Odrážedlo-skorokolo pro malé děti ?

30 nepřečtených
  • Potřebuji radu. Dětem bude v květnu 3 roky a nerad bych je učil jezdit na kole s přídavnejma kolečkama a na stránkách www.azub.cz jsem našel odrážedlo pro děti za 1290 kč.Měl by to být takovej mezistupeň před prvním kolem se šlapkama. Máte s tím někdo zkušenosti, vyplatí se to?Dík.Ahoj.

    0 0
    • fousek  

      Bych rek ze se to nevyplati, je lepsi se tomu treba den venovat na kole a po dnu bude umet dite jezdit, teda aspon kdyz sem dostal povereni ze mam dite znamyho naucit jezdit na kole, tak na to stacil den intenzivniho trenovani, jo taky to musi to dite bavit. Ale urcite se tu najdou povolanejsi osoby nez ja:-)

      0 0
    • Lišák  

      Nabylo by lepší koupit malý normální kolo a sundat kliky? Později je můžeš namontovat a máš zase kolo. Psali o tom ve Velu.

      0 0
    • RomanH  

      www.racebike.cz/news.php

      :-)

      0 0
    • dav33  

      Pro získání rovnováhy je to určitě dobré , viděl jsem na tom loni sousedovic kluka a jen jsem se vždycky bál, jak to dokáže v té rychlosti,kterou jezdil, zastavit.Ze sundaných pedálů z normálního kola bych měl strach , ať si nerozedře nohu o tác (nebo sundat všechno).

      0 0
      • fousek  

        sundat kliky a je vyreseno, ale podle me to de is pedalam akorat je dobry kdyz ma kolo za sedackou naky madlo, treba jako Blesk

        0 0
        • tonda  

          Sundat kliky na normálních kolech právě nestačí. Velkej OMYL! Mají střed vysoko a děti nedosáhnou nohama na zem. Udělal jsem to u Ravo Svišť a musel jsem: 1)seříznout sedlovku 2)uříznout asi 3 cm sedlové trubky 3) uříznout asi 2 cm sedla! Potom teprve dosáhnul můj mladej na zem OBĚMA nohama tak, aby se moh dostatečně odrážet i bzdit. Jinak to musím doporučit. Během pár dní chytil krásně balanc, vrátil jsem kliky, střed a řetěz a bylo to. Počítej s tím, že je to investice maximálně jen na pár týdnů. Ale nebudou tě bolet záda jak za ním budeš běhat. A ty kecy že se to za jeden den tvýho běhání naučí neplatí u tříletejch dětí.

          0 0
          • fousek  

            To je mozny, sem ucil cca 7 lety dite a jeste jedno, jiny zkusenosti nemam

            0 0
            • Radek Broz  

              Tak v sedmi by dite melo davno vyhravat bmx zavody;-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Jako sousedka si jako prvni kolo koupila trikolku… a to uz ma dospelou dceru (ta na kole taky neumi) a problem s rovnovahou nema… akorat se to proste zamlada nenaucila. Holt nikdo nejste dokonalej ;)

                0 0
              • fousek  

                Jj dite je gumovy, min vazi, nektere se i min boji, proste idealni:-)

                0 0
          •  

            Dík za tvoje zkušenosti, ale i kdyby to mělo být krátkodobý řešení, tak do toho půjdu. Jako mezistupeň před prvním opravdovým kolem vzhledem k naučení rovnováhy mě to připadá jako nejlepší řešení. A určitě to půjde potom prodat-malejch dětí je čím dál víc. Ahoj

            0 0
            • fousek  

              Spis myslim ze cim dal tim min, aspon to tvrdej ruzny kapacity

              0 0
      •  

        Nevím, jestli bude tříletým špuntům říkat něco jako brzda, ale to odrážedlo od AZUBu má i přední brzdu (+ houkačku), takže při trochu trpělivosti (mé) a snažení prcků by to mohlo fungovat (přilba je už k dispozici).Ahoj.

        0 0
    • Luka  

      hele, popravde receno: neter se naucila perfektne jezdit na takovy ty maly kolobrnde a pak v peti se ucila na kole a naucila se to fakt rychle (druhou vyjizdku uz jezdila). A je to fakt poleno.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Vy to mate nejak v rodine?

        0 0
        • defenger  

          Odražedlo? Před časem o tom psali v MF: Odborníci před odrážedli varovali, hrozí velké riziko zranění dítěte… kvůli nestabilitě. Já jsem učil neteře na kolech bez šlapátek…

          0 0
          •  

            Jó, ale to se týkalo těch umělohmmotnej co prodávaj v hračkářství, co maj malej rádius zatáčení, plastová kolečka atd. Tohle je skoro kolo a 12tipalcovajma nafukovacíma kolečkama s posuvným sedlem a řídítkama viz odkaz na azub.cz.

