• quassar

    Tak jsem po peti mesicich stupnujicich se bolesti kolen dnes navstivil konecne ortopeda (zrejme cyklistu pac mel v ordinaci na stenach obrazky kol :)). A jeho ortel? „Cyklisticka kolena“ Jinymi slovy poskozeni chrupavek prilisnou zatezi. Radost mi teda neudelal ale na druhou stranu po tom jak me obvodak strasil, ze operace a tak to zas tak „spatny“ neni. No a co s tim? Nasadil mi trimesicni kuru lekem Condrosulf 800 a doporucil mi abych letosni sezonu rozhodne vynechal. Kolo mi nezakazal ale rikal abych se vyhnul prilisnym intenzitam, naslapy schoval do skrine a jezdil nez se to da dokupy v klipsnach..... Za dva mesice jdu na kontrolu. Mate nekdo podobny problem?

    Anketa: Mate problemy s koleny?

    11x
    31%
    24x
    69%
    0 0
    • Trojci  

      Já si vždycky myslel, že si kolena kurvím jenom když jedu „stojku“..

      A oni za to snad můžou i nášlapy?
      ???

      0 0
      • Trojci  

        Vysvětlí mě někdo ty nášlapy?

        Nebo to nikdo nechápete?

        0 0
        • kycis  

          No kdyz mas spatne nastavene kufry, tak vlivem omezene vule ti pedaly drzi nohu v pro kolena neprirozene pozici, a pak to boli..

          0 0
        • quassar  

          Vysvetlim ti to ja, jak mi dneska vysvetlil ten doktor (snad to nezkonim :)) Noha je prilis fixovana a ona pritom potrebuje volnej pohyb, proste se prirozene vytacet jak je potreba… ehm :)

          0 0
          • Trojci  

            Hmm, je pravda, že se strarejma Šitmánama 515 mi ta omezená pohyblivost vadila..

            Ale od tý doby co mam 520 je tu úplně v pohodě!

            K pohodě možná přispívají i tretry BG od Spešlu :))

            0 0
            • wertigo  

              Je mezi 515 a 520 takovy rozdil? Vozil jsem ted 4 roky 515 a letos pro bolest kolena jsem je sundal a jezdim obycejne pedaly. Ale k SPD bych se rad vratil, tak jestli by 520 byly lepsi, volnejsi pro moje kolena ?

              0 0
              • enjoy  

                ten nejvetsi..,ver mi!:-)

                0 0
                • wertigo  

                  doufam, ze to bylo bez ironie? ten smajlik me znejistel…

                  0 0
                  • enjoy  

                    ale jo,myslel jsem to vazne. ja jenom mam furt v hlave toho chucka norrise:-)

                    0 0
                    • krokus  

                      Můžu zeptat, v jakym směru mají ty 520 lepší pohyblivost? V horizontálním? Jak se to při šlapání využije? Nebo tim myslíš, že mají nějakej hrozivej vakl?:-)

                      0 0
            • Misiak  

              to BGcko je fakt taky zazrak? nejak ma pobolieva koleno, stare tretry su uz na rozpadnutie a spesly sa mi celkom lubia…

              0 0
            • Andrea  

              No nevim, ja mam 520 i Spešly a kolena me boji pekelne obe :-(

              0 0
              • pos3k  

                zkus odkaz na ty fotky z knihy co jsem daval nize pos3k (03.06.2006 16:56:28) v tomhle vlakne

                0 0
          • Zany  

            já nášlapy nemám,ani tyto problémy, něco na tom bude?

            0 0
    • quassar  

      Pardon, v ankete jeste mela byt moznost „Nemam“ ale omylem jsem to odbouchl :(

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Me tam hlavne chybi moznost „Mam porad“.

        0 0
        • Shamick  

          jj,to mě taky…Nepříjemně se ráno vylejzá z postele…

          0 0
        • disonance  

          Taky mi tam chybí ta možnost, že kolena zlobí pořád. Už 10 let. :-( Sportem k trvalé invaliditě!

          0 0
    • Vrci  

      Pouze při běhu. Jednou jsem to zkusil se psem a týden jsem sotva lezl.

