• Tukos

    Koupil jsem nové kliky LX nasadil kazetu sram 971 a tentýž řetěz a s takto kompletně novými převody jsem čekal zcela bezchybný chod. Vlastně se mé očekávání splnilo, ale při zařazení na prostřední placku a čtvrtý pastorek zhora dochází občas k přeskočení, kdy při silném záběru jakoby vynechal ořech. Zaberu tak o 1/4 otáčky naprázdno. Při jiném převodu se vše chová nornálně. Jestli máte někdo podobné zkušenosti, zkuste poradit jak jste na ně vyzráli(y). Díky

    0 0
    • wbiker  

      Něco podobného zmiňují i tady: www.bike-forum.cz/…0/forum.html#… . Nemáte s tím někdo, kdo už je vozíte delší čas, zkušenost, jestli s ito třeba nesedne? Dost o nich přemýšlím, ale tohle mě odrazuje.

      0 0
    • Kubajzs  

      Přátelé, prosím o radu.

      Mám šaltr, kazetu, převodníky i řetěz v XT, vše od Vánoc nové, najeto cca 2000 km. Z ničeho nic, mi začal přeskakovat řetěz na lehčích převodech.

      Když jedu po asfaltu, je všechno v pohodě, když ale vjedu do terénu a jedu třeba do kopce, zařadim lehčí převod (1,2,3,4,5), řetěz přeskakuje z jednoho pastorku na druhý, asi tím, jak to drncá.

      Nedávno jsem meřil řetěz, zda-li není vytahaný a měl ještě dost velkou rezervu. Nevíte čím to může být? Stačila by seřídit přehazovačka (která ale byla taky nedávno štelovaná)?

      Jen doufám, že nejni vyjeba*á kazeta, za ty peníze by mi asi kleplo… :(

      XT jsem kupoval kvůli tomu, že se o to nebudu muset moc starat a vono to ve finále vyjde uplně stejně jako normální Deore, možná ještě hůř!

      0 0
      • Vilém  

        Nemas zohlej hak pro prehazku?

        0 0
      • HROOLI  

        Měl jsem podobný problém. Začalo to týden před závodem – když jsme si jej cvičně projížděli.Pak jsem pošteloval přesmykač a celý týden v pohodě ( víceméně asfalt, štěrkové cesty ) . Pak přijedu na závod a ono to zase blblo.Rychle jsem ještě zašel do servisu- něco s tím během minuty udělal,řekl at to vyzkouším..Vše bylo na první pohled ok. No a při závodě to zase začlo… Pak příjdu do servisu a tam seřídili přehazovačku a už to je OK !

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.