Kolo pro manželku - které z těchto

43 nepřečtených
  • -Alan-

    Žena po určitém úsilí a nějakém ježdění svolila, že by šla do nového kola. Slovo svolila vystihuje situaci vhodně. Já teď musím velmi obezřetně vybrat něco, co jí sedne. Opravdu netuším, jestli se zlomí a začne jezdit hodně nebo spíš zůstane u svých 1000–2000km ročně max. Při ježdění to není žádný dravec a vysoká rychlost sjezdu (trekové kolo) je pro ni tabu (něco v hlavě, něco v kole). Udělal jsem jí prezentaci ať si předvybere a dostalo se mi sdělení, že to má být do 15k Kč. Tohle mi odsouhlasila jako zajímavé, líbí se:

    1. Ravo Racing XC AX – ano viděl jsem ho opravdu těsně přes 15
    2. Amulet Delta – od 13,5 tis.
    3. Amulet Structure – od 12 tis.
    4. Amulet Structure W – od 11 tis.
    5. Specialized Hardrock XC comp – 15 tis
    6. Superior 830W – 14 tis.

    Co mi vrtá hlavou a s čím chci poradit?

    1. U těch dvou ženských kol je vidlice, co nemá tlumení (XCM Suntour). Nechci ji odradit a proto nevím, jestli to není šetření na špatném místě.
    2. Ravo Racing je hodne sportovní až závodní kolo. Byla by to za ty love špica, ale zase nevím, jak to ženský může sednout. Sedlo vypadá rovnou na výměnu. Vidlice Axel by podle fóra pro ženskou měla váhově stačit, že jo? Není ale to mazání vazelínou nakonec větší otrava, než nějak fungující Suntour z vyšší řady (aspoň XCR)? Navíc jsem četl, že Ravům trochu zlobí lak (a moje žena :-o). Takže otázka je, není tohle kolo ústřel a pro jinou skupinu?
    3. ty pánské Amulety mají při své ceně už vidlice Suntour XCR. Není teda lepší vzít je a kašlat na ženskou geometrii? Řek bych že jo, ale třeba někdo má zkušenost, že vidlice XCR i XCM od Suntouru jsou obě pro ženskou naprd. Nebo naopak vzít např. Amulet Structure W, vidlici odepsat a nahradit levnou řadou RS – např. J3 nebo Manitou – Axel, Trace, kde se dostaneme ± do 15 tisíc taky.
    4. Specialized je sice jen 8-mi kolo, ale to si myslím v případě Alivia stačí. Navíc má vidlici RockShox J3, což si myslím ji bude při její váze stačit. Je holt dražší (bez slevy), ale tak nějak optimálně složené. Jen má záhadný přední náboj. Je vůči němu co říct?

    Pokud máte další žhavé kandidáty do 15 tisíc (já znám lepší a jen o málo dražší – takto ale zatím věc nestojí), napište. A pokud se vám na některém něco nezdá, zkuste použít jiný popis než sračka prosím. Ono to o nich člověk tuší tak jako tak, ale daleko víc pomůže důvod proč to ženské nebude stačit. Aktuálně jezdila trekové kolo Amulet Concorde – kombinace STX a Acera s blaťáky a nosičem, takže kardinální změna bude kterékoliv z těchto.

    Pro nepsavce přidávám anketu

    Anketa: Které se vám zdá nejlepší pro popsanou situaci?

    0 0
    • Tomcat_1  

      Asi Ti neporadim tak, aby to k necemu bylo – nejvic se mi osobne libi Spesl – ale opravdu nejlepsi by bylo, kdyby se mohla na tomkterem kole projet a pak si ukazala. :-) Vyhnes se pak nekterym problemum „tamto by bejvalo bylo lepsi…“ :-))

      0 0
      • -Alan-  

        Mě se ten Spešl líbí docela taky. Tuším tam zradu v tom předním náboji. J3 je ale zase funkční vidlice, mám pocit že snad i míň problémová než Axel nebo Suntoury. A pro ženskou s jejíma kilama by stačila. Zas někdo varoval, že si bude moct myslet, že já s 9-ti kolečkem jsem na tom líp. Musím se ještě pokusit srovnat středové složení a převodníky, jestli to u všech najdu, jestli u Spešlu v tomhle není taky zakopaný pes. Když budu otravnej, proč přesně se ti asi nejvíc líbí ten Spešl?

