelenej a smysluplnej názor…:)

        0 0
      • Radek Broz  

        …ja bych dodal, ze knecne ROZUMNEJ nazor.

        0 0
      • vlk  

        „sotva odtáhnou Rusové, už se sem cpo Američani“-to beru jako místní.Dřív si tu dělali co chtěli Rusáci a teď zase pro změnu budou Amíci, protože na ně budou české zákony krátké.Tak asi tak.Ony zazněly ohlasy jako , že jsme V NATO, tak prostě nemáme jinou volbu.To mi zrovna suverenitou nezavání.Naše suverenita se vztahuje pouze na území České republiky.Když část území předáme amíkům jako území USA.Tak o tu část území- část působnosti naší suverenity přijdeme-když už chceš slovíčkařit.

        0 0
        • maxtor  

          Vlku, četls, co jsem ti odepsal? Navíc i kdyby k tomu došlo – část území „prodáme“ Američanům, pořád je to výkon pravomoci suvereního státu, který tak učinil z vlastní svobodné vůle – toť rozdíl od vpádu pěti spřátelených armád v roce 1968.

          0 0
          • maxtor  

            Ale chápu tě přijít o možnost projet se v hezkém terénu u svého bydliště kvůli nějaké zk…né základě, by mě taky zvedlo ze židle. V Olomouci jsem 5 let studoval a vím, že je kam se tam projet.

            0 0
          • mawerick  

            Navíc je to tak že jim tu smlouvu můžem vypovědět a jim nezbude než odejít…

            0 0
          • vlk  

            Ale tak jasně , že jo. Jenomže, když se bavíš s místními, tak ti často o tom ani nevědí, nikdo se jich na nic neptal.A to pak člověk poslouchá jak jedním z bodů pro určení zda bude základna u nás je i postoj místních obyvatel a jak jsou strašně všichni pro.Já když náhodou je ve zprávách nějaká zprávička o které něco vím, tak se nestačím divit, jak je tam pravda překrucována a jak říkají občas přesné opaky než tomu tak je.Obávám se, že těm darebákům co nás zastupují je nějaká Morava a názor jejich obyvatel ukradený, a že amíkům podepíší, co budou chtít.Vše je tom jenom o tom jaké smlouvy se s nimi uzavřou.Ale když už se lže od začátku, tak to nebude vše ok.

            0 0
            • maxtor  

              Nezbývá mi, než s tebou souhlasit. To, co si člověk občas přečtě v novinách nebo vidí v televizi, je naprostá demagogie. Na druhou stranu, pokud se chce někdo o dané problematice dozvědět víc, nic mu nebrání v tom, aby si informace opatřil. Ale bůh ví, jak to nakonec dopadne. Jedno je ale jisté – lezeme Amíkům do p…le, jak to jen jde. Chtěl bych vidět, jak by se zachovali, kdyby jakákoliv země chtěla postavit základnu u nich. Strávil jsem v USA půl roku a z většiny z nich mi bylo špatně. A o jejich přístupu k cizincům obzvlášť.

              0 0
            • zirecek  

              Vlku, v tomhle s Tebou nejde souhlasit. Když to nadsadím a přeženu: tak o nadnárodních principech nemůže rozhodovat sedlák s vidlema. Je tu vláda, která je právě zvolena všemi námi, aby nás zastupovala, aby každou věc nemuseli řešit všichni v referendu, průzkumem mínění, apod.. Když si někteří lidé začnou demokracii vykládat po svém dopadá to někdy špatně: ať je to přesun nádraží v Brně, výstavba dálnic, LG Philips Displays… . Jsou tu odborníci, kteří o daných problematikách vědí více než oni místní. Píšu pouze o tomhle problému, zkreslování v médiích, české vlezdoprdelkoství, to jsou věci jiné… .

              0 0
              • maxtor  

                Zirecku, to o čem mluvíš, je ale něco jiného – souhlas s tím, že to, co se děje za tahanice kolem veřejně prospěšných zařízení typu dálnice, velká fabrika atd. je hnus. Když jeden člověk zablokuje stavbu, která přinese přínost tisícům, je to zneužívání demokracie prvního stupně. Kolika lidem (především v okolí) ale přinese užitek raketová základna??

                0 0
                • mawerick  

                  finanční dost velké většině pokud budou aspoň trošku šikovný… A jaký jim přinese nepříjemnosti krom boredlu než jí postaví? skoro žádný… Stejně to tak jako tak bylo 50 let vojenský pásmo kam se nesmělo a kde probíhaly cvičení (takže randálu hafo). Teď tam aspoň bude klid:)

                  0 0
                  • vlk  

                    Jde vidět, že si nikdy na Libavé nebyl.Já ti fakt doporučuji se tam příští rok první sobotu v květnu podívat na kole-je v ten den otevřená veřejnosti.