      0 0
      • Mito1  

        Moj clovek ! Nemozem vobec behat, ale nastastie jazda na biku mi nevadi.

        0 0
    • Trojci  

      jj,

      nebo fotbal/futsal a takový sračky.. to mě též ničí

      0 0
    • blue  

      trimesicni kuru chondrosulfu, k tomu mesic a pul elektromagneticky lecby… ja to mel z pobihani po telocvicne (mozna ne jen z nej, ale vyrazne to tomu pomohlo), uz je to dva roky, ale sem tam to je trochu cejtit porad… z pocatku, v dobe nejvetsich problemu, jsem nemohl poradne chodit do kopcu nebo do schodu, nevydrzel sem pul hodiny sedet v aute, zvednout se ze zidle byl taky bolestivej ukon… byl jsem u nejakyho udajne vybornyho doktora ve stresovicich a podle nej uz ty kolena zdravy nebudou nikdy, injekce do kolena mi rozhodne nedoporucil, to prej nemusi udelat nic dobryho a dela to jen v krajni nouzi

      0 0
    • Mamut  

      Vitam ta medzi kriplami. Od 18 raz rocne 3 mesiace beriem Condrosulf, ci somdosiahol aspon to, ze sa tie kolena dalej nezhorsuju. Samozrejme to znamena investovat do drahsich „odpruzenych“ topanok a podobne. A sakra rozmyslat, co si tvoje kolena mozu dovolit a co nie. Balit do tepla (ani raz ich neprechladnut, na hole kolena musi byt aspon 17C) a slapat frekvencne. A ak budes mat stastie, tak sa ti to nebude zhorsovat.

      Koleno je idiotsky klb. Jednak hodne vsetkym trpi, dvak sa neda niekolko mesiacov nepouzivat, aby sa dalo dohromady. Ja som si ho navyse tuto jar vylepsil natrhnutim vazu. Dnes mi dali dole ortezu. Takze ak pojde vsetko ako ma, tak si o 2 tyzdne mozno sadnem na bike a pojdem sa povozit okolo Vltavy.

      0 0
    • pos3k  

      z obeho :-/

      0 0
    • Hanes  

      Taky stejný problém. Zatím u levého kolena. Obvoďák tvrdil, že kolo je nejlepší lék na koleno a poslal k ortopedovi. Ten prohmatal,proh­lídnul ultrazvukem, napsal zprávu, na které bylo napsáno sport neomezovat a až potom se mě zeptal jestli sportuju. Když jsem mu pověděl o kole neměl námitek. Předepsal condrosulf no a pak se uvidí. Zatím bych řek že se to po měsíčním užívání mírně lepší – uvidíme.

      0 0
    • lewis  

      Můj problém se jmenuje „nohejbalové koleno“ mám vytahané křížové vazy, což musím (pouze při nohejbalu) řešit ortézou s titanovým kloubem. Má to však oproti Vám jednu výhodu na kole je to naprosto bez problémů.

      0 0
      • Otto  

        Mé tři nejoblíbenější sprty jsou Kolo, nohejbal (1–2× tydně celoročně) a lyže. To mě čaká asi pělná budoucnost.

        0 0
    • Leos  

      Já když měl problémy s kolenama, tak jsem si je každý den pořádně prohřál horkou sprchou, namazal kostivalovou mastí a zabalil. Vždycky mě to tak po 14 dnech přešlo. A co se týče nášlapů, tak od tý doby co mám crankbr. je to lepší, protože nohy nejsou tak fixovaný a může se s nima docela dobře hýbat do stran.

      0 0
    • lubos  

      Mam problem mimo kolo, s jednim kolenem, pokazil jsem si jej pri behu, myslim. Na kole nekdy mavam taky, ale tam se to da poresit. Resp. tam spis asi ne primo koleno ale slachy a tak.

      0 0
    • MlokCZ  

      Jsem na tom stejně jak Lubos. Taky jedno koleno problémové při běhu a nejspíš jsem si to i tím během způsobil.

