• Marika88

    Co byste doporucili? Mam za sebou zatim jenom dva 50km maratony a nemuzu se rozhodnout, na ktery z tech uvedenych mam jet? Na Drasala jsem slysela zatim jenom chvalu, ale 120km mi pripada docela hardcore. A mate nekdo zkusenosti s tim Zvoninem?

    Anketa: Co byste doporucili?

    16x
    73%
    4x
    18%
    2x
    9%
    0 0
    • tom xtr  

      Můj názor : Znovin neni marton, ale rovinářská nezajímavá časovka za nesmyslně vysoké startovné (last minute). Už nikdy.

      0 0
    • Santus  

      tak to byl dobrej zvonek ty Zvonine :-) ZNOVIN jedu Drasala

      0 0
    • lubos  

      No ja myslim, ze 120km maraton pro tebe nebude moc dobry.

      0 0
    • coolboy  

      Drásal a jedině Drásal

      0 0
    • Gorgov  

      To si asi delas legraci, ze jo? Ja myslim ze urcite, neverim tomu, ze bys jako chtela jet v 17 drasala… Kdyz,jo jako poradatel bych te tam nepustil(na dlouhym malevilu juniorky taky nebyly),kdyz jo, jako tvuj rodic bych te tam nepustil:) Nechci ti do toho kecat, ale kdyz se ptas…stejne bys to neujela ;) Ja sam se toho hodne bojim, urcite to v tempu neujedu… Myslim, ze to neni zavod pro skoro zadnou zenskou. Ber to tak, ze bys tam stravila pocitam tak 10hodin:))

      0 0
      • zirecek  

        Podceňuješ ženské… . Jestli je trochu adrenalinová žena, co se umí o sebe postarat, není v tom problém. Jestli ne, tak nejet.

        0 0
      • TinkTink  

        Dost sexystickej nazor…nemam ani trosku duvod si myslet, ze by to jakakoli zena neujela…zensky vydrzej vic nez chlapi.....ja bych ji tam pustil. :)

        0 0
        • Beeda  

          tady nejde o pohlavi, ale o hlavu. V 17letech (M i F) je zcela nevhodneho neco takoveho absolvovat. Pokud si z nas Marika88 nestili, tak at jede Znovin na 50km.. B.

          0 0
          • zirecek  

            Proč nevhodné? Dle mne nejde posuzovat jen skrz věk 17let. Co znám některé více bikující ženy, tak na to mají hlavu přes nižší věk. Spíše jde o zkušenosti…jestli nejela nějaké opravdové marathony, tak je skoro nebezpečné skočit hned na Drásala.

            0 0
            • Beeda  

              jde o hlavu, protoze je to ukrutna blbost!! V 17 letech se telo jeste vyvyji a rozhodne nema cenu jej jednostrane huntovat na 120km/10h. To same jsem rikal Lemplovi…tem si vsak nedal rict.. B.

              0 0
              • Martinkaa  

                Ja bych si taky nedala rict :-) Zalezi, kdo to jak bere :-) Vim, ze bych mela najezdit na silnicce tisice kilometru v aerobnim pasmu. Stejne jako pri zavode bych mela jezdit podle tepaku, nejest kolacky a salamek na obcerstvovackach, abych podala maximalni vykon… :-) To bych z toho jezdeni ale nic nemela. V zime nenajizdim kilometry na siditku v obyvaku, nemam tempomat :-), nedrzim specialni dietu, ale z chuti si s 2 tisicema na tachometru objedu treba Drasala a mam z toho radost :-) Je to o tom, co clovek chce a ne o tom, co se rika :-)

                0 0
                • lubos  

                  Pod tohle bych se klidne podepsal.

                  0 0
                • Beeda  

                  Q: Co byste doporucili? Mam za sebou zatim jenom dva 50km… A: 50km

                  Martinkaa je nastesti mentalne i fyzicky vyvinuta, takze se jiz nepta a vi jak a co muze ject :-)) B.