            0 0
          • fousek  

            To je docela for, myslim ze kolo je velmi nestabylni normalne ho postavis kolmo na zem a ono stejne spadne, zakazal bych na tom jezdit:-)

            0 0
        • Luka  

          zlom si celist vtipalku ;)

          0 0
          •  

            V jakém slova smyslu byla tato rada míněna?

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Neco jako zlom vaz… proste mi prala hodne stesti ;)

              0 0
              •  

                Tak to jó, ale otázka jak a na čem naučit děti jezdit je v týhle době prioritou a jsou to moje první (doufám i poslední) děti a v týhle oblasti jsem moc zkušeností ještě nepobral.Ahoj

                0 0
                •  

                  To Pádlista: až teď mi došlo, že s tou čelistí to patřilo asi tobě, už jsem v práci dlouho a moc mi to nepřemejšlí – du domu.Ahoj

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Ahoj! No ja jsem myslim zadne odrazedlo nepotreboval. Mel jsem nejakou trikolovou kolobezku na jezdeni po baraku a jinak Bleska… s koleckama pozdeji bez.

                    0 0
              • náčelník  

                Spíš „trhni si nohou“ :)

                0 0
    • Marky  

      Ahoj, má tří a půl letou dcerku a řešila jsem a stále řeším podobný problém jako ty. V roce a půl měla klasický plastový odrážedlo, takovou tu malou motorku, co se na ní musí sama odrážet. Pak jsem koupily plastovou obyč tříkolku s pedálama na předním kole. Tak to ji šlo výborně. Naučila se na tom pěkně zatáčet, ale je fakt, že stabilitu rozhodně netrénovala. No a pak to přišlo, ve třech letech malé růžové kolo 12". Je na něm vyfocená v rubrice bikeři v akci, tak mnrkni. Někde jsem četla, že kolečka by se vůbec neměly dávat, ale nějak jsem si to nedovedla představit. Prý je dobrou metodou kolečka ohýbat postupně nahoru a dítě si tak bude po chvíli zvykat na udržování rovnováhy. Malé jsou te¡¡d tři a půl a kolečka jsem definitivně zdělali. Prostě ráz na ráz. Dopadlo to tak, že manžel běžel vedle ní, držel ji za límec, aby nespadla. Jakoby ji nadzvedával. Největší problém je při nástupu kola, pomalejší jízdě a sestupování. Při větších rychlostech už to zvládala docela dobře.Čím větší rychlost, tím lepší rovnováha. Při zatáčkách tendence padat. Prostě to chce trénink, ale učí se docela rychle. Kolo je sice malé, ale je lehké a lépe se ji ovládá. Na větším a těším kole se ji už nechce šlapat a je z něj otrávená, zejména do kopečka. Takže já bych doporučovala pro takto malé děti asi to nejmenší kolo, kvůli lehkosti, ovladatelnosti a kolečka bych dala a ohla je více na horu, nebo raději vůbec a dát si tu trpělivost s učením a běháním vedle dítěte. Loni jsem viděla tří leté dítko na takto malém kolečku bez koleček a nemohla jsem věřit jak mu to neuvěřitělně šlo. Jelo s tatínkem po cyklostezce slušně vpravo a tatínek ho sledoval na bruslích, aby jej stíhal. Osobně si mylsím, že je zbytečné kupovat něco většího a drahého dokud se nenaučí na tomto základu a nezíská jistotu. Ber to jako mé postřehy s naší malou.

      0 0
      •  

        Díky, každá rada a zkušenost v tomto mnou neprobádaném oboru je dobrá a vítaná.Ahoj.

        0 0
    • Glum  

      Obě děti jsem učil na malém kole bez stabilizačních koleček, díval jsem se zpětně na fotky, jestli si nevymýšlím: obě bezpečně jezdily, když jim zdaleka ještě nebyly tři roky (ale možná to není moc dobře). Obě se naučily držet rovnováhu dost rychle, cvičili jsme na rovném hřišti tak, že děti jezdily a já s nima běhal a nejdřív přidržoval za sedlo a pak už jen tak dorovnával rovnováhu za ramena. Žádný zranění nebylo, snad ani odřený koleno, nepočítám-li moje zrakvený záda. Vzpomínám, že když jsem byl malý, sousedovic kluk jezdil na kole ve věku jeden a půl roku (pak z něj vyrostl motokrosový závodník).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.