                    0 0
                    • mawerick  

                      Pokuid vím tak pořád ještě není jisté že ta základna bude (pokud vůbec bude) a pokud bude celá a nejen část (radar nebo rakety) tna Libavě… V diskuzi jsou další dvě umístění… (Jeslti to daj do brd tak máme po bajkování:(((()

                      0 0
                • zirecek  

                  U vojenské základny nemůžeme posuzovat přímo užitek pro lidi ČR, můžem leda spekulovat o „zvýšení bezpečí v širším měřítku“. Je to choulostivé, ano, s užitkem máš pravdu.

                  0 0
                  • mawerick  

                    a co třeba finance? (nájem za uzemí) i když je pravda že při zacházeníá se státníma penězma…

                    0 0
              • vlk  

                Když se jede podle názorů odborníků a je prezentována lidem čistá pravda, všechny + a -, tak je vše OK. Ale v naší zemi je tomu poněkud jinak, rozhodnutí, jsou taková, podle toho kdo víc zaplatí, nebo kdo z kamošů politiků má kde pozemky. Si jen vem co vidím ty pořady a říkaji mi lidé, jaké mají problémy s dálnicemi a obchvaty u Prahy. Když já chci začít někde např. něco stavět, tak s tím musí souhlasit všichni mí sousedi, musím mít 1000 povolení apod.A když chce někdo jiný stavět vojenskou základnu, tak to má bez problémů.Nejde o to aby rozhodoval sedlák s vidlema, ale ti odborníci mi měli rozhodovat správně, a měli by si zjistit všechny záležitosti okolo a k nim patří i názory bezprostředního okolí.A věci veřejné by měli být projednávány veřejně.Např. když se jedná o územním plánu, tak je to otevřené jednání, kde je přítomna veřejnost a kdokoliv může projevit jakékoliv své názory.Takto důležité záležitosti by neměli být jen věcí vlády, ale mělo by se o nich veřejně diskutovat a daných diskusí by se měli účastnit všechny strany.Politici by si měli být vědomi toho, že jsou voleni voliči a že by měli prosazovat vůli svých voličů.Že by měli jedna nejlépe v zájmu republiky a pro blaho svých občanů.Jinak promiň, ale tato země nemá s demokracií zcela nic společného.Toto je tzv. postkomunistická demokracie.Neboli nějaký patvar něco mezi komunismem a demokracií.

                0 0
                • cabbage  

                  bazprostědní okolí vojenského prostoru je to „nárazníkové pásmo“ kterym jezdíš- tudíž žádní sousedi v okolí…

                  0 0
      • Marcinka  

        Američani by rádoby drželi ochranná křídla nad celým světem. Ale – ruku na srdce – příliš se jim to nedaří. Mně přijde, že po útoku Američanů na režim Talibanu v Afghánistánu a pak na Husajnovu diktaturu v Iráku „bordel“ v těchto zemích ještě stoupl. V Iráku určitě. Počet obětí po napadení Iráku Američany je mnohem vyšší, než za celou dobu Saddámovy diktatury. Místo nastolení demokracie tam Jirka Bush nastolil anarchii a bezvládí. Víc než o demokratizaci jim šlo hlavně o celkovou amerikanizaci země, ropu a uplatnění amerického kapitálu. A že Saddám byl diktátor, tyran…a kdovíco ještě? Že prováděl strašné věci? Týral své odpůrce, nemilosrdně je popravoval, trhal zaživa Kurdům nehty? Jistě. Takový člověk si zaslouží srvhnout, ba dokonce být i popraven. Američani však vždy jednali jak se sluší a patří? Co utýraní iráčtí zajatci? Ve vězení, bezbranní…Veselé pózičky u mrtvých těl iráckých vojáků, hrdé pohledy dobyvatelů. Jasně, všichni Američani takoví zajisté nejsou. Ale ani všichni muslimové nejsou teroristé a zlí lidé. Fundamentalistů je pouze zlomek z celkového množství více než jedné miliardy vyznavačů Islámu, Alláha a jeho proroka Muhammada. Je mi hnusně z teroristů i z některých příslušníků námořní pěchoty.

