Zdravení cyklistů a účinek zvonku

60 nepřečtených
  • ivaneck
    1. Už vás někdy pozdravila cylistka? Mám pocit, že zdraví jenom chlapi, proč nezdravíte, holky?
    2. Pořídil jsem si zvonek. Myslel jsem, že na chodce to bude mít blahodárný účinek a rozprchnou se jen ho uslyší. Fakt je ten, že jsou buď totálně zmatení, nebo si vůbec nevšimnou, že je prozváním ;o(
    0 0
    • kurýr na bajku  

      Neukazuješ na ty holky, nějaký nemravnosti ? :-P

      0 0
    • raceman  

      ja zvonek nevozim :-)

      0 0
    • cíca  

      Holky se bojí,že je chceš balit,tak dělaji že nevidí. Na chodce kup dobrý pláště, který pěkně hučí a uskakujou sami.

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Na chodce si pořiď lovecký průkaz, který si vyzvedneš na příslušném městském úřadě ;-) P.S. nevztahuje se na skupinky italských turistů, jelikož tito nejsou na našem území hájeni ani jeden den v roce.

        0 0
    • black.horse  

      jojo, taky sem si všimnul, že minimum holek zdraví, ale celkem často na pozdrav odpoví, ale je to horší jak bikeři… prostě sou nevychovaný:-D k těm chodcům… přijeď až k němu, co nejvíc potichu a opatrně a pak z plných plic zařvi: „uuuuuuuuhhhhnnni­iii vvvoooollleee“ a vsaď se, že uskočí. někdy i krásným dvoumetrovým flopem:-)

      0 0
    • GTman  

      Ty sis svoje GT ozdobil zvonkem? To musí být tedy nádherný bike :-)) Já bych si na bika zvonek nikdy nedal, ale je to asi věc názoru. Jinak moje manželka zvonek dřív na biku měla. Jednou, když jsme jeli z vyjížďky tak už těsně před městem se motala na úzké asfaltce skupinka chodců. Šli ale dost vpravo, takže dle mne se dali v pohodě objet z leva. Manželka, protože jela první, tak měla radost, že použije zvonek, který na lesních cestách moc ke slovu nepřijde. Jenže to neměla dělat. Po zazvonění se hlouček asi pěti starších lidí začal zmateně přemisťovat z jednoho kraje na druhý, že zabrali oba kraje i střed cesty. Vypadalo to přesně jako hemžení v mraveništi. Museli jsem zastavit, než se důchodci uklidnili, vytvořili znovu víceméně „organizovaný“ útvar a nechali nás projet. Proto radím ZVONEK NEPOUŽÍVAT. Já vždy už z dáli zavolám. Oni se většinou ohlédnou a nechají mě projet. Já poděkuji a švihám dál.

      0 0
      • maxtor  

        Moje řeč. A když se mi nechce mluvit, tak trochu zmáčknu brzdovou páku aby destička jemně lízala kotouč a zapískala…

        0 0
      • marapara  

        No taky se mi to párkrát stalo, zvonek vozím. Ale většinou mi lidé uhnou, když zazvoním :). Jinak jak píše maxtor, pomůže zapískání kotoučů a velký účinek má krátkodobé zablokování zadního kola :)

        0 0
      • ivaneck  

        Ten zvonek jsem namontoval z nutnosti, když jsem přesunul kolo do Plzně. Je malej, černej a snadno se dá zase sundat ;) Problém je v tom, že je to s nim spíš horší, to budu ty lidi radši objíždět či přejízdět ;(

        A s těma slečnama: Samozřejmě zdravím vždy jako první, ale neodpovídají, i když jedou v heterogenním páru, pozdraví jen chlap. Asi se stydí ;o)

        0 0
      • kolombo  

        Ja mám taky na GTcku zvonek :-)

        0 0
    • rasto  

      mno, covece, musim Ti oponovat.

      1. na zapad od Prahy vsechny bikerky odzdravuji. (zasadne zdravim jako prvni).
      2. i se zvonkem mam pozitivni zkusenosti. (vzdy zvonim 2× (vazne :-) – pomaha to

      na rozdil od elektronickeho klaksonu: to pesaky zarazilo, ani se nehli. takze jsem ho po case sundal.