                  0 0
                  • Martinkaa  

                    No ale taky jsem nejak zacinala a nebylo to zas az tak davno :-) Mela jsem za sebou Oderskou mlynici. Na jare kamaradi rekli jedeme Selu, tak jsem jela taky. Prece je v tom nenecham :-). Byla to takova lecba sokem. Nerikam, ze je to tak spravne, ale zalibilo se mi to a ted cim vetsi extrem, tim lepe :-). Je na Marice, na co se citi a jak se rozhodne :-)

                    0 0
                    • zirecek  

                      Ty jsi hodně ojedinelá žena, :-). Tak pojeď Adrenalin Cup místo neextrémní Dubnice, ;-).

                      0 0
                • Peslezedirou  

                  Nevím proč, ale tohle je jeden z nejlepších příspěvku za poslední dobu. Souhlasím s tebou. Ohol nožky z bajkingu dělají hroznou vědu, se bojím jestli nezapomínají proč vlastně jezdí.............

                  0 0
                  • Gung-Ho  

                    Což o to, oni moc dobře vědi proč jezdí, ale je to úplně něco jinýho, než pro co jezdíme my :-)) Někdo má prostě radost z toho, že se zlepšuje a je o kousíček blíž k vysněným, nejlepším místům a někdo má zase radost z vlastního ježdění. Patřim holt do kategorie 2 a neměnil bych. Jo uznávám, že mě těší, když se člověk o něco zlepší, ale je to jen sice příjemnej, ale vedlejší produkt zábavy, kterou mi kolo přináší. A né cílem.

                    0 0
                    • Beeda  

                      Spis Peslezedirou objede Stromovku (kdyz zrovna neprsi) a vi o cem ten biking je, pak posle 17letou holku na Drasala, ja bych si to na triko nevzal. B.

                      0 0
                • RomanH  

                  Moc hezky receno :o)

                  0 0
                • coolboy  

                  Pod to bych se taky podepsal…já sem sice kluk, ale stejnak sem jel a dojel Drásala, když mi bylo 16…hlavou sem to zvládnul, byl sem na to natěšenej…v cíli sem byl na sebe hrdej, že sem to dal…a byl to můj úplně první závod…Kašlu vám na nějaký cenný rady. Já na biku jezdím, protože mě to prostě baví…

                  0 0
                • Darkson  

                  sice to čtu s velkým zpožděním, ale stejně hooodně palců nahoru! jak píše Pezcolezenevim­kdevšude, jeden z nejlepších příspěvků na BF :-);

                  0 0
          • mm  

            ja myslim, ze to neni tak hrozny, dva moji kamaradi jeli drasala uz v 16 letech. aniz by jakkoli systematicky trenovali. najeto meli max 1500 km. a cas myslim 8:45. ja v 17 sem tu trat taky absolvoval a nejak hrozny to zas nebylo. spis ted sem takova lemra, ze bych jel snad 10 hodin

            0 0
      • Marika88  

        Kdybych tam stravila 10 hodin, tak je to dobre, limit je totiz 11 hodin. Je mozne, ze bych to neujela, ale to neujede spousta lidi. Chtela bych to jenom zkusit, ale na druhou stranu si rikam, ze bych pred tim mela vyzkouset vic maratonu, treba 80 a 90 km trate. Ale jestli je ten Zvonin nejaky sprint na rovince, tak to teda diky, ja mam rada clenity teren. Navic Drasal vede nekolik kilaku od naseho baraku, tak je to zname prostredi. To je dilema :))

        0 0
        • RomanH  

          Tak nad cim vahas ? Drasal a kdyz toho budes mit plne zuby, tak to muzes zabalit. Ale tento zavod se nevzdava :o)

          0 0
          • TinkTink  

            Souhlasim, kdyz se veme Drasal s rozumem, dojedu ho i ja…tak na startu ;)

            0 0
            • sladic  

              doporucovat 17-ti lety holce drasala ve pekna blbost.jeste kdyz skoro nezavodi.trochu u toho premejslejte co tu pisete:))) vzdyt to jede 3/4 dospelaku na dojeti.

