• default

    Ahoj… …tak se Vam s necim musim pochlubit. Ehmmm – no mam takovej problem. Povedlo se mi, radsi se neptejte jak ;-), strhnout imbus u sroubu ve stredu klik (viz obrazek). tak jsem s tim jezdil, jakoze to vyresim az to bude aktualni. Jsem fakt umelec… :-( …no nic. Pak se mi udelala nejaka vule ve stredu a prislo to. A tak jsem tam zkousel narvat ruzny veci a povolit to, ale vysledek nula. Tak to asi budu muset odvrtat. A to bude hadam, ten problem. Jelikoz se bude stoporo jednat o nejakou tvrdou ocel – je to hadam nakej pevnostni sroub, asi to nebude obyc 12mm vrtakem a 750W vrtajdou zadna sranda. Mate s tim plz nekdo nejake zkusenosti? Treba jakym vrtakem se do toho pustit? A nebo se na to mam vysr.. a nekomu to dat do servisu. Meli by jste pripadne nekdo nejaky tip, komu to dat, aby z toho nebyli nak extra spatny az jim to tam prinesu? Thx… :-)

    0 0
    • Lance  

      ty vole, umis dobre kreslit

      0 0
    • Mike 21  

      Zkus ho odvrtat tím čím jsi ho strhnul :) Ani se neptám, ale jestli šel strhnout tak půjde i odvrtat jenom bude potřeba těch vrtáků víc.

      0 0
    • MARIN  

      Mozna to pujde odvrtat rychlejs nez si myslis. Ten imbus je pod zavitem dutej a ta stena mezi spodkem sestihranu a tou zavitovou casti rozhodne nebude moc silna

      0 0
      • MARIN  

        Ja bych zkusil ale nejdriv zkusil vyhodit tu podlozku (1) na samostahovani a pak nejakym sekackem udelat zasek do imbusu a pomoci kladiva nebo velkeho sroubovaku povolit

        0 0
    • dodydody  

      Sezen si nastrojarskej vytahovak je to taky bazmek naklepnes to do te diry co jsi vyvrtal a normalne vysroubujes ten bazmek ma totiz obraceny zavit je to takova vyvrtka

      0 0
    • Smazaný účet  

      já tomu asi nerozumim… ale dyž odvrtáš hlavu šroubu, taky sice sundáš kliky, ale jak vytáhneš ten zbytek ze středu? esli je to opačnej závit… tak bych tam zkusil něco našroubovat.

      0 0
    • default  

      OK, dik moc za rady… Strzeni probehlo klasickym imbusem (fajfkou), kterou jsem si prodlouzil pulmetrovou trubkou. Delal jsem to v polnich podminkach a certvijak se mi to smeklo a bylo to… Jinac, teda zkusim se do toho pustit vrtackou a uvidime. Pripadne se zkusim nekde poptat na ten vyahovak, nevim esli zkouset bikeservisy ale asi to bude rovnou na nejakou zamecnickou dilnu, hadam… :-)

      0 0
    • MartinXC  

      Strhnul jsi závit na šroubu nebo v ose ? A není jen urvané to osazení šroubu (pod stahovákem) ? Ten šroub není zas tak extra tvrdá ocel, podle mě je to docela bláto, jinak by byla ohrožená osa …

      Než vrtání, zkus ho vyšroubovat – naklepni nebo zapři jej do závitu trochu z druhé strany skrz osu.

      Není nad hliníkové šrouby (Truvativ), už jsem jich pár strhnul a osa tím netrpí.

      0 0
      • default  

        Sem to asi spatne popsal… :-) Zavitum jsem nic neprovedl, strhnul jsem vnitrek toho imbusu, takze to nemam cim povolit. Zkusim se do toho teda poradne oprit vrtackou. ;-)

        0 0
        • pegal  

          navar do ty diry od imbusu nejaky sroub a normalne to povol ..

          0 0
          • default  

            Joo, taky reseni… Myslis, ze bude stacit elektrika nebo COcko?

            0 0
            • volvej  

              Pokud nechceš brečet ještě nad zkur..nou klikou, tak na svářečku rychle zapomeň.

              0 0
        • MartinXC  

          Popsal jsi to dobře, ale zbyla skulina v pojmu imbus (mnotážní vnitřní šestihran, ale i označení šroubu). Já si vybral tu druhou variantu :-)

          Vytahovak na silně zatažený šroub je nic moc pomoc. Tady pomůže jedině s citem odvrtat. Ale tak mě napadá, s půlmetrovou ráčnou na klíči do které jsem se opřel celou vahou, jsem ustřihl šroubu hlavu. Tobě klíč asi v té díře moc nedržel → možná zkusit nějaký neožvýkaný imbus, naklepnout ho hlavičky přes plíšek z plechovky od piva – co nejvíc nadoraz a zkusit povolit – možná se chytí. Eventuelně před tím ještě z druhé strany stříknout vnitřkem osy WD nebo něco na závity, aby hladčeji pustily.

          0 0
    • volvej  

      První bych zkusil ten vytahovák, ale podívej se po kvalitnější verzi. Tahle sada je z masla. Pokud to napovolí, tak odvrtej hlavu imbusu a znovu nasaď vytahovák. To už by mělo povolit bezproblému.

      0 0
    • JSt  

      jestli je stred na odpis, tak bych se s tim nemazlil. odvrtat ve stojanu na nizky otacky. obcas prostriknout treba wd, at se to tolik nehreje…

      0 0
    • PanTau  

      Kup si závitník s opačným závitem a šroub stejného průměru a vyřež tam závit. Pak tam ten šroub našroubuj a čím víc jej budeš utahovat, tím budeš povolovat i ten imbus! Záležitost pár korun a chvilku práce. Zvládne i lajk. P#

      0 0
      • volvej  

        Teoreticky je to dobrý nápad. Prakticky, hodně štěstí při shánění šroubu např. M12×1,5L

        0 0
    • default  

      Takze bych Vam taky mohl rict jak to dopadlo, ze jo? ;-)

      Mno tak jsem se to toho pustil obyc vrtackou. Po nekolika hodinach vrtani, kdy jsem nekolikero vrtaku vymenil a nabrousil se mi zacalo trochu kourit z rucni vrtacky, tak jsem usoudil ze ji znicit asi nebude uplne ono. :-) Ten sroub je mrcha pekne tvrdej a chce to poradnej vercajk, respektive stolni vrtacku a poradnej vrtak, ne blato ktery prodavaj za stovku v supermarketech… ;-).

      Takze to vyresila tahle dilna: nastrojarna.kva­litne.cz/index­cs.php , kde to za stovku odvrtali a bylo.

      Mno to jsem si zase uzil sveta! :-) Ale kazdopadne vsem diky za rady. ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.