VVP Libavá - trasy, poznatky, dojmy ....

48 nepřečtených
  • Liamorhea

    V tomhle thredíku bych se chtěl podělit o své zážitky z bikování ve VVP Libavá,samozřejmě uvítám jakékoli další korespondenty … rád bych přivítal především pány VLKA a FUZZY … neb jeden žije blízko a druhý již má zkušenost s touhle oblastí. Takže do toho. Howgh.

    0 0
    • Fuzzy666  

      Ok tak mužes začít :))

      0 0
    • Fuzzy666  

      Nevíš co je za objekty tady : 49°44'34.68"N,17°34'­59.11"E stačí vložit do mapy.cz a přepnout na letecký pohled. asi to bude nejjednodussi na popsaní kde to je.

      0 0
      • Liamorhea  

        Říkalo se tomu Malá Moskva, je to asi 3km od Staré Vody, jelikož jsem hasič z povolání, jezdíme tam cvičit. Je tam spousta betonových zbořenišť, ve kterých se dá pálit cokoliv. Z Města Libavá nahoru směr Podlesí, po průjezdu kolem Staré vody asi po kilometru cestou napravo a jsi u toho obrovskýho buzerplacu.

        0 0
        • Fuzzy666  

          JJ vim kde to je. Jel sem kolem jak byl Bílý kámen ale pri te cykloturisticke akci radi davaji pokuty tak sem tam radsi nejel.

          0 0
        • Fuzzy666  

          Co je tam ještě tak zajimavyho o cem bych nemusel vedet?? doporuc neco :)

          0 0
        • Fuzzy666  

          A víš kde všude sou ty raketovy a jaderny základny??

          0 0
          • Hanes  

            Rakety byly na Kozlově – docela slušně to tam bylo zajištěný – kde jinde, nevím

            0 0
            • Hanes  

              K tomu Kozlovu: já tam sloužil. Jsou tam dvě sila, každý má tuším 3 tunely. jedno bylo zajištěný míň, druhý víc. Pokud by se k němu chtěl někdo dostat, musel by překonat asi šest plotů, mezi kterými byli psi a blíže k silu pak byla v plotu natažená elektrika.některé z těch plotů jsme na vojně rušili. Silo bylo zavřeno těžkými tuším, že motoricky uzavíratelnými vraty.Před ním nakládací rampa. V silech za nás byly sklady výstroje. Podle instruktážních nákresů a obrázků co tam zbyly tak v tom víc zajištěným byly rakety a v tom míň zajištěným jejich mobilní nosiče 49°36'40.73"N,17°32'­35.65"E

              0 0
              • Fuzzy666  

                jo u toho Kozlova sem se byl podivat a dival se tam přes zeď ale nic moc sem nevidel :)

                0 0
              • zbynek1  

                teď jsi určitě porušil nějaký slib o zachování státního tajemství :-)

                0 0
          • vlk  

            no vzhledem k tomu, že jsou tam obrovské podzemní kompexy, a k bezpečnosti si myslím, že se k silům ani nepřiblížíš a i kdyby tak můžeš stát u něj a stejně ho neuvidíš.

            0 0
            • Fuzzy666  

              No je fakt že, kolikrat si nečeho vubec nevšimnu a kdyz tam jedu po desate tak sem prekvapenej. jo ma to holt svoje kouzlo. ale približně kde by mohly být by mohl nekdo vedet. slysel sem uz par dohadu kde tak asi sou

              0 0
              • Hanes  

                Už jsem je našééél! Na té mapě je, rozmazaný flek (určitě to udělali schválně :-))) ) Tož mrkněte na to 49°42'41.17"N,17°28'­17.8"E. Teď vážně: to, co popsal rybnik u té Staré vody vypadá hodně zajímavě – třeba toto:49°44'57­.53"N,17°32'43­.1"E – může to být i něco zemědělskýho. Každopádně námětů na průzkum je hodně.