              0 0
              • TinkTink  

                No kdyby drasala nemela za barakem, tak mozna jo, ale takhle vi naprosto presne, do ceho jde :)

                0 0
              • RomanH  

                Prave ze premyslim. Na Drasalovi nejsou moc tezke technicke useky. Je z toho kraje, tak si dovede predstavit, co ji tam ceka a spoustu trasy bude mit najeto. A kde beres tu jistotu, ze to 17-ti leta holka neujede a jeste Te nezarizne. Nevis o ni, kolik ma najeto a jak jezdi (clovek nemusi zrovna obrazet zavody, aby mu to slapalo). Moje zena napriklad nikdy nejela zadny zavod (krome lokalniho XC) a v pohode se mnou ujela cele dlouhe Sudety mimo zavodni den.

                0 0
          • HonzaV  

            Pokud to máš u baráku, tak proč se do toho nepustit za předpokladu pěknýho počasí? Atmosféra Drásala tě nadchne a pohltí, objedeš si to v klidu za 11 hodin, nacpeš se tvarohových koláčků a chlebů se škvarkama, v cíli je taky super atmosféra ( alespoň v Žopech vždycky byla )Když bude nejhůř tak to střihneš namísto do cíle domu. Předloni to dal kámoš v čase 4minuty před limitem, měl najeto před startem 200km, ale v cíli byl nadšenej, jel poprvý v životě takovou akci.Pravdou je, že koncertu Mišíka se nedočkal, usnul ve stoje :-))

            0 0
        • lubos  

          Z tohodle hlediska .. jo, kdyz to chces zkusit, tak proc ne.

          0 0
        • martt  

          Ja ako rodic rovnako starej dcery (mam dvojcata syn/dcera 1988) Ti to nedoporucujem. Minuly rok isli moje deti Dubnicak, dcera vzdala (mala z futbalu vyvrtnuty kotnik) a syn to sice presiel za 7 hodin (4.miesto v junioroch) ale prehlasil, ze na taky dlhy maraton uz nepojde. Obaja pritom natrenovali viac ako 10 tisic km za rok, takze nie su az tak netrenovani.

          0 0
          • JSt  

            to je ale uplne neco jinyho. podle toho, co pises, tak to tvuj syn drtil na umisteni. hobbyci to vetsinou jedou jen pro radost ;). mne se treba moc nelibi padesatky – moc kratke :))

            0 0
      • lubos  

        LOL .. s tvym AnP Drasala das asi za takovych 5 hodin. Tak ze sebe nedelej tady turistu :P A jinak .. tech zen, ktere s Drasalem peoblem nemaji , nebo by nemeli pokud by jeli je docela hodne. A btw, zeny. Par jich kazdej rok da i Trophy, takze tak ;o)

        0 0
        • Gorgov  

          No hele jeste nikdo se pod pet hodin nedostal, takze kdybych to dal pod 5,…no to je ale blbost, nevdrzim jet proste tak dlouho v tempu, ktery by za neco stalo. Btw, co kdyby ji bylo treba 15? Hele z vlastni zkusenosti: Loni sem chtel jezdit Ceskej pohar v maratonech, objel sem myslim 4 zavody, ale protoze sem mel najeto tak 3–4kkm a ty zavody byly vetsinou ke 100km, pekne sem to nakonec odsmrdel. Vysral sem se na to a zacal zavodit az. Pak to bylo dobrý. Myslim, ze kdyz pojede mlada holka drasala, tak ji to taky muze zatavit na 3 nedele. Je ale pravda, ze to berem trochu vedecky, jako co se tyce treningu atd. Ber to tak, ze by ti to kazdy trener zakazal, rozhodne to neni pro tvoje telo neni vubec dobry, ale pokud nechces zavodit a udelat si celodenni vejlet, jak je libo..to sem se rozepsal ale:))

          0 0
          • lubos  

            Ano .. proste nekdo v pohode umi jet na vyskoych tepech , a zavodit, kratsi maratony. Nekomu to nejde (treba me) a vyletnim tempem objede slusnou vzdalenost. Kdo vi .. mozna ma rodice indiany z Peru, a ti davaj 100ky jako ranni rozvicku. Jako bezci.

