• Frankie

    Ahoj,

    chystame se s pritulkyni zitra na vikend do Ceskeho Svycarska, konkretne budeme ubytovany v Doubici, je to rychla akce, tak jsem nemel moc casu studovat historii ani net kvuli trasam.

    Chtel bych udelat dva vylety tak kolem 60–70km. Normalne si s cyklostezkama hlavu nelamu, proste mrknu na mapu a jedu bud podle normalnich znacek nebo tam, kde je alespon nejaka cesta kreslena, ale v Ceskym Svycarsku s timhle pristupem asi narazim :)) kvuli terenu a asi i zakazum, ne?

    Co bych chtel urcite udelat, je Pravciccka brana. Zrovna tam je, tusim, ta cervena zakazana pro kola, ale jsem rozhodnuty ho tam klido nejaky kilak dotlacit :))

    Ocenim kazdy dobry tip at uz po znacenych cyklostezkach nebo znackach KCT i mimo ne.

    Rychle jsem jeste ofotil mapu okoli, je v priloze.

    Dekuju, dekuju, dekuju :))

    FV

    0 0
    • GTman  

      Nejlepší na bajkování v kraji který neznáš je vůbec se nekoukat na mapu. Normálně vyjeď z Doubice směrem který Tě napadne a pak už to nech na srdci. Prostě zahneš kde tě napadne atd. Je to super. Tímto stylem jsem objevil super sjezdy i výjezdy po pěšinách, který v sebepodrobnější mapě nejsou. Dnes když tam někoho vemu na trail tak se každý diví, jak jsem to našel, když to v mapě není. PS: Musíš myslet i na to se vrátit, takže až uvidíš že si tak v půlce sil tak mrknout na GPS nebo mapu s kompasem a namířit to směr Doubice. Pokud už si fakt na dně tak se zpátky přesuň po silnici – bývá to nejrychlejší a značky Tě dovedou.

      0 0
      • civetta  

        V tomto pripade nepouzitelna blbost, protoze je to narodni park, jak receno nize, a hlidky opravdu chodej. Ale je to tam skutecne nadherny a jestli Ti to staci rano, neco Ti vecer urco vymyslim – mam to tam docela najezdeny. Jeste me napada ze si muzete v nedeli dat pulmaraton v Cesky Kamenici 8-)))

        0 0
      • Jogador  

        Také si myslím, že v této oblasti to neni zrovna na místě, jsou tam místa, kudy vede turistická cesta a nejde to skoro ani vyjít natož sjet, vyjet… Ono až pojedeš a najednou před tebou bude 3 metrový schod který jde jakš takš slízt, ale s kolem na zádech… Už jsem se tam párkrát dost spálil…Kdybych měl jet na dovolenou s kolem, tak sem ne, podle mě málo cest pro kolo, ikdyž příroda asi nejhezčí v ČR…

        0 0
    • Smazaný účet  

      cely to je narodni park a po turist znackach se tam nesmi jezdit na kole, pouze po silnicich…

      bo ale je to boziiiii tam, teren je narocnej :-)

      tu stezku z prafcicky na mezni louky si dej, je naprosto nadherna, ale dej si ji f tom smeru co rikam, opacne je to pruda :-)

      dale me pak nadchl sjezd z Labskych strani po cervene do hrenska…

      :-)

      0 0
    • Radek CV  

      Pro dovolenou s pritelkyni vyborna volba. Priroda fakt nadherna. Tereny tam nejsou narocne(jezdil jsem tam loni s detmi). Z Doubic jed Na Tokani a odtud na Mezni Louku (obed doporucuji v Chate Na Tokani – levno do 70kc a dobre). Na Pravcickou myslim kola nesmi ale vytlacite. Taky jsme tlacili. Je tam i cyklotrasa do Nemecka