                0 0
                • vlk  

                  no ale to nebudou sila na jaderné zbraně.

                  0 0
                • vlk  

                  Chlapi já bych sem ale nedával souřadnice sil.Přecijen.Může si to tu přečíst každý, aby z toho neměl admin ještě oplétačky.

                  0 0
                  • Fuzzy666  

                    bře dejme tomu nějaký krycí jméno :)) nebo můžem založit mejlovou schranku

                    0 0
                  • Hanes  

                    Asi máš pravdu. Sice jsou to jen letecké obrázky volně na internetu a o jejich významu se můžeme jen dohadovat,ale někdo se toho může chytit a v zápalu touhy po poznání zapomene kde je a třeba na něco šlápnout nebo někam sletět. Přece jen je to tady forum o cyklistice, ale i takov objevy i k cyklistice patří a nikdy nevíš na co narazíš třeba v lesích za barákem…

                    0 0
          • TomK  

            Jaderná sila byla zcela jistě zde: Loc: 49°38'7.7"N,18°2'22­.94"E. Měl jsem je kousek za barákem (malý vojenský les za Novým Jičínem). Šuškalo se o tom už za komančů a jednou jsem je viděl při startu z dráhy 22 mošnovského letiště, když byly otevřené (samozřejmě až po listopadu). Jezdívám kolem nich na kole, ale ze země nic vidět není. Jen několik řad plotů, zeď a hustý březový porost.

            0 0
            • vlk  

              No nevím.Když to zadám na mapy.cz.Tak je to někde poblíž Štramberka.Tam žádný vojenský prostor není.

              0 0
              • TomK  

                Je to mezi Novým Jičínem a Mošnovem a západně od Štramberka. Vojenský je (nebo spíš byl, ale cedule jsou všude stále) celý ten les, v němž se nachází ty souřadnice. Ty jsou uprostřed kruhů (jsou jasně patrné jižně od těch budov na severním okraji lesa), které jsou ploty a zdi, přes které nejde ze země nic vidět. V tom lese jsou super cestičky bikové, které vybudovala právě armáda. Krásně tam také meandruje potok.

                0 0
        • Rybnik  

          Ještě když "Malou Moskvu obývali rusáci, tak byla vidět z "hlavní cesty ta velká bílá budova. Co z ní zbylo nevím. Nikdy jsem tam nebyl, ale po odchodu rusů se tam prý pěkně kradlo.
          Jinak nějaké raketové sila aspoň co já vím by měly být na Staré Vodě. Když přijedete od Libavy, tak se v tom údolí na úrovni kostela dáte doleva. A dál někam po té cestě. Taky jsem tam tak daleko nikdy nebyl. Cca před dvěma lety na hřiby. Je tam několik metrů široký ostnatým drátem oplocený pás, táhnoucí se po svahu směrem k Libavé.
          Pak jsou nějaké jeskyně kousek od Starých Oldřůvek ve svahu nad Odrou. Tam jsem byl ale naposledy jako kluk a nejspíš už bych to ani nenašel.
          Biku zdar! Ať vás ve VVP nikdo nechytne a bez úrazů!

          0 0
      • Hanes  

        Na vojně jsme tam měli cvičák. Spíše mě to připadalo jako že to mělo něco společnýho se zemědělstvím. Bylo tam spousta slámy s kterou jsme zakládali ohně a hasiči je pak hasili. Dělali jsme tam taky s výbuškama. Hned na konci příjezdové cesty je budova s bokorysem písmene „L“, kde dali dospodu v rámci cvičení barel s troškou benzínu a spodní část byla bez stropu. Taky jsme se z té budovy slaňovali. Taky jsem se tam chtěl podívat při bílým kameni, ale byl jsem varován, že zrovna tam číhají na „neposlušné“ turisty. Jihozápadně odtud ještě před kostelem je trhací jáma. Na leteckým snímku jsou jasně vidět krátery. Při jednom cvičení jsme byli ubytovaní ve srubech a to si nemůžu uvědomit, kde to bylo. Vím jen,že jsme se dívali jak večer cvičí rakeťáci. Podle mapy jsem vytipoval asi 49°42'41.09"N,17°29'­27.81"E. Nevíte někdo co je toto: 49°42'11.21"N,17°27'­43.12"E ?

