• Tleskač

    O bezohlednosti na silnicích zde bylo napsáno mnohé. Ale co bezohlednost na cestách v přírodě? Co dělat s člověkem který když vás uvidí si demonstrativně stoupne do prostřed cesty zády k vám, a začne si natáčet videokamerou svou rodinku. Na slova „táto pozor kolo“ odvětí jen „tady nemá co dělat“.(Šlo o turistickou cestu v Českém Krasu) Nebo na široké cestě uhnete doprava co to jen jde běžícímu sportovci, ale on neuhne, a ze svého pohledu běží co nejtěsněji vlevo. Dotčeně uskočí až když těsne před ním zastavím. Ptám se Proč???

    0 0
    • enjoy  

      takovym casto provedu neco aby to uz priste neudelali.je mi jedno jestli bude nadavat,trocha hliny nahazena smykem na cvicky mu neuskodi.a navic me to bavi:-)

      0 0
    • Meesha  

      s ohledem bych ho poslal do ******. Podkud tam ovsem samozrejme nebyl na kole zakaz

      0 0
    • Tomcat  

      To není vždycky bezohlednost (nebere-ohledy ikdyž ví že má), ale spíš lidská zabedněnost a blbost. Oni často jsou obravdu přesvěčeni, že jsou v právu neznají pravidla atd..... Jsou egecenfrický …musí se na dědát pozor protože oni jdou pěšky..

      Jinak proč ti neřeknu ale hje to běžný.

      Pokud mi ale takhle odsekne, tak je pošlu doprdele. Pokud uhnou bez kometářů tak poděkuju.

      0 0
      • Bully  

        No fakt drsny komentare :). Jo, jasne, muzeme byt 100× v pravu, ale kdyz ten pesak nevi, ze se tu na kole muze taky a posles ho do ******, priste to udela zase. Je to takovej problem mu pred celou rodinkou normalne vysvetlit, ze pravo na uzivani te cesty mate oba dva, takze i povinnost na sebe navzajem brat ohled? Ale to jak oni na nas, tak i my na ne! Ja radsi v takove situaci klidne i zastavim, pokecam, oni to pochopi a priste uhnou. Neziju v CR, tak me kdyz tak vyvedte z me naivity :)

        0 0
        • Meesha  

          prece kvuli nemu nebudu zastavovat a nejakymu zabednenci vysvetlovat paragrafy apod? Kdyz nema rozum, tak mu nic o toleranci stejne nevysvetlim… Nedejboze aby ho treba chyt nejakej amok. Ja zrovna nemam postavu na to,odvracet neci „zhmotnene“ nazory :-)

          0 0
        • Tomcat  

          Nemyslím, že by to byl drný komentář, pouze popisuji realitu s jakou se setkávám.

          Dospělí se nesnažím už nic učit, nemá to cenu. Snad to naučí někdo jejich děti, ikdyž od rodičů mají špatný příklad.

          Nepokecám, nezastvím, nepřijel sem si pokecet, ale odněkud někam jedu.

          Jsou cesty kde opravdu musíme dbat navzájem ohledy, bohužel se setkávám s tím, že takhle se chodec hová i na cestách kde se řídíme dopravními předpisi, tam podle nemá cenu diskutovat oničem.

          0 0
      • Meesha  

        ege…notykravo! :-) co to prosimte znamena? :-))

        0 0
        • Tomcat  

          no no tak stane se… ..u mě často :-)

          0 0
          • Meesha  

            jo aha! asi si myslel egocentricky… ja nemoh rozlusit ani co to melo si bejt, tak sem si chtel rozsirit obzory abych s tim moch pak nekde machrovat.. :-) Tak nic…

            0 0
    • Vrci  

      Chodec na účelové komunikacinebo jiné cestě bez chodníků (mimo jiné i stezce pro chodce a cyklisty) se má pohybovat po levé straně. Takže chybu si udělal ty.

