co nevynechat v Jizerskych horach ?

13 nepřečtených
  • JMT

    co seou nejhezci mista a kde sou nejlepsi traily ? poradte prosim, jedu tam na 14 dni tak at neco nevynecham :-)

    0 0
    • filipes  

      Sjezd z Osady Jizerka na nove otevreny hranicni prechod u Orle (ve smeru jak jsem napsal, luxusni trail) a vubec cely okruh – Orle – velka Jizerska louka – vyjet po asfaltu na hreben, po piskovy ceste (ne po cervene) na sedlo pod Smrkem, pres Smrk zpatky do CZ. Cervna hrebenovka pres Stog Izersky je docela trialova, ale da se. Sjezd ze Smrku po zakazane modre je HC, opravdu HC. Luxusni je sjezd z Hubertky do Bileho potoka, jeden z nej sjezdu ever. Vinični cesta z Oldrichovskeho sedla je mega-kochačka, easy. Klasicky cesty jak se rolbuji pro bezky jsou takova cista chrtarna, nic zajimaveho, ikdyz cesta pres Jizerskou louku vede pres pekne raseliniste. Kdyz je sucho a malo lidi (a zadni ochranari), tak se to da strihnout pres Pytlacke kameny, ale rozhodne to neni nic rychleho. Pekne je objet kopec Smědavská hora severem po vrstevnici, nebo vrstevnice mezi Polubnym, Vaclavikovou studankou (tusim zluta znacka?) a rozcestim Chata Smedava – Sous. Drsne uphily jsou z Oldrichova tusim po zlute nahoru na Zavory (ne po asfaltu), z Hejnic primo na Hrebinek a skoro vsechny vyjezdy na Smrk. Na znackach co vedou severnima stenama jsou vetsinou zakazy, pamatuji se jen ze tam je dost noseni.

      0 0
      • kolombo  

        Doporučuji i celkem odpočinkovou oblast Frýdlantska, kde sice zpravidla pojedeš po cestě, ale je tam taky hezky. A je možné využít nových hraničních přechodů v Novém Městě, Jindřichovicích, Vsi, Višňové a Andělce. Jen počítej s tím, že tam není tolik hospod a občerstvení, jako na hřebenech.

        0 0
      • Vlada  

        Urcite vynikajici trialovy vyjezd je po modre ze Souse na Jizerku. Nektere partie da asi jen trialista :-) Jinak dolu to musi byt taky parada. Jo, docela dost bahna i kdyz je sucho.

        Zluta znacka z Marianskohorskych bud k Protrzene prehrade – kratke, suprove :-)

        Na Pytlacke kameny IMHO zakaz neni, znacka je v najezdu na Jeleni Stran a to podle me proto, ze se to k nim neda rozumne vyjet, rozrejvas prirodu a jeste se tluces s chodcema. Rozhodne se to da ale objet cestou, co vede pod Jeleni Strani a odbocuje z Lasici cesty (zelena znacka), neni znacena, ale na mape je a ta se napoji na znacku za Jeleni Strani a nasleduje sjezd dolu ke Kamenum (vybornej :-) ).

        Souhlasim, ze sjezd od Hubertky do Potoka je skvelej a kdyz ho zahajis sjezdem po cervene, co vede ze shora od Smrku k Hubertce, tak jeste lepsi ;-) Osobne ale nejvyse stavim sjezd z Predelu po zelene dolu skrze Sindeluv Dul. Cast Predel – silnice je vazne paradni, docela tezky a rychly sesup.

        Dalsi paradni sjezdik je zelena znacka, co vede skrze Frydlanske Cimburi. Uznavam, ze je tam zakaz vjezdu, ale nutno souhlasit, ze opravnene, jelikoz se tak pul kilak az kilak musi nest kvuli kamenum. Ale pak, to je paradni sjezd, kdy jedes po siroke, kamenite ceste, kde rozhodne prirode uskodit nemuzes!

        Zminena cervena v Polsku ze Stog Izersky na Polana Izerska je paradni trialek. Skoda, ze je tam ted dost popadanych prekazek, ale ty vyhledy do polske strany urcite za to stoji!

