Přesmykač LX05 - špatná konstrukce ?

40 nepřečtených
  • Otto

    Koupil jsem přesmykač LX05 – kupkolo.cz/pro­duct_info.php?cPat­h=29_36&produc­ts_id=355

    Druhý den se ho snažím zfunkčnit. Jeví se jako naprosto nepoužitelný. Srovnáním se smykem alivio vyplývá naprosto nelogická konstrukce jak prolisů ve vodítku, tak paralelogramu. Důsledkem je nemožnost seřízení bez škrtání jak na nejlehčím, tak na nejtěžším převodu. Mimo to jsou k dospozici na střední pile jen 3 převody vzadu bez škrtání. Celkem nic neřeší ani natáčení, či výškový posun přesmykače. Když se dívám co by to vyřešilo, tak jen obroušení flexkou, neo totalní deformace ´vodítka. A do toho se mi na nové věci moc nechce. Jaké máte s tímto modelem zkušenosti? Přemykačů jsem již montoval řadu, ale stímhle jsem se ještě nesetkal

    0 0
    • jaski  

      naprosto v pohode.neskrta v zadny poloze.razeni 3×9 LX RF.az sem se divil jak rychle sem to posteloval protoze se mi u staryho stx rc stavalo to co tobe.

      0 0
    • Vilém  

      Tentyz problen nastal pri serizovani top swingu nejakeho noveho,zesileneho provedeni.Nebyl jsem schopen ho seridit tak aby na prostredni pile pobral celou kazetu bez skrtani.Mozna byla na vine Shimano osa a kliky ktery vubec nebyly v ose biku,prava byla o 5mm vic ven z ramu.Kliky byly Deore Octalink a bylo to na novym kole.

      0 0
    • gagaga  

      Měl jsem stejnej problém na přesmyku XT – taky horní tah – na nejmenší pile a největším pastorku kazety to škrtalo a na největší pile a nejmenším pastorku kazety taky – za boha to nešlo seřídit a v servisu jim to taky moc nešlo – problém byl v klikách – měl jsem starý shimana a teď mám LX 05 u kterejch se nejspíš změnila řetězová linka atd. a je to všechno v pohodě

      0 0
      • marapara  

        Měl jsem taky podobný problém s XT přesmykem na starých klikách Deore na čtyřhran, dalo se to dost těžko vyladit, i když nakonec se to jakžtakž dalo. I když na nejlehčí a nejtěžsí převody se při záběru do pedálů kliky hýbaly a prostě to škrtlo Teď mám kliky LX 05 a naprosto bez problémů, už ani neškrtne.

        0 0
        • Jogador  

          Popravdě kliky Deore holowtech jsou podle mě nejhorší kliky, který byli na prodej, nešli seřídit skoro vůbec.

          0 0
    • Vymi  

      ja jsem mel taky podobny problem s presmykem SH LX 04 top swing a kliky suntour nevim presne uz ten typ ale jsou to ty standarty na Authorech 04… mala pila a velky pastorek proste za boha trochu skrtal…a zase pokud jsem si seridil nejlehci tak nejtezsi zase trochu skrtal… ted budu mit LX 05 kliky a tak by vse melo byt v poradku… :-)

      0 0
    • náčelník  

      Některé kombinace smyk-kliky-osa-rám jsou na tři polohy neseřiditelné. Potom je jediným řešením mikroindex na otočném řazení.

      0 0
      • Vilém  

        Problem ktery jsem mel byl asi to co popisujes,nevhodna kombinace osy,ramu klik a smyku.Horsi je to vsak vysvetlit zakaznikovi,ktery to takto koupil na novem kole,pro nej super znacky,za ne zrovna malo penez:(

        0 0
        • Stancek  

          Tak to mam asi taky spatnou kombinaci, ram vision, kliky a osa truvativ firex a smyk deore… taky skrta… teda skrtal, nez jsem na nej vzal sikovky a natvaroval ho do spravnyho tvaru. Jakej presmyk by jste hodili na tuhle kombinaci? A pomuze vymena smyku? (je to nejlevnejsi varianta :-) )

          0 0
    • Vašur  

      Asi vědí, proč ho tak zlevnili :-)

      0 0
    • wbiker  

      Dělalo mi to něco podobnýho, co jsi popsal, za nic na světě to nešlo vyladit. A pak mi známý otočil vedení lanka kolem toho upevňovacího šroubku na přesmyku, takže teď vede jakoby blíž k ose rámu kola. Tím se prodloužila páka na přesmyku a dostabu ho dál na obě strany. Nevýhodou k tomu je, že je to poznat na řazení, jde o poznání tíž. Ještě jsem to moc nejezdil, tak nevím, jestli to neublíží páčkám.

      0 0
      • Vašur  

        Tak jsem se taky dostal do těhle problémů, když jsem vyměnil rozhašenej Deore top swing za LX down swing (ten šedivej elox, stejně jako LX kliky octalink). Nakonec mi byla tahle rada dobrá, protože jsem taky potřeboval zvětšit rozsah. Ale nedal jsem to pod matku z druhé strany, jen před ten výstupek nad matkou. A stačilo to. Síla je pochopitelně větší, ale snad nic tragickýho. Už víš jak se na tu změnu tváří páčky po delší době?

        0 0
        • wbiker  

          Mezitím se objevil další problém, začalo to škrtat i s tímhle opatřením. Nevím, jestli to může být tím, že by se nějak poškodili ty páčky, ale spíš je to tím, že mám křivé převodníky. Takže myslím, že na páčky to zatím žádný vliv nemá.Až budu mít čas, zkusím se podívat dovnitř, jestli třeba nepůjde vidět opotřebení. Ale napadlo mě další řešení – na tom paralelogramu je takový výstupek, který podle mě určuje míru vysunutí vodítka od rámu, když je úplně povolený doraz. Zkusil jsem ho kousek zpilovat a myslím, že je to lepší. Raději jsem to ale nebral moc, aby se mi to nakonec nerozpadlo v ruce.:-)

          0 0
          • Vašur  

            Já jsem v podstatě neměl problém s dorazem přesmyku, ale s rozsahem řazení. Páčkou to v pohodě dotáhnu výrazně dál, když povolím dorazový šroubek, ale vracelo se to do polohy v řazení. Takže se jednalo jen o zvětšení rozsahu a na to pomohla kratší páka lanka na táhle smyku. Myslím, že pokud v tahu při řazení na větší placku musíš dát víc síly, je to plynulé a asi nehrozí poškození řazení. A při odskoku zpátky je při stejné síle pružiny rána do řazení kratší pákou dokonce menší.

            0 0
    • HLAVA  

      Ja si myslim že problem bude v tuhosti klik.Vyměnil sem stare LX kliky za nove XT a řazení je bez problemu.Možná pomuže když ten smyk trochu roztáhneš kleštěma kamošovi to pomohlo.

      0 0
    • Daf  

      Rek bych ze je dost nepravdepodobne aby nefungoval novej presmyk. Nemas treba nahodou moc kratkou osu? Napada me to protoze je divne ze ti nejde seridit aby neskrtal na nejlehcim prevodu. Zmer si retezovou linku mam pocit ze nove smyky shimano jsou delane na retezovou linku 50mm, ale neni s nema problem ani pri 47.5mm.

      0 0
      • Vašur  

        Tak tady mám asi odpověď na to, že když jsem koupil nový topswing XT ke klikám LX04 octalink, tak neochotně shazuje na nejmenší placku když už je na konstrukčním dorazu. On je naučenej na řetězovou linku 50mm a já mám 47,5mm. To je hustý. To abych koupil smyk Deore a to XT si schoval, až koupím nové kliky Hollowtech II. BTW, jak daleko jsou u Hollowtech II vnější hrany klik v místě našroubování pedálů?

        0 0
        • tomaasz  

          Já mám řetězovou linku asi 46 mm a s LX downswing to také škrtá na malé placce, a navíc jsou nové přesmyky pouze pro převodníky 44–32–22 zubů, při převodníku 42–32–22 musí být přesmyk vysoko nad velkou plackou, protože by jinak škrtal o prostřední placku.

          0 0
        • Vašur  

          Změříte někdo ten rozchod, plís?

          0 0
        • kimi  

          Po několika hodinách štelování jsem rezignoval.. a teď když to tady čtu, tak bych řval, protože jsem jen další blbec, kterej si bláhově myslel, že svym chodem pobere smyk všechny délky os. Takhle si můžu XT pověsit na ozdobu na stěnu a nahodit starej smyk Deore s vaklem!

          Dotaz – bude stačit výměna osy 113mm na 118mm, aby mi ten novej XT smyk fungoval se starejma klikama?

          0 0
    • Daf  

      Jeste me napada jestli nemas provedeni kde je na vnejsi strane vnitrniho voditka vyrazeno 63–66 stupnu, protoze beznejsi jsou 66–69. Coz je uhel mezi sedlovou trubkou a spodnimi savlemi zadni vidlice. Ta prvni varianta je urcena pro trekingy.

      0 0
    • Luka  

      no, me taky skrtal… ale 2004ka… pomohlo oblibene rceni, kdyz to nejde silou, jde to jeste vetsi silou, takze par tahu klestema a chodi jako po masle.

      0 0
    • Trojci  

      :)) ty si stěžuješ na LX.. ale měl bys vidět šířku vodítka u X-GENu ! Ještě že existujou mikroindexový gripšifty :/

      0 0
      • vlk  

        No já teda nevím jak nové lx a já staré lx2003 vyměnil za X-gen a je to mnohem lepší-on je x-gen tak nějak lépe vytvarován.

        0 0
        • JSt  

          prave sem x-gena nasadil misto deoreho topswingu. bestia to je, ten x-gen. snad pres 1/2 hodiny sem si snim hral, aby mi na stredni placce bral aspon 2–8 pastorky. s nejtezsim a nejlehcim kvaltem nebyl problem, ale ta prostredni pila… :/

          0 0
          • vlk  

            to se divím a co máš za páčky taky deore? Já to mám s alivio páčkami a je to bez problému.

            0 0
    • pepino  

      Hm,já se natrápil s LX asi 02,teď naštestí prdnul,koupil jsem 05,je teda těžší i masivnější a jede jak po másle bez škrtání(s objímkou dole-top swing?se mi to furt plete).

      0 0
    • vlk  

      tak už mám na svém kole také přesmyk topswing 2005 a s klikama lx2005 (Hollowtech II) to funguje skvěle.

      0 0
      • pinon  

        Pani ja mam stare Hollowtech I – LX aj XT (ale niekde v krabici nechce sa mi ich nahodit) + presmyk LX 2004 topswing + radenie SRAM 9 mikroindex a tento problem nepoznam. Proste SRAM je o dost vpredu co sa tyka presnosti radenia a komplikacii s nezmyselnymi zvukmi (to je vsak iba moja skusenost). SRAM pouzivam uz asi 5 rokov zatial som max. spokojny.

        0 0
    • roud  

      kupoval sem přesně tenhle dokonce ze stejnyho shopu matce na kolo a funguje naprosto super …

      0 0
    • Smazaný účet  

      je jedina vec na kole na kterou sem nemusel sahnout od ty doby co sem ji na kolo dal… dokonalej :-)

      0 0
    • Trojci  

      Když jsem jen tak z legrace vyměnil grip X.0 za rapidfire XT 08, tak jsem asi udělal chybu..

      Vzadu řadí krásně, ale ten přesmykač je zakletej :( ještě jsem se do toho tak moc do hloubky nehrabal, ale když si to tu čtu, tak si asi hodím mašli rovnou :o))

      tedy: kombinace XT rapidfire + XT na osu + kliky LX 05 –) PROBLÉM

      0 0
    • pepko  

      ja som menil tento rok takmer vsetko za LX 07 dualcontrol … tiez som sa s presmykacom natrapil, kym som ho vyladil … nakoniec som ho aj tak musel dat vyssie ako bolo predpisane, aby som mohol pripevnit drziak na flasu a myslim, ze mu to len prospelo, uz neskrta o nic a zvlada velky rozsah prevodov … ale je fakt, ze radenie na presmykaci ide tazsie ako na prehadzovacke …

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.