        0 0
        • Tomcat_1  

          Protoze mi jako jedno z mala kol prijde fakt delany pro baby, teda aspon v babsky verzi. Neni to jen tak „zmenime barvu a sedlo…“. Ta J3 zadna moc vyhra neni, ale to v tyhle cenovy hladine asi zadna vidle, takze treba prijde casem vymenit. Dulezitej je ram.

          0 0
      • -Alan-  

        Ještě u toho Spešlu. Když je středové složení „Truvativ Square w/alloy cups“, znamená to že je tam čtyřhran, prostě klasika, co?

        0 0
        • Tomcat_1  

          Presne tak, ale to neni na zavadu :-) Znam lidi co se od octalinku vratili k ctyrhranu a znam lidi co se od ctyrhranu trhli k …

          0 0
          • -Alan-  

            Dobře, dík. A má to co dělat se silovým šlapáním? Myslím, že žena spíš pojede večerníčka, tak nevím, jestli je u toho lepší ten čtyřhran. Ale jestli nevíš, tak to je jedno. Já taky na starým crosu dupu denně do práce na čtyřhranu a pořád jede.

            0 0
            • Tomcat_1  

              Ja taky jezdim ctyrhran a mam dojem ze se pri silovym slapani malinko prohejba osa :-) Pri frekvencnim slapani ale zadnej problem, dokonce jsem nekde zaslech ze ma lepsi prenos sil – ale nemuzu to tvrdit jiste. A u zenskych bych to asi neresil, tam to bude spis fakt hlavne o ty frekvenci.

              0 0
        • Pebe  

          tenhle Truvativ Square LE s alu miskama mám, najeto cca 1600km, 90kg a bez problému.

          0 0
    • orca  

      Moje mamina má tohle CUBE AIM a cena 12990 , spokojenost a je to netuctovka.

      0 0
      • -Alan-  

        Jo, Cube se nevidí úplně při každý projížďce. Ale když jsem je zkoušel hledat, tak nemůžu natrefit na internetový obchod, kde by je měli. V Hradci Králové se taky nikde neprodávají. Kam na ně? Rozhodně je to ale spíš pro doplnění, jestli je to nový za tyhle peníze, tak to nebude převratná změna. A mý ženský bude určitě ukradený, jestl to je nebo není tuctovka.

        0 0
        • orca  

          www.cube-bikes.cz/ ale jistě i v tvém okolí bude .. a pokud né dobrej obchodník ti ho sežene :-)

          0 0
          • -Alan-  

            Díky, prohlížel jsem to a nevypadají zle. Ale v rozumné kategorii jsou tam jen Acera náby. Prostě nakonec asi tohle uvažovat nebudu. Cenově mi přijdou lepší jiné kola.

            0 0
            • orca  

              fšak tohle byla jen alternativa a stále beru v uvahu kolik tva polovicka na tom najede a jakym stylem . preci jenom ram Cube je nekde jinde nez treba Amulet .

              0 0
              • kubad  

                hele kupuješ kolo pro sebe nebo pro manželku? Tak ať si vybere sama.Já osobně bych nechtěl kolo které má každý druhý. A radši neco originálnějšího i za cenu horší výbavy – ta se stejně postupně mění.

                0 0
                • orca  

                  tak to kolo Cube splňuje né ?? kvalita a drobet exclusivita ne ??

                  0 0
                  • kubad  

                    Jo to byla reakce na Alana

                    0 0
                    • -Alan-  

                      Díky za vaše doporučení. Ale když ta ženská netuší, zda je Cube exkluzivní nebo ne, a mě to je jedno, tak to je jedno i celkově. Řekněme, že Meridy a Authory jsou tu všude, dost i Kellys a kupodivu Hradec Králové je plný Wheelerů, díky jednomu šikovnému prodejci. Ale Amulet je v našich končinách vcelku exotika. A myslím, že tohle odbíhá od tématu, které jsem tu chtěl řešit. Díky za názory, ale otázku exkluzivity bych vyloučil jako off topic. To už mi konstruktivnější přijde, že ten rám Cube bude o něčem jiném. Bohužel je to pro mě nejasné. Proč to tak je? Nebo je to jen doměnka?

                      0 0
    • martt  

      Ravo Racing XC mala moja zena a dnes na nom jazdi moja dcera. Sice rocnik 2004, vtedy to bol skutocne zavodny bike (najlepsi od rava). Lak je sice katastrofalny, ale lak nejazdi. Inac je ten bike na XC a maratony vyborny, uplne rovnaky ako Vision, ktory vtedy stal o polovicu viac. Sedlo (nejaky fizik) a karbonovu sedlovku vymenila, ale teraz to tam dcera zase vratila a nestazuje sa.

      0 0
      • -Alan-  

        Jak se vyrovnaly s geometrií? Byly už předtím zvyklé jezdit hodně? Moh bys mi napsat, jakou velikost rámu mají a výšku postavy? Já ho od pohledu miluju, ale nekupuju to sobě a obávám se, že je až závodně laděný. Dnes se na něj deme podívat, tak uvidíme v reálu. Lak nejezdí a kupodivu na barvy není žena tak kritická, jak tu někdy zaznívá. Ale je silně všímavá na poškození laku a zasrané kolo. To druhé mě trochu děsí, přece jen MTB pneu hází dost špíny v porovnání s blatníkovým trekem. Ale buď budem umývat spolu nebo mě už to jedno kolo navrch nezabije. Jak tu ale někdo psal, že je na laku vidět pomalu každý otisk prstu, protože je matný, to mě zarazilo. Na mým RM Landslide je taky moc praktický bílý lak na 3/4 kola, ale zaseru ho jen rukama od šmíru. Bahno atp. jde hned dolů.

        0 0
        • martt  

          Oni obe (manzelka aj dcera) zavodia (MTBO, XC, maratony) a celkom uspesne. Takze bike musi byt rychly a lahky, ostatne ide bokom. Zenam je aj tak jedno, ci to ma XT alebo SIS, hlavne, ze to funguje. Tym mojim je aj farba a ostatne jedno, jazdi aj na ciernom treku 8500 a ani si nevsimne, na com vlastne sedi (bielo modre ravo, cerveny vision, cierny trek).

          Ta kostra ma geometriu rovnaku ako Author (porovnaval som to s Vision).

          Ram ma rozmer 19, manzelka ma asi 178 cm. Dcera ma len nejak okolo 170 cm (mozno aj trochu menej ale asi dlhe nohy alebo co), skusala jazdit aj na rovnakom Rave 2004 s ramom 17. Museli sme do neho dat sedlovku 400mm, lebo standardna 350mm bola kratka. Nakoniec prehlasila, ze na 19-stke sa jej jazdi lepsie. Vsetko je tam standardne az na prehadzovac, co sa odtrhol. Prezilo to desiatky pretekov.

          Skareb funguje s ich vahou vyborne (manzelka 65kg, dcera asi o desat menej) ale fukaju ho velmi na tvrdo. Mali sme aj Axel (asi 2002–2003) a tiez bol OK az na to mazanie a vahu. Vtedy na nom boli maznice, premazany bol za minutu.

          Je to ale o modele 2004 (a o 17 palcovom modele 2003), neviem, ci tieto skusenosti platia aj dnes.

