• Tukos

    Nazdar bikerky a bikeři. Vím, že se tady nemají rády některé značky, mezi něž právě suntour patří, ale já netrvám na kdovíjakých vlastnostech (zejména z cenových důvodů). Rozhodující je pro mne to, aby výše uvedená vidlice něco vydržela a unesla i normálního chlapa hrubo nad 100 kg. Zajímají mne hlavně názory těch co s ní mají nějaké zkušenosti. Koupit, či si radši pořídit tuhou. Neuniká vzduch, servisovatelnost doma …
    Díky za informace.

    0 0
    • Stancek  

      Clovece tady Ti ji kazdej pomluvi… zrovna tak jak me… Ja ji taky koupil. Ze zacatku byla tuha jak svine a tak jednou do tydne chtela dofouknout. Tak po 200km zacala malicko pruzit ,ale asi po 600 km jezdenim ve srackach se mi zdalo ze chodi zase hur. Tak jsem ji kuchnul, vycistil, namazal a ted to sice asi neni zadnej zazrak, ale da se to. Zajimavy ze jak jsem ji rozdelaval, tak jsem zavangloval s tou vzduchovou patronou, teda s tim bazmekem co se prisroubuje dole, neco v tom luplo a od te doby uz nejak neutika, asi si tam nejaky tesneni lip sedlo. Mam 90kg a mel bych ji foukat podle tabulky na 130psi, davam tam 100, maximalni tlak je myslim 180psi, tak 100 kg by uvist mohla. Stejne ale pujde k Milanovi at mi ji vylepsi.

      0 0
    • vlk  

      no zeptal bych se milana1.tyto vidlice jdou slušně upravit, aby fungovali jak se sluší.Otázka je za jakou ji budeš mít cenu, ony dnes i ty suntoury nejsou levné,a za úpravu také něco dáš, takže jestli se nevyplatí rovnou koupit lepší.

      0 0
      • Stancek  

        Jo jeste, jesli chces tuhle vidlu, tak ji kup rovnou u Milana, bude ti fungovat hned od zacatku…

        0 0
    • Al_Bunda  

      Vyhledej si stranky tuning-test, ktere patri Milanovi a domluv se s nim. Ma tam diskuzi, urcite ma zajimavou nabidku nove vytunene vidlice za zajimavou cenu. Uz jsem jeho sluzeb vyuzil a nemuzu si stezovat. Hodne stesti.

      0 0
    • Jenda  

      nejak nechapu proc kupovat tuhle vidlici? – cena urcite argument byt nemuze – vzdyt za podobny penize lze koupit napr, RS Tora, nebo Marzocchi MX Comp. Dovolim si tvrdit ze obe jsou narozdil od te axonky funkcni vidlice

      0 0
      • Al_Bunda  

        No a nebo si kup rovnou nejakou funkcni vidli jako je treba Marzocchi MX COMP a muzes se hned zapojit do diskuze jako je napr. tady www.bike-forum.cz/…8/forum.html#… :-)))))))))))))))))

        0 0
      • mm  

        jako nestastny majitel MX comp si dovolim tvrdit, ze tato vidlice prilis funkcni neni. milanuv suntour bude funkcne lepsi

        0 0
    • vlk  

      přidej si tu trochu a kup si na netu Rock shox Tora

      0 0
      • Al_Bunda  

        Rock shox Tora by nemusela byt spatna volba, nevim jestli maji v prodeji pruzinu nad 100 kg.

        0 0
        • Jenda  

          tak pokud clovek netrva na U-Turnu tak jde koupit vzduchovka a neni problem:-)

          0 0
    • milan1  

      Stejně je tu o mě řeč, tak se snad nedajdou napadači. Před Axonem pro uvedenou váhu bych důrazně varoval.Tenhle typ nebyl nikdy mým oblíbeným, proto, že není lehký a je málo torzně tuhý. Axon se jenom jako lehký tváří a přitom ty levnější typy jsou samá ocel a váha přes 2 kg. Nepropaguju všechny Suntoury, jenom ty, které stojí opravdu za to. Pro Vlka, ty vnitřnosti ještě nikdo nenafotil. U Axona je ta natlakovaná patrona, podle provedení ocelová nebo duralová. Ocelové existují i jako náhradní díly a stojí 1000,– (neupravená)e­xistuje jich několik provedení podle způsobu ovládání. A nedávejte pořád srovnání s Torou za nejnižší peníze. Nejlevnější Tora má jedině ocelovou pružinu a holý tlumič. Tora, která může nabídnout zamykání je v ceně 7000,– takže tady by srovnání sedělo Tora za 7000,– je jiná možnost.