        Chces-li naopak potrapit nohy smerem nahoru, pak smrtici vyjezdy jsou napr. z Hejnic po cervene smer Smedava a nasledne se napojit na zelenou a tou vyjet na Predel. Tu zelenou jsem vloni dal celou bez slapnuti, ale nohy rvou bolesti ;-) A je to taky misty docela technicke. Dalsi slusny vyjezd je z Ferdinandova po zelene na Hrebinek – tezky, ale NE technicky, je to ciste o sile. Ale urcite pekny :-) Vyjezd z Oldrichova v Hajich po zlute na Zavory je uplne skvelej. Jel jsem ho pred ctrnacti dny poprve a je to takovych 25minut pohodoveho zlapani na nejlehci prevody, misty trochu technicky, ale spise o sile a vydrzi :-) Tradicni je vyjezd na Smrk po neznacene ceste z rozcesti nad Tisinou. Super vyjezd je zminovana modra ze Souse na Jizerku. Slusne si take zaslapes z Joseface po zlute na Kristianov a dale do sedla Holubniku.

        Mnoo to jsou asi nejvetsi speky z Jizerek. Kdyz vyzkousis, tak rozhodne nebudes litovat. Snad jeste jednu radu na zaver – pokud trochu jezdis, tak se co nejvice vyhybej magistrale, jinak si zkazis mineni o bikovani v Jizerkach.

        0 0
        • socka  

          si tak ctu popis tvejch vyjezdu, napadlo te nekdy privazat si za sedlovku pneumatiku z traktoru, pak by ty vykony mely teprv vahu:)

          0 0
          • Vlada  

            Hmmm nechapu, ale to je jedno … :-)

            0 0
            • socka  

              v pohode lado, nevis, zeptas se, na tom neni nic spatneho, ale k problemu, tak treba ta cervena na smedavu z hejnic, v podstate ta cervena zkracuje moc pekny serpentyny, tusim neco kolem 12km, chapal bych jezdit ji dolu jako sjezd, ale nahoru, pres sutry velky jak micuda, motat se mezi mlazim, celkem casto prekonavat rygoly kolem one silnie, to cely na vecernicka…zkratka jezdit todle nahoru mi prijde uchylarna, proto napsal to o te pneumatice, jako ironii ze:) pardon jestli te urazil…

              0 0
              • Vlada  

                mnooo neurazil, ja to jen nepochopil :-) vis, to je proste jen o pojeti, nekdo radeji na stred po asfalu, jiny radeji na labut mezi sutrama a rygolama … osobne to vidim tak, ze proc jezdit na horaku po asfaltu mezi autama, kdyz to muzu objet prirodou :-) A ze to treba cely nevyjedu? No boze, IMHO tlaceni ke spravnemu bikingu patri :-) Ale co si pamatuji, tak jsem onu cervenou dal celou bez slezani, jelikoz to nejvetsi sutrovisko se dalo objet po polni ceste, co vedla kolem ;-)

                0 0
        • filipes  

          Souhlas. Ty jsi odtamtud? Az se dam trochu do kupy, tak urcite do Jiz vyrazim, zkusim se ti ozvat.

          0 0
          • Vlada  

            Nejsem, ale dobrej kamarad ma chajdu v Desny, takze Jizerky mam krapet najety :-) Klido dej vedet a muzem se nejak dohodnout …

            0 0
    • socka  

      no, a taky naka odpoved, jyxo.cz/s?q=ji­zerske , ale vzhledem k tomu ze jizerky, ostatne tak jako cela CR je vcelku takovy maly parcik:) tak se vykasli na studovani nejakejch tras a jezdi, urcite si uzijes, a to i na magistrale, za pekneho pocasi malokde uvidis tolik peknych, opalenych, barevne perfektne sladenych sportovcu na krasnych strojich, velka vyhoda LBC kraje sou mistni krcmy, plzen+gambac tam dostavaj dost vyrazne na prdel a k mani sou desitky ruznych specialit, i ten nejzatuchlejsi krakonos lepsi jak gambac, aloha

      0 0
      • Luwa  

        A na hřebínku se nesmí zapomenout na zelňačku s pivkem!!

        0 0
      • filipes  

        sory, ale prijdes mi divnej ;-) Magistrale ve spicce za pekneho pocasi je nejlepe se vyhnout, krome elastaku je tam i plno socek – misto toho je fakt lepsi jet po poclive vybranych trailikach. Krakonos je blivajs, ale uznavam ze Svijany 13 maj riz jako maloco.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.