Jsem závislý. Léčit se nechci!

28 nepřečtených
  • M@rtin

    Proč vůbec psát o Tom, co už určitě mnozí z nás prožili? Protože je mezi námi spoustu těch, kteří To ještě neznají a tak je potřeba je varovat. Mluvím o Té droze. A především o absťáku, který přijde, když Ji nemáte. Na mě dnes však přišel takový absťák, že už jsem to nevydržel. V jednom chladném březnovém ránu jsem To udělal znovu. Vyjel jsem. Již první zacvaknutí do pedálů mi naježilo všechny chlupy a jakmile jsem se do nich poprvé opřel, mé srdce začalo spokojeně bušit! Po těle se mi rozlévalo blaho a před očima se mi objevovaly úžasné výjevy. Žádné plné křižovatky, řinčící přeplněné tramvaje, žádné šedé zdi. Ani nevím jestli mi oči slzely štěstím nebo tím ledový větrem, který se tak usilovně pokoušel přelstít mé membrány. Silnice se pod koly ploužila a vichr přinesl, sníh, kroupy… bylo mi to jedno! Chtěl jsem víc! Chtěl jsem mezi stromy. Sníh se stal ledem, pak vodou a nakonec vlhkostí v mých tretrách. Bylo mi to jedno. Podmáčená cesta je krásná. Ševelí a čvachtá a brzdí mě a dává nažrat mým plášťům, těm nenasytným plášťům, které pomalu přebarvovaly mého Bratra. Kovového bratra. S každým dalším šlápnutím přibývalo slasti. „Myslí si snad ta tající závěj že zastaví můj let? Cha! Pojď na má bedra příteli, já přenesu tě přes tu závěj, přes tu labutí píseň zimy! Pojeď příteli můj, vstříc zimě, vstříc větru a ledu. Pojeď ať jsem šťastný…“ Už přijel jsem, už stojím. Chlad prsty omámil, voda pronikla až k páteři a sůl na obličeji snad ze slz, snad ze silnic je? Znovu jsem to udělal. Nemůžu bez toho žít, jsem závislý…a jsem šťastný. A VY ?

    Tenhle článek jsem našel na bikebase.cz a nemohl jsem se s vámi o něj nepodělit.

    0 0
    • BB  

      Jsem zavislak a veskery cas mimo kolo premyslim, jak to bude fajn, az zase vyrazim. A co je nejzajimavejsi, s pribyvajicimy lety se to zesiluje. Protoze jsem, na rozdil od vas, mladejch kluku stary dedek, tak uz me z tohoto bikerskyho rauše nevyrusuji ani myšlenky na baby. Ted mam akorat jednu starost, protoze jsem uz fakt hodne starej, aby mi to jeste nejakej ten rok vydrzelo. Nejvetsi sranda je, kdyz nekde v lese na me o dvacet let mladsi chodci volaji „hele mladej, dej si majzla, tam v tom sešupu je led“. Ne, že bych vypadal tak zanovně, ale to vite, helma a brejle me dokonale zamaskujou.

      0 0
      • dedek55  

        no jsem na to obdobně :-))) ale na baby se eště rád občas juknu :-))))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tato zavislost sa chyta pomerne jednoducho. Abstaky po takejto zime su dost krute, takze zatial sa mozeme viac kukat po babach (ale opatrne – v nasom veku je to uz dost smiesne – pretoze obvykle neide o zachovale 50nice).

          0 0
        • jihra  

          Já zase až takový závislák nejsem, spíše mne to tak občas popadne. S těmi absťáky to není tak hrozné, protože jezdím i v zimě (gumy s hřeby jsou super věc). Horší je to s mou leností. Mám už taky něco přes padesát a pozoruju, že člověk se občas do toho kola musí i nutit – a je to čím dál častěji. A hlavně v zimě, než to člověk na sebe všecko nasouká… Každopádně ale když už jedu lesem, tak si říkám, proč na bajku nevyrážím častěji. A jak je fajn, že jsem se přece jen přinutil vyrazit. A počasí? Klidně může být bláto a mlha, aspoň nejsou plné cesty cyklistů a turistů. A příroda je zase jiná, řekl bych zajímavější.

          0 0
    • wlk  

      skvěle jsem se pobavil u čtení :-) a jinak s tebou cítím..jsem na to dost obdobně, moje závislost prišla nečekaně a je to ta nejhezčí závislost, kterou mám a jsem na ni hrdý. Vzhledem k tomu, že dneska přes noc zase napadlo asi 20 čísel sněhu, tak je jaro pořád v nedohlednu a mě asi brzo klepne..no nic, aspoň se pudu pomazlit k našim s mým mazílkem :-)))

      0 0
    • Martyss  

      Kup si lyže, najdi si přítelkyni…:-)))

      0 0
      • Páník  

        ale on se lecit nechce,prece:)

        0 0
      • jecnak  

        To nepomuze.

        0 0
      • M@rtin  

        Lyže už mám patery – 1× klasika, 1× skate-cold, 1× skate-warm, 1× obřačky, 1× slalomky – parafiny letos už skoro všechny vymazaný. Nepomáhá.

        Absťák je stále horší a horší. Letos jsem od Nového roku najezdil venku všehovšudy necelých 700 km a z trenažeru mi už docela pěkně jebe.

        Přítulkyni nepotřebuji – jsem spokojen s tím co mám doma – i když never say never ;-)

        Za týden ale jedu na čtrnáct dní najíždět nějaké kilometry do tepla a tak doufám, že abstinenční příznaky ustoupí a tělem se rozlije ona blahodárná slast jako po celeodením švihu. jen se modlím, abych se nevrátil zase do nějaké chumelenice jako je dnes a depka s absťákem nepropukli nanovo a ve větší míře.

        0 0
      • Radek Broz  

        Fakt miluju na b-f rady typu „kup si lyze“

        0 0
        • McBlacky  

          si vem jak jsou v hajzlu lyžaři v létě a na podzim, my si v zimě vyjedeme se sebezapřením, ale oni bez šance :)

          0 0
          • Radek Broz  

            jj, o trochu lip na tom jsme, ale tady uz se nejakou dobu neda vyjet ani se sebezaprenim (vim, muzu si bike vzit do phy;-) )

            0 0
            • McBlacky  

              tak myslím že dneska to nejde ani u nás… ikdyž ?) kdepak zůstávám doma :)

              0 0
              • Radek Broz  

                To se mam na co tesit, zitra tam jedu. Tady se v lese neda uz nekolik mesicu, na silnici obcas. Kamosi dneska jeli na fourcross na snehu do Nemecka, ale Nemci je tam nepustili, ze nemaj prohrnuty silnice:o(

                0 0
          • Martyss  

            Existují ledovce a umělé zasněžování..:-)

            0 0
            • McBlacky  

              ledovce v čr, že bych zrovna na tuhle hodinu zeměpisu chyběl? :) a o uměle zasněženým svahu v nás taky nevím, ikdyž dokážu si to představit

              0 0
              • Martyss  

                Jsme snad už v EU, ne?

                0 0
                • Radek Broz  

                  Ja vedel ze tu zimu na na svedomi nejakej tulpas v Bruselu, kterej to poslal na blby misto!:o)

                  0 0
                • goofy  

                  Myslim, ze je rozdil si zajet nejdale 30 kilaku na lyze, nez se strachat 500 kilaku, a platit za to nekrestanske penize… Proste na to kolo u nas muzes vice, ci spise mene i v zime, ale na lyze ani nahodou…

                  0 0
        • Andrzej  

          tak si poustej nekolikrat denne Nohavicovu Ladovskou zimu (to vetsinu lidi tesi…)

          0 0
    • bazi.marko  

      Jako slohova prace mi to prijde fakt dost mizerny, ale jinak v tom litam taky:-)

      0 0
    • Twister  

      To mi připomíná toho angažovanýho z Tankovýho praporu. :) No jo, taky to pociťuju. A moje chudá studentská peněženka taky. Nechcete mě někdo sponzorovat? :)

      0 0
      • Janes  

        No,tak tos mi vzal vítr z plachet,právě jsem chtěl napsat,že ta poesie mi přípomíná Já a můj tank T-34.Jinak i při nedaleké 50 mám ten absťák taky ,komplikovaný ještě tím,že jako celoživotní silnička jiné kloudné kolo nevlastním(rád bych ,poradťe co.)Snad se brzo dočkám svého adrenalinu(zatím musí stačit pinec,tam je ho taky dost,ale…Big Ben

        0 0
    • zirecek  

      To budou obrovské salátovky, :o)).

      0 0
    • kurýr na bajku  

      Jo takhle to dycky cejtim, dyš vyjedu na kokeši, to je pak orgáč hadr ;-)

      0 0
    • SELMIRA  

      :o)

      0 0
    • easyrider  

      Tak pánové a dámy, ten článek jsem psal já.A jsem potěšen, že byl důvodem k zamyšlení a diskusi.Na www.bikebase.cz má i pokračování (běžkové :) Přeju nám všem, ať bikové počasí již dál neotálí a usídlí se v našich končinách. Howg

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.