            0 0
            • Gorgov  

              No tak to pak jóóó, rozhodně doporučuju drásala :-)))

              0 0
      • Martinkaa  

        No ja jsem v cerstvych osmnacti jela Selu. Byl to muj druhy zavod v zivote, necely rok po tom, co jsem prestala jezdit na ruzovem trekingu. Objela jsem to za 5 a pul hodiny a byla jsem vysmata jak leco :-) 2 roky na to jsem zkusila Dubnici 99km, 3150m prevyseni a taky se to dalo zvladnout. Vloni jsem destiveho Drasala taky zmakla a letos chci zkusit Horala :-). Nechci machrovat, ale jen vzkazat Marice, ze bych se toho nebala :-) Pokud mas chut, zkus to :-).

        0 0
      • P.L.  

        Skoro zenska to můze ujet líp jak ty. Nebo to ji tak dobre znás?

        0 0
      • pop  

        Tak to zvládla a v bahýnku za 10hodin(ještě za sebou nechala chlapy)…nepod­ceňuj :)

        0 0
    • os  

      Zkus toho Drásala, máš to kousek z domova a nic lepšího tady není… a do limitu to stihneš, když zrovna nebudou padat z nebe trakaře :-)) Znovín je fakt MTB časovka po rovině, před pár lety mne tam potěšili snad jen výbornýma ovocnýma knedlíkama v cíli…

      0 0
      • zirecek  

        A flaša vína, :-).

        0 0
        • os  

          No to víno nebylo zas až takový zázrak…ale kamarádům z Prahy chutnalo :-)) Jinak ještě k tématu – jinde Marika píše, že chce zkusit závod v Buchlovicích. Ať tam jede dlouhou (100km) a na základě toho se může rozhodnout ohledně mnohem těžšího Drásala…

          0 0
    • zirecek  

      Ani jedno, ani druhé. Znovín není marathon a Drásal je celkem velké sousto, když máš za sebou 2× 50km závody. Raději bych počkal a tento rok si dal něco mezi, nějaký marathon 80–90km, dle převýšení… .

      0 0
    • Martinkaa  

      Zalezi na tom, jak se ti jedou ty padesatky. Jestli mam pocit, ze je to kratke a ze bys zvladla vic, tak proc nezkusit neco delsiho. Jestli se ale trapis na padesatce, tak bych do Drasala asi nesla. Vloni jsem jela Drasala poprve. Skoro cely zavod prselo, tak nedokazu objektivne posoudit, jestli jaky je ten zavod za standartnich podminek :-). Rekla bych, ze trat je docela jezdiva. Treba Beskyd tour a Dubnice se mi zdaly mozna trosku tezsi, i kdyz nejsou tak dlouhe, protoze clovek dupe porad nahoru, dolu a neodpocine si na zadnem hrebenu. Nevim co ti poradit. Zalezi na tom jaka jsi natura :-). Nejsem typ, co by honil kilometry. Spis jezdim, protoze me to bavi a kdyz uz neco jedu, tak to chci dokoncit, i kdybych si mela vykroutit nohy ze zadku :-) Rozhodne bych se vykaslala na rady typu je ti sedmnact, to prece nemuzes jet Drasala. Myslim, ze kdyz clovek chce, vsecko jde :-) Jestli si ale nejsi jista, zkus treba letos jeste nejake padesatky a na zkousku treba Drtice v Beskydech (Tam se nezavodi, sama si behem jizdy zvolis, jak dlouhou trasu zvladnes. Cilem je nasbirat co nejvetsi pocet razitek na horskych chatach :-) ). No a kdyz zjistis, ze je to dobre a ze to zvladnes, muzes zkusit pristi rok Drasala. Ten ti nikam neutece a bylo by skoda, zhnusit si maratony hned na zacatku ;-). Mi taky trvalo 2 roky nez jsem se na neho odhodlala :-) Pak napis, cos vymyslela ;-)

      0 0
      • lubos  

        Tys dala Dubnicu loni za 7hodin ?