      Kdysi jsem jednu sezónu hodně běhal s tím, že jsem chtěl dokonce běžet maratón. 4 měsíce ok (cca 150km měsíčně naběháno, většinou 4×10km týdně). A pak mě začlo to koleno vždy kolem 3 km bolet. Začínala zima, tak jsem běh na pár měsíců vynechal, ať si koleno odpočine. Bohužel to nestačilo a problém přetrval dodnes, jakmile se rozběhnu, tak kolem 3 km vždy začne bolet. Kupodivu ani na squashi nemám s tím kolenem sebemenší problém (a to je squash dobrý záhul na kolena), jen při monotóních otřesech z běhu (a to jsem běhal v lese po měkkčím povrchu a v kvalitních botách).

      Na kole žádný problém.

      0 0
    • Darkson  

      já mám od přírody chondropatii(špatný chrupavky v kolenech), ale paradoxně se mi problémy s koleny objevily, až když jsem přestal sportovat závodně. operaci jsem zavrhnul, prášky, elektoléčba apod. nezabraly. problémy pak odezněly po cca půl roce samovolně, i když třeba v posilce už 8 let necvičim nohy, respektive vyjímečně s lehkejma váhama. suma sumárum, ťuky ťuk, kolena teď držej, i když je občas cejtim:-)

      0 0
    • PePu  

      Před více než rokem jsem se dozvěděl, že mám chondropatii. 3 měsíce jsem bral chondrosulf (nedokážu posoudit, zda pomohl). Co ale určitě pomáhá, jsou infrapatelární pásky (bez nich na kole ani ránu, snad jenom pro chleba). Začátkem ledna jsem preventivně chvíli baštil medvídky a dojíždím 3 měsíční dávku Ortoprimu (projeď historii, o různých přípravcích toho bylo celkem dost). Občas se kolena ozvou (hlavně při silové jízdě) a pak nezbývá než zvolnit. S těmi klipsnami se mi to moc nezdá. Když už, tak snad nohu mít úplně volně (ohrádkové pedály, platformy). Nebo pořiď jiné nášlapy (já mám Time ATAC). Možná i lepší vložky do bot (např. tvarovatelné Formthotics – v Liberci u Nyče).

      0 0
    • smallbrother  

      A neřešil by tohle TIME pedál? Jezdit s klipsnama mi přijde jako dost velká zoufalost. Mívám spíš problém když jedu na normálním pedálum nebo bez treter to pak vyvracím nohy a kromě kolem mě bolí i kotníky.

      0 0
      • lubos  

        No, jenomze u klipsni si nohu posunes i dopredu nebo dozadu, coz tady bohuzel nejde. A to nekdy taky je docela sklusnej problem, kdyz nesedi kufr :(((

        0 0
        • smallbrother  

          no ale posunem nohy dopředu-dozadu si taky moc neuleviš. Úhel kolene se nemění. na úpony to možná vliv má. Tohle je přece spíš problém „směru“

          0 0
    • dydy  

      8 roku jsem behal a kolena jsem moc nesetril (behy do vrchu, 5× tydne trenink) a problemy jsem mival jenom obcas na zacatku sezony nebo kdyz jsem vysadil a zacal moc zvostra trenovat, tak me bolely vazy kolem kolen. Loni na jare me ale skolila viroza a lizal jsem se z toho pul roku. Lehce behat jsem zacal na podzim a v prosinci me zaclo pri behu pichat v pravym kolenu, obcas jsem to citil i na bezkach (hlavne kdyz jsem pluzil). Druhy den jsem nekdy skoro nemohl chodit, ale bolelo to jenom prvnich par kroku nez jsem koleno rozhybal.Prestal jsem behat a presel na spinning, od jara na kolo a o kolenu skoro nevim. U doktora jsem s tim nebyl, ale jestli se to znovu ozve (pres zimu bych rad behal, trochu mi to chybi i ted), tak ho asi navstivim…

      0 0
    • dancing dog  

      Ahoj, jsem teda dusič ne ortoped, ale hlavně se vyhejbej běhání, Vy všichni se vyhejbejte, dřív nebo později si uženete artrosu. Mojemu kamarádovi nepomohli na kolena ty inzerovaný přípravky, ale nějakej prášek pro psy, co přidával svý kokršpanělce do jídla pro dyplazii kyčlí- v takový umělohmotný dose s červeným víčkem a obrázkem vlčáka, bere to doteď, fakt nekecám. \a pochvaluje si to!