          Ten nas lak nie je matny ale leskly. A kazdy kamienok z neho kus odlupne. Ale ako vravim, toto vobec neriesim, deti sa k bikom spravaju dost macossky, pokial v rame nie su sekance, tak ma to netrapi.

          Ak je Tvoja manzelka spokojna s tym na com jazdi, nekupoval by som jej nic nove. Naco?

          0 0
          • -Alan-  

            Ono s trekovým kolem se dá projet dost míň terénních tras, než s horským. A ani pneu 29" se do všech nevejdou, zvláště dozadu a i kdyby, tak komfort si umíš představit. A je to žena. S tím jejich závoděním jsi mě nepotěšil. Já to mám taky hlavně na to, ale žena závodit výslovně nechce. A to se mnou na pár závodech byla v roli diváka a vypadá pevněji než vidlice na treku. Doufal jsem, že přečtu zkušenosti někoho, komu na tom jezdí aktivní partnerka, ale ne závodnickou rodinku. Ať se vám daří, třeba se jednou někde potkáme. A s tím lakem dík, zkusím se na to v prodejně zeptat, je to pro mou drahou trochu mínus.

            0 0
            • martt  

              tu mas este fotku ravo 19 versus 17, obe baby asi 170 cm

              0 0
            • martt  

              a tu este jednu, Zuzka (cerveny dres) ma Ravo 2003 17 a Danielka (modrozlty) ma Ravo 2004 19 palcov.

              0 0
        • martt  

          tu som Ti ste pridal fotku dvoch rozmerov toho Rava. Moja dcera (zltomodry dres) ma 2004 rozmer 19 a Zuzka (cervenozlty dres) ma 2003 rozmer 17. Obe su asi rovnake okolo 170 cm (viac nie).

          0 0
        • martt  

          tu je zaber, vpredu ravo 17, vzadu ravo 19, obe baby okolo 170 cm.

          0 0
          • -Alan-  

            Dneska sme obešli obchody u nás a je to hodně nahnutý pro Spešl. Líbí se, měl by sedět, výbava stačí atd. Jen ty slevy na Ravo Sago nebo Racing XC AX jsou úžasný a za stejný nebo menší peníze může mít super kolo. Jenže vím, že potřebuje menší než 19" kostru, takže to bude jezdit výhradně ona. Kdyby mohla mít 19", tak bych nadšen koupil něco, co bych jí občas krad. Např. Ravo Racing XC s Blackem. Jenže ty Ravo 19" u loňskýho Saga má kostru těsně pod rozkrok, což se zdá být malý. Když prostě stojí přes kostru, tak má od horní rámový trubky pár cm místa. A na Spešlu 19" byla hrozně natažená. Tak zítra nebo o víkendu ještě rozmýšlíme a pak asi objednáme. Kdyby do tý doby chtěl přijít výprodej Spešlu, tak by nebylo co řešit. Ale to se asi na začátku léta čekat ještě nedá.

            0 0
          • -Alan-  

            Jinak dík za fota, člověk si udělá představu, že šlapat 19" by šlo. Pohodlí bude asi větší na 17".

            0 0
          • -Alan-  

            Ty fota pomohly taky, žena na to koukala. Ale nebylo nad to, že v prodejně měli ty kola fyzicky. Kdyby bývala byla 17", tak bychom ho koupili. 19" se zdála být velká víc než zbytečně. Takže přišel na řadu net a teď se uvidí, jestli to dokážou dodat. Čekám teda na verzi Racing XC AX s trochu horší kostrou a základní vidlicí Axel. Stačit to bude a líbil se dost.

            0 0
    • clieent  

      Bráchova mladá si nedávno pořídila Superior 830W,dostala na něj menší slevu a ještě ho koupila bez vidle,protože ta fakt stojí za h…Dal jsem ji tam svoji starší XCP75LO.Jinak je to solidní kolo,za ty prašule dobrá výbava,jenom ta inverzní přehazka je hrozná,to je ale věc názoru.Rám je dostatečně tuhej i na moji váhu a navíc ženským se líbí barva.No má na něm najeto okolo 700km,zatím nic moc,ale je spokojená,nic se na něm zatím nepodělalo :-).

      0 0
      • -Alan-  

        Takový kolo by už mělo vydržet aspoň 1000km :-D Opravdu nevím, jestli mi tu vidli jsou schopní nedat. Ona je to totiž primárně dobrá opravna kol, kde prostě vedou Superiory (jako jediní ve městě). Nedávají na splátky a neprodávají moc díly, a když, tak na staré plečky. A tahle vidlice by jim mohla být k prdu (staré plečky jiné krky) a nemají mi kterou jinou prodat. Každopádně za dotaz to stojí. Kromě Quando nábů je to fakt pěkné kolo. Kdyby to nedali bez vidlice, tak se mi jeví jako lepší volba ten Spešl, protože má lepší vidlici a 8-mi kolo stačí a víc vydrží. Inverzní přehazovačka se dá ještě vydržet, když k ní nejsou zároveň i Dual Control páčky, jako v mém případě. Ale zvykám si rychle, jen po dovolené na crosu jsem byl zas jak mameluk.

        0 0
        • clieent  

          Tak to bude asi na Gočárovce Rudolf Čihák.No to kolo ti samosebou necpu,jen že jsem měl možnost ho omakat a pojezdit ho a to je vše.Nábojů bych se nebál,krom toho v těhle cenách najdeš na každým kole něco a jestli toho tvoje žena moc nepojezdí,není dravec atd jak si psal,musíš najít zlatou střední cestu.Brácha to kolo kupoval v Litomyšli.Spešl je určitě taky dobrej.Tak hodně zdaru a pevné nervy :o)

          0 0
          • -Alan-  

            Přesně tak!!! Tam jste dokázali odpočítat vidlici? Slevu jsi dostal proto, žes ji nechtěl?

            0 0
            • clieent  

              Nee brácha to kolo kupoval v Litomyšli.Jestli měl slevu normálně nebo za tu vidli,tak na to se ho budu muset zeptat.Tady to čtu tak průběžně,email taky.Takže moment,zjistím :-)

              0 0
              • clieent  

                Tak sleva byla jen za tu vidli a to 1200 jablek :-).

                0 0
                • -Alan-  

                  Jestli budeš moct, klidně napiš, kde to bylo v Litomyšli. Není to daleko tam dojet (ani na kole) a kdyby nechtěli u nás, zkusil bych se domluvit tam. Kdybych přesně věděl, kde to bylo, tak bych moh líp argumentovat. Vůbec mám dobrý pocit, že mi tu pár lidí dobře pomáhá s výběrem.

                  0 0
    • huncut  

      A co treba Schwinn Mesa LT? Pro babu by to nemuselo byt spatne kolecko. A jinak pokud jde o vidlici J3,mam ji na kole a je kapku tuzsi nez by mohla byt,nevim jestli by to pripadne pro babu nechtelo neco mekciho.

      0 0
      • -Alan-  

        Schwinn by ušel, ale je většinou vyprodaný. Byl i ve slevách, ale prostě ho teď nikde nemůžu rozumně najít. Z těch věcí, co tu nemůžem mít přímo v kamenném obchodu mě láká snad už jen Ravo ve slevě (já ho kdysi chtěl koupit i pro sebe) nebo teď nově Mongoose Rockadile LTD. To je za pár korun (12 tis) ve SRAMu 7.0 s Judy. Známý na něm jezdí i soutěže, a je kluk jedna šikovná o dost lepší než já. A to se svou váhou a 2 metry výšky dával kolu co proto a stále jede.

        0 0
    •  

      Ticho! Všechny vás zabiju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.