      0 0
      • Tleskač  

        No jo, ale logiku to moc nemá…

        0 0
        • Vrci  

          logiku to má, když chodci chodí za sebou a cyklisté jezdí za sebou, protože pak jsou chodci pěkně u stran a vidí na cyklisty, kteří se k nim blíží

          0 0
      • enjoy  

        mi nerikej ze ty zensky co me vzdycky behaj pres cestu z leva do prava si to vzdycky uvedomi..:-))

        0 0
    • Stancek  

      Neco podobnyho se mi stalo nedavno, jedu z prace po cyklostzce, vrpavo stezka (cerveny dlazdice) vlevo chodnik (bily dlazdice) … takovej debïlek s rodinkou a vyslapuje si to prez celou cyklostezku… Dojedu za ne, skoro zastavim, zacvakam packama a nic… tak „s dovolenim“ … zase nic. tak reknu halooo, pane, chodnik je to vlevo, tady jdete po cyklostezce, nacez se ted debil otocil a rika a tobe to vadi? Ja jsem clovek klidnej, ale tohle miteda hnulo zluci, tak mu rikam priste te prejedu a jeste rozbiju drzku, pokud se mi pri tom stane neco s kolem… BTW: uz jste nekdo dal do drzky oprsklymu pesakovi?

      0 0
      • kurýr na bajku  

        No jéje…

        0 0
        • Kol.ista  

          Jak sem si tohle precet, tak mi to pripadlo ftipny jak prase… Predstavit si, jak v poklidu sesednes a natahnes mu jednu. Sem si posmrknul hubu jak sem se zasmal… :-D

          0 0
      • kesu  

        ja to řešim tak že potichu přijedu a pak to těsně za nim zasmykuju,ideální je když ti kotoučovky delaj podobnej zvuk jako rozjetej brzdící nákladní vlak,to máš pak cyklostezku pro sebe.No a na chodníku kde nemám co dělat si dávám pozor a jedu pomalu.

        0 0
      • lOlA  

        na to musis jednoduse: „tak si zavolame policii mily pane. Ono je to v dano v paragrafech.“ to uvidis jak zmekne. jeste vazne muzes delat ze volas poldy. jen musis doufat ze to neni pravnik nebo polda:)))

        0 0
    • klerik  

      A co takovy hovada na bruslich. Jede sam a zabere celou cestu. Viz Podoli a Branik.

      0 0
      • Tomcat  

        Ale no pokud jde o takový ty barbíny, který si poříděj brusle v Tesku a vyrazej sportovat , protože jim to radí jejich super časopis, je občas radost sledovat (teda pokud není nějaká mamina s prošlou záruční lhůtou ). Když je člověk sleduje tak se mlátí smíchy. Rozhodně nejsou nebezpečný, postoj ala lakýrnická koza varuje už z dálky.

        Osobně na bruslařích mě sejří 0vé vybavení, hádáme se tu o přilbě a kolik bruslařů ste viděli v plný výbavě. Na gymplu sem jezdil in-line a chrániče podle mě cou víc potřeba než na kole.

        Jinak povinosti brusle vs kolo, bruslař je chodec a tedy má dodržovat to co by měl dodžet chodec.

        0 0
      • wewerka  

        Takhle bezohlednost je ale jen u prazskych h*vad. Denne nejmin jednou utrousim nepekne slovo, kdyz mi na tehle stezce nekdo skoci po kolo. Vcera jsme byli v Nymburku a okoli a tam inlajnari na stezce vi jak se maji chovat.

        Uplne nejlepsi je slepici efekt. Inlajnarka si jede po uzke stezce (zacatek modranske stezky) na leve strane a ve stredu. Houknu na ni, ze jedu vpravo. Ona skoci doprava a rika, ze se lekla. Stojim na brzdach a vysvetluju ji, ze jsem chtela jet vpravo a ne, ze ma skocit ona doprava. Na to mi rekne, ze se ma predjizdet vlevo. Jiste, ale kdyz ta koza tam celou dobu jela. Tak jsem ji poslala do )( a odjela. A tohle mam kazdy den :(

        0 0
        • pos3k  

          tohle elegantne resi zvonek, s predstihem cinknu a mam volno, a nemusim se cilit (financne me to nezruinovalo)

          0 0
          • prodi  

            zvonek a XTR ladí pěkně :)

            0 0
          • d_j  

            Jsem podobneho nazoru a hodlam si koupit ten od BBB. Holt jizde po meste je neco potreba obetovat :-) Ale nejvic by se mi libil nejaky poradny klakson z Tatrovky – ale kdo by vozil kompresor :-(

            0 0
          • wewerka  

            Tuhle urizlou trumpetku jsem vozila nez mi nejaky mladik skocil pod kolo a utrhl mi ji. Novou jsem si uz nekoupila.