      0 0
    • kubus  

      Ortopedka mi koukla na koleno ktery me po alpske bajkovacce rozbolelo jak cert – schody, kolo (bolest v hornicasti tesne pod ceskou) a rekla ze mam naky asimetricky kolena… Dostal sem rehabky ale hlavne PATELARNI PASEK. Takova ortezka kde kus umely hmoty tlaci pod cesku a to ji spravne fixuje. S tim se ale moc jezdit neda i kdyz me diky tomu koleno uz vubec neboli takze tedka tejpuju a vse je ok, kdyz teda nezapomenu to se pak pripomene samo…

      0 0
      • PePu  

        Asi máš špatný pásek. Já mám nějaký 2–3 roky starý typ, se kterým normálně jezdím. Bohužel se mi jeden už lehce potrhal a nový (stejného typu) marně sháním.

        0 0
    • Venda  

      Mně se letos taky objevily problémy s kolenem. Jelikož jsem běžec tak to mám z toho. Vždy když jsem uběh pár metrů (kilometrů), tak jsem pak nemoh vyjít schody, ohnout nohu, narovnat ji, střašně to jakoby řezalo. Moc jsem nepochobil co s tím mám, ale taky něco z chrupavkama. Na kole mi to nevadilo (jezdím frekvenčně). Zašel jsem za ortopedem, ten mi doporučil operaci, v pondělí v 8:00 jsem tam nastoupil, hned mi to udělali a v jedenáct jsem byl doma. Deset dní o holích a v sobotu (za necelé dva týdny) jsem byl už na kole. O další týden později jsem už běhal. Jsem na něj opatrnej, občas zabolí nebo v něm zatahá, ale oproti timu co to bylo před tím, naprostá spokojenost!!! Artroskopické operace jsou šetrné a jestli ti ji nabídnou, šel bych do ní. A to co nejdřív!!!

      0 0
      • Petras  

        Kde tě prosím operovali že tě hned pustili,to je dost nestandartní.

        0 0
        • Venda  

          Centrum jednodení chirurgie v Hradci Králové (je to na Hvězdě). U takovejchle operací je to normální. Akorát musíš mít zajištenej odvoz a dohled doma (pustěj tě na podpis toho, kdo si pro tebe přijede). Za ten den říkali, že udělaj kolem dvanácti lidí. Je to postup, kterej se začíná dost rozvíjet, protože zákrok to už není nijak zvlášť velkej, jde tam hlavně o narkozu, aje to mnohem levnější, než hospitalizace.

          0 0
          • Venda  

            Jo ještě dodám, měsím po operaci jsem jel první závody. nebyly dlouhý, zas o to to bylo tvrdší tempo.

            0 0
          • stan.zak  

            Potvrzuju, mám tam udělaný obě kolena.

            0 0
    • Vladimír  

      zacaly me bolet kolena pred dvema roky, od te doby chvili boli a chvili ne, v lednu jsme byl na artroskopii jestli neni neco utrzeneho atd, nic takoveho tam nebylo a zjistili, ze opotrebovanou chrupavku. Dostal jsem do kazdeho kolene 3 injekce a ted beru Condrosulf. Letos jsem zatim najel 800 km a zatim problem nemam. Jezdim ovsem mnohem opatrneji nez driv a halvne jezdim mensi davky, stovku jsem jeste nebyl, mam trochu strach. Neboli me to primo v koleni ale z vnejsi strany pod kolenem.

      0 0
    • black_raven  

      tiez beriem uz asi mesiac COndrosulf. Zacal som jazdit SPD ale tak po 40 km sa mi zacianju ozyvat kolena. Neviem ci je to SPD, alebo tym, ze som zacal jazdit vacsie veci. snazim sa menit si nastavenie kufrov, ale velmi mi to nepomaha.

      Ako maju vlastne smerovat chodidla? chodidlo ma byt uplne rovnobezne s bikom, alebo spickami trochu von? ked davam spicky trochu von, tak mam pocit, ze je to lepsie.

