• Marcinka

    Přemýšlím, že další pláště na bajk budou po Larsenech TT od Maxxisu asi zase spešly. Bajk mám spešla, původně tam byly Rockstery 2,1" (ale to už je víc jak 2 roky, kdy jsem je měnil). Vydržely fakt dlouho, vzpomínám na ně jednoznačně v dobrém. Měl jsem s nimi minimum defektů, v terénu se vyznačovaly dobrou trakcí, dobře tlumily, při přesunech po asfaltu zas neměly velký odpor – nehučely…no prostě parádní pláště. Ztrácely (stejně jako současný Larseny) snad jenom na vlhku, v blátě. Adrenaline 2,1" v kevlarové verzi. Tak o těchto gumách teď uvažuju. Specialized je sériově dává na Stumpjumpery FSR. Máte je někdo? Jak se chovají na prašném povrchu, na kamenech, na vlhku? Jak se tak dívám na jejich vzorek v katalogu S, řekl bych, že v těžším terénu bude jízda na nich jistější, než třeba na těch Rocksterech, Fast Track nebo Schwalbe Racing Ralph. Ještě jsem přemýšlel o Continentalech Explorer Supersonic nebo taky o Rubenách Charybdis Racing Pro 127. Ale v poslední době se spíš přikláním k názoru „na spešla spešly!“ Díky za každý Váš příspěvek.

    0 0
    • Marcinka  

      Taky Endura 2,2" musí být hodně dobré pláště. Ale jejich vzorek se mi zdá být až moc hrubý…taky jsou vhodné i na FR.

      0 0
    • ydaho  

      Když jsem ještě jezdil duše, měl jsem poslední 2 roky continental explorer 2,1. Nejlepší pláště, na kterejch sem kdy jel a to ve všech směrech. Solidní záběr, dobře odvalovaly, slušný na tvrdým i bahně. V kevlarový verzi je nasadíš bez montpáky a hlavně nehážou !! Můžu jenom doporučit......

      0 0
      • Marcinka  

        Jo. Explorer musí být pláště s velmi dobrými vlastnostmi, z testu ve Velu vyšly jako dobré univerzály. Kdosi však o nich psal, že se docela rychle sjíždějí (prý z důvodu dalece od sebe umístěných prostředních „špuntů“). Asi koupím nějaké spešly.

        0 0
    • audino  

      Adrenaline nebrat! Mám ich z prvovýroby na SJ FSR. Majú celkom dobré jazdné vlastnosti, ale mávam časté defekty a podľa testu v Mountain Bike magazíne majú dosť veľký valivý odpor. Inak udávaná šírka u tých mojich je 2.0, skutočná je 2.2 (55mm)

      0 0
    • PePu  

      FastTraky opravdu neber, celkem rychle se zahltí a špatně čistí v měkčím podkladu. Také hodně nabírají drobný štěrk a nahazují ho do obličeje a do rámu.

      0 0
      • Marcinka  

        A Maxxisy Dynomite a Ignitor 2.35?

        0 0
        • PePu  

          Nevím, ani s jedním nemám zkušenost. Předpokládám, že fórum jsi prošel, když se ptáš mě. Já mám dobrou zkušenost s WTB Mutanoraptor a řadou Albert od Schwalbe (momentálně Little A. vpředu, na původním kole Fat A. a posléze Albert vzadu). Nicméně dezén Spec. Adrenaline nevypadá špatně.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.