• Vašur

    Řeším výměnu přesmykače na GT Avalanche. Místo top swingu bych chtěl dát down swing. Má to ale háček. Návarek pro bovden na sedlové trubce je nasměrován doleva přímo pro táhlo top swingu. Pokud by se lanko vedlo k táhlu down swingu, dost by se přes hranu návarku lámalo. Používáte někdo tohle? Jak se na to tváří lanko a jak návarek po delším používání? Nezařezává se to? Nezvyšuje to neúnosně sílu k řazení?

    0 0
    • PietroUL  

      www.bike-forum.cz/…3/forum.html#…

      Z provizorního řešení se stalo konečný :) Funguje to tak bez problémů, jen bude asi třeba jednou za čas koncovku bovdenu vyměnit.

      0 0
    • djano  

      Ja tam klasiku XT a funguje bez akychkolvek problemov (ak nezabudnem, nafotim).

      0 0
    • Vašur  

      Tak jsem vymyslel a kámoš realizoval řešení. Vezmeš 6mm šroub, co má nejmíň 20mm bez závitu. Ty 2cm uřízneš. To pasuje akorát do návarku, hloubka 9mm. Vezmeš ocelový kalíšek jako koncovku brzdovýho bovdenu. Konec tý uříznutý tyčky projedeš kulatym pilníkem stejnýho průměru jako kalíšek do úhlu ve směru ke šroubu na smyku. Myslím, že jsem naměřil do trojúhelníku 30cm dolu a 4cm do strany. Pak se kalíšek stříbrem přiletuje. Ještě jsem obrousil plasovou koncovku řadícího bovdenu, aby šla zasunout do kalíšku.

      Je to sice pár gramů navíc, ale řazení je o poznání lehčí. Zatím funguje 100%, trvanlivost prověří čas. Kámoš ně ale ujišťuje, že to letování je nejtrvanlivější spoj na kole.

      Chtěl jsem to vyfotit, ale moc se mi to nepodařilo v těch stíněnejch poměrech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.