        0 0
        • Lance  

          nejlepsi je stejne RAMBO

          0 0
          • Marcinka  

            Nebo Walker I:-)

            0 0
            • mawerick  

              nejlepší je MacGyver;)

              0 0
              • vlk  

                ale houby, Bart Simpson :o)

                0 0
                • mawerick  

                  Road Runner;) :D A toho nepřekkonáš;)

                  0 0
                • Radek Broz  

                  Kdybys znal Futuramu, tak bys vedel, ze proti Benderovi je Bart hodne velkej bridil;-)

                  0 0
                  • vlk  

                    náhodou futuranu znám , ale nevzpoměl jsem si zrovna.

                    0 0
        • pepek  

          Ale ten zlomek fundamentalistů dovede udělat pěknou paseku, že? Když už o nevinných muslimech:A co nevinní Němci, na které padaly bomby v Berlíně? ty přece taky nikdo nelitoval. Společné měli s muslimy to, že si zcela demokraticky zvolili vládu agresorů, kteří již předem vyhlašovali, že chtějí ostatní národy zničit, stejně jako si někteří Libanonci zvolili Hizballáh a Palestinci Hamas. Odskáčou to pak i ti, kteří je nevolili. Mimochodem, kdyby nebylo těch zlých Američanů, tak Ti dnes tady ty příspěvky cenzuroval nějaký soudruh a jezil bys tak leda na Ukrajině. Snad ještě nevěříš, že Tě osvobodil V Havel.

          0 0
          • Radek Broz  

            O tom, kde si muslimove nekoho demokraticky zvolili, by se taky dalo celkem diskutovat…

            0 0
          • Marcinka  

            Jasně. V Berlíně (a nejen tam) koncem druhé světové války umírali nevinní lidé, během všech válek umírají nevinní lidé… A to, že v našem státě bylo víc než 40 let totalitní zřízení…za to do jisté míry můžou taky voliči, kteří komunisty v 48 zvolili v nadějích a očekáváních „lepší budoucnosti“. Já jsem je volit tehdá nomohl, nevolil jsem je a nikdy je volit nebudu. Za to, že je dnes náš stát takový jaký je nejsem vděčný nikomu. Je to prostě dáno historickým vývojem, určitými událostmi ad. A taky netvrdím, že jsem nějaký zarputilí antiamerikanista. Bushe a jeho názory a počínání ale v lásce nemám…asi jako většina světa. Škoda, že prezidentské volby nevyhrál Kerry.

            0 0
          • vlk  

            „Mimochodem, kdyby nebylo těch zlých Američanů, tak Ti dnes tady ty příspěvky cenzuroval nějaký soudruh“-tak chlapče v tomto si zcela mimo.jde vidět že i 17 let po revoluci lidé vlastně ani nevědí, co se tenkrát stalo.Amíci byli naopak, rušivý element.A Havel se s komanči domluvil-oboustranná dohoda.No nic ještě 33 let a pak se vše dozvíš.

            0 0
            • grafik  

              A Havel se s komanči domluvil – ono komancum uz vlastne nic jineho nezbyvalo ze … ;) Jak mam chapat ze amici byli rusivy element – co konkretne myslis vzhledem k revoluci ?

              0 0
            • pepek  

              No nevím, jestli se domluvil, ale kdyby ti Amíci předtím ty RUSY NEUZBROJILI, tak by se s Havlem, ani s jinými revolucionáři komanči moc nesrali, že? Šoupli by je za katr, nebo na sibiř, že?

              0 0
              • vlk  

                „RUSY NEUZBROJILI,“-co to je za termín, nevím co tím myslíš.Mimochoderm i v dnešní době jsou rusové vyzbrojení lépe než amíci, kteří stále více a více zaostávají.

                0 0
                • pepek  

                  A to zase psali kde? Izvěstija?

                  0 0
                  • vlk  

                    no tak joko příklad uvedu letectvo.Vždy byli amíci krok za rusama. SU 27,SU 31,SU 34-hlavně posledně zmiňované nemají ve světě téměř konkurenci.To jen jako jeden z mála příkladů.A proti tomu si postavme americké letectvo nyní založené především na f16-pevnina a f18 letadlovky, o těch ostatních starých zgarbech se nebavím.a nejnovější F117, f22 apod, se amíci zybtečně snažili-na úkor letových vlastností, naše Tamara či Věra je stejně odhalí.Sem zvědav až se dostanu k nějakým fotkám americké „aurory“.To nemluvím o skvělých ruských odstřelovačkách, optiky apod.Nesuďte ruskou výzbroj podle bývalého režimu, jednak k nám nikdy nešla ta nejnovější a jedna od těch dob se mnohé změnilo.Pravda je taková že USA za evropou a za ruskem ve vojenské technice v posledních letech upadá.