        0 0
        • grafik  

          hmm k tem jamam bych se chtel podivat

          0 0
          • Hanes  

            No já jsem už o tom kolikrát přemýšlel. I když byl Bílý kámen. Totiž od té studánky co je za kostelem je to podle měření nějakých 300 m – aspoň nemusíš po louce, kde tě každý vidí. Zůstalo jen u teorie. Taky si pamatuju, že když jsme tam cvičili tak se stalo, že při výbuchu nálože se oddělila jedna(snad) kostka tritolu a i s rozbuškou jsme ji našli na louce co je u jámy. A šlápnout nějak tvrdě třeba tretrou na rozbušku to radši nee.

            0 0
            • Fuzzy666  

              No mimo projetý cesty kde je jasně vidět co je přede mnou se taky snažím nejezdit.

              0 0
              • Hanes  

                To já taky, ale když vidím jámu tak hup do ní :-))

                0 0
        • Fuzzy666  

          Jo tady na tyhlety místa se teprv chystam, tam sem ještě nebyl, ale uz je mam vytipovany přes leteckej pohled delasi dobu :)

          0 0
        • Fuzzy666  

          Jinak tam bude pravdepodobne trhaci jama

          0 0
        • Darjan  

          Jo tak kolem tehle ubikaci jsem asi pred 2 rokama jel. Bylo to kdyz byl zrovna bilej kamen. Je tam si 30 chatek. Kazda muze mit tak 6×3 metry. Kolem celyho tabora jsou betonovy strilny a pro hlidky. Je tam i par litinovych zvonu – ukrytu. Vsechno to se nachazi v takovym brezovym a olsovym mlazi, asi 4 metry vysokym, ale kdyz jesi primo u toho, tak to nevidis.

          0 0
        • Liamorhea  

          Zdarec, ty první souřadnice jsou srubový tábor na Smilově, tam probíhaly za mých mladých let přijímače nováčků.No a ty druhé, to je kousek od města Libavá, vypadá to na nějaké trhací jámy, nebo bývalý ruský muničák. U města L. bývalo velké ruské sídliště a posádka. A ještě k těm silům. V roce 1988 jsem na vlastní oči viděl jak kousek od vodních cvičišť na Čermné odjela stranou louka i s březovým hájkem a objevila se díra jak do … však víte. Takže sila jsou. Dokonce bych snad mohl s přesností na 20 m najít hermeticky uzavřený bunkr pro pohlaváry KSČ v případě jaderného napadení, ale to už je dávno, co jsem tam byl.

          0 0
    • vlk  

      No popravdě.Já jezdím spíše po okrajích.Nahože na té plošině už mi to tak zajímavý nepřipadá, a navíc se trochu bojím že by mě chytli vojáci.

      Mojí nejčastější a nejoblíbenější cestou je ta z hrubé vody-zastávka.Od tamtuď se dáš přes brod nahoru k místu kde býval hrad hluboký.Tam pak na rozcestí se dáš doleva a držíš se stále nalevé straně.Jakmile vyjedeš nahoru.do vojenského.tak tak na lokách odbočíš vlevo a jak pak cestu přetíná, taková široká polňačka, tak rovno.sjedeš po cvestě dolů podél takového jakoby kaňonu k těm nádherným výhledů.Odtamtuď se dá sjezdem dolů do hrubé vopdy a nebo je ještě lepší se dát nahoru k tomu břidlicovému lomu.Za tím tomem většinou vjedu do vojenského a jedu vrstevničku, která končí po pár km zase dole v údolí brodem.Mimochodem koukali jste někdo v tom břidlicovém lomu do té štoly?Já si netrouf a nikdy ještě neměl sebou lano.