      0 0
    • MatyxCZ  
      1. Souhlas, ještě jsem nepotkal bikerku, která by pozdravila první a odpovídají také v menším procentu než bikeri.
      2. Nedávno jsem to docela urputně řešil, zvláště na jih od Prahy jsou cyklo-pěšo stezky naprostý děs. Bohužel s věcmi jako zvonek či klakson mám nakonec špatné zkušenosti, přesně jak už někdo psal výše. Většinou objíždím (přes trávu apod.) když se to dá, na větší skupinku z dálky volám (to funguje dobře) a pak mám ještě jeden šokový systém. Tzn. když někdo fakt urputně neuhýbá a třeba kvůli halasnému hovoru mě z dálky neslyšel, tak v plné rychlosti dojedu tesně za ně a hamtnu na zadní brzdu. Zvlástě na asfaltu to funguje 100%, protože asi pracuje podvědomí a mozek chodců to podprahově pochopí jako brzdící motorové vozidlo. Prostě skáčou na kraj jako králíci :))
      0 0
      • Vrci  

        ještě jsem nepotkal holku a důchodce, který by mne pozdravil jako první, dokonce ani když jsem jsem pracoval jako zaměstnanec, tak se do toho šéfovi moc nechtělo. Čim to asi bude? Moc se netěšim na chvíli, kdy mě začnou slečny pod 20 zdravit první.

        0 0
      • tbc  

        Raz ti praskne brzdove lanko… A v kombinacii s tym vasim novym cestynym zakonom sa nedoplatis :(

        0 0
    • orca  

      Co máte stále s tím zdravením ??? copak fšichni majitelé aut na sebe blikají houkají a podobně ??

      Nebylo by rozumné aby hned s nákupem kola každej prošel školeníčkem jak se má chovat jak zdravit co si obléci na sebe povině si před zraky obchodníka koupit přilu atd ???

      Drobet svobody přátelé…

      0 0
      • maxtor  

        Já myslím, že zdravení je hezký zvyk podobně smýšlejících lidí. Např. kdyby na vodě vodák neodpověděl na pozdrav vodákovi, je to hodně nezdvořilé. Snad se zdravení udrží a pokud možno ještě lépe vžije.

        0 0
        • orca  

          máš pravdu ale já ho praktikuji nejčastěji od listopadu do března to opravdu potkávám cyklisty ale ted pouze v zapomenutých oblastech kde není živáčka . Ale nikdo po mě nemůže chtít abych co 100m zvedal ruku a zdravil … to už je dle mého úchylka …

          0 0
        • orca  

          máš pravdu ale já ho praktikuji nejčastěji od listopadu do března to opravdu potkávám cyklisty ale ted pouze v zapomenutých oblastech kde není živáčka . Ale nikdo po mě nemůže chtít abych co 100m zvedal ruku a zdravil … to už je dle mého úchylka …

          0 0
        • wroum  

          nechapu proc nekteri jedinci maji porad nutnost byt clenem nejakeho stada.

          ja na pozdrav vetsinou ze slusnosti odpovim, ale jinak na to seru. a ze je to hezkej zvyk? nemyslim si to, porad nekoho uplne ciziho zdravit je naprosto o nicem. ja si jedu procistit hlavu a premejslet o vecech na ktery jindy nemam naladu a cas a kazdej priblblej kaspar v pestrobarevnym dresu me akorat rozptyluje z mejch myslenek. a at si kazdej mysli co chce, to me taky nijak netizi. proste to je debilni prezitej zvyk z dob kdy na kole jezdily jenom ziletky.

          0 0
          • Petr_67  

            Tak tak, taky nikoho nezdravím, max. odpovím. V době, kdy jsem jezdil na silničcce a cyklistů bylo pár, tak to byla samozřejmost. Dnes už je to o ničem, proč mám zdravit turisty vracející se od vody, jen proto, že mají dres? A taky když vidím některé žiletkáře s despektem pohlížet na můj kros, je už zdálky jasné, že se zdravit nebude. Tak se radši věnuji při jízdě svým myšlenkám a nic mi nechybí. Holky nezdraví, to je jasná věc. A zvonek nevozím, pomáhá hlasité klapnutí brzdovými pákami na upozornění.

            0 0
        • šnek  

          Už jsi jel teď někdy vodu? Zavoláš na skauty ahooooooj a oni na tebe dobrý den, tak o čem to je?