                    0 0
                    • enjoy  

                      jako naprostej vojenskej laik mi ale prijde trosku divny tolik fandit rusakum,kdyz si prividelavaj na provozni naklady vyhlidkovejma letama.to myslim americani zapotrebi nemaj.vyzbroj je hrozne super,ze maj lepsi,ale videl bych to asi jako u nas..nejakej pocet techniky je ve stavu,ale cca desetina ujede 10 kilometru bez poruchy:-)

                      0 0
                      • pos3k  

                        to vis, kazdej bere biznis jinak, jak to vnimam ja, tak o prachy se v usa v armade toci hlavne pri trendech atd..„rusaci“ to vzali od piky, co maji to nabizeji :-)

                        0 0
                    • cabbage  

                      tamara ani věra nezjistí nic co nic nevysílá…

                      a k ponorkám: uznávám že se potopěj hloub a jsou(podle oficiálních údajů) rychlejší, ale třeba aby je odhlučnili museli rusové(sověti) koupit západní soustruh(přes hafo mezičlánků aby to vůbec prošlo)

                      nejrychlejší letadlo je taky západní (sr-72 tušim)… nehledě na to že rychlost asi nebude všechno – jen hezky vypadá v tabulce srovnávání. v atm vycházely rozbory střetů letadel z různých konfliktů, kupodivu to vždycky odnes nějakej mig nebo su-xx…

                      bezesporu je zajímavá snaha rusů o vývoj lepších tanků v době kdy se značně omezuje jejich využití(ale nevyvýjejí vzv.„městský tank“)

                      a evropa? že teď konečne jde do výroby již zastaralý euroighter nemusim zmiňovat… co je tu moderní? možná vrtulníky…

                      myslim, že jseš jako armáda- přemýšlíš o mynulé(studené) válce a neuvědomuješ si že usa a rusko jsou spíš spojenci než protivníci. nehrozí tu střet 2 bloků, ale asymetrická válka- ozbrojené složky vs. teroristé- proti těm se „protisovětská“ výzbroj uplatní jen stěží…jako se před 2s.v. porovnával výtlak bitevních lodí se teď porovnává rychlost letadel, pancéřování tanků a spousta dalších údajů pro mynulou válku. málo se přemýšlí nad tím, jaký bude Příští konflikt… místo zbraní hromadného ničení budou asi potřeba zbraně selektivního ničení.

                      0 0
                      • enjoy  

                        ja myslim,ze v poslednim odstavci maji vice jasno ty mocnosti,nez ty a neobvinoval bych je z toho,ze nevedi co delaji:-).jenom hlupak si muze myslet,ze americani s rusakama jsou kamaradi a vubec na sebe nic nehrajou.selektivni zbrane ted za ne testujou israelci a jde jim to dobre,znicej vsechno 30 km od hranic:-D

                        0 0
                        • cabbage  

                          myslim, že příkladů kdy se mocnosti sekly, je víc než dost. btw: už si kopeš protiatomový kdyt, když se usa a rusko pustěj co nevidět nezi sebou do 3.s.v.?;-P Izraelci maj plus – vědi že humánní chování je jen pro humanoidy.

                          0 0
                          • enjoy  

                            jsem hrozne rad,ze zatim povazujes potomky za vetrelce,vazne rad!:-D.kvuli nim,vis?:-))

                            0 0
                            • cabbage  

                              envim jak to souvisí(možná se ti to nějakým otřesem lebky spojilo). „vetřelci“ mi připoměli jeden starej ftip…

                              0 0
                              • enjoy  

                                uff,sebral jsem se ze zeme..,jeste se mi trosku toci hlava tak pisu po pameti.. takze coze si to..?jo vetrelci.tak jo.ufff

                                0 0
                                • cabbage  

                                  ale houby vetřelci, to si jen uklouz na bowlingu mezi kuželky:-P

                                  0 0
                                  • Radek Broz  

                                    Sednu na 10 minut k b-f a probereme mezinarodni bezpecnostni situaci, stav vyzbroje armad, pouzivani mp3 na kole a kyticky do akvarka – proste parada :o)

                                    0 0
                                    • cabbage  

                                      jen 10 minut?;)

                                      0 0
                                      • Radek Broz  

                                        Ono „dneska jsem se k tomu od dopoledne nedostal, ale ted prosedim par odin u fora“ zni fakt blbe;-)

                                        0 0
                • Radek Broz  

                  :D Tomu fakt veris?