        0 0
        • Martinkaa  

          Myslim, ze tak nejak :-)

          0 0
          • lubos  

            Tak to ses jinej chrt :P Jeste, ze jsem loni nejel. Staci mi, ze kamos, ktery jezdil loni rychleni nez ja, dosel po tobe 7 minut :)

            0 0
          • lubos  

            btw, a jedes letos taky ?

            0 0
            • Martinkaa  

              Chtela bych :-) Je docela dobre, ze to o mesic posunuli. Vloni bylo nadherne. Nezapomenu na ty louky s petrklicema :-)

              0 0
              • lubos  

                Ty louky jso fakt bozsky. Ja jsem to jel v roce 2002 a 2003. 2003 byla podle mne nejhezci trat (2 ruzne cesty nahoru na Baske a treti dolu). Jeste se jelo takovym udolickem. Posun je fajn .. ale asi to uz nebude tak hezke zelene .. no necham se prekvapit. Letos musim jet. Jel jsem tohle v roce 2004 a to bylo hnusne. Zima, blato, vitr. Tak snad letos to vyjde. A budu muset hrozne moc natrenovat. Nerad bych dojel az za Tebou. To bych pak musel psat do fora jaky to je, kdyz me predjede zena :o)))

                0 0
                • Martinkaa  

                  V 2004 jsme to s klukama jeli taky. Bylo to sadlo maslo :-P Vloni to byla nadhera :-) Netrenuj, ja taky netrenuju – letos jsem spise studijni typ :-)

                  0 0
                  • lubos  

                    Jo, to ja taky studuju .. tachac :P Tak jo, nebudu trenovat :) 2004 jsem ja nedojel v limitu. Ale zatnul jsem se, a projel to. Byl to boj. O posledni horalky na obcerstovackach, s balicimi usporadately :-). Nemel jsem si asi tehdy davat na startu tu slivku :P Ale zas pak nebyl problem se na start postavit :-)

                    0 0
                    • Martinkaa  

                      Jo tak to mi se na tom rocniku 2004 stalo, ze jsem dojela na Baske (relativne brzo) a nic uz tam nemeli. Jen piti. Zvodnici z kratkych trati byli rychlejsi a na zavodniky z dlouhe uz nic nezbylo :-). A to uz jsem mela pekneho hladaka :-). Docela prekerka. Tak jsem par minuz pockala, nez privezli 2 krabice Horalek s tim, ze si mame vzit jen pulku at zbyde i na ostatni :-)) Jinak vloni vecer pred startem jsem si dala jen do jedne nohy. Mozna proto mi to ze zacatku spatne jelo :-))

                      0 0
                      • lubos  

                        Tak letos dame pro jistotu do obou :P Na Baske jsem ja dojel tak pozde, ze nebylo ani to piti. Tedy pivo jako piti.

                        0 0
      • Marika88  

        Je pravda, ze kdyz jsem dojela toho 55km selu, tak jsem nemohla rict, ze bych to necitila, ale kolena se mi taky v cili nepodlomily. Citim, ze bych treba delsi snad i zvladla svym tempem. Nekolik lidi jelo Drasala jako svuj prvni maraton a dojeli to, trebaze nejak netrenuji. Ja mam za letosni rok najetych zatim tak 1800km, ale cistokrevneho terenu je tak 50%. Uvidim, jeste nejsem uplne rozhodnuta, ale to, ze za dvacet minut jizdy jsem schopna se dopravit od baraku na start asi rozhodne ve prospech toho Drasala. Navic tam jede spousta znamych…

        0 0
    • rasto  

      dr. Martinek (machr pres An/Ae prahy) mi rekl, ze pro mlade (chlapy) jsou vhodne kratke maratony. mame dobrou vybusnost. a az zestarneme, jsou pro nas vhodnejsi delsi maratony, mame lepe vybudovanou vydrz. predpokladam, ze u holek to bude podobne. jestli nedavas za rok 4–6k km po dobu 5 let, radeji s drasalem pockej ;-) timto umazavam sve znamenko v hlasovani ;-)