      Mam inak dost krive nohy(zvyserna klenba – opak plochych noh)… moze toto mat vplyv an spravne nastavenie kufrov? Ak neprestanu kolena boliet, skusim sa na chvilu vratit ku pedalom bez naslapov.

      0 0
      • pos3k  

        ohledne bolesti tu dal Palba fotky z knihy najdi pripsevek Palba (14.05.2006 19:28:16 v threadu www.bike-forum.cz/…5/forum.html#…

        0 0
      • Mamut  

        Pocas Condrosulfu to moze boliet. Zadrziava vodu a cele koleno je tak trocha opuchnute. U seba nejake pozitivne ucinky vidavam az asi mesiac po dobrati kury.

        0 0
        • quassar  

          Aha, takze po 14 dnech co ho beru a nezlepsuje se to neni zatim duvod k panice? V poslednich dnech mam pocit ze me to boli jeste vic nez predtim a to uz se 3 tydny na kolo divam jenom od compu :(

          0 0
          • Mamut  

            Mna po C. pobolievaju kolena dokym nezacnem jazdit na biku. Minulu zimu som mal prasknuty ram (praskol zhruba v case, ked som koncil s C.) a nez som to dal spravit, tak presli 2 mesiace. Cely ten cas ma pobolievali kolena. Zacal som jazdit bol pokoj. Na tvojom mieste by som sa na jazdenuie celkom nevykaslal, ale chodil sa obcas POVOZIT. T.j. nie jazdit, ale flakat sa. Tep do 55%, rovina.

            Momentalne tak jazdim ja, pretoze pred 2 mesiacmi som natrhol slachu v kolene, takze tento vikend som bol odvtedy prvykrat na biku. Ale dost mi to pomohlo a oproti piatku dnes beham ako mladik.

            0 0
          • kurýr na bajku  

            Pokud dobereš měsíční kůru a nedojde ke zlepšení, tak změň značku.

            0 0
      • Paja  

        Zakladni nastaveni se doporucuje mirne do V, tj. spicky od sebe, paty k sobe, je to ale dost individualni, vetsinou mas nakonec kazdej kufr trochu jinak, ale vychazel bych z tohoto a podle pocitu zkousel, ktery uhel je nejprijemnejsi.

        0 0
      • dalli  

        Mne taky zacaly bolet kolena s prechodem na SPD. Zkousel jsem ladit posed, kufry, nic nepomohlo. Vymenil jsem SPD za Time, trochu se to zlepsilo, ale mozna i tim ze jsem zacal jezdit vic frekvencne. Ale znova bych si je nekoupil, prijde mi ze je v nich noha vice fixovana nez u SH520, jde s ni sice hybat do stran v rovnobeznem smeru s osou pedalu, ale chce to vyvinout silu, pohyb do stran je taky tuzsi nez u SPD. Momentalne posilhavam po SpeedPlay Frog pedalech… A nebo zpet do klipsen, coz bych nerad.

        Chondrosulf jsem bastil 4 mesice – po te co jsem skoro nemohl chodit se to zlepsilo tak za 2 mesice, po tech 4 to bylo temer uplne OK. Po zatezi to ale boli a to po chuzi.

        Na rentgenu nic nanasli, ted chodim na RHB, tak uvidim jestli to necemu bude.

        Pomaha mi taky specialni cviceni na kolena, da se o tom koupit knizka.

        0 0
        • quassar  

          Knizka? A nevis o ni nejaky podrobnosti? Uz je to sice docela dobry, ale nechci to nechat zase prijit.

          0 0
    • filipes  

      Ja kolena pretezuju nejen kolem, ale hlavne VHT, behem, bezkama a freeridem. Bez dodatecne kloubni vyzivy bych posel behem mesice, bastim nepretrzite uz par let. Navic to chce furt v teple, hoodne strecinku, a sem tam nejake to plavani…

      0 0
      • Misiak  

        co bastis ako kloubni vyzivu? asi budem tiez musiet zacat… :-/

        0 0
        • pos3k  

          si dovolim ze sve zahradky :-) www.bike-forum.cz/…ostatni.html?…

          www.bike-forum.cz/…ostatni.html?…

          (vlaken na vyzivu je tu nekde nekolik)

          0 0
          • Misiak  

            trocha velky vyber :) co by si odporucil ako prevenciu?