                  0 0
                  • enjoy  

                    me by zajimalo cemu veris ty a na zaklade ceho:-).jj,ja taky bastim dokunenty na discovery:-)

                    0 0
                    • Radek Broz  

                      No, prave ze ackoliv nejsem nejakej fanda, tak na tehle kanalech kokam jen na armadu a vesmir (no, obcas kdyz tam jsou nejaky hadi, krokodyli, tygri nebo nejaky jiny zli mazlicci), tak si dovoluju rict, ze USA, ktery davaji do armadniho vyzkumu neporovnatelne vic penez nez vsichni ostatni, na tom rozhodne nebudou hur nez Rusove, kterejm tak mozna krome par jednotek chatra ve skladech to, co tam zbylo ze studeny valky.

                      Navic bych rekl, ze se americka armada predvadi az to, co uz je trosku za zenitem a dost mozna si ani neumime predstavit, co ted vyvyjeji;-)

                      0 0
                      • enjoy  

                        no ikdyby vyvijeli kdovi co,tak pochybuju ze by to vytahli na prachobycejny rusaky:-D

                        0 0
                  • ydaho  

                    tenhle thread je fakt něco… člověk se třeba dozví, že SSSR ve zbrojení předčil USA, že chudáci američaní nestačej ve vývoji na Evropu… :))) To bude tim, že vod tý doby, co ve většině evropskejch zemí vládnou nebo se podílej na vládě socialisti jde všechno strašně kupředu… tak ještě aby to pokračovalo u nás, a Usa jsou nahraný :))

                    Vokurková sezona hadr :)

                    Jinak všem protiamericky zaměřenejm doporučuju dnešní zprávy z Londýna a přístě se zamyslete, než začnete plkat nesmysly

                    0 0
                    • enjoy  

                      a jak je krasne videt,kam se soustredi teroristi,pekne k tem nejvetsim spojencum:-). tak jestli chceme mit relativne klid,myslim ze nema cenu list amikum do zadnic.jinak nepochybuju o tom,ze cesky specialni oddily by si poradily s teroristama mnohem lip nez kterykoliv jiny:-)

                      0 0
                      • cíca  

                        Jo dneska jsem viděl týpka s nápisem na triku: NIC NEJSEM, NIC NEUMIM, DEJTE MI UNIFORMU

                        0 0
                        • cabbage  

                          takovejch je dost, jen nosej jiný tričko;)

                          0 0
                        • enjoy  

                          taky co chces umet,kdyz rostes pro uniformu:-)

                          0 0
                    • VencaV1  

                      A nad cim se mame zamyslet, treba jestli si tak trochu za to nemuzou sami?

                      0 0
                    • Radek Broz  

                      Tak s timlhe souhlasim naprosto bez vyhrad a trikrat se pod to podepisuju.

                      0 0
                      • enjoy  

                        a ze ses ppodepsal zatim jenom jednou..:-)

                        0 0
    • bagr  

      FUCK USA!

      0 0
    • djano  

      Ja k tomu iba obrazok. Brainwashing forever !

      0 0
      • maxtor  

        Kup devítku – posílíš mír!!!!

        0 0
      • Marcinka  

        Propaganda 50. let? No jo, taky jsem už viděl něco pododného. Dobré.

        0 0
      • Jarous1  

        Ty woe ! Kde jsi to vyhrabal ? Já tu knížku měl jako malý a asi už 2 roky se jí sanžím najít, ale zatím bezúspěšně…;-)

        0 0
    • Peslezedirou  

      zpravy.idnes.cz/ra­kety-v-cesku-nebudou-usa-asi-pozadaji-jen-o-radar-fs8-/domaci.asp?c=A060828_­090342_domaci_ton

      Uf to jsem si oddechl, ČR je prozatím v bezpečí. Konečně budu v klidu usínat. Doufám, že ten radar bude obranej a ne útočnej!

      BTW: Stejně je to srabáctví od USA dávat do Evropy obrané rakety. Jejich obraná strategie je zastaralá a špatná. Bych se spíš řídil heslem, nejlepší obranou je útok a tak bych raději nějaké utočné rakety, pokud by to bylo možné tak aspoň atomové.....

      0 0
      • vt  

        Urcite utocnej ! Ale coz, pristi volby vyruluje Jirka a imperialisty vyzenem.

        0 0
        • Peslezedirou  

          Jo! Budem používat do flint, útočný Jírovi bradavice!

          0 0
      • náčelník  

        „Washington se totiž velmi obává mezinárodní blamáže, pokud by Češi základnu odmítli v referendu“ – to by byla blamáž především pro ČR.