            0 0
          • fousek  

            no jeste kosik a je to parada:-)

            0 0
          • pop  

            Zvonek to někdy bohužel neřeší, kdo nechce neuhne. Navíc kdejakej důchodce je už nahluchlej. Sem měl zvonek, zvonil jsem a dědek mě nadal, že mám zvonit zvonkem :))) Když jsem mu ukázal,že ho mám a zazvonil,tak mi řekl,že není skoro slyšet :)))).

            0 0
            • pos3k  

              asi potkavam slusne lidi :-) (pha:kunratak, kolem vltavy…trosku neposlusnijsou turisti v centru)

              0 0
          • mawerick  

            Joooo by ses divil… Sem ho vozil taky… A dole v bráníku jsem si dovolil zazvonit na maminu (no vona byla spíš sloní matrona) s kočárem a dvěma dětma a že bych jako teda sdovolením projel dál po cyklostezce… A ona mě ještě seřvala co si dovoluju na ní zvonit a začala mi nadávat do debilů…:(

            0 0
            • pos3k  

              asi potkavam slusne lidi :-) (pha:kunratak, kolem vltavy…trosku neposlusnijsou turisti v centru)

              0 0
            • BigDog  

              Jo to je tam normálka. Ještě lepší je, když se sejdou takový maminy v počtu 4 až 6, a utvořej tzv. vozovou hradbu. To už pak nežádám, ale rovnou řvu že je to stezka pro kolisty. Noo ale poslední dobou se tam vyskytuje skupinka khůl frendz, který tě maj v ignoru a dělaj že neslyšej. Holt pak musím do „terénu“ vedle cesty :-/

              0 0
            • enjoy  

              asi si mel na ni promluvit tak,ze by od ty doby jeji decka mluvila jenom sproste:-)

              0 0
          • Lone1  

            Na zvonek nikdo nereaguje,tak jsem z recese krátkou dobu vozil klakson z kamionu(vzducho­vý).Dojel jsem dvě holky,spokojeně kráčející,jak jinak,než po cyklostezce. Zatroubil jsem,první spadla leknutím na zadek,druhá se připochcala,protože si myslela,že za nima jede kamion.Takže i tahle varianta byla špatná,nějaká slabší,zadumaná nátura,by mohla dostat mrtvici.

            0 0
          • lOlA  

            nic proti ale it's for shit.

            0 0
        • Tomcat  

          Vcera jsme byli v Nymburku a okoli a tam inlajnari na stezce vi jak se maji chovat… … sem místní a nějak to nepozoju , jnejvic sem byl spokojen v Berlině, ale to je trochu jinde.

          Jinak co říkáš na „cyklostezky“ v Nymburce?

          0 0
        • Pá-dlista1  

          Nymburce jste byli! Jen pro priste, kvuli orientaci. Ackoliv je oboje podle pravidel spravne, vzdycky jedes do Nymburka. Nikdy do Nymburku. P.S.: Zdravim vsechny z toho Olomouce a i ty z Budějovic :)

          0 0
      • Tleskač  

        A pejsek na tom roooozvinutém vodítku napříč cestou je taky dobrej.

        0 0
        • Mike 21  

          JJ jedu si po cyklostecze vedoucí přes park na Vsetíně a jak říkáš paní na jedné straně živá rukavice na druhé straně a mezi tím vodítko.
          Zastavím,pozdravím a říkám té paní, že pejsky mám rád (hlavně Bóbika :)jen to vodítko mi trochu vadí, ale ona hned, že jezdíme jako blázni na tých bicigloch a vůbec.Tak sem se na paní usmál a vysvětlil jsem ji, že na začátku této stezky je značka na níž je namalovaný chodec, cyklista, ale žádný ********* pes tam nakreslený není!Udělal jsem to zprávně ??

          0 0
          • Stancek  

            To neumis bunny hop? :-D :-D :-D Kdyby se Ti nepovedl, o rukavici si rafek neznicis ;-)

            0 0
          • rarášek1  

            Jednou jsem se vracel potmně z práce a viděl jsem na chodníku stát paní. Následoval sestup s kola na kolmo, oběma nohama na ráz. Na druhé straně ve křoví byla doga jako kráva a byla na vodítku.