      0 0
      • Beeda  

        nj jenze nekteri jedinci vedi o cem ten biking je a proto rikaji Drasal:-).B

        0 0
      • lubos  

        Je to tak – obecne. Ale pokud clovek nechce byt zavodnikem, tak o nic nejde. Skvele to napsla Martinkaa. Jinak ale ve svete zavodnich bezcu na dlouhe trati se i tohle zacina menit. No a nakonec, nelze to brat globalne, vzdycky se najdou vyjimky.

        0 0
    • McBlacky  

      přestože jsou argumenty pro i proti tak si myslím že kdo má najeto letos víc jak 1000km Drásala objede, jak; jak dlouho bude na kaši a co do toho bude muset dát je už jiná věc. Mladý tělo se rychle regeneruje :) Jestli chceš tak jed, volně napohodu, hodně jez a pij a když to nestihneš v limitu tak to dáš příští rok…

      0 0
    • vlk  

      „Mam za sebou zatim jenom dva 50km maratony“ nic takového snad neexistuje-50km-to není marathon ale XC.

      0 0
      • Marika88  

        Jo, mela jsem to asi upresnit, oba dva byly kratsi varianty maratonu. Ale tak neber me za slovicko :)

        0 0
    • Corbett  

      Ty máš jednu obrovskou výhodu a to že jsi doma. Pokud trochu jezdíš, tak ho prakticky musíš mít objetého, protože tu toho zas tak na výběr nemáš. Hostýnky nebo Vizovické. Během závodu budeš vědět kolik máš odjeté a co ti ještě zbývá. Myslím si, pokud ve zdejších kopcích jsi schopná dát při švihu 80 – 90 km za den, tak Drásala zvládneš. Atmosféra tě pohltí a pokud pojedeš na pohodu, tak v tom nevidím problém. S věkem si nedělej starosti. Čtrnáctileté dívky dnes v vyhrávají OH. PS: pokud by jsi potřeboval s něčím poradit, tak písni. Rád pomůžu „jako místní!“

      0 0
      • Gorgov  

        Myslim si že věta:„Čtrnáctileté dívky dnes v vyhrávají OH“ je trochu mimo mísu. Nemůžeš přece srovnávat gymnatiku, kde jsou ty „staré“ závodnice 18 let mladé a cyklistiku, kde ja třeba na závodě míru kategorie do 25 let. Ale ať si to pro mě za mě jede, záleží taky dost na tom, co koho baví. Já když sem na loňskym malevilu strávil vejletnickym tempem 5 hodin, pěkně mě to už sra…, rozhodně sem si to už neužíval.

        0 0
        • Corbett  

          Máš pravdu, ale já to nesrovnávám. To byla jenom taková poznámka k věku a co lze v mládí už dokázat. Mě se také gymnastika když vidím ty zdeformovaný patnácky nelíbí a je mi jasné co cyklistika obnáší a že cyklista s věkem teprve dozrává. Drásal je ale moje srdeční záležitost a byl to můj první závod v životě. Jel jsem ho z hecu a dokonale mě pohltil a řeknu ti, že docela lituji že jsem k cyklistice nečuchl dřív, třeba v těch sednácti a potil jsem se někde v tělocvičně u úplně jiného sportu, který v podstatě nejde dělat celý život jako jezdit na kole.

          0 0
      • sladic  

        14-ti lete divky vyhravaji olympijske hry-no nevim,ze by ritta omladla,a olympijskej zavod je xc,tj max cca 40km.:) t hurikova by 120 maraton taky ujela,v babach by byla na urcite bedne,ale necini tak,pac ma jeste cas aby se huntovala 6 hodin.nejsem trener,ale co myslite,ze by vam kazdej soudnej doporucil?:)))

        0 0
    • quassar  

      NO nevim ja si myslim ze Drasal pro tak mladou slecnu rozhodne vhodnej neni. Ja jel lonskej pocasim extremni rocnik a dal jsem to totalne vyrizenej za 9:15 a to jsem dal jedny znamy, ktera jezdi maratonky (kolopro atd.) tak na 4.-5. miste v kategorii Zeny 30–39 trictvrte hodiny. Myslim si ze se akorat tak zhuntujes a znechutis si to.