      0 0
    • PepikW  

      V NP i v německém smíš jen po cyklostezkách. Kup si mapu KČT Českosaské šv., nebo na místě oficiální pětadvacítku Národního Parku, trasy si naplánuješ sám. Jen upozornim na ty nejlepší cesty: Z Doubice okolo Hadího prm. (zač. po zelené) do Zadní Doubice (opačně celkem maso), pak třeba do Saska, nebo obloukem přes Brtníky, Kyjovské údolí(asfaltka po rovině). V Sasku přes Hinterhermsdorf (kousek nad ním pěkná rozhledna – Weifberg) na Zadní Jetřichovice. Ze Zad. Jetřichovic kus podél Křinice. pak vlevo, přes Zeughaus (hostinec), stále na rozcestích cyklotras vlevo, super trasa pod Kl.Winterbergem až k Ostrau nad Bad Schandau. Pak buď vpravo a podél Křinice zpět, nebo vlevo dolu k Labi a přes Hřensko. Část České silnice z Jetřichovic okolo Vyhlídky na spojnici Vysoká Lípa- Zad.Jetřichovice. A pojedeš-li od Doubice po silnici do Jetřichovic, tak doporučuju na konci Rynartic, před padákem dolů (vpravo pod ním trpaslíci), odbočit vlevo na starou dřevařskou (mezi chatky) nad Jetřichovice, je tam prima „tobogán“. Nevynech Tokání a Malou Pravčickou.

      0 0
    • Frankie  

      Dekuju vsem za tipy… cestama mimo znacky jsem myslel mistni komunikace bez znaceni, nejsem z tech co by po NP museli jezdit pres zakazy …

      Uz jsem neco prolezl i na netu, tak to dam nejak do kupy, nicmene se rad necham jeste do zitrejsiho odpoledne poucit :))

      FV

      0 0
      • civetta  

        Taaakze – jak bych to videl ja: drzel bych se cyklotras (u nas zluty sipky, v Nemecku ruzny se symbolem kola a napisem tusim RADROUTE), uz kvuli pohodli (nemusim furt tahat mapu), zdaleka nejsou jen po asfaltu, nebojte, a hlavne jinudy to nejde…

        1. (nemeckej) den – (pozn. pro vlastence radsi hned na uvod: je to Cesko-SASKY Svycarsko, jsme v EU a neni myslim duvod nevidet i druhou pulku parku, kde je notabene vic tras primo „v srdci“, jen proto, ze tam maj drazsi pivo 8-))) – START!!! Doubice – Na Tokani (hospa je 300 m stranou, takze ji minete, nebo dejte jedno startovni – je to tam prima) – Zadni Jetrichovice (hranicni prechod) – doleva po proudu Krinice (dneska se ji budeme drzet) a hned jak bude odbocka (cca 3 km?), uhnout doleva pres ni a pak se drzet porad vlevo (doprava budou uhybat zkratky na hlavni, po ktery se budeme vracet), proste bludiste, kde das levou ruku na stenu a jedes a kochas se. Az vas to hodi na tu hlavni (podle mapy viz priloha by nemelo, ale jeste loni jo), tak hned zas utyct doleva az bude odbocka. Impozantnim finale je vyjezd na brehu Labe, ktery je tady uz docela siroka reka. Kousek doprava po nabrezi (mozna bude trochu turistickej provoz, ale pohoda, v Nemecku maj bodovej system uz dlouho 8-))) do centra Bad Schandau (pekny lazensky mestecko) a hledat odbocku doprava na Kirnitzschtal = udoli Krinice. Prichazi neocekavany highlight No. 1: udolim vede stara vyletni tramvajova jednokolejka se dvema vyhybnama (model Liberec-jablonec). Jelikoz vede v pravym pruhu, porad jakoby hrozi ze vas dozene (a predezene, jako „takzvany“ Sovetsky svaz – jezis to zni pro nas pametniky kraaasne 8-))), takze to je takova casovka do (mirnyho) vrchu. Ale do not worry – jezdi pomalu, xkrat vyzkouseno z obou dopravnich prostredku 8-))) – nezmatkovat, v nejhorsim (defekt obou pneumatik atd.) prejet doleva, oni Te pustej. U Lichtenheinskyho vodopadu (umela zalezitost, nebrat) konci tramvaj (pokud jste jooo draci a cas je OK, pak doporucuju az to pujde doprava vyjezd na Kuhstall – skalni utvar s krasnym rozhledem a hospa) a pokracujete porad po silnici – drzite se porad Krinice, takze az silnice zahne doleva nahoru, vy se date podle potoka po cyklostezce malinko doprava. Porad dal, az na predposledni odbocku doleva – vyjet nahoru do Hinterhermsdorfu a tam najit (smer udolim doprava) cestu na Hinter Daubitz (Zadni Doubice) – sjezd dolu, dole koukat na sipky (Grenzuebergang = HP) a jste „doma“. Ted tri varianty: 1a- cas netlaci – doleva smer Kopec, Brtniky (doporucuju hospodu U Krkovicky) a hned doprava po zeleny nazpatek do udoli Krinice (zelena znacka – highlight No. 2!!!), doleva do kopce do Kyjova, v rybniku koupacka (highlight No. 3) a vecere v Doubici ve Stary hospode (highlight No. 4); 1b- cas tlaci – vynechat Kopec a Brtniky a jet rovne do Kyjova a pak viz 1a; 1c- prusvihova – hned doprava po modry – peeeknej sotolinovej vyjezd, nicmene nejkratsi cesta na veceri viz bod 1a. Dobrou chut + noc!!!