            0 0
            • pos3k  

              zalezi na penezence :-) uz jsem ochutnal ortoprim, barnys max, proenzi 3 i msm, gs condro 400 – co se tyce tablet nejvic jsem nazral proenzi (2 kury, tj 3 mesice-pauza-3mesice), ortoprim (1 kura , ted naposled), condro (1 kura) „zelatina“ geladrink (bez privlastku) (1 rok) – z toho mam pocit vyhozenych penez

              hodne prekvapen jsem byl ze sirupu barnys max (1 kura) -po nem mi zmizely problemy pred rokem na celou sezonu, ted me cekaji tabletky, jsem zvedav

              jako prevenci si vyber co chces, mozna bych uprednostnil barnys :-) kazdymu pomuze neco jineho, ja mam trosku vetsi problemy od rijna (ne klasicke koleno v perdeli, ale koleno ve vetsi perdeli,kdy tu perdel nikdo z doktoru nevidel a nezna)

              0 0
              • Misiak  

                no vyzera to tak ze najskor vyhodim 10t za novy kokpit (rajdy, predstavec, sedlovka)+boty (spesl bg)+pedale (540+kufry s vacsou stranovou volou) a ked sa to nezlepsi tak asi pojdem kecnut so sportovym lekarom. brr, tomu by som sa najradsej vyhol :-/ …o tvojich problemoch s kolenami tu toho bolo celkom dost, nedoprial by som to fakt nikomu…

                0 0
              • kurýr na bajku  

                Co se stalo s PROENZI ? BARNY je koupil, nebo jak to je ?

                0 0
                • pos3k  

                  nevim , proenzi patri pod walmark (cesi s nejakyma cizincema) a barnys (kanada)

                  0 0
                  • kurýr na bajku  

                    No já mám za to, že PROENZI je taky Kanada, no to je fuk, ale ze vzorkový prodejny PROENZI v KORUNNÍ ulici je najednou prodejna BARNYho, tak nevim.

                    0 0
    • hribik A1  

      vzdycky jsem byl kuze lina jak ten medved od kolina proc mam bezet kdyz me nikdo nehoni vzdycky jsem byl kuze lina a na to se neumira rychlej pohyb to se ke mne nehodi

      kdo beha, cvici, klouby si nici, jen ji to doktore klidne reknete kdo tu byl vcera u vas pro berle tomas dvorak a roman seberle

      /kabat/

      0 0
    • camron  

      S těma kolenama asi toliko. X-let už mě bolívají. Pak se přidala záda. Prodělal jsem RTG, odběry, různá vyšetření, nikdo na nic nepřišel. Až nedávno mi jeden doktor povídá, že mám totál plochý nohy (zborcená klenba) a že to je na 90% z toho. Jakmile je tento problém, jde to od chodidel postupně až do krční páteře (klidně záležitoat desítek let). Takže ve svých bezmála 30 letech začínám nosit ortopedické vložky do bot a dávat se dohromady....­.zvážil bych tedy možná i tuto možnost…

      0 0
    • camron  

      Podotýkám teda, že mi nikdy žádné geladrinky, condro a jiné preparáty ani za mák nezabraly…

      0 0
    • yoggi  

      neviem zatial som problemy s kolenami nemal, lenze je pravda ze pri sadnuti na bajk idem tak cca skoro bol hodinu bez nejakem extra velkej zataze. niektori kamarati maju problemy s kolenami a telocvikar ktory trenoval este za ceskoslovenska cyklistov tkac a spol. im vravel ze je to pretazene. a pytal sa ich ci slapu ako blazni hned od zaciatku a oni tak jazdia presne potvrdil ze maju robit co praktuzujem len to doplnil ze by sa mali pred jazdou rozcvicit a cca 15–30min slapat uplne zlahka a postupne zvysovat zataz.