            0 0
          • pos3k  

            evidentne nemas kotoucovky :-)

            0 0
      • yuvaa  

        mna zas seru cyklisti na ladronke, jazdit na biku sa da vsade, ale na in-linoch len na niekolkych miestach v prahe

        0 0
        • rasto  

          proc Te se.ou cyklisti na cyklostezce Ladronka?? nechapu… ja bych ’strilel’ bruslare, kteri brusli stylem opilych pesaku, tj. z jednoho kraje pres caru do druheho kraje :-/

          0 0
          • yuvaa  

            cyklstezka je to uz len podla nazvu, teba bavi jazdit dookola na 2 km okruhu na bicykli?

            0 0
            • Fenous  

              Obcas pres ni clovek projet musi, kdyz se chce dostat z Prahy.....

              0 0
        • bikaf  

          Podivej se na tamní dopravní značku a možná ti dojde, pro koho je Ladronka určená inlajnšupáku! Můžeš být rád, že tě tam cyklisti nechají projet. :o)))

          0 0
          • yuvaa  

            nie som inlajnsupak, len som z domova zvyknuty jazdit na biku v kopcoch:)

            0 0
          • enjoy  

            stezka pro chodce a cyklisty.a bruslar je chodec. taky me tam bruslari hodne stvou,ale to si dikazu pohlidat,doufam­.sice to stoji trosku vzorku plaste a par historek o silenym cyklistovi,ale ten pocit..:-). ps:jsem tam byl s pritelkyni,ja na biku a ona na bruslych.do kopecka jsem ji tahal za sebou.byla sranda sledovat ty protazeny a utrpeny ksichty tech bruslaru:-))

            0 0
            • rasto  

              mas pravdu, na ladronce je vyznacena stezka pro chodce (sotolinova) a zvlast pro cyklisty (asfaltova, 2 oddelene pruhy) ;-) tj. zadny hybrid v podobe cyklo/ pesostezky ;-)

              0 0
              • mawerick  

                no ale ladronka je teda dost václavák:D místama je to tam docela i slalom (pokud to teda nevzdáš a nevezmeš po louce:))

                0 0
              • enjoy  

                pockej pockej,ja sice vim ze tam je sotolinovj pruh,ale ze by byl primo vyznacenej pro chodce,to si nemyslim.musim to omrknout:-)

                0 0
                • rasto  

                  muzem se klidne vsadit, ze mam pravdu ;-) jezdim tudyma na kladno. tedy kdyz si davam kratkou.

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                To musi mit bruslari (chodci) radost :)

                0 0
        • climber  

          Jedinej přijatelnej pohyb na in-linech je in-line hokej. Ňáký popojíždění kolem Ladronky je na betla.

          0 0
    • B0B0  

      Vies co je zaujimave? Chodci nadavaju na bikerov, motoristov… Bikeri nadavaju na chodcov, bikerov, motoristov… Motoristi nadavaju na chodcov, bikerov, motoristov… Co z toho vyplyva? Vzdy sa najde nejaka nula, ktora nema dost vlastnych problemov.

      0 0
    • dada  

      ja dycky zařvu cililink a na vyděšené pěšáky se mile usmívám ať si říkaj co chtěj…

      0 0
    • miťo  

      Pánové žijeme v Čechách, kde je každech nasranej na každýho, každy se na každýho mračí a každy honem někam spěchá (dle statistiky nehod přez mrtvoly bohužel). Čest výjimkám. Já třeba nikam nespěchám-myslím třeba na silnici, v obci jedu nejvíc 58, mimo kolem 90 na na dálnici do 110km/h.

      …eee, teď mi došlo, že tím vlastně nutím spěchače k riskantnímu předjíždění, čímž způsobuji problémy…

      Jo a miluju chodce, co neznají zákony a na moje „zdovolením“ za mnou křičí, že nemám zvonek.

      0 0
    • rintintin111  

      Jo jo, bezohlednost na silnicich…viz thread: www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… hlavne kdyz se bavime o ostatnich, ze?

      0 0
    • Pebe  

      tak se projeď třeba v neděli kolem 13.00 Stromovkou. Tam jsou nakreslený obrázky na zemi, bílá oddělující čára a stejně si pěšáci choděj kde chtěj :-(

      0 0
    • orca  

      ještě nikdy jsem nebyl na pěšáka sprostej ani agresivní a důvody by se našly . Nu co tak buď zaflekuji a nebo objedu , nervy mám jedno a ničit si je kvůli blbosti druhých je nerentabilní … Takže jsem v pohodě … a tohle neřeším a jen se snažím abych někomu spíše sám nebyl příčinou k nadávkám či agresi …

      0 0
      • Lone1  

        Ty snad nejsi cyklista,nejsi anděl,nebo arcibiskup Radkovský na kole?