        2. (cesky) den – trasa zalezi na Tobe, jestli chces nutne tu Pravcickou branu (dale jen PB), ja osobne bych ji dal nekdy priste, az tady budete pesky (a to budete, protoze se vam to bude libit, to Ti garantuju, a projdete si aspon ten zbytek kam Te na kole nepustej) start stejnej vcetne PRP (prvni ranni pivo) Na Tokani, a ted jsou dva scenare:

        2a – (PB tady a ted) dal smer Zadni J., ale pak doleva po stejnym brehu smer Mezni Louka (dale jen ML), jeden slusnej asfaltovej kopecek (nahore doporucuju zajizdku doleva na Malou Pravcickou, zamknout kola a jit ji najit), z ML na Meznou (krasna vesnicka neprilis zasazena turistickym ruchem = normalni hospoda atd.). Tady bych se pokusil vyskemrat nekde ulozeni kol (v hospe?) a dal pesky po zluty a pak cerveny na Pravcickou, po cerveny do Hrenska a hned doleva do soutesek a na pramici po Kamenici Tichou souteskou na Mezni mustek a vybehnout nahoru do krpalu na Meznou pro biky a dale viz konec 2aa;

        2aa – (PB jo, ale lidi jsou svine a kola nikdo nechtel hlidat) zpatky na ML a doleva po hlavni sjezd dolu pred Hrensko, kde je treba vycihnout (pred lavkou) cervenou doprava na PB, vytlacit (spis vynyst), nepohadat se s davama, pokochat se a zpatky na silnici a dojet dolu na kraj Hrenska. Ted podle casu:

        2aaa – dolu na nabrezi Labe, doprava po hlavni pres hranicni prechod do Schmilky (prvni vesnice) a doprava nahoru vcelku vyzivnej asfaltovej vyjezd na Grosser Winterberg v samym centru celyho C/S Svycarska – nahore vyhled a hospa) a zpatky viz 2aab;

        2aab – nejezdit az do Hrenska a hned nahore œe dat do protejsiho kopce na Janov a Ruzovou. Z R. po silnicce na Kamenickou Stran (naaadherna vesnice) a pak po cyklotrase (nova – znam pouze pesky) na Dolsky mlyn (highlight No. x), jetrichovice a po silnici pres Rynartice (dle casu trpaslici atd. viz kolega vyse) a Horni Chribskou dom.

        2b – (PB priste) nedojet az do Zadnich Jetrichovic, nybrz pred nima uhnout doleva na Vysokou Lipu a po hlavni na Jetrichovice a pak proti smeru 2aab do Ruzovy. Pak smer Bynovec a bud pred nim rovnou po modry vpravo do Arnoltic a pak dal porad po modry udolim Suchy Kamenice, nebo z Bynovce po zeleny, vpravo po cerveny do Labsky Strane a pak po cerveny zpet do tehoz udoli (viz dalsi kolega). Jenom bacha – nemate-li Exiwolfy nebo podobny poradny gumy na slizky kameny, bude to krapet napinavy – drzka je otazka vteriny a telefon tady nemusi mit signal… Tohle je rekbych prvni poradna terenni vlozka, az sem to jde na crossu. Dole u Labe na hlavni doprava do Hrenska a pak dle libosti 2aaa nebo 2aab.

        Snad to neni moc slozity 8-))) Kdyby neco, dej vedet (+420 602 483 351) a ja se vam pokusim poradit na hotline 8-)))))

        Ma bejt krasne. Zarucuju vam, ze se po… blahem, a to jsme jeste neopustili narodni park – jeste je fura mist v CHKO, treba tam kde ma chalupu tchyne. Tak priste dejte vedet vcas a jedu s vama!!! Jo a mistnaci (i kdyz jich tu moc neni) – ocekavam pripadne opravy! Ciao s.

        0 0
        • Frankie  

          Dekuju moc, pocitam, ze jsi nad tim stravil mnohem vic casu nez ja sam ve vlastnim zajmu :))

          Pruvodce v podobnych koncinach by se urcite hodil, tak se priste ozvu :)

          Tak za dve hodky se pokusim nenapadne vyparit z kanclu a hura na Sever !! :))

          FV

          0 0
          • civetta  

            8-))) rado se stalo – az pojedu ja nekam kde to neznam, taky to ocenim od nekoho jinyho… Tak zdar a dej pak vedet jak to dopadlo!

            0 0
            • Frankie  

              Ahooj, tak to bylo super.

              Jeli jsme z 95% jak si nam doporucil:

              SO nemecky den – bez PRP na Tokani – 9:00 bylo na mne moc brzo :)), ale chaty jsme ocihli, pres Z.J. – moc hezky prechod pres ricku :)) Zeughauss, porad doleva, doleva, doleva – veget udolima, pak se to zvedlo pres ty kopecky kolem skal (10–20% stoupani zadna mira, ale zas ne tak dlouhy :)), na hlavni nas to skutecne uz nehodilo, je tam asi nova znacka. Bad Schanau-tramvaje :))-umely vodopad-Kuhstall – vyjeli jsme -taky 15% stoupani, ale krasna skala a vyhlidka a taky wurst pres cely talir s pivkem za 4,50EUR coz neni tak strasny :))-Hinterhermsdorf-Z.doubice-Kopec-Brtniky- vynechali jsme tedy tu zelenou, preci jen by se tam nemelo a pritelkyne uz taky nebyla nejsvezejsi, tak jsme to vzali po ty soubezny cyklo-Kyjov -bez koupacky – 21°C a pod mrakem, tak snad zelena i koupani priste :))

              NE Cesky den – Tokan-Mala Pravcicka – moc hezky – M.Louka-Tri prameny – tam jsem s odporem zamknul kola za info tabuli a pro jistotu jsme si vzali i sedlovky s sebou a vyslapali jsme na Pravcickou a zpet – i po dobrych dvou hodkach tam kola porad byla :)) – Hrensko-a pak po cerveny a modry udolim Suchy Kamenice – obracne by to bylo asi lepsi, ale mozna lepe sem tam nosit pres kameny a stromy do kopce nez sem tam hodit tlamu z kopce :)), ale i tak jsme toho dost do Arnoltic projeli i bez exiwolfu :)) bylo sucho -Bynovec-Ruzova- pak moc hezka stezka 3076 pres Kamenickou stran a Dolsky mlyn – nadhera-Jetrichovice-Rynartice – ale bez trpasliku, v tech krpalech jsem uz nemel odvahu zastavovat pritelkyni na dalsi odbocku :))-Dolni chribska-Doubice.

              Celkove parada, asi jak se da od NP ocekavat, pekny pocasi, ubytovani fajn a super svedsky stoly na snidani :)) Krome nadherny prirody, potoku a ricek taky slepisi, cerny cap a hranostaj pobihajici podel cesty :))

              Vecer se proberu fotkama, tak sem pak neco dam.

              Mejte se

              FV

              0 0
              • civetta  

                8-)))))) tak to je super – to jste toho stihli dost. Na Dolskym mlyne se tocila Pysna princezna, to jsem zapomnel napsat do toho navodu. Ja mel mapu na chalupe, takze az v sobotu jsem si overil nektery mista, kde jsem si nebyl jistej + nasel jedno skvely na ktery jsem zapomnel. Tak priste! A na fotky se tesime!!!

                0 0
                • Frankie  

                  Jo,jo, par kilaku to hodilo, i s nejakym tim popojizdenim v SO 88km a asi 1300m prevyseni, v NE asi 60km a 900m, takze uplna flakacka to taky nebyla, ale samozrejmne jsme se nikam nehnali…

                  FV

                  0 0
                • Frankie  

                  Tak torksu to trvalo… fotek jsem udelal spoustu, ale zy byb byly buhvi co :)) no…

                  Na Tokani

                  0 0
                • Frankie  

                  prechod Z. Jetrichovice

                  0 0
                • Frankie  

                  Zeughauss

                  0 0
                • Frankie  

                  udolim Suche Kamenice

                  0 0
                • Frankie  

                  sjezd z Kamenicky strane

                  0 0
                • Frankie  

                  a jeste zviratka :)

                  konik nebo cvrcek nebo co :)) Ale nemeckej!! :)

                  0 0
                • Frankie  

                  A slepis… ten je teda tuzemskej :))

                  0 0
                  • civetta  

                    8-)))))))))))))­))))))))))

                    0 0
                    • Jogador  

                      Odkud jsi? Včera jsem se vrátil do Práglu, jinak prázdniny trávim v Jánské u Kamenice:)

                      0 0
                      • civetta  

                        Puvodem z DC, od 1980 kvuli VS a hlavne kvuli praci Prazak, ale v podstate kazdej wknd v DC na chalupe u tchyne. Po dovoleny se ozvu a v srpnu neco dame!!!

                        0 0
        • nitraq  

          Úžasný! Zítra tam jedem s partou na prodlouženej víkend. Jeden den asi strávíme na bruslích u Labe v Německu a dva dny pojedem ty tvoje tripy. Nenašel bys ještě nějaký highlight, případně vícero? Spát budeme v Mikulášovicích. Díky za jakejkoliv tip:)

          0 0
    • vlk123  

      No jejda. Tak já tedy jen nostalgicky, bylo to ještě se starým GF Paragonem. Jezdil jsem do Jetřichovic vždycky na pár dní hlavně na podzim nebo předjaří v době, kdy ještě asi nebyl NP. Nebo jen tak na den vlakem na Jedlovou/Rybniště a pak se motat celý den kudy to dá až do Dolního Žlebu nebo Děčína či Kamenice. Značka neznačka. Jet se dalo všude, právě ty technické pasáže soutěskama, roklema, kolem Pravčické, kolem Jetřichovic, Doláku, Černé Brány, Eustacha byly úžasné. Nikde nikdo, žádná těžba, klid, pohoda, občas kolo hodit na záda. Dnes bych si asi trasu nevybral. No škoda. Čo bolo to bolo…

      0 0
      • vlk123  

        Ale třeba L břeh Labe se mi moc líbil. Synek studuje v UnL, tak mne občas protáhne. Zase moc fajne pěšinky i TZ kolem Maxiček, Kristina hrádku, Sněžníku…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.