      0 0
    • Santus  

      Ja se priklanim k lidem, co Ti doporucuji Drasala odlozit na pristi rok. Tanto rok jezdi 50ky, najizdej km a verim ze pristi rok si ho vychutnas lip nez ted . A Zvonin je taky dobrej:-)

      0 0
    • Corbett  

      Počkej si na Rusavskou50, to je takový malý Drásal za 200Kč když zaplatíš předem a máš to také za humny. www.rusavska50ka.com/

      0 0
    • Marika88  

      Tak chtela bych podekovat vsem co prispivali a zejmena tem, kteri me povzbudili at to jedu. Dojela jsem to s 20min. rezervou dost vyrizena, ale ten pocit v cili byl nepopsatelny. Byl umocnen jeste tim, ze stejne jako loni si pocasi dost zahravalo a brodeni 10cm bahnem bylo naprosto bezne. Hlavne ta prvni polovina byla narocna, a predevsim Kelcak byl dost vrazedny, kde pri sjezdu nebylo videt zkrs mlhu na 3 metry pred sebe. Byla jedna krizovka pod Pardusem, ale nastesti jsem to ustala…Proste jeste jednou diky! Stalo to za to.
      PS: ten trenink tyden predem mi dost pomohl, Corbette :)

      0 0
      • pop  

        Jo jinak gratuluju :) Seš fakt dobrá! Pěkně si jim doufám vytřela zrak. Co se týče zdraví mají ale trochu pravdu. Já jsem závodně od mala plaval a protože jsem byl dobrej tak hodně a paradoxně mám teď z plavání potíže se zádama (nerovnoměrně se mi vyvinulo svalstvo-protože jsem převážně trénoval prsa-a tím došlo ve vývinu k deformaci páteře).Nicméně 17–18let -to už by mělo být téměř v poho. Já jsem plaval 12km denně v 11 letech a zvedal čínky na bench-což se nemá…

        0 0
      • lubos  

        Gratuluju! Je to uzasny pocit .. ja vim :)

        0 0
      • VencaV1  

        Ale co na to oholnozky, co vedi o cem je bajking? :)

        0 0
      • Corbett  

        Není zač, rádo se stalo,........... Něco mi tu ale schází a to zmínka o tom, že jsi Drásala ve své kategorii VYHRÁLA. To je něco co se velké většině z nás, nebo spíš nikomu nikdy nepodaří a svědčí to jenom o tom jak jsi dobrá. Dost jsem během závodu na tebe myslel jak se pereš z bahnem a sám jsem uvažoval nad tím, jestli jsem udělal dobře tím, že jsem ti poradil ať to zkusíš. Teď nezbývá než smeknout klobouk, hluboce se poklonit a ještě jednou pogratulovat:(

        0 0
    • Miranda  

      Tak vidis, uz to mas za sebou. Souhlasim ale s tim, ze je to dost huntovani tela, tak dlouha a jednostranna zatez. Ja bych do toho nesla. Mam radsi kratke a rychlejsi XC zavody. Trenerka rikala, ze mladi jsou uspesny spise na kratsich tratich, na maratony se pry musi „dozrat“ :)

      0 0
      • Corbett  

        Hodně se tu mluví o huntování těla, tak by mě zajímalo jestli je lepší jet Drásala v 18, nebo třeba 45 letech. I takové lidi znám, co se dají na kolo tak pozdě a z hecu dají Drásala. Myslím, že to mladé tělo to vstřebá lépe i když bezesporu záhul to je. Jak říkáš, jednostranná, ale zatěžuješ celé tělo stejnoměrně.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.