• GTman

    Hledal jsem tu v historii, ale tento dotaz zde ještě nebyl zodpovězen. Na bike si dávám brzdy véčka Shimano XT. Můj problém je, zda je lepší si k tomu koupit páky Shimano XT Dual control a nebo zvlášť brzdové páky a zvlášť řazení (oboje XT). Co je lepší? Díky.

    Anketa: Lepší je Dual Control nebo zvlášť páky a zvlášť řazení?

    14x
    52%
    0 0
    • Meesha  

      brzy prijdes nato, ze (jak uz se tu vseobecne vi) vecka nebrzdej, takze bude nasledovat upgrade a to je pak s dualama problem… Dualy sou relativni, nekomu sedej nekomu zase ne. Pokud tobe sedej, tak porid rovnou hydraulicky :-)

      0 0
    • TinkTink  

      Vyzkousej a rozhodni se sam…hlasuju tak jak hlasuju, protoze kecam za sebe :)

      0 0
    • sportovni_biker  

      Ja po sezone taky budu delat upgrade, ale jdu do LX hydraulik a k tomu beru LX Dual Controly.

      0 0
    • yetti  

      Jezdim LX dualy. Razeni s dualama je pro mne v pohode, ale ten mechanismus dualu mi prijde takovej forovej, ze z hlediska zivotnosti mi prijde lepsi mit brzdy a razeni zvlast. Kdyz s tim das nejakou ranu obvikle to odnese packa brzdy. Kterou u klasickyho usporadani prinejhorsim vymenis, ale u dualu bych rekl, ze ten mechanismus nemuze zadnou ranu vydrzet a to pak bude pruser.

      0 0
    • Lister  

      zvlášť, néjlépe v kombinaci hydraulika + sram triger :o) ale to asi nechceš slyšet :o)

      0 0
      • kubad  

        Na duály je dobré používat inverzní přehazovačku – bez ní to není nic moc, A inverzní přehazovačka s klasickýma páčkama taky není ideální, Nevím co máš na kole, ale tohle taky může pomoct při rozhodování, Jinak V-čka brzdí a XT velmi dobře pokud bys měl ráfky s keramikou tak to opravdu nem,á chybu. Ale hodně záleží co jezdíš a jak moc padáš. Páka duálů při pádu uhne a riziko poškození není až tak velká.

        0 0
    • Davit  

      Zvlášť. Jezdím dualy XT + véčka Avid SD7 a oboje mi maximálně vyhovuje, ale ty samý brzdy se samostatnejma pákama Avid byly prostě výrazně příjemnější. Brzdová páka na dualech není na brzdění nijak extra ergonomická a celý to chodí docela ztuha i s novejma bovdenama. Nejde teda o brzdnej výkon, ale o pocit na páce a hladkost chodu.

      0 0
      • Orbis  

        chod jde vylepšit nokonama:-) pak je to dost hladší… ale zase ta cena:-) ale stojí to za to:)

        0 0
        • Seadat  

          jojo dualy sou sice pekny a funkcni ,ale myslim ze pro normalniho smrtelnika a hlavne pro cloveka, kterej jezdi a kdyz jezdi tak taky pada je lepsi mit razeni a brzdy zvlast!!! Takova logika veci – me treba dualovy paky vubec nesedi takze je tu i moznost si tam dat jakykoli brzdy – no a kdyz je nekdo zatvrzelej shimanista tak to je jenom jeho vec a mel by se jit lecit :-D a hlavne si na bike dat dualy :-D

          0 0
          • Orbis  

            jasně:) ale já nejsem shimanista… na druhym kole je sram 7:D a taky se dá… ale kritizovat se DC nemusí má svoje mouchy, tak jako každej systém…-)

            0 0
            • Seadat  

              jo DC jo ale u silnicky – u bajku se mi to zda divny a hlavne jak rikam urazis paku a platis jako pes!! a rekni, ze ne! a este ktomu je to cely takovy vachrlaty a nesedi mi ale to je jenom muj subjektivni nazor na DC!!

              0 0
              • Orbis  

                no když myslíš:-) ale páku jen tak neurazíš, protože se ti uhne… nevim jak ty, ale každej den páky neurážim:D a navíc když budeš mít normální páky, tedy pevný, tak je spíš urazíš… i když úplně uraženou páku jsem ještě neviděl vohlou jo, ale ne uraženou:-)

                0 0
              • Lister  

                ad vachrlatost – souhlas, hodně mě překvapilo, že Deore už z výroby měli děsněj vakl, LX lepší, XT tam už bez výhrad, dokonce mi to i celkem sedělo a hodně jsem uvažoval, že si LX dualy s hydrama koupím, ale nakonec to dopadlo úplně jinak a myslím taky že mnohem líp :o)

                0 0
                • TinkTink  

                  Ti nevim, ale LX co jsem zkousel zadny vakl nemaj a dvoje XT taky bez vule :)

                  0 0
                  • Lister  

                    vždyť jsem psal, že XT bez výhrad, ale Deore bych si fakt nekoupil schvélně si to zkus někde ošahat :o)

                    0 0
                    • TinkTink  

                      To LX bylo taky bez :)

                      No dobre…jenom jsem chtel rict, ze moje jsou bezproblemu a urazeni se nebojim bo to krasne uhne… :)

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.