        0 0
        • maxtor  

          Spíš by to bylo svobodné vyjádření vůle lidí jednoho národa. Spiš si myslím, že především by to měli rozhodnout ti, co v místě případné základny žijí. Jak může o něčem, co má být např. v Aši, rozhodovat někdo např. z Ostravy???

          0 0
          • Radek Broz  

            Svobodne vyjadreni jedincu, jejichz odbornost a mnohdy i rozum problem mnohanasobne presahuje.

            Ad rozhodovani mistnich: Jasne, tech se to vzdy nejvic tyka, ale zase nektery veci jsou proste pro vetsi celek potreba (a nemusi to byt obranne rakety, ale klidne uloziste jaderneho odpadu, spalovna, letiste, dalnice, elektrarna…) a nikdo to samozrejme zrovna u sebe chtit nebude. Podle tyhle logiky by nemohlo vzniknout nikde nic.

            0 0
            • maxtor  

              Myslím si, že v uvedené věci je referendum blbost. Souhlasím s tím cos v první větě napsal. Také si myslím, že pro nás je naprosto jedno, jestli je to u nás nebo v Polsku – když jsme v EU, tak se rozdíly mezi národy trochu smývají. Když chce ale stát vybudovat raketovou základnu na nějakém místě, mělo by se v prvém případě řešit, jaké tuhle skutečnost bude lidem v nejbližším okolí kompenzovat. Kdyby z toho např. plynuly nějaké peníze do zorpočtu sousedních obcí, proč by s tím neměly souhlasit.

              0 0
              • rock  

                Si myslím, že referendum v jakékoliv věci je blbost. Od toho si snad volíme nějaký zástupce, aby vše potřebné rozhodli za nás. S jejich rozhodnutím možná mohu nesouhlasit (a svůj nesouhlas mohu dát najevo v příštích volbách) – ale musím ho respektovat ap odřídit se mu; to mi připadá jako jeden ze základních kamenů demokracie. Jinak jsou ti volení zástupci úplně na h… na houby. Nebo to chápu špatně ?

                0 0
                • maxtor  

                  Já to vidím naprosto stejně. Zvolili jsme si zástupce, tak oni by měli rozhodovat. Referendum mi připadá jako alibismus z jejich strany.

                  0 0
            • náčelník  

              Tak tak.

              0 0
            • vlk  

              By ses divil co odborníků se i v laické veřejnosti najde. Ono referendum je až poslední možnost obrany proti některým nevyhovujícím rozhodnutím. V některých případech stačí jen, aby se o daných věcech mluvilo veřejně a nenechat ji projednávat jen za zavřenými dveřmi.To byl tento případ. Důležité bylo, aby se o věci hovořilo veřejně, ať už kriticky kladně.Bylo důležité rozpoutat diskuze. Ani netušíš jak je těžké zajistit, aby o tom psaly noviny, byly necenzurované příspěvky v diskusních fórech či v internetových článcích, aby to odvysílala televize apod.

              0 0
          • cabbage  

            protože se to možná nebude týkat jen Aše?

            0 0
            • maxtor  

              A jak se tebe dotkne základna, která je na druhém konci republiky??

              0 0
              • Peslezedirou  

                Víc než si myslíš :))

                0 0
              • cabbage  

                a jka se tě dotkne, když seš od ní 10km lesem do kterýho nesmíš oficíálně ani teď?

                0 0
                • maxtor  

                  Tak to už mluvíš o konkrétnostech. Ale když už, tak mohla nastat situace, že kdyby tam za základna nebyla, ten prostor by se nejspíš otevřel, jako většina ostatních vojenských újezdů. Takhle ale zůstane uzavřený i nadále. Viz Libava, jestli na to narážíš. Už chápeš.

                  0 0
                  • pepek  

                    To se ten Ahmadineřád a Kim če cosi musí ****** smíchy , ne? Můžou si beztrestně vystřelit, protože kolisti chtěli jezdit po Libavé? Trochu zdravého úsudku by neškodilo.

                    0 0
                    • vt  

                      zadni arabove neexistuji, vsechno je vymysl americky propagandy ! mysli trochu !

                      0 0
                      • pepek  

                        Že by to byl další trik? No jo, na tom Měsíci prý tenkrát taky nebyli a natočili to v Hollywodu. Asi se sem chtějí dostat proto, aby nám vychlastali naše pivo !

