• roberth

    Na Králi jsem oddělal přehazku LX 2005, zřejmě jsem nabral šutr v druhým brodu.

    Nebyl jsem s ní moc spokojenej, protože byla hodně citlivá na podmínky (zřejmě slabá pružina?) a měla divný přívod lanka (lámalo se mi tam a děsně se tam nabíral bordel).

    Mám řazení XT a potřebuju novou přehazku tak do 2000 Kč. Jsem zvyklej na inverzní chod a preferoval bych ho zas, ale už jsem trochu nakouslej, že jsou s ním problémy. Co byste mi doporučili?

    XT M750 ? XT M760 ? SRAM X.7 ? Jde to vůbec s páčkami XT?

    Taky mi není jasný rozdíl mezi GS/SGS verzemi. Respektive je mi jasný, že GS má kratší kladku, ale není mi úplně jasný proč. Jaký je v tom reálný rozdíl? Mám totiž docela problémy, že občas koupím šutr a už jsem takhle oddělal dvě. Kratší brejle by na tohle mohly bejt míň náchylný.

    Díky za názory!

    0 0
    • ice  

      dalsi moznosti je Suntour,kterej ted jezdi Kuryr. www.koloshop.cz/index.php?… je delanej jak pro Sram tak i Shimano, zalezi jen na vedeni lanka,ktery to ma uzpusobeny pro oba najednou

      0 0
    • kesu  

      XT 751 nebo 750…

      0 0
      • roberth  

        jaký označení má vůbec to nový neinverzní XT?

        0 0
        • kesu  

          sada XT od roku 2004 včetně nese označení 760 apod ty starší mají 750 ale to 751 je nová ale s klasickou pužinou.Takře tedy 760 je inverzní a 75* je klasická

          0 0
          • roberth  

            A máte tedy někdo konkrétní zkušenost s 760 vs. 751? Jezdil/servisoval jste to někdo obojí?

            Jde mi o spolehlivost, životnost, jakej sajrajt to vydrží…

            Můj servisman tvrdí, že inverzky jsou několikanásobně problematičtější než klasika a tiše dodává, že já jsem toho důkazem.

            0 0
    • kurýr na bajku  

      Rozhodně bych se bejt tebou nebál toho Duroluxu. Myslim, že mohu říct že má nejtužší pružinu na našem trhu a na horší zacházení je přímo stavěnej. Navíc sou v něm kladky na průmyslech (tedy pokud se tomu dá tak říkat) jako v XTR. Nejdřív sem v něj neměl příliš důvěru, ale dyš Suntour dělal nejlepší šaltry roku 1991, tak přinejmenším je dělat nezapomněl ,–) Ostatní věci nikdy nezvládal :-)

      Bajkovej: www.cykloadam.cz/index.php?…

      FR/DH, kterej vozim já, ačkoliv FR/DH vůbec nejezdim, ale dávám tomu taky dost zabrat www.cykloadam.cz/index.php?…

      Před tím sem měl inverní XT i XTR a taky mě štvalo jak bylo citlivý na okolní podmínky. Moch sem to štelovat furt a stejně to každej večer bylo zas v pr…

      S Duroluxem se to nedá srovnat.

      0 0
      • pepino  

        Ale ten FR/DH je teda jen na dvojtác a ne Shimano,aspoň to tam píšou?

        0 0
        • kurýr na bajku  

          No v cykloadam, nepracujou moc šikovný lidi (chlapík tvrdil, že všechny modely Superior 06 maj stejnou patku a druhej chlapík mi vožvejkal imbus u záslepky), i když D.A. o tom ani neví. Je to samozřejmě nesmysl, protože já ho vozim se SHIMANO řazením. Pravdou je, že šaltr je připravenej na 2×9, ale v praxi to nijak nepociťuju a ani nevim jak by to mohlo omezovat 3×9 na kterých ho používám.

          0 0
          • fousac  

            to 2×9 je omezeni malou dylkou raminka, kdyz bys tam zaradil 22/11 tak myslim, ze uz to nenapne rezet..

            ale pisou tam, ze je kompatibilni s shimanem i sramem.. jak tam resi jinej prevod? jinej uchyt lanka??

            0 0
            • pepino  

              U tý DH píšou právě jen Sram-1:1, u MTB je 1:2

              0 0
              • pepino  

                A Kurýr to má se Shimanem,aha,tak to nevim,to fakt nevim(ježiš,kde to bylo?).

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  Je to řešeno jiným úchytem lanka. Jinak na Cykloadam nemaj úplný informace a proto tam není napsána kompatibilita obou firem. Co se krátkýho ramíka týče taxem s tim problém nikdy neměl, ale teď to nevyzkoušim, protože nemám kašpárka. Možný to je.

                  0 0
      • zirecek  

        Suntour uměl dříve i špicové kliky.

        0 0
      • zirecek  

        Kolik váží?

        0 0
      • Stancek  

        Dobra cena, zajimavy ze u nas to na netu stoji o cca 4 kila vic :-( , vzdyt i skopcaci to prece musi z toho taiwanu dovist… Jo a v kamenaku jsem ji videl za 2500 :-O

        0 0
    • Stancek  

      Tenhle problem s lamanim lanka jsem dneska vyresil, konecne jsem sehnal tu kladku od avidu rollamajig, nebo jak se tomu nadava :-) Zatim jsem to neprojel venku, prsi jaxvina, ale na stojanu to radi paradne, i s deore prehazkou, ktera to ma za sebou ( vakl jak krava ) . Razeni jde krasne lehce a skace to tam na tuk do packy. Zalezi jestli se to nebude v bahne nejak zasirat. Nova prehazka me taky ceka, ale premyslim ze bych ji zkusil rozebrat a ten hlavni cep zkusit nejak vyvlozkovat, mam sikovnyho kamarada nastrojare ;-) , zkousel to nekdo? Kdyby se povedlo, tak za usetreny prachy muzu poridit treba neco jinyho, nebo je promenit v jaaasot :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.