• vlk

    Takže už skoro 2 roky jezdím s kotoučovou brzdou shimano lx.Sjezdil vyměnil jsem asi 3× destičky-originál a sjel jsem jedny fastopy.Tak sem teď nasadil nové fastopy a nestačím se divit.Doteď to vše brzdilo pěkně jako víno.Nové desky už týden zajíždím. Jaký je tedy problém: když přibržďuji trochu více, tak se mijakoby zakousávají.Jakoby se vždy zadrhly a zase se pustili.To fakt nechápu.tyto desky jsem již jedny vozil a bezproblému a najednou toto.Kotouč mám stále původní.Zkusil jsem i kotouč trochu přejet smirkem a zajezdit a dělá to stále.Čím to může být.že by nějak mastný kotouč, nevím ale od čeho by moh být.prrosím poraďte.

    0 0
    • MlokCZ  

      Co takhle nerovnoměrně obržděný kotouč od předchozích destiček, který s novými destičkami pak dělá problém. Možná už to maj ty kotouče za sebou.

      0 0
    • Jenda  

      zkus zavolat do cykloprofi – chyba muze byt v konkretnim kusu desticek

      0 0
      • vlk  

        no zkusím tam dát ještě originál shimana co se mi válí doma.Jinak to pěkně vibruje s vidlí.Fastopy ani goldfreny už nikdy nekoupím.

        0 0
        • kafac  

          Me to tedka novy fastopy delaj taky :-( Co mas za kotouce?

          0 0
          • vlk  

            ze starých xt 2003 smrt 75 nebo 85 tak nějak přesně už nevím.

            0 0
          • vlk  

            a jezdil jsi předtím někdy fastopy co to nedělali.Já totiž měl fastopy -co to nedělali a teď mám druhé co to dělají.

            0 0
            • kafac  

              Ne. Puvodne jsem tam mel origos shimano – a to bylo vsecko OK. Ted jsem dal FasTopy – brzdi sice dobre, asi lip jak ty shimana, ale kdyz jedu pomalu a pribrzduju, tak se jakoby kousou. Ve vetsich rychlostech to nedela. Pripadne me ze jsou o nejakyho pul milimetru uzsi, a konci primo v miste kde konci diry vyfrezovany v kotouci – proto si myslim ze se to prikusuje.Mam tyhle kotouce: www.cykloprofi.cz/th_full.php?…

              0 0
              • vlk  

                No já si s tím docela hrál.odmastil kotouče a pořádně přitáh šrouby co drží kotouč a trochu se to zlepšilo.Navíc jsem si všim že je kotouč trochu rozcentrovaný­.Zkusil jsem nasadit originál shimano destičky a s těma je to OK.Asi jsou s fastopama destičkama více brzdy náchylné na zkřivený kotouč.

                0 0
                • kafac  

                  No ja kdyz jsem na to koukal, tak ty shimana maji ty kraje destice tak, ze jedou po plnym kotouci (ty diry jsou uprostred), kdezto ty fastopy na vnitrni strane jedou hranou desticky primo po konci tech der a do tech der se ten kraj jakoby propadava…

                  0 0
                  • JJ  

                    Presne tak to mam ja, Hone hydra, faststop desky a tenhle kotouc od Aligatoru(180mm). Kdyz lehoucce pribrzduju v maly rychlosti, tak to vibruje, jak se okraj desky dostava do tech der

                    0 0
    • vlk  

      takže už jsem na to přišel, čím to bylo. Brzdná destičky zasahovala asi 1–1,5 mm do těch paprsků co jsou u kotouče.prostě nebyla celou plochou na brzdné dráze kotouče.U původních destiček to nevadili.Prostě jak se to brzdilo, tak se zbrzdily nesouměrně.U těch paprsků vice a tak byla vlastně půlka dráhy obržděna víc a na paprscích zase o něco méně.S novými detsičkami nastal problém.Ty byly tvrdčí a byly nové-rovné a tak jak šel okolo destičky vždy paprsek tak to cuklo.Rozdíl byl snad 0,1 mm-v šířce materiálu na obržděné části a na paprsku.

      Tak jsem dal mezi třmen a adaptér podložky asi 1,5mm, tím pádem se destička třmen posunul tak, že destička už svojií brzdnou plochou nejde po paprscích a brzdí to náhle bez vibrací.Škoda, že mi tak dlouho trvalo, než jsem na to přišel, celou dobu jsem si zbytečně ničil vidlu.

      0 0
      • MlokCZ  

        A kdybys četl některé jiné thready, tak tohle byla jedna z možných příčin vibrací u Juicy brzd, kde jsem radu s podložkama už psal a mohl jsi to vyzkoušet už dříve. Někdy ty podložky pomohly, někdy ne. U těch pologonových kotoučů, co maj Juicy jsou destičky širší než kotouč v tom nejužším místě a vždy to musí někam přesahovat, buď do paprsků kotouče nebo na druhou stranu.

        0 0
        • vlk  

          No to jo, jenže u juicy se to projevuje už když je nová,Ale tady to začalo až po výměně desek, tak jsem furt hledela chybu v deskách.Hlavně, že je po problému.

          0 0
          • MlokCZ  

            Tak jasně, takový chyby se prostě hledaj blbě. A ty Juicy jsou na to pěkný mrchy, právě, že nový to někdy dělaj hned, někdy časem (můj případ, až po cca 600km) a někdy vůbec. Mě to teď dělaj jen hrozně málo a znát to je jen při rychlostech menších než 10, takže na to ještě asi nějaký čas prdim. Nový kulatý kotouče + nový destičky tu mám připravený, ale je mi líto je tam hned hodit, když ty původní jsou ještě dost nejetý.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.