                        0 0
                      • maxtor  

                        To VT: Taky jsme stavěli za první republiky opevnění jak prase a co jsme z toho měli?? Před kým nás to zachránilo?? Myslíš, že kdyby nás Arabové chtěli smést, že se jim to nepovede?? Ta případná základna tam bude možná 15 let šaškovat, až zjistí, že už není potřebná.

                        0 0
                        • náčelník  

                          Toto je názor zcela v duchu tradic let 1938, 1939, 1948 a 1968.

                          0 0
                          • maxtor  

                            No tak mě pouč o tom pravém názoru v duchu dnešních tradic!!

                            Ty jsi tady psal, že jsi pro základnu, protože se „posílí naše bezpečnost“. Nebude ale taková základna impulzem pro radikály, aby zde odpálili nějakou tu bombu?? Když jim v jiných případech postačilo pouze jako záminka účast vojáků dané země na akcích v Iráku?? Já osobně si myslím, že tahle hrozba je na rozdíl od možného raketového útoku ze strany Iránu nebo Severní Koree v současnosti mnohem reálnější.

                            0 0
                            • vt  

                              zkus vychazet z toho, ze kdo odpaluje lidem bomby pred barakem neni normalni, nybrz fanaticky magor … takovy jouda potrebuje jen nejakou zaminku, nemusi to byt nic rozumnyho … az budem splnovat vsechny nevojacky a nezakladensky podminky a budem 100% loajalni, tak se treba zjisti, ze maxtor nechodi dost casto do mesity nebo ze suka manzelku zepredu misto zezadu … a mas bombu na dvorku hned !

                              0 0
                            • náčelník  

                              Myslím, že správné je zlu se bránit a ne mu ustupovat pod nějakými hrozbami. Stažení Španělska z Iráku po útoku na vlaky v Madridu považuji za špatný postup. Tím jen dali teroristům návod k dalším útokům.

                              0 0
                              • maxtor  

                                S tím Španělskem s tebou souhlasím. O víkendu byla v televizi super diskuse, kde byli přizvaní i Arabové a Izraelci a ten Arab řekl zajímavou myšlenku. Jak je možné, že svět toleruje, že má Izrael jaderné zbraně a u islámských zemí ne?? To jsme tak najivní a myslíme si, že islamisti skloní hlavu a nechají tak zbrojení – zvlášť když zbrojí jejich nepřítel číslo jedna??? Není chyba někde jinde?

                                0 0
                                • náčelník  

                                  Izrael je vyspělá demokratická země a nepředstavuje žádné nebezpečí (pouze se brání). To je, jako bys vyčítal jaderné zbraně třeba Francii. Zde je špatný přístup těch Arabů, kteří označují Izrael za nepřítele číslo jedna s tím, že je nutno ho zničit. Izrael rozhodně takto k Arabům nepřistupuje.

                                  0 0
                                  • maxtor  

                                    JO, proto na zaútočil na Libanon. POdívej se do historie – a začni od roku 1947. Jsou stejní jako Arabové. Jak by se ti líbilo, kdyby přišla nějaká armáda, a řekla vypadni, tady teď bude Izrael. Přesně tohle se s posvěcením OSN v roce 1947 stalo. A pak to začalo. Nelze jednoho označit za agresora a druhého za toho, kdo se brání. A další věc, kde bereš tu jistotu, že Evropa a USA má oprávnění diktovat jiným?? jak víš, že náš svět je ten nejlepší??

                                    0 0
                                    • náčelník  

                                      Ty máš zkoušku z politologie a mezinárodního práva, ale přitom máš asi základní neznalosti, alespoň co se týče konfliktu s Libanonem. Hizballáh má v programu zničení Izraele a ostřeluje ho již desítky let. Nikomu to nikdy nevadilo. Před pár lety nařídila OSN svou rezolucí odzbrojení Hizballáhu. Opět se nic nestalo, útoky na Izrael pokračovaly a zase to nikomu nevadilo. Teprve, když se Izrael proti tomu začal aktivně bránit, všichni se najednou probudili a označili Izrael za agresora a hlavního viníka. Libanonská vláda celé ty roky toleruje na svém území teroristickou organizaci podporovanou Iránem a Sýrií, která soustavně ohrožuje sousední stát, rezoluci OSN ignoruje a pro odzbrojení Hizballáhu nehne ani prstem a pak se diví. Zajímavé taky je, že Hizballáh, který měl být již dávno odzbrojen, poslední den před příměřím vypálil na Izrael několik set raket.