        0 0
      • climber  

        Sohlas s Orcou. Když jedu na vyjížďku, tak si ji nebudu kazit konfliktem s nějakým debilem. Přibrzdím, myslím si svoje, objedu a jedu dál.

        0 0
    • pop  

      Od jisté doby se už nad tím nerozčiluju. Nemá to smysl. Kdo uhne, tomu poděkuju. Kdo neuhne,uhnu já. Kdo má kecy,tak ať má – já mu neodpovídám, ať se rozčiluje sám – pomyslím si, jakej je debil a jedu dál.

      0 0
      • orca  

        Já to pořád říkám že na Moravě jsou rozumnější lidé …

        0 0
        • Fenous  

          Taky jsem si po volbach rikal, ze by se mohli rozumne odtrhnout.....

          0 0
        • bikaf  

          A právě tahle tvoje „rozumná“ myšlenka to dokazuje, že?

          0 0
          • orca  

            mám letitou zkušenost z jízdy na kole na moravě s dětma a reakce řidičů byli VŽDY lepší než v okolí Plzně.

            0 0
      • Komi  

        Dělám to stejně .. ale asi spíš proto, že se nerad hádám s cizíma lidma :-)

        0 0
    • Peslezedirou  

      Neptej se proč a pokud si větší, než ten co tě zdržuje, tak mu dej do držky a je to......

      0 0
      • Tleskač  

        Bezohlednos je snad národním sportem. Kde má cyklista jezdit? V parku na Palackého nám. jsem viděl dítě (asi tak 6let) jak kličkuje skupinkou chodců zkracujích si tu cestu k metru. Několika se dítě celkem zručně vyhnulo, ale pak podlehlo náporu a za trhání řídítek ze strany na stranu a v téměř nulové rychlosti spadlo lidem pod nohy. Stačilo ale přeci trocha ohledu. Lidé si snad mohou uvědomit že park je i pro děti, a ne jen další chodník-komunikace. A takhle to přeneseně funguje i na cyklostezkách, silnicích, atd.

        0 0
    • Miker biker  

      Jediná rada – já jedu a křičím : ,,nemám brzdy,nemám brzdy,pomóc,, muhehe – ne jako vis co,normalni lidi se domluvi a ti codelaji naschvaly,ty nejlip schladis tak,ze je objedes a ani nemuknes,proste nedat najevo zeti to jakkoliv vadi. Nebo kdyz uz je to prasarna,slezt z kola a pumpickou ubit.

      0 0
      • rarášek1  

        Během jízdy polít bidonem. nejlepší je jonťák z příchutí černého rybízu :-)

        0 0
        • Jenda  

          lepsi nez polit je poblit:-) jinak ja dekuju kazdymu – at mi uhne nebo ne protoze i tomu nejvetsimu magorovi pak vetsinou dojde ze uhnout mel. Ironie je podle me lepsi nez agrese.

          0 0
    • ddd - andy  

      Zalezi na tom jakou mam naladu a jak moc bezohledne se ten clovek chova… Pokud je to dost, tak si o takovy lidi klidne skrtnu riditkem – ono je to prejde..

      0 0
    • Tomcat  

      No včera jsem na XC švihu podkal takové ohleduplné občany.

      Podél levého břehu Labe mezi obcemi Hradišťko a Kersko vede polní cesta, která je v mapě tedy platí tam předpisy pro provoz na pozemních komunikacích. No dvě rodinky si usmysleli, že si tam udělají prima den. Takže zaparkovaný auta, židle, lehátka , lednička, banda malech smradů , nějaký madam a dva páni tvorstva. Takže prima zataras, vědom si toho, že mě omezovat nemají jsem je vzal spodem břehem když tu na mě vyštěknu jetli bych mu nechtěl třeba přejet prsty u nohou.

      No v tu chvíli sem byl nějak vypěněném takže sem bojoval s tím jestli ho kopnout někam, nebo na ně zavolat dopraváky, protože s tím novým systémem by je povyšlo tak asi na dovolenou v Jugošce.. No nakonec jsem to v sobě udusil a jel jsem jen s nějakým malým komentářem dál, ale řeknu vám zlatý rybáři.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.