Prujezdnost hřebenovek a tras - beskydy, javorniky, hostynky...

9 nepřečtených
  • LukasX

    Zdar, vim ze tu je podobny thread, ale ja bych ho trochu rozsiril. Jak to vypada s hrebenama v tomhle koutu zeme (kolem vsetina, karlovic, zlina)? Kdyz jezdim sam, je mi celkem jedno, ze taham kolo pres popadane stromy…Ale o vikendu jezdim na vylety s pritulkou, tak bych rad vedel kam se muzu pustit. V lese to vypada po zime fakt drsne, ale nekde uz se pustili do uklizeni. Mate nejake informace, uz jste casti projeli? Piste prosim.. diky

    Sam hnedka pridam prvni… Jeli jsme z Karlovic na Razulu, od ni doprava na Pindulu. Potom kousek po silnici az nad Kasarna a rovnou lesem na Velky Javornik. Z Javorniku hrebenovku na Kohutku a potom po „upravovane“ bezkarske trati na Papajske sedlo a dolu uz po silnici. Prvni cast na Pindulu je uplne v pohode, zadny strom, vsechno uklizeno. Na javornik take fajne. Hrebenovka na Kohutku je pekne uklizena, ale misty je slusne bahno a v nem nahazene vetve (tak 2 kousky sme museli prenaset). Zato z kohutky na Papajske sedlo je to ZOUFALOST. Prvni cast se dala (tak 2km), ale potom uz to bylo prakticky nesjizdne. Do cesty jsou ohle stromy tak, ze misty ani kolo nejde protlacit.

    Neprimo mam informace o nesjizdnosti cervene turisticke od Tabuli na Pindulu … take spousty stromu, pouzit se pry pro jizdu neda.

    Tak to by bylo… diky za vase info ;o)

    0 0
    • Luke  

      v patek jsem jel z kohutky do papajskeho sedla normalne po hrebenu. tam se da celkem bez problemu jet, akorat potom ve sjezdu z krkosteny je par popadanych stromu. predpokladam zes jel po te ceste po vrstevnici. tam uz me nikdo neuvidi, dycky je tam nejaka kalamita (stromy nebo lesaci) at tam jedu kdy tam jedu. jinak se potom da z papajskeho sedla po vrstevnici smerem na zdechov (az na jeden kratsi usek). hrebenovku po cervene pres makytu smerem na pulciny jsem jeste neriskoval, predpokladam ze tam bude pekny bordel. jinak vizovicke vrchy od certovych skal po plostinu celkem v pohode. vic jsem letos nestihnul, nejak neni cas

      0 0
    • pened  

      v sobotu jsme jeli Trestik – Solan – Roznov. Prvni stromy jsou v traverzu Vysoke (ta vyssi cesta). No a potom dale obcas neco malo. Od Solane uz to je v poho. Pred 14 dny jsme jezdili mezi Svarnou Hankou a Malym Polomem pres Slavic. Nejhorsi to bylo, kdyz se jede od Slavice smerem na Bily Kriz, tak asi 1km od chaty. Potom uz klidek.

      0 0
    • wertigo  

      6.5.2006 jsme chteli jet Pustevny – Martinak, museli jsme to otocit, pod mustkama byl souvisly usek pod snehem(vyska 40cm).

      6.5.2006 Troja­novice-Pustevny, jeli jsme nahoru po trase Koprivnickeho Drtice, jak jsme projeli prvni sjezdovku opet souvisla vrstva snehu, az na pustevny. Museli jsme vyslapnout sjezdovku a pres Radegast(opet pesky-snih) na Pustevny.

      Jestli uz je to o.k., tak nekdo mapiste, nerad bych se z tama zase vracel.

      0 0
    • Frankie  

      Aktualne nevim o stavu nic, jen bych zavzpominal na lonsky babi leto, kdy jsem jel z Javorniku smerem na ValMez naucnou stezkou Verovicke vrchy… I za sucha to byl hukot, ale kazdymu bych to doporucil, fakt to stalo za to, moc hezka stezka s vyhledy.

      FV

      0 0
      • wertigo  

        Jestli tuhle krasnou trasu nekdo neprotahnul motorovkou, tak po tehle zime bude neprujezdna. Jel jsem tam v zime na bezkach a 2km za Kamenarkou jsme museli pryc, tolik polamanych stromu jsem jeste nevidel.

        0 0
    • LukasX  

      Diky za blizsi info, verim ze budou pribyvat.

      Pridam jednu drobnou. Vcera jsem jel ze Zdechova do Luzne pres sedlo pod Filkou. Vyjet se to da v pohode po louce vedle sjezdovky. Horni cesta je neprujezdna. Jeste pred 14ti dny nebyl prujezdny sjezd do Luzne, vcera uz se to dalo projet v pohode. Je to protazene motorovkou, vycistene ..

      0 0
    • Corbett  

      Já se tuto sobotu s kamarádem účastnil této akce: www.sportovox.cz/…m/pmapav.htm a neprůjezdné to bylo ze sedla Lemešná nahoru na Bumbálku. Už předem nás pořadatel informoval, tak jsme to objeli po silnici přes Makov (chatu). Pak tam byl ještě jeden 300m úsek zapadaný stromy, ale to nebyla taková hrůza. Jinak tak jak to vidíš, je to průjezdné v pohodě bez komplikací. Nebo i takto: www.sportovox.cz/…am/mapav.htm

      0 0
    • jandys  

      Nemá někdo z vás ponětí, jak je to s průjezdností trasy z Tesáku na Hostýn? Byl sem tam asi před třemi týdny a byl to samej led. Chci se tam totiž vypravit o víkendu tak ať tam nejedu zbytečně. Díky za rozumné odpovědi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.