• tomoun

    Hledal jsem v historii nebojte,ale..­......nenašel jsem vše co potřebuji,proto se ptám: Potřebuji vidli na 85kg,jsem hobbík,mám oceláče a jsem spíš chrtař(nejezdím extrémy) a stačí mi zdvih 80–85.Cena 4–6t. Vybral jsem 1.RS TORA 318 2.RS TORA 302-u té nerozumím tlumení 3.RS J-4U 4.RS J3 5.Marzo MX05 ale ta už má zdvih 105 a nevím jak se pracuje se vzduchovkama.Prosím volte!!!Ď

    0 0
    • Venda  

      Volil bych Toru 318.

      0 0
    • tomPY  

      Tora je v pohode,jak vzduchovka tak aj U-turn.Aj to tlmenie u 302 je v poriadku,ale nejak mi Tora nesedí k Tvojim požiadavkam.Je dosť ťažká a masívna. Judy sú tak na hobby.Asi tá Marzocha.Tušim sa dá zohnať aj 85mm zdvih.

      0 0
      • tomoun  

        Myslím že ji uvezu.Chrtař jsem se nezval spíše proto že jezdím radši větší vzdálenosti relativně nenáročným terénem abych toho hodně viděl

        0 0
        • lubos  

          To je spatna definice. Podle toho ses turista. Chrats bys byl, kdybys jezdil kratsi, a nic nevidel (krvou podlite oci :o))

          0 0
    • Jenda  

      mam rad marzocchi takze MX Comp06 85 mm za 6000 nebo Grand Fondo 3 za 5215 (v podstate byvala Z5:-) oboje na www.kolokolo.cz/…e//marzocchi ale spis bych si preci jenom priplatil 1000 a koupil MX Comp06 ETA za 7000 (www.bagbike.cz/?… ) a zdvihu 105 se neboj – zjistis ze XC je to tak akorat:-) pokud RS tak spis bych se podival nekde po RECONu tusim ze kole 7000 se dal taky sehnat

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Nerekl bych, ze GF 3 ma co spolecneho se Z5 … snad jen, ze to je nejnizsi pouzitelny model :)

        0 0
        • BorisFR  

          Krásně, a pravdivě formulováno… :) Se Z5kou to má pramálo společného.

          0 0
          • tomoun  

            Kluci odpovězte mi na můj dotaz.Jsem dříve narozený , nevyznám se v tom a jsem hobbík ,jezdím pro radost-loni 3,5t km.

            0 0
            • Jenda  

              vzdyt uz jsi odpovedi dostal – Judy jsou fakt shitky, Tora uz funguje ale ta hmotnost nic moc, k marzocchi ma kde kdo vyhrady ale za tech 6000 je to dle myho dobra volba. Jeste se muzes podivat na manitou treba nejaka splice by mohla vyhovovat ale jejich tuhost na 85 kg jezdce asi nebude zadnej zazrak

              0 0
              • tomoun  

                Tak jo.Já jen myslel že názorů bude víc.Ale možná je to tak lepší,protože moc psů zajícova smrt

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Vic nazoru nez uz je v historii? … jo ja vim zes hledal, tak ted uz jen precist :)))

                  0 0
                  • tomoun  

                    Máš pravdu,dohledal jsem toho o Toře dost.Teď jsem to dočet a asi do ní půjdu.Jen nevím co je to ten poplock =lockout?

                    0 0
                    • kovar  

                      no já to nevím, mám jen nelichotivé informace z doslechu, Kromě toho toho co to je, by jsi se asi měl hlavně ptát, jak to funguje a jak se to chová.

                      0 0
                      • cabbage  

                        z dolsechu… hmm, jedna pa-ni povidala…

                        0 0
                        • kovar  

                          ááá, uražený majitel poplocu.

                          0 0
                          • cabbage  

                            ááá, ukecany spaghetista co poploc zna jen z doslechu;)

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              A ty bys chtel videt bouchnout atomovku na vlastni oci?

                              0 0
                            • kovar  

                              no já čekám, až tu někdo onen tento očividný nedostatek tohoto zavírání řekne, ale tuším, že to ze zaslepených uživatelů neřekne nikdo, nanejvýš budou citovat prospekty:-) (© Milan)

                              0 0
                              • lubos  

                                Ja to reknu. Poplock je divnej. Jakoze beru system, ktery ochrani vidlicu pri silnem narazu a pusti i pres zamek, ale tohle to neni to. Proste ta vidlice chodi. Neni uplne zamknuta. Snad brzy se pocasi zlepsi a zacnu jezdit na bajku, kde mam Rebu a uvidim jestli mi to vadi nebo ne. Tohleto Rockshox nezvladnul a neni to dobre udelane. Nebo to je mozna od vyroby spatne a budu stahovat vidlice do servisu :)

                                0 0
                    • kesu  

                      pohodova vecicka,je to vlastne lock z riditek kterej ti ale v pripade prurazu ummozni vidlici promacknout,akorat musis pocitat s tim ze i v zavrenym stavu to cca 1cm chodi ale to kdyz jedes je stejnak sedly takze o nic nejde.A co se tyka toho kolik to vydrzi tak to vubec neres,kdyz to zapomenes odemknout a skocis s tim neco,proste to propruzi a pak 7 za recona-ten je lehci.a co se myho nazoru na spagety tyka,tak ji nekupuj,neni to citlivy a taky nejsou nejlehci.

                      0 0
                      • kesu  

                        sakra,co sem to napsal za hruzu,omlouvam se.jen jsem chtel rict ze kdybys mohl tak si priplat na recona,ale pokud ne tak i tora je super vidle.

                        0 0
              • jirkag  

                A co takhle AXEL Platinum LO a hodit do ni tu nejtvrdsi pruzinu? Ja mam 90kg a taky zrovna uvazuju jestli koupit RS Judy3 a nebo Manitou AXEL. Vic jak 4500,– do toho dat nechci. V obchode mne rikali, ze vidle Manitou jsou hodne mekky a ze na mou vahu to neni, tak nevim.

                0 0
              • McBlacky  

                hele nevím kde teda bereš tak zasvědcené informace jako že všechny judy jsou shit nebo že splice nebude na 85kg. Takhle radikální bych já nebyl. já bych osobně volil Mx comp, při nájezdu 3,5km lehkým terénem za rok to je bez udržbová vidle na dva roky, pak výměna oleje a další provoz až do unudění majitele :) Letošní modely srazily váhu a prý se zlepšila citlivost, ale nejel jsem ji.

                0 0
                • Jenda  

                  eee mas pravdu zamenil jsem si splice s axelem – sypu si popel na hlavu, novou Judy jsem pravda nemel ale po zkusenostech s Judy SL U-Turn 2004 (2005 je uplne stejna) ne dekuji jiz nikdy vice a vzhledem k tomu ze tendence RS je dany typ vidlice posouvat stale do nizsi a nizsi kategorie (i kdyz tady uz to asi ani nejde:-) opravdu nepredpokladam ze se neco zmenilo Jo a citlivost letosni MX Comp ETA je opravdu lepsi a navic necinka:-)

                  0 0
                • djano  

                  „při nájezdu 3,5km lehkým terénem za rok to je bez udržbová vidle na dva roky“ – na cely zivot

                  0 0
        • TinkTink  

          Kdybych si mohl vybrat mezi Z5 z roku 2001 a timto GF3, tak beru Z5…GF3 jsem prostudoval a vyzkousel a je to maglajz hnusnej vodpornej…tim to pro me tedy neni nejnizsi pouzitelny model, ale nepouzitelny – pouzitelny zacinaj na MX Comp, jak tomu vzdy bylo… :)

          0 0
    • Banjo  

      Co tohle? Funkce OK a bude podle tak o půl kila lehčí.

      bikemarket.cz/pro­duct.php?IDpro­duct=483&user­key=45fd4c39b4­5df7b1446542f4814e0d4a

      0 0
      • tomPY  

        Dobrý typ,ale píšu že je to XC-vzduch a odfotená je pružinová U-turn.By ma zaujímalo čo pošlú.

        0 0
        • tomoun  

          No to by stačilo.Znám ji z cykloexpert­.cz,tam mají ji olejovýho Duka ve slevě za 6990

          0 0
          • OCG  

            na cykloexpertu jsou pokud vim docela stary modely, rocnik 03. Ja osobne bych do nesel, udajne jsou problemy s nahradnimi dily, ale to je samozrejme „par lidi v kseftech povidalo.“ To spis jit na Bagbike.cz a koupit tu MX Comp ETA 06 (sam jsem o ni uvazoval nez jsem koupil Duka Race 05), ta vidlice je opravdu krasna. A co ze vazi dve kila? Vsak o nejakej gram asi moc nejde, nebo se pletu?

            0 0
            • jaski  

              duke je krasnej.ze vsech RS se mi libi nejvic.mit tak prachy…chjo

              0 0
            • tomoun  

              Fakt mě o gramy nejde.A že nejsou náhrádní díly?Podívej se kolik mi je,já je už nebudu potřebovat

              0 0
              • OCG  

                :o) ja se dival, dedulo, este tady chvili budete, na jednu vidli furt mate narok, muhehe :o))) Ale stat se muze vsechno, a pak je lepsi, kdyz ty dily sezenes. Prezentoval jsem jen svuj nazor, ze kdyz muzu mit za stejnou cenu jinou znacku, mozna srovnatelnou vidlici, ale model 06 (oproti modelu 03), tak asi vahat nebudu…Jinak nevim proc, navzdory tomu, ze mam ted novyho Duka, tak jsem se zamiloval do te nove marzochy. Videl jsem ji na kole, a ta korunka, to M na oblouku, decentni design… esteticky jsou podle me Marzocchi nej (byl tu nejakej thread). No a funkcne to taky asi nebude spatny, i kdyz pocitam, ze se tu za chvili posype neco na mou hlavu a bude to znit jako REBA REBA REBA(barbora)… :o)

                0 0
              • OCG  

                co vim, tak tu sou i starsi :)

                0 0
    • palladin  

      no taky přemýšlím o nový vidlici..asi půjdu do RS Recon U-turn…problém je, že jí nemůžu sehnat za míň jak 8500,– a levnější jí asi těžko seženu, když je to novej model…vzduchovej recon je za 7500,– to je nad tvůj limit…já být tebou tak jdu do toho Duka, to je krásná cena…

      0 0
      • tomoun  

        No ještě je ve slevě vzduchovej Duke kterej je levnější než olejovej.Jenomže nevím proč-se mi do toho vzduchu nechce-asi se musí vozit pumpička,co když se to porouchá 50km od baráku-mám zkrátka laickej pocit že vzduch narozdíl od oleje může snadnějš utýct

        0 0
        • palladin  

          proto chci raději olejovýho recona :-) taky vzduch moc nemusím..ale už ho strkají snad do každé vidle, takže to provedení musí být kvalitní..nemám se vzduchovýma vidlicema zkušenosti…říká se , že pružinovky jsou citlivější, vzduch.vidle je zase lehčí..ale, musíš navíc zase koupit pumpičku…

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Jste se hledali, co? :) Nemusis sebou vozit pumpicku pokud nechces menit tlak ve vidlici. Ty vzduchovy vidlice jsou vesmes taky olejovy… olejovy je tlumeni nekdy i mazani stejne jako v pruzinovych (coil).

            0 0
            • palladin  

              jasně, že jí nemusíš vozit..ale koupit jí musíš…a pokud vím tak stojí zhruba kolem litru…i když asi by se levnější dale někde sehnat… ..a že jsme se našli.. :-) jen podobný uvažování…

              0 0
              • Pá-dlista1  

                a znalosti :) Dokonce ani koupit ji nemusis. Nektery vidlice se daji nafouknout i u benzinky ;) a v kazdym krame ti ji radi nafouknou. btw. ja ji koupil za 350,–

                0 0
                • palladin  

                  no jo rejpal… …ja si o tom zjistil a nastudoval maximum co šlo… a že bych chtěl běhat s kolem furt někde po shopech to se mi teda nechce :-) ..navíc chci u-turn…a ten mají vzduchovky jen ve vyšších cenovejch relacích…howgh

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    A proc bys behal furt nekde po shopech?… ale jako ja ti to vlastne ani nechci vyvracet… ja jsem odkojenej na pruzinach… a elastomerech :)

                    0 0
                • cabbage  

                  btw.: na co ti je?;)

                  0 0
                • tomoun  

                  Znalosti právě nemáme a tak jsme se chtěli zeptat chytřejších aby nás vyvedli z omylu.Kdyby všichni zanali všechno tak by nemuselo být BF

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Vzdyt ja nic proti nemam… dokonce se snazim poradit.

                    0 0
                    • tomoun  

                      Fajn,jsem úplný tele.Přečti si můj příspěvek č.3.Z toho to poznáš.Mám se bát vzduchu nebo ne?

                      0 0
                      • tomoun  

                        Pardon příspěvek z 15:01hod

                        0 0
                        • jaski  

                          neboj se ho.zkus senadechnout a uvidis ze ti nic neudela :-) myslim ze je vsechno uz vychytany ze utyct nemuze.

                          0 0
    • jirkag  

      A co takhle AXEL Platinum LO a hodit do ni tu nejtvrdsi pruzinu? Ja mam 90kg a taky zrovna uvazuju jestli koupit RS Judy3 a nebo Manitou AXEL. Vic jak 4500,– do toho dat nechci. V obchode mne rikali, ze vidle Manitou jsou hodne mekky a ze na mou vahu to neni, tak nevim.

      0 0
      • tomoun  

        Já jsem pracně nasál znalosti rozhoduji se mezi RS Duke vers.Tora akorátfurt nevim jestli vzduch nebo olej.

        0 0
        • cabbage  

          ja preferuji vzduch a olej zaroven…

          0 0
        • kolda  

          tak ještě nasaj znalosti o rozdílu mezi pružením a tlumením:)))

          0 0
        • vlk  

          pokud to jsou duky před rokem 2003-tak v žádným případě nebrat, ani zadarmo, tam byly ještě ty staré typy plunžrů, co byly furt pokažený, praskali, povolavi se apod.Novější duky mají dost vysoké ceny, to bych raději dnes vzal už recona.

          Jinak abych tedy přidal taky nějakou svou radu, Vybíral bych mezi tou vzduchovou marzocchi a vzduchovou torou, pokud vzduch nevadí a hodně šetříš.Tyto dvě váží stejně

          0 0
          • tomoun  

            Je to rok výroby 2003-to už můžu???bikemar­ket.cz/produc­t.php?IDproduc­t=483&userkey=45fd4c39b4­5df7b1446542f4814e0d4a na týhle adrese neuvádějí ročník

            0 0
            • vlk  

              rok 2003 je už ok. Ale na tý adrese mají se zdvihem jen 80mm. Fakt doporučuji dnes pořídit aspoň tu 100mm .

              0 0
              • tomoun  

                Dík za odpověď.Půjdu to toho Duka 2003-Jestli ho ještě mají.Snad jo protože mi včera odepsali.Ten zdvih mi stačí,nerad bych ze svého starého Kineticu (celej pevňák)udělal Choppera.Ale to už se to probíralo

                0 0
                • vlk  

                  Já jen, že ty vzduchové duky 80mm nešli přestavět na 100mm.Jen aby jsi pak někdy ještě nelitoval, že nemůžeš mít větší zdvih.

                  0 0
                  • vlk  

                    PS: by mě zajímalo co za vidlici to vlastně prodávají.Nejen, že nemají uveden rok, ale mají tam na obrázku i úplně jinou vidlu-na obr. mají duka xc u-turn 2004 nebo 2005.Aby ti neprodali ještě nějakou starou před rokem 2003.

                    0 0
                    • tomoun  

                      Pan majitel psal,že ve své době neměl jinej obrázek a že to opraví.A potvrdil mi r.v.2003. Vlku ještě váhám mezi tímhle Dukem(5200) a TORA U-turn(5900). Můžeš to rozseknout??Na max zdvihu Tory mi prakticky nesejde.Stejně budu jezdit na 80mm.Ď

                      0 0
                      • Jenda  

                        pokud muzu taky hlasovat tak spis toho DUKA – preci jenom je skoro o 0.5 kg lehci, navic pruzinovej U-Turn nema moznost nastaveni tvrdosti (jen vymenou pruziny a to je cca 1000 a cekas buh vi jak dlouho)

                        0 0
                        • tomoun  

                          No jo,chtěl jsem kupovat starší Toru a ten kluk mi odpověděl že je prodaná a že na jeho kila byla měkká(70kg).A já mám 85.S tím vzduchem máš asi pravdu

                          0 0
                      • vlk  

                        Ono ten vzduchový duke bude výrazně lehčí tak o 0,5 kg přibližně. Jak psal jenda bude se dát nastavit tvrdost.

                        Výhody Tory vidím především v nastavení komprese a v širších nohách 32mm. Na 80mm zvihu a jak tak koukám do Tvého profilu tak na Tvoji váhu, by to bylo celkem jedno.I ty 30mm nohy jsou dostatečně pevné.Tora na pružinách bude ale o něco málo citlivější.

                        Já jsem dnes spíše pro vyšší zdvihy a to i na xc tak bych pro sebe bral spíše toru(i když ta váha), ale v Tvém případě hlavně kvůli vázy asi Duka. Ono je to fakt těžko radit, to si každý musí rozmyslet sám. já mohu akorát napsat v které vidím jaké výhody. Kdyby byl duke u-turn nebo ta 100mm verze, tak bych vzal Duka. Takhle nevím.

                        0 0
                        • tomoun  

                          Díky za každou myšlemku.Do teďka jsem jezdil elastomer což pro vás není tlumená vidlice.A teď když chci „přesedlat“,tak sháním informace,hledám i v historii.Ale některé pojmy jako SAG mi byli donedávna cizí.Nechci se do toho „vysypat“,chci si udělat radost. Myslím že by ten DUKE by stačil.Protože s U-Turnem stejně nebudu hejbat nahoru dolů(vzhledem ke geometrii kola)a pop loc nevím jestli bych využíval.Misto toho mohu DUKA nafoukat víc natvrdo.Se aspoň domnívám???

                          0 0
      • MaRtYs  

        Rovnez premyslim o Manitou Axel Platinum Air… Zatim co jsem cetl a slysel, tak zadna kritika nebyla. A asi zadna vidla do tech 5000 lepsi nebude

        0 0
    • gobike  

      Jelikoz vlastnim Toru, tak se priklanim k Tore, zdvih si nastavis a tlumeni je taky lepsi nez u J4…

      0 0
      • tomoun  

        dik za potvrzení tý Tory ale já jsem Judy nikdy nekoketoval.Teď spíš váhám s mezi Torou a Dukem z výprodeje (na cykloexpertu)pro­tože má pro MĚ rozumnej zdvih(63–108).Mám totiž bejvalýho pevňáka,oceláče Kinetic-*před lety jsem mu dal elastomer 75mm,a myslím že by vidle s větším zdvihem ten Kinetic zlomila

        0 0
        • McBlacky  

          nezlomila, pokud nebudeš jezdit extrémně tvrdě já bych šel do Duka. Tora mi přijde na trhu trochu navíc –

          0 0
          • tomoun  

            Nejsem žádnej tvrďák,jsem už starší pán.Pěšiny,ko­řeny,okresky- na kole příliš neskáču.Mám rád teren podél záhořanskýho potoka,posázavskou stezku apod(seš pražskej tak to budeš znát)Ještě mi odpověz šel byz do vzduchovýho nebo olejovýho tlumení.Ď

            0 0
            • McBlacky  

              vzduchový tlumení už dnseka neexistuje (snad). Myslíš asi pružení. Pružina je citlivější, vzduch lehčí to je dilema. Já osobně radši jezdím na pružině, ale závody teda jedině na vzduchu. Tlumení dneska je olej snad všude u dražších vidlic. ideální pro tebe by byl duke xc u-turn ten je citlivej i váha jde, jen nevím jak ted je to s cenou

              0 0
              • tomoun  

                No k tomu Duke U-turn směřuju za 6990 ve výprodeji

                0 0
              • lubos  

                Existuje. Tlumice canecreek. Zjistil jsem to, az kdyz jsem ho otevrel a hledal olej :o))

                0 0
        • goofy  

          Mnel jsem Kinetika, a tam by nemelo nic vadit… ocel to vydrzi, a nepredpokladam, ze by jsi jezdil tak tvrde.

          0 0
          • tomoun  

            No tak chlapci s važím požehnáním a celodenní diskuzi a scháněním podkladů na BF jdu do toho.Pa

            0 0
    • Luke  

      s dovolenim sem pridam svuj mensi dotaz, at zbytecne nezakladam novy thread… chystam se objednat si vidlu z eshopu. byva soucasti aji jezek? nebo musim koupit zvlast? (vidlu jsem este nekupoval :-)

      0 0
    • Martyss  

      Všechny tory mají stejné tlumení.

      0 0
    • lucky  

      …určitě tu Marzo, z kraje zdvihu je tvrdší, ale nezalekne se žádného terénu

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.