      0 0
      • barakuda  

        Ja s kolenami nemam tiez problem, aspon zatial a verim, ze nejaku tu dobu to vydrzi.. Strecing je velmi dobra vec nie len na kolena, ale na celkove natiahnutie, zahraitie.. Staci 15–20 min. Samozrejme nie len pred vyjazdom na bicykli..Treba kazdy den.. Dost davno som mal nejaky problem s bolestou, to som este nebikoval.. Zacal som pravidelne natahovanie a bolesti prestali.. To postupne zatazovanie, ako pise yoggi, s tym mozem len suhlasit..

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Nemívala jsem s koleny problém, pokud nepočítám období úrazu a dva roky poté.

        V 2005 jsem začla jezdit na kole, po pár měsísích si pořídila SPD. Při chůzi kladu levou nohu normálně a pravou v rozmezí normálně až jako Chaplin, podle ročního období (neumím si to vysvětlit). Na kole na obyč nášlapech jsem ale mívala pravou nohu stejně jako levou, patami mírně ke kolu, tak jsem podle toho seřídila kufry. Dva roky to nedělalo problémy, pravé koleno se začlo trochu, jen velmi mírně, ozývat až letos. Skoro neznatelné natočení kufru (musela jsem použít šmirgl a na jedný straně zahladit vrypy od kufru, aby kufr nezapadl do staré drážky) o necelý milimetr (!!) mně, od spíše jen pocitu tlaku než bolesti, pomohlo. Do letoška bych nevěřila, jak velký vliv může mít i nepatrné vybočení kufru od ideálu. Přitom jsem tak jezdila dva roky bez problémů… větší vybočení se asi projeví mnohem rychleji a hlavně silněji.

        0 0
    • Without_R  

      Zdravím,

      byla tu zmíněna „Jednodenní chirurgie v HK“. Chtěl jsem se optat (nejlépe těch, kdo ji navštívili), zda-li je to čistě soukromé zdravotní středisko, kde člověk platí všechno ze svého nebo je to tam jako v „normální“ nemocnici – kde většina jde ze zdravotního pojištění?

      Mám taky problém s kolenem a tak zvažuji, že bych je navštívil. Dřív mě boleli obě kolena (po přechodu na SPD), ale dost mě pomohli otropedické vložky do bot (Sidas) – jedno koleno je už zcela bez problémů, ale druhé pořád zlobí (i když i u něj je znát výrazné zlepšení, než před použitím těch vložek) a tak asi nebude problém v nastavení kufrů, ale nejspíš zdravotní.

      0 0
    • parduba  

      Ještě k těm kufrům:

      když jsem si pořídil své první nášlapy,seřídil kufry tak jak psali v pelotonu tj.tretry rovnoběžněs podélnou osou kola,tak jsem po ujetí cca 20km myslel že se zblázním bolestí kolen.

      Podle jednoho ortopeda cyklisty asi takto:při normální chůzi se zastavte a podívejte na pozici nohou,já měl nohy do V.Podle toho jsem seřídil kufry a je klid

      0 0
      • McBlacky  

        o kufrech je to hodně.

        navíc je má dost lidí nastavený blbě

        0 0
    • bflmpsvz  

      Já jsem po letech přišel na to, že musím občas během jízdy koleno masírovat!

      Za mlada jsem si usmyslel, že pojedu z Vysočiny do Prahy, což obnášelo 210km, ale nejdelší trasu do té doby jsem jel jen asi 90. Někde u Kolína mě začalo bolet koleno, ale říkal jsem si, že to už dojedu. No a od těch dob jsem nemohl ujet víc než cca 60km, pak mě to koleno začalo bolet. Diagnóza zněla „cyklistické koleno“, prý dření čéšky o kloub.

      Časem jsem přišel na to, když jsem dojížděl s bolavým kolenem, že když s tou čéškou zakvedlám, chvíli to nebolí. Další nápad byl dělat to preventivně, už od začátku výletu, ale většinou jsem na to zapomněl. Teprve když jsem si předloni pořídil GPS, mám tam nastaveno upozornění na koleno každých 5km, a jezdím kolem 100km v pohodě. Mrzí mě, že jsem na to nepřišel dřív. Tak snad to někomu pomůže.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.