      Jak říkám jezdím spíše po okrajích a i tam se dá často zabloudit.Nahoře na té rovné plošině to už není taková zábava a navíc se tam už bojím vojáků.Takže Vám moc informací nepřinesu.Nicméně někdy bychom se mohli domluvit a vyjet tam.

      0 0
      • vlk  

        jinak kdysi jsme se o tom bavili ještě tady a je tam z této cesty i pár fotek. Jo a ještě znám jeden skvělý dlouhý mírný kopec, kde testujem vždy kotoučovky.Je to Hlubočky ves-když pojedeš tím údolím pod sjezdovkou a před chatkama se dáš vlevo nahoru.On se ten sjezd moc nezdá, ale když to valíš dolů co to jde a do zatáček přibržďuješ, tak to ještě žádná z námi testovaných przd dole 100 nerozdejcha­la.Všechny se dost přehřáli a dole se o bloknutí kola nedalo mluvit.Testovali jsme tam zatím hydry shimano LX 585, shimano hone, avid juicy 7.-Žádná neobstála. Mimo testování brzd se tam dá udělat také pěkné kolečko-tím údolím, jak pokarčuje dál do vojenskýho.

        0 0
      • Fuzzy666  

        Hodil sem do te štoly balvan a bylo slyset jak dopad na dno, ale kutalel se dal jakoby po svahu. kdybys tam spad tak to muze byt tak 20 metru a pak se to svažuje

        0 0
    • Fuzzy666  

      Tak o víkendu sem se byl s kamosem mrknout v bývalých břidličných dolech u Hrubé Vody.Mam dojem ze to uz snad ani neni v prostoru ale da se tam dojet hezky pres prostor:). Tak pro ty co tam nebyli doporucuju. Byl to docela zazitek a mel sem celkem strach. Docela nářez byl uz ten přechod z tricetistupnovyho vedra tak odhadem ani ne do deseti stupnu. Tam by se chladilo pivo :)). sli sme po kolejich odhadem tak asi 300 – 500 metru a za zatackou byly na zemi prkna – shnily samozrejme. Pod tema prknama byla slyset voda asi naka podzemni říčka. Takze sme to otocili nechtel bych se tam probořit. Signál tam není takže pizzu bych si neobjednal.

      este hodim par fotecek – sou dost nekvalitni. Byla tam tma jak v …

      Tadle fotka je kousek od ty podzemní vody

      0 0
      • Fuzzy666  

        Dveře pravděpodobně od nějaké větrací šachty. Muselo by se tam jit po kolenách. a po otevření těch dveří vznikne luxusně silnej průvan

        0 0
      • Fuzzy666  

        Dveře pravděpodobně od nějaké větrací šachty. Muselo by se tam jit po kolenách. a po otevření těch dveří vznikne luxusně silnej průvan

        0 0
    • UndeR  

      Mám asi úplně hloupý dotaz, ale můžete mi vysvětlit, jak ty souřadnice na mapy.cz hledáte? Když to zkopíruju a zadám do vyhledávače na mapách tak mi to řekne že nic takového neexistuje. Zkoušel jsem snad všechny souřadnice v tomto vláknu a nic…tak nevím kde je chyba

      0 0
      • Tecka  

        Zkus to hledat třeba takhle 49.71141N 17.48333E (Web verze map). Mobilní aplikace mapy.cz bere i ten formát z příspěvků.

        0 0
        • UndeR  

          Jo takto to funguje. Díky

          0 0
          • UndeR  

            Zkoušel jsem ten formát co je v příspěvcích v mobilní aplikaci mapy.cz a taky to nefunguje… Funkční je jen ten transformovaný for­mát

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.