          0 0
      • VencaV1  

        Pokud vim, tak treba majitele Citroenu XM se zdravi. :)

        0 0
    • marapara  

      Jo zdraví. Nedávno jsem jel v týdnu po práci na Buchlov a potkal jsem v lese nad Starýma Huťama jednu šikovnou cyklistku, která jela sama. Mávl jsem na ni a zavolal ahoj a pozdravila taky :)

      0 0
    • mawerick  
      1. jasně;) stačí když se při tom pozdravu netváříš jak chrtr a pozdravíš první:) Přece jen hoky bývají strydlivější:) Teda až na vyjímky;) (viď Elwíro;) :D :D :D)

      2)No já spíš myslím že ho ignorujou… Aspoň takový jsem s ním měl zkušenosti já než jsem ho někde uřval…

      0 0
    • Jenda  

      holky me na pozdrav odpovidaji – zdravim samozrejme prvni, zvonek je bajecna vec a nedam na nej dopustit – akorat se ho chce naucit pouzivat – zvonit nekomu 5m za prdeli a cekat ze rychle uskoci je fakt picovina, pouzivam ho i na lidi ktery jdou u strany aby o me vedeli ze je budu mijet, smykovani mi prijde jako velmi nezdvorily ale obcas nic jinyho nepomuze.

      0 0
      • maxtor  

        V podstatě souhlasím, ale podle mě je stejná nezdvořilost, když někdo jede rozlezený v tlupě jak slimák po cyklostesce a odmítá uhnout, dokud jej několikrát neupozorníš, že chceš projet. Pro lidi, kteří tam jdou vedle sebe pěšky a pokud možno ještě s puštěným vlčákem, který ti málem skoči pod kolo (stalo se mi to včera), nemám slov.

        0 0
    • RUR  

      Zdravím a na chodce pískám. Moje drahá polovička si z recese pořídila takovou trumpetu s balónkem. Zvuk to má asi jako postřelanej kolouch, účinek je děsivý:-)))) Lidi i psi skáčou dlouhými oblouky do lesa. Báječný:-))))

      0 0
    • maxtor  

      Není taky špatný vynález, který byl ve filmu Obecná škola (kousek plechu zasahující do výpletu)… To o tobě budou vědět chdci na široko daleko:-)

      0 0
      • cabbage  

        ořech Ringlé funguje skoro stejně;)

        0 0
        • maxtor  

          Něco podobného jsem měl taky. Super věc.

          0 0
          • kankrlicek  

            Zvonek se mi nechce vozit, a podobný řechtačky si dělají malý kluci :). Zjistil jsem, že pískání, volání, používání pískajícího kotouče a další, že jsou efektivní tak na 50 %. Přešel jsem na syčení – ss, ss, ss. Jen tak mezi zuby. Na předešlé zvukové efekty reagují většinou jen muži, žen jakoby se to netýkalo. Na syčení reaguje tak 80 % všech tvorů, psi a kočky nevyjímaje :)

            0 0
            • Vrci  

              pokud jedu po stezce pro chodce a cyklisty ČB-Hluboká tak používám „baf“ nebo „haf“ dle nálady. Docela to funguje, ale radši se podobným místům vyhybám.

              0 0
            • wroum  

              tohle je zvlastni. mame psa z utulku a je to trochu magor (krizenec ohare, labradora, mozna kus knirace…samy takovy „zvladatelny“ plemena :-) a ten pes moc poslouchat neumi (vzali sme ho a bylo mu asi 6, ted mu je 10), respektive kdyz chce tak umi i povely ktery ja neznam, ale kdyz nechce tak dela ze neslysi. navic startuje po urcitym typu lidi (chlap smrdici cigarama a hospodou – ten pes byl evidentne tyranej, ma diru v lebce tak na palec a jednu nohu castecne chromou) a v ten okamzik nevidi a neslysi, a jediny na co opravdu reaguje kdykoliv, je durazny zasyceni. to sklopi usi a ani se nehne. nicim jinym takovyho vysledku nedosahnes. a to samy byl jezevcik co sme ho meli, tvrdohlavej a vetsinu casu nereagujici na povely, ale na zasyceni byl jak vymenenej.

              takze zadny piskani a rvani, proste zasycet a vysledek nejen na lidi je perfektni.

              0 0
    • djano  
      1. Odpovedaju.
      2. Zvonceky mam na vsetkych bikoch co vozim do lesa (na ceste je zbytocny, vodici ma nepocuju).

