• Andrea

    Vím že diskusí na téma vzduchová vidle už tu bylo dost, přesto dávám nový dotaz a potřebovala bych poradit. Jezdím na Manitou Axel Comp. Zdvih 80 mm. Mám pocit že ta vidle je na mě hodně tvrdá, jízda na ní příliš pohodlná není. Uvažuji o koupi nové, mám představu vzduchové vidle, 100 mm. Nejsem si jistá, zda bude dělat dobrotu, když na kolo konstruované na 80 mm (Superior XP 910w) namontuju tu stovkovou. To je tedy první část mého dotazu. A ta druhá je asi jasná. Jakou? S cenou do 10.000. Vážím 56 kilo, jezdím normální terén, nic extrémního, občas nějaký maraton. Uvažovala jsem o Manitou R7, pak se mi hodne líbí Rock Shoxy – například Recon 351, nebo Reba a Revelation. Na kupkolo.cz mají teď dobré ceny, vše je pod deset tisíc. Jenže se neumím rozhodnout :-)

    0 0
    • smallbrother  

      a neuvažovala jsi o Skarebu? Ten je teď levnej a je lepší než R7. U vzduchový vidle tvrdost řeší DUAL AIR – pozitovní a negatovní komora. Vzduch je nejlepší. K ceně vidle si přičti ještě cenu za pumpu.

      0 0
    • MartinXC  

      Na 56 kilo je vzduch blbě nastavitelný pokud to nemá být moc tvrdé anebo necitlivé, i když má dual air (třeba Reba). Ženě jsem takhle zkoušel vyladit SIDa – buď jen dotlumuje, nebo se propadá do plného zdvihu, anebo mu zhorším citlivost, aby to jakžtakž chodilo. Na druhou stranu slušnou pružinovku už pomalu nenajdeš… Pokud je v tvé ceně k mání něco, co má negativní pružinku, šel bych do takové vidle (např. Fox Float, F100, atd.) BTW – kolik z 8cm zdvihu toho Axela využíváš ? – Možná je prvotní nespokojenost skrytá tady, pokud z toho využíváš jen 4cm … to by stačilo potůnit.

      0 0
    • lubos  

      Scareb z vyprodeje, R7 asi neni spatna koupe.

      0 0
    • Andrysska  

      Já má RS Duke a jsem opravdu spokojená. Co jsem slyšela, tak s Reconem je dost problémů, proto jsem radši zvolila Duka.

      0 0
      • Martyss  

        Já slyšel pouze o jediném. O nějak vůli kvůli vzduchové patroně u nezatížené vidlice. Jsou ještě nějaké další problémy?

        0 0
        • lubos  

          ten docela staci :)

          0 0
        • Pekáček  

          Jo, jednomu týpkovi se zanořovala během jízdy. Vzduch mu prostě přecházel z komory do komory a tak sklesal z 100mm na 20mm a pak musel nadhodit kolo aby se to vysunulo. Škoda že opustili ocelovou neg. pružinu, bylo by to spolehlivější řešení.

          0 0
    • Daf  

      Co nejakeho SIDa? Da se perfektne nastavit. Jinak ja mam Skareba a jsem spokojenej, ale kdyz koupis novyho bude tam cervena pruzina kterou budes muset vymenit za mekci jinak to nebude ono. Duke by nemusela byt spatna volba. Me se dost libi R7 ale jeste asi neni dostatecne vychytana a muzou s ni byt problemy :( So se zdvihu tyce nemel by to byt problem. Mozna si akorat das trochu niz riditka.

      0 0
    • Andrea  

      Mam jeste jednu otazku. Potrebuji takovou vidlici, ktera by byla univerzalni ve smyslu brzd. Ted mam V-brake, ale casem chci prejit na kotoucovky. Neznate nejaou univerzalni – nejradeji Rock Shox?

      0 0
      • Martyss  

        U RS se dají snad všechny vidlice na XC sehnat ve verzi s navářkami pro kotouče i pro véčka.

        0 0
    • Andrea  

      Tak jsem poridila Rebu, z kupkola za 10.900 i s pum­pickou. Tento tyden ji necham namontovat a jsem na ni moc zvedava.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.