Vlaštovky s malým úhlem zahnutí a co nejmenším zdvihem, cca 63-64cm

7 nepřečtených
  • MlokCZ

    Marně hledám všude na webu, ale polovina výrobců bohužel neuvadí úhly zahnutí vlaštovek směrem k sobě a nahoru.

    Na novém kole mám Syntace, šířka 63mm, zdvih 13mm, úhel zahnutí směrem k jezdci 12°, úhel zahnutí nahoru neznámý, ale podle pokusů provnání s Truvativy, které mají 5°, tak mají víc. Řídítka jsou akorát široký, zdvih taky akorát. Podložky pod představcem už žádný, ale kdybych vyměnil za o chlup vyšší zdvih (25mm), kde je větší výběr, tak otočím představec a jsem cca nastejno, možná o pár mm níže, ale to by bylo ok.

    Problém je, že ten úhel je na mě hrozně velký a hodně mě tlačí vnější strana ruky, jak se opírá více. Řídítká už jsem zkoušel otáčet na všechny strany a nic nepomohlo, musí pryč.

    Chtěl bych tedy nejlépe stejný zdvih (tzn. co nejmenší, maximálně 30mmm, který doženu představcem), šířka minimálně těch 63 (víc může samozřejmě být, uříznu). Úhly ale co nejmenší. Co jsem zatím našel, kde výrobci poctivě uvádějí všechny parametry:

    Truvativ: zdvih 25mm, šířka 64cm, úhel k sobě 8°, úhel nahoru 5°. Tyhle konkrétní řídítka jsem nedávno dal na staré HT a byly celkem ok (tam jsem ten zdvih naopak potřeboval). Nejel jsem je ještě moc, ale ty úhly jsou úplný maximum co snesu, možná bych mohl mít ještě o chlup míň.

    Woodman XS3: zdvih 30mm (to už je na hranici ale s otočeným představcem by se ještě dalo). Šířka 63cm, úhel k sobě pouhé 3°(tady už mam obavy aby to nebylo málo).

    Pells: zdvih 25mm, šířka 64cm, úhly vypadají podle fotek hodně malé, ale nemají je nikde specifikované (a fotky můžou hodně klamat a může to být úplně jinak). Prosím kdo úhly znáte nebo je máte o vyjádření.

    Nebo doporučtě jinou značku, která dělá nějaký menší úhly, ideální by byl asi 6–7° k sobě a 3–4° nahoru.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.