                                      0 0
                                      • maxtor  

                                        Přečti si to, co jsem napsal v tom příspěvku pořádně. Pokud neznáš celou situaci od roku 1947, pak to můžeš těžko hodnotit. Řekl jsi to správně OSN přikazuje jen jendomu. Proč chce asi Libanon zničit Izrael??? Kdybys viděl tu diskusi v TV o víkendu, pochopil bys. A ten poslední den před příměřím stříleli do poslední chvíle oba.

                                        0 0
                                        • Peslezedirou  

                                          Ha ha ha :o))) Tak to je vtipný, od roku 1947? Zkus se podívat ještě trošku před tenhle rok, asi tak pár let poroce 1912 a nebo si přečti něco o vzniku Izraele, možná ještě o osmanské říši a pak o tom něco piš. Sorry takle trošku vaříš z vody :)

                                          0 0
                                          • maxtor  

                                            Kdy teda vznikl Izrael?? Pouč mě…

                                            0 0
                                          • maxtor  

                                            Jo spletl jsem se – 1948 a přečti si, prosím, tohle. Ať s tím „vařenim z vody“ přestaneš.

                                            cs.wikipedia.or­g/wiki/Izrael

                                            0 0
                                            • Peslezedirou  

                                              Nechci tě poučovat jak vypadala Palestina před druhou světovou válkou kdo tam žil a bla bla bla zjistíš si to sám, stejně tak kde má Izrael počátky atd.

                                              0 0
                                • vt  

                                  na rozdil od iranu a syrie je izrael spolehlivy fungujici demokraticky stat. tak proto jim jadro toleruju, proc svet to nevim. ze chce arab, abyl byl izrael vojensky slaby, to je jasna vec, ebypt a syrie jen cekaj az bude vhodna doba a izrael srovnaji se zemi (zaminka uz se nekde najde) … vsak si promluv s nekym kdo tam jezdi, ono je to trochu jinak nez co se da napsat do novin.

                                  0 0
                        • vt  

                          he he najivko, oni by nas smetli radi, ale momentalne na to nemaji vojenskou silu, tak jsou hodny.

                          zakladna bude naopak porad potrebnejsi, protoze dolet a mnozstvi raket, ktere maji k dispozici ‚nespolehlive staty‘ se bude spise porad zvetsovat.

                          s opevnenim nevim jak to myslis ? co se tyce nedodrzeni dohod ze strany francie a anglie, tak od nich to byla stejna ustupujici taktika jako ted zastava evropa a odpiraci usa zakladny

                          0 0
                          • maxtor  

                            Jasně, už se třepou, aby dali dohromady armádu a táhli na Evropu. A proč by to dělali?? Je jistá prognóza, že až vyschnou ropná pole, tak státy typu Saudská Arábie mohou začít dělat velké problémy, ale to je otázka 50-ti let. Terorismus je ale hrozba současnosti. Tu „najivku“ si laskavě odpusť. Když má někdno jiný názor než ty, nemusí být najivka. Já (jistě narozdíl od tebe) mám zkoušku z politologie a mezinárodního práva. Tak o tom trochu něco vím. Reapektuji ale názory druhých.

                            0 0
                            • vt  

                              sorry za najivku ! o zkouskach sem nevedel, to gratuluju

                              0 0
                              • maxtor  

                                Tak jsem to nemyslel. Myslím, že se tady dá diskutovat i bez toho, aby jeden napadal jiného. Řešit tady otázku základny se mi ale moc nelíbí. To už le lepší thtead něco mi v kole cvaká – poraďte. To jsou teprve diskuse:-)

                                0 0
                          • Stará Blažková  

                            Dovolil bych si upozornit, ze zakladna nebude chranit nas, ale USA. Nas ani chranit nemuze, dokaze sestrelit jen rakety ve stredni casti letu a raketa, ktera leti na nas vstupuje do zaverecne casti moc brzo, na to, aby mohla byt z naseho uzemi sestrelena.

                            0 0
      • náčelník  

        „Jejich obraná strategie je zastaralá a špatná“ – jaká je tedy moderní a dobrá?

        0 0
        • Peslezedirou  

          Co jsem napsal výše brát s nadsázkou, dělal sem si legraci a neudělal smajlíky, myslel sem, že to každý pochopí :)

          0 0
          • Jaroslávek  

            Nemohli by jste to hodit na nějaký army-fórum a tady nezabírat místo ?

            0 0
            • Peslezedirou  

              Ne! Řešíme bezpečnost ČR,Evropy,Světa, řešíme všechno, kapišto?

              BTW co se chytrolíne podívat do user, před tím než si chceš dát nějaký nick?

              0 0
    • vlk  

      Takže tento thread splnil svůj účel a tedy jej v brzké době uzamču.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce