• hermes

    Namá někdo zkušenost s plášti Kenda 29"??

    0 0
    • kurýr na bajku  

      bohužel nemám, ale neznám žádnej zajímavej plášť této značky…

      0 0
    • bubo  

      Já mám – Kenda KLAW 29×2,1 -byly na kole z výroby, celkem v pohodě, zadní vydržela cca 3500 km – nevím, jestli je to hodně nebo málo – je sjetá uprostřed dezénu až na hladkou gumu – špalky na krajích jsou ale ještě dost masívní. Přední je ještě docel OK (cca 40–50% vzorku). Za celou dobu jeden defekt – propíchnutá guma (střep nebo hřebík – nevím). Zdálo se mi, že má větší valivý odpor (hlavně při asfaltových přesunech, ale na šotolině či perku jela dobře až skvěle :-)). Co jí nesedělo, byly mokré kameny či kořeny – občas proklouzla (ale to asi většina plášťů). Řekl bych, že je to poměrně slušný drapák spíš do terénu, celkově spokojenost. Ideální pro mě bylo foukat cca 3,2, pak to tak akorát jelo a nebylo to moc tvrdé. Porovnat nemám s čím, byly to první ojeté pláště na 29" (předtím jsem měl krosové kolo). Chtěl jsem ozkoušet něco trochu univerzálnějšího, tak jsem teď koupil na bike4u.cz WTB NanoRaptor 2,1 – cca za 350, ale ještě jsem se nesvez :-(, tak nevím, jaká bude… Kenda je rozhodně ale masívnější a robustnější (výška vzorku oproti té WTB je asi 3násobná…), možná že se k ní zase vrátím (nebo něco podobného, asi od IRC)

      0 0
      • kurýr na bajku  

        Ten NANORAPTOR je v týdle kategorii špička. Teď teprva poznáš co je adheze. Za celou zimu sem se ani jednou nevyválel z důvodu ustřelení pláště. Jen ta cena je překvapivá, protože normálně stojí NANORAPTOR 1300,– a na BIKESTORE ho maj za necelej litr.

        0 0
        • bubo  

          Je to drát, proto je ta cena asi nižší… Na Bikestore bude asi kevlar… No jsem na ně zvědavej – už jsem je nazul – proti té kendě vypadá trochu jako tintítko :-)

          0 0
          • hermes  

            Právě že chci vyměnit Nanoraptory, na tvdém povrchu jsou v pohodě, ale v bahně to není ono. Asi mám taky smůlu, ale dvakrát jsem po sobě píchl o trn, docela mě to znechutilo, tak chci zkusit něco jiného.

            0 0
            • kurýr na bajku  

              Je to měkká směs, takže ňákej ten defekt k tomu patří, ale takovou adhezi ti každej plášť neposkytne. Dycky je něco za něco. Čistí se pravda trochu hůř.

              0 0
            • Smazaný účet  

              musim se pridat, celkem jsem s nano raptory spokojenej, na tvrdem povrchu je to v pohode, koreny a sutry taky, ale jakmile prijde ke slovu mekci blato, tak si dela co chce. premyslim priste o mutano raptorech. nekdo nejaka zkusenost?

              0 0
            • bubo  

              Tak to je dobrý – včera jsem se konečně svezl na těch Nanoraptorech a ráno jsem našel zadní gumu prázdnou – asi trn, jeden byl ještě zabodnutý v bloku dezénu …

              Jinak se mi na nich jelo dobře – pocitově lépe, než na těch Kendách, ale byl to jen krátký kousek (asi 15 km), takže na porovnání to zatím není. Já bahno moc nemusím, tak se mu vyhýbám, ta Kenda se mi zdála (pro mě) zbytečně moc hrubá.

              Ještě pak zbývají IRC (Notos?) – to je přibližně podobné té Kendě (podle obrázků) cca za stejnou cenu a nebo Bontrager (asi jen na objednávku).

              PS: k těm Kendám – kolega má v práci ten samý dezén na 26", má na nich najeto cca 4500 km a zadní kolo má cca 50% vzorku (já měl zadní po 3000 sjeté… :-( )

              0 0
    • -Alan-  

      Jezdil jsem to vepředu na svým krosovým kole bez odpružení. Byly to začátky mých závodů. Taky lesem do práce. Nebyl s nima problém a zdá se mi, že i na asfaltu to jelo překvapivě dobře, když si vemu ten vzorek. Byl to teda plášť přední a dozadu by se mi rozhodně nevešel. U 29" není zas tak moc na výběr, já do toho nakonec nešel a volil horské kolo. Ještě stále si nejsem jistý, jestli jsem udělal dobře, ale teď už je čas jezdit a ne to řešit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.