• honzarb

    Zvazujem s kamosem, ze pojedeme s CK Kudrnou na Istrii, chceme jet v zari. Nevite nekdo, jaky tam je v zari pocasi? A nahodou, jestli nema nekdo zkusenosti s timhle zajezdem, konkretne u Kudrny. Diky, budu vdecny za kazdou zkusenost a radu.

    0 0
    • wego1991  

      Oživuji:

      Chci vyvézt rodinu v polovině září na 10–14 dní k moři – z důvodu cesty (s miminem) je víceméně jediná varianta a to Istrie. Chci si sebou vzít gravel a něco málo tam hvězdicovitě pojezdit – sice gravel, ale budu se držet spíš silnic.

      Nikdy sem tam nebyl a tak si lámu hlavu s tím, co je pro nás nejvýhodnější destinace na ubytko? Určitě si zajedeme na výlet do Puly, ale bydlet tam asi moc nedává smysl..

      • ať se přes den nenudíme (nebo žena) sama v místě ubytování, takže ať tam je promenáda na procházky, restaurace, kavárny, památky apod
      • večer pohodka pěšky na promenádu na večeři, zmrzlinu atd
      • a ať se dá zároveň od tama slušně vyrážet na cyklo výlety

      Na jaké města se dívat? Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Umag nebo něco jiného? Co? Díky za rady.

      0 0
      • oberleutnant Weiss  

        Z uvažovaných lokalit mám osobní zkušenost z uplynulých let pouze s Novigradem a Porečí, co se týče ubytování, navíc oboje v březnu, čili podzimní ceny a počasí ti nepopíšu, ale na cyklistiku i turistiku určitě doporučuji vnitrozemí – namátkově třeba Motovun, serpentiny z Livade na Oprtalj, Grožnjan, okolí jezera Butoniga, zřícenina Dvigrad a spousta dalšího…

        0 0
      • brtníček  

        Není špatná Opatija. Ale po půlce září už bývají na Istrii často bouřky.

        1 0
      • liborg1982  

        Poreč nebo Rovinj. Máš to všude kousek a můžeš vyrazit na sever nebo na jih. To u Puly úplně nejde :-)

        Jinak Pula, minimálně o prázdninách, je docela dopravní peklo.

        0 0
        • milan.v  

          Rovinj, Perla Istrie, pokud nebudou bydlet na kraji města, tak je tam ubytování dražší než jinde…

          0 0
      • liborg1982  

        .

        0 0
      • milan.v  

        Já mám zkušenost se silničkami, mám to tam projeté s klukama křížem krážem…

        Ideálně něco cca uprostřed na západním pobřeží, kolem Poreče, Vrsar,…, abyste to měli blízko oběma směry + do vnitrozemí.

        Kamarád byl teď s bikem ve Vrsaru a maximálně si to pochvaloval, terény ideální spíše právě na gravel.

        S rodinou pak do menších měst, jak píšeš, tam je pěkné vyžití – Umag, Novigrad, Poreč, Rovinj, doporučuji Buje, Bale, Motovun,…

        Pula je už hodně velké město se skoro 100.000 obyvateli, nelze se divit, že tam je i mimo turistickou sezónu hodně lidí, natož během ní…

        0 0
      • milan.v  

        Východní pobřeží už je pak blbé z hlediska lokace, tam máš jednak vysokou Učku, takže na pravidelné ježdění nic jednoduchého, nebo tam těch zajímavých míst na výlet s rodinou je méně…

        0 0
      • wego1991  

        OK. Díky za tipy, v tom případě to vidím jednoznačně na západní pobřeží něco z čtveřice Umag (to by bylo super z důvodu cesty), Novigrad, Poreč nebo Rovinj.

        Zapomněl sem dodat, že jsme turisti a pokud to půjde (s kočárem) bychom rádi vyrazili i někde na tůru – máte někdo zkušenost co se dá v té oblasti zvládnout s kočárem? Máme terénní Thule, takže ne klasický kostitřas, ale taky žádný extrém. Nedávno sem se takto vypekl v Polských Tatrách, kde někdo psal, že trasa se dá i s kočárkem, ale poslední 2km byly sada, takže uvítám osobní zkušenosti..

        0 0
        • milan.v  

          S kočárkem bych vyrazil někde ve vnitrozemí po krátké jízdě autem, už tu padla zajímavá místa – okolo Motovunu, Buzetu,… Jestli si chcete dát opravdu do těla, tak pak ten Národní park Učka… Všude tam se dá chodit mimo silnice, jsou tam turistické cesty… Zkušenost ale s kočárkem na Istrii nemám… :o)

          Rovinj je dražší, to už tu také padlo, ale má dobrou lokaci do všech směrů… Tu nemá zase ten Umag… Síť silnic na Istrii není tak hustá, budeš pak vyjíždět po dvou silnicích odtamtud…

          0 0
          • wego1991  

            Tu turistiku sem samozřejmě myslel po přiblížení autem ne přímo z ubytka. Do těla si určitě rádi dáme, tak NP Učka píšu si.

            Asi prubnu tu Rovinj ta se mi líbí.

            0 0
          • Vilém  

            Kdyz jste u tech NP. Jednou jsme se cestou zpet z Istrie jeste zastavili na dva dny v NP Risnjak a moc se nam tam libilo. Krasova oblast s obrovskyma zavrtama v prumeru stovek metru, vystup na Veliki Rinjak 1528m.n.m.

            Na kola to asi moc nebude, ale na pesi tury prijemne zpestreni po opekani u more.

            0 0
    • Heatly  

      My jsme tam byli před rokem na 12 dní bikepacking. A za mě Rabac u vody a nad ním cca 5km Labin na nákup a i nějakou tu památku. Blíž na Cres. Z Labinu to je blíž k těm krásným vesničkám v kopcích kde je minimalní provoz a krásné lesy a louky. Rovinj fajn, ale draho a v září strasně moc lidí díky té věži a starému městu.

      2 0
    • Kaire  

      Vybral bych někde uprostřed západního pobřeží (Rovinj-Poreč) a popojel bych si párkrát i autem. Např. jižní cíp Istrie je moc hezký, nebo pohraničí se SLO. Rabac bych volil spíš s MTB. Východní pobřeží je fajn jenom když má rád člověk velký kopce a zase bych spíš volil MTB.

      Lidí bych se nebál. Jsou buď u moře, ve městech, nebo chodí v blízkosti vody. Na místních cyklostezkách člověk potká pár lidí.

      0 0
    • jeffi  

      Byli jsem začátkem prázdnin v Premantuře úplně na jihu, koupačka pěkná, vzali jsme i kola a něco okolo pojezdili, chtělo to ale MTB

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jIrI___  

      Měli byste tip, do které oblasti na Istrii zavítat s gravelem? Tzn. menší silnice klidně s rozbitým asfaltem, šotoliny, převýšení spíše menší než větší. Rád bych si tam zajel na tři dny přes velikonoce, tzn. moře není podmínkou, koupání nehrozí :)

      0 0
      • -b-n-x-  

        Mě to přijde, že tam to je všude na gravel ideální.

        0 0
        • milan.v  

          Tak těch podnětů už tu padlo ve vlákně celkem dost… Všude mimo silnice ideál…

          0 0
      • Klein27  

        Pokud budeš na severu Istrie koukni na trasu Parenzana a zajeď si až do Terstu v Itálii.

        0 0
        • oddie  

          S tou Parenzanou… jel jsem jen kousek, Buje – Motovun, jako pár míst pěkných, to jo, Buje i Motovun pěkný, ale mezi tím ta cesta teda spíš opruz. Měli jsme v plánu pokračovat dál na Vižinadu a udělat z toho kolečko, ale místo toho jsme sjeli dolů a vzali to údolím.

          0 0
          • Pedro RB  

            Parenzana je cyklostezka po zrušené železniční trati. Tak je nezáživná hodně mírným, ale zdlouhavým stoupáním/klesáním. Tak pro unaveného nebo nevýkoného může být spásu. Ale pro sportovce je zrovna úsek Buje – Motovun krásný po silničkách přes opomíjený krásný Oprtalj

            0 0
            • oberleutnant Weiss  

              Když Oprtalj, tak jedině v opačném směru, tj. výjezd z Livade serpentinami nahoru…:-)

              0 0
              • cubista  

                A odpočinek na konci stoupání na lavičce s krásnými pohledy stojí za tu námahu:-)

                3 0
                • milan.v  

                  Sakra, už teď se těším… :o)

                  0 0
                • oberleutnant Weiss  

                  Přesně. Zatímco z údolí Mirny koukáš na Motovunskej hrad pomalu v záklonu, z tý lavičky je to jen takovej brdek dole pod tebou…:-) No nic, parťáci to v těch končinách brázděj právě teď, já si to snad vynahradím aspoň na pár dní na podzim a příští jaro už by mělo bejt zase v normálním režimu včetně Istrie a Toskánska…

                  0 0
                • Pedro RB  

                  Pěkné. Hned se rozvzpomínám jako bych tam byl vcera.. Podobné výhledy na vesničky na izolovaném kopci (v italském stylu) jsou i kousek vedle na silnici z Buzeru do Pazinu

                  0 0
          • jIrI___  

            Opruz z jakého důvodu?

            0 0
            • oddie  

              Dlouhé, nezáživné. A na gravel podle mě dost mizerný povrch, teda, aspoň v téhle části. Ale je určitě zajímavé si části projet. Asi si v té oblasti naplánuju ještě něco, možná dole kolem řeky Ardila – namátkou Momjan, Brdo, Kucibreg, nebo z druhé strany kolem Dragonje, možná by z toho šel udělat okruh.

              Každopádně nedoporučuju propojku od řeky Mirna nahoru na Baredine (v mapy.cz i turistická červená označená jako Staza Rocco) a dále na Buje, šílené šutroviště, tam je to kus na pěšky s kolem na zádech. Když už, tak to vzít kolem po slilnici.

              0 0
              • oddie  

                Něco přibližně na tenhle způsob, nadhozeno jen zhruba: https://mapy.cz/s/navekupede

                Jestli k tomu někdo něco nemá, jestli tam není nějaká past :)

                0 0
                • Klein27  

                  Jel jsem z Novigradu do Buje tam po Parenzaně a natáhl to až do Terstu. Určitě můžete zkoumat a hledat jiné trasy je to tam všude super. Ale pokud, jak píšete, chcete „menší silnice klidně s rozbitým asfaltem, šotoliny, převýšení spíše menší než větší“ tak mohu jako základ jedině doporučit. Jo a nezapomenout kouknout do Piranu a Koperu :-) já jsem se pak nazpátek loudal co nejvíce u moře. Koukněte na youtube je tam dost videí z trasy.

                  https://mapy.cz/turisticka?…

                  1 0
      • BikerM  

        Taky jedem na gravel na Istrii. Pred dvema dny jsem booknul ubytko v obci Rabac.

        Zatim jsem tam byl jen na silnicce, vyber nebyl jednoduchy, ale nakonec rozhodlo posezeni nad mapou. :)

        Jestli pojedete, dej vedet postrehy. :)

        1 0
        • Heatly  

          Z Rabace si dáš každá den výživné stoupání do Labinu. Já to jel dvakrát s brašnama.

          1 0
      • wego1991  

        Byli jsme loni 14 dní v Rovinji a gravel cestiček (navíc v mapách.cz skvěle značené), tam je všude hafo.

        0 0
      • Pedro RB  

        Menší převýšení je spíš na jihu u Puly, smery na Vodnjan, Barban. Západní pobřeží Umag- Rovinj a prostředek okolo Pazinu je to okolo 1000m/100km. Sever- hranice se Slovinskem (Buzet) a východní pobřeží (Opatia až po Barban) je to hodně horský .

        V případě deštivého počasí doporučuju prozkoumat i jeskyně Jama Baradine u Poreče

        0 0
      • MichalOld  

        https://www.bike-forum.cz/…-istrie-2023

        převýšení na severu větší.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • cyklista86  

      Tady Boris je v Poreči s manzelkou a moc si teda nepolepsili oproti nam co se tycen pocasi. :)

      https://www.youtube.com/watch?…

      1 0
      • milan.v  

        Tak je začátek března, tam únor + právě začátek března asi nejhorší počasí z celého roku…

        0 0
        • oberleutnant Weiss  

          Jezdíváme tam na přelomu února a března na týden a za poslední dva roky jsme zmokli jednou. Pravda je, že zrovna včera psal parťák odtamtud, že je tentokrát deštivo, ale jezdí dle plánu…

          0 0
      • milan.v  

        Když už jsi sem ta videa dal, jsem rád, že v nich zaznívají ty pozitivní věci – stav silnic, lepší řidiči než tady (i když už z vlastní zkušenosti víme, že se to také zhoršilo oproti minulosti), spoustu skvělých míst, ideální profily, ze kterých si vybere snad každý, při troše štěstí bezvadné jarní počasí…

        1 0
      • Pedro RB  

        Kamarádi co tam jeli v sobotu najíždět taky ještě nevyjeli a min. do půlky týdne tam hlásí pořád déšť. Teď máme lepší poježdění tady v Čechách. Ale brzo se to otočí:-)

        0 0
    • easyrider  

      Zdar borci. Chystáme se na Istii najet nějaké kilometry na silnici na začátku května. Dali byste mi prosím tip, jaká část poloostrova je pro tento účel nejvhodnější? Diiik

      0 0
      • milan.v  

        Vždyť to tu je už několikrát, západní pobřeží od Limského zálivu na sever je ideální výchozí místo – Vrsar, Poreč, Novigrad…

        0 0
      • cyklista86  

        Tady mas aktualni video z hotelu v Poreci. https://www.youtube.com/watch?…

        0 1
        • milan.v  

          Tak Valamar Diamant je jako poslat mu odkaz na Hilton… ;o)

          0 0
          • cyklista86  

            Oni rikali v minulem videu, ze platili v nejake akci 15000kc na tyden pro dva se snidani a moznosti pouzivat tam saunu, bazen, fitko. Pravda mohla tam byt i vecere v te cene, ale jinak me to neprijde jako takovej extrem..

            0 0
            • POC74  

              S polopenzí první týden v dubnu za 26t pro dva.

              0 0
              • cyklista86  

                Jo to uz je raketa no. Ikdyz kdo ma kolo za 150–200 tisic, tak s tim nemuze mit prece problem.. :) Me osobne by to bylo treba na nic takove ubytovani. Me by stacil stan na plazi a nebo karavan tak to by byl uz uplnej luxus.. :D

                0 0
                • brtníček  

                  26 tisíc s polopenzí za týden pro dva je naprostá pohoda. A stan na pláži v Chorvatsku fakt nepostavíš. Jedině kemp.

                  0 2

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.