      0 0
      • Jenda  

        ale zalezi na tom co od vidlice pozadujes – pokud chce aby uspokojive fungovala bez nejakych dalsich uprav a chces to na nezavodni pouziti tak stejne je lock k nicemu a pak je lepsi funkcni vidle bez locku nez daleko hure funkcni s lockem a nevim kolika dalsima ficurama

        0 0
        • milan1  

          Samozřejmě že by správná vidle měla fungovat bez úprav. Tak mi vysvětli ta kouzla, co provozujete s Marzochama aby byly citlivé. Vyladění Suntouru je dnou provždy, ty pokusy právě s Marzochama jsou neustálé ladění, které bych oprvadu odmítal.

          0 0
          • Pekáček  

            Když víš jak na to, je to jednou pro vždy :o) Kdybych ladil Suntoura s patronou, strávím nad tím půl roku minimálně (a ještě si třeba vymaluju stěny a strop plejem :o)) Tím nechci říct že jsem s Marzoškou spokojenej. Nejsem.

            0 0
            • Pekáček  

              Oprava: olejem.

              0 0
            • milan1  

              To je normální, že mnoho lidí není spokojeno se svojí vidlicí, protože začínají poznávat, že jdou posunout možnosti mnoha vidlic o pěkný kus kupředu. Svědčí to o jejich znalostech náročnosti a tvořivém přístupu. Divil by ses, kolik lidí by tvojí vidlici prohlásilo za vzor funkčnosti, protože nemají dostatek zkušeností. Vlastní tvořivý přístup je rozhodně lepší, než sbírat negativní body u jiných značek aby se ta vidle v jeho očích posunula dopředu. Ty jsi samozřejmě případ znalý a tvořivý na rozdíl od jiných.

              0 0
      • Jenda  

        BTW Tora 318 U-Turn – poplock se da sehnat uz kolem 6000:-)

        0 0
        • milan1  

          Nevím, jak moc ti jsou známy parametry toho, kdo se ptá? je to zcela nahoře. Podívej se znovu. Je hezké, že mu najdeš Toru vhodnou pro tebe ale on má 100 kg. Ty máš zkušenosti, že za tuhle cenu mu bude vyhovovat ta pružina a taky víš, že jiná pružina jde sehnat? Možná by bylo dobré přečíst si co dotyčný požaduje. Potom by mohla jako jediná Tora pro něho vyjít vzduchová s jednoduchým tlumičem za cca 6 700,– Takhle by mohla vypadat rada znalého, který chce poradit tazateli a je přímo upnutý na Toru.

          0 0
          • Jenda  

            nema 100, ma dokonce hodne pres 100:-)

            0 0
            • vlk  

              myslím, že se milan nebaví o zdvihu ale o tvrdosti standartně dodávané pružiny.

              0 0
              • Jenda  

                :-))))) ja taky ne, bavim se o hmotnosti uzivatele a z lenosti jsem uz nedopsal kg:-)

                0 0
      • Vymi  

        tak tak… ja mam taky Suntourku S-RL, Milo chtel jsem ti ji poslat ale nakonec to nejak tuto sezonu preziju… navic zitra 1 zavod (chribska50) no pokud bude v lete nejaky ten cas a penize tak bych ti ji poslal… uvidim, jinak co se tyka toho zavirani pouzivam to opravdu malo… spise ted kdyz jsem jezdil po silnici… nebo kopce… jinak mam pocit ze olej ve vidly opravdu dost tuhej… :-)) sice bere nekdy mizerne ale zasi jindy si pochvaluji… tak fakt nevim…

        0 0
        • milan1  

          Kontaktuj mě na mail, tady rozhodně ne. Jestli jsi rozhodnut, tak neodkládej. Zamykání v současném originálním stavu opravdu nevyužiješ. Až ochutnáš snižování citlivé vidlice poznáš proč jsi neměl otálet.

          0 0
        • miťo  

          Moje řeč, pošli to hned a domluv si nějakej rychlej termín, stojí to za to. (taky jsem měl dříve pocit, že Axon někdy chodil a někdy ne :), teď je to OK!)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.