• Bully

    Taky vas uz toci ten poprask kolem novyho silnic. zakona? Ta naruzivost pri pokutovani za odrazky, svetla, … Vzpomnel jsem si na jednu vec- kdyz jsem mel jeste licenci na silnicni zavody, tykala se nas vyjimka z povinne vybavy kola. Jak je to dneska? Existuje treba taky neco jako vyjimka v pripade zavodni cyklistiky? I kdyz by se jednalo jen o hobby jezdeni?

    0 0
    • enjoy  

      mas s tou naruzivosti nejaky osobni zkusenosti? prave ze ja se furt snazim jak muzu dostat pokutu a oni si me ty policajti vubec nevsimaj.ikdyz jedu primo kolem nich,po chodniku nebo pesi zone.proste nic!

      0 0
    • gobike  

      Nevim co vsichni nadavate, me jeste nikdy policajti nezastavili, vubec si z nich hlavu nedelam, svetla teda vozim, to je fakt, ale jinak nic:)

      0 0
      • maxtor  

        Mě taky ještě nezastavili, ale otce zastavili – a to má kolo fakt podle zákona i s veškerou tou pitomou bižuterií – a chtěli mu napařit pokutu za to, že na silnici I. třídy nemá helmu, jak to požaduje silniční zákon. Nakonec mu ji velkoryse odpustili s tím, ať si dá příště pozor. Zarážející ale je, že žádná taková povinnost neexistuje. Tak bacha na ně, ať vám nechtějí dát pokutu za to, co není vaše povinnost!!!

        0 0
      • enjoy  

        jj,ty neco povidej.„menis znacky“(barvu ramu),aby si te nepamatovali..i ty jeden..:-))

        0 0
    • GTman  

      Já jsem už pokudtu dostal 2× od PČR. Od MP jsem dostal upozornění na světlo, když jsem se potmě vracel ze švihu. Obešlo se to bez pokuty i bez zapsání totožnosti – naštěstí. Taky jsem čekal, jak začnou policajti řádit až nový zákon přijde v platnost a ono nic. Manželka včera jela v jednosměrce. Tak si pomalu jede a proti ní nějakej pochůzkář od městský. prej jí bylo blbý slejzat jako malá holka. tak jela hodně pomalu, jako že nic neví. Jak projížděla okolo něj tak jí jen řek. Pani, jedete v protisměru! Tak slezla kouká na něj a on jí řek. No, takdy je jednosměrka. To ste nevěděla? A ona. Jé to nevím, promiňte. On jen zakroutil hlavou, otočil se a odešel. Mylím že by to tak mělo být pořád. Stačí jen upozornění a to nejen u krásných žen ale i u ošklivých chlapů.

      0 0
      • maxtor  

        Tak když někdo v noci nesvítí, to bych bral. Vím o jednom smrťáku z mého okolí, kde se dva borci v noci čelně srazili. Oba bez světel. Pokutovat ale za bílého dne kvůli pitomým odraskám?? Doufám, že většina policistů má trochu zdravého rozumu a dokáže rozezenat co je a co není nebezpečné, byť to není v souladu se zákonem. Je ještě v povinné výbavě kryt řetězu?? – vzpomínám si, že dřív to tak bylo.

        0 0
      • martt  

        ja byvam v uzkej ulicke, jednosmerke, vjazd len na povolenie, teda skoro bez premavky, v strede je zakruta cez ktoru nie je vidiet. A ako si tak idem domov, tesiac sa na sprchu, zrazu z tej zakruty oproti vyjde policajne auto. Ta ulica je v tom bode fakt uzka, nezmestili sme sa vedla seba. Brzdim o zivot, policajti tiez, zastali sme asi meter od seba, zleziem z biku, prejdem okolo nich po chodniku (tiez velmi uzkom), s malou dusickou im poviem „Grüß Gott“, oni odzdravia a bez komentaru idu dalej :-). Fuuu, ale som si oddychol…

        0 0
        • kankrlicek  

          :)

          0 0
        • GTman  

          Koukám, že na Slovensku se začíná zdravit stejně jako v Čechách :-)

          0 0
          • martt  

            je to maly kusok od Slovenska, uz sa tam hovori po rakusky. Inac ta ulicka ide dole z kopca, takze motor nepocujes a poobede, ked prichadzam z prace je to v protisvetle, cize ani nic nevidis. Oni nesli viac ako 30 a ja snad 20, ale zbadali sme sa, teda ja ich asi len na 10 metrov.

            Tu je pre predstavu fotka toho miesta. Keby mi ten „blbec so slovenskym cislom“ neparkoval pred domom, tak by tam bolo dost miesta pre policajtov aj pre mna. :-)))

            0 0
    • Bully  

      No, tak jsme si tu hezky pokecali, ale nedostal jsem ani jednu odpoved na to, na co jsem se tu puvodne nahore ptal, to vazne nikdo v tomhle neporadi? :(

      0 0
      • martt  

        Aku by si chcel odpoved? Ja myslim, ze to s vynimkou ked mas licenciu platilo za komunizmu ale dnes uz nie. Teda aspon na Slovensku.

        0 0
        • Bully  

          Dik za odpoved, i kdyz nepotesila :(. Asi jsem zaspal dobu :)

          0 0
    • -LuK.O.-1  

      Mě by zajímalo, od těch co už chytli, jestli měli s sebou občanku? Já ji nikdy nevozím…

      0 0
      • Jerzy  

        Jestli ji u sebe nebudes mit, o to dele te zdrzi (overovani), jinak asi nic.

        0 0
    • APi  

      jak je to s jizdou po mestskych cyklostezkach? dle zakona:

      ízda na jízdním kole § 57
      (1) Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem z řízen pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.

      To mi rikejte ze vsichni jezdite jak sneci po tech namalovanych cervenych pruzich (narazim na Ostravu), kde se mota spousta lidi, malych deti a PANICEK s dlouhtaaanskyyymi voditky na jejichz koncich jsou privazany BOBIKY !?!?!?!

      Ja osobne jezdim normalne po ceste a mestske cyklostezky naprosto ignoruju! Pokutu jsem jeste nedostal :)

      0 0
      • Vrci  

        taky ignoruju. Před týdnej jsem to skusil po švihu na vyjetí a dopadlo to tak, že se jeden mladej bl…ek, začal otáčet zrovna, když jsem ho předjížděl. Skončilo to odřenou rukou a spoustou sprostých slov.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.