      Skusenosti : turisti v lese reaguju (pozitivne). Mensi problem mam s malickym zvonkom BBB. Uz sa mi stalo, ze po zazvoneni na 3 damy v pokrocilom veku sa jedna z nich zohla na cestu, ledva som to ubrzdil. Ze vraj si myslela ze jej nieco kovove spadlo. Vyborny je Zefal, ten pocut daleko.

      0 0
      • pos3k  

        hehe, jedna z nich se sehla :-) uz mlcim :-D

        0 0
        • djano  

          No ono to skor vypadalo ako keby spadla (odhad cca 60rokov, 165cm,80kg). Nebolo v tom nic eroticke…

          0 0
    • Tomcat_1  

      Zvonek nevozim, a holek se musim trosku zastat. Aspon MNE skoro vzdycky odpovedi. Coz je v poradku, spravnej gentleman damu stejne zdravi jako prvni. A pokud neni gentlemaaan, nezaslouzi si ani ohlidnuti :-)

      0 0
    • Marika88  

      Já zdravím, občas první, občas jen odpovím, jak se povede. Ale je pravda, že když potkám v lese nějakou cyklistku, tak mi odpoví, ale vypadá dost zmateně.

      0 0
      • Beeda  

        Marika, Marika co ty Beskydy, devce ty si davas:-)

        1. prvni zdravi chlap a neocekavejme vzdy odpoved..
        2. obcas by se hodil, hlavne na modransky

        B.

        0 0
    • mosquito  
      1. sama jeste ee, ale obcas (hlavne pri predjizdeni v kopci) si do nejake rypnu .. treba kolem poledne „pridej pridej za chvili se stmiva“ – obcas nejaka s usmevem odpovi, obcas je nejaka sprosta :)))
      2. zvonek pouze na mestske skladacce – neocenitelny pomocnik hlavne v ucpanych silnicich a zvlast ted kdyz maji auta otevreny okynka
      0 0
    • jihra  

      Já osobně zdravím jen když nějakého bikera potkám někde v „pustině“ nebo v blbém počasí – to člověk pocítí nějakou takovou sounáležitost se stejně potrefeným blbcem, který jezdí v co největším blátě co nejdál od civilizace.

      0 0
    • alveta  

      Ja teda zdravim taky,klidne i prvni,ale stve me,ze nekeri bikeri cumi jakyby holku na kole videli poprvni v zivote:-DD

      0 0
    • vlk  

      většinou si holky říkaj, „co ten mamlas na mě mává, vždyť ho neznám, asi zase nějakej uchyl, honem pryč“ :o)

      • jinak obecně já taky zdravím jen ty co znám a nebo když jedu oblast, kde skoro nikdo nejezdí.U nás jsou bikerů mraky a to bych se ani nemoh držet řidítek.Holky standartně nezdravím, jejich protějšci by mohli být naštvaní, když by na ně každou chvíli pokřikoval nějaký kluk.
      0 0
    • GTman  

      Tak abych se děvčat trochu zastal. Včera po práci jsem si jel na dvě hoďky jen tak provětrat hlavu. Na polní cestě jsem potkal tři kráááásný bikerky. Přestože bych ženu samozřejmě pozdravil jako první, tak mě předběhli a už zdáli volali Ahóój. Odpověděl jsem jim stejně nadšeně a vyměnili jsme si úsměvy. Z toho plyne, že oni se holky asi stydí, když jedou sami. Takle když jedou v partě tak je stud hned pryč a pak zdraví o 106.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Zdravím většinou první. Kdybych to nechala na vás, pánové, tak někteří první nepozdravíte. Bo se vzpamatováváte z šoku, že vidíte holku na kole, a na pozdrav si vzpomenete až za dvě minuty. ;o) Takhle vám to rychleji dojde a většinou s úsměvem odpovíte. :-) Zdravím jen ty, kteží vypadají, že nejedou jen do vedlejší vesnice na zmrzlinu. Pak všechny v terénu, dres, triko, přilba, holá hlava… V Železných horách nepotkávám kousek dál od profláklých Slatiňan a Seče moc Cyklistů. V terénu většinou nikoho. Úplný opak Brd, když jse je projížděla na Pražsko – pardubicko – Plzeňským srazu. Tam bych asi nezdavila první, jen odpovídala na pozdrav.

        0 0
    • Seadat  

      jo kamo, co si